21.4.2015

Mahlaa vuokkojen kera

Ihana lähetys odotti työpaikalla. Koivumahlaa kukkien kera. Kiitos.



Lähetetty Samsung-laitteesta

Linnut laulaa ja omenapuut pian kukkii

Frantsila-viikonloppu tekee niin ihmeitä ja kaikilla on sinne mahdollisuus tulla..kaikenlaisia kursseja järjestetään joka viikonloppu. Ite oon menossa seur kerran 30-31.5 kun meillä on fytoterapeuttikoulutukseen kuuluva ravintoterapia..mutta se on myös muille avoin kurssi. Tilaa on viel sillä meidän fyto3- opiskelija ryhmämme on pieni..vajaa 20 henk ja lähemmäs 30 mahtuisi. 

Oon vaan halinu ja pussaillu Linoa ja Lenniä..eilen juostiin Hiedan rannalla. Piilotettiin keppejä koirille. Juoksukisoja Linoa vastaan Lenni reppuseläs. Kiviä ja keppejä järveen jne.. voi miten lämmintä onkaan!!





Lähetetty Samsung-laitteesta

19.4.2015

Frantsilassa taasen

Meil on fytoterapia osa 6 verisuonet ja sydän -kurssi meneillään. Käydään juuri yhtiömuotoja ja yrittäjyyttä läpi..tuttuja juttuja niin ehdin tässä kirjoittelemaan.

On takana kovat kaks viikkoa. Oon ollu aikas tosi loppu. Sain vuoden alusta vuokrakämpän remontoitavaksi eli ihanan pienen omakotitalon omenapuiden keskeltä. Muutimme sinne maaliskuun alusta ja nyt toissaviikolla jouduimme muuttamaan pois. 

Talo on edelleen ihan unelma..alakerta vajaa 50m2 sisältäen tilavan eteisen, kuistin, keittiön puuhellan kera, olkkari pönttöuunilla ja upeilla ristikkoikkunoilla, lautalattiat ja makuuhuone ja tietty wc/kylppäri. Just sopiva ja kun ovesta pääsee helposti suurelle pihalle. 

Talossa on myös yläkerta, en ajatellut sitä lämmittää..kesähuoneena toki toimii ja nytkin varastona. Talossa on vanhan talon haju, lupasivat mulle moneen kertaan ettei varmasti siel hometta ole. Muutettuamme taloon en vaan millään tottunut hajuun, muut eivät sitä haistaneet tai jos haistoivat..eivät sitä homeeseen liittäneet ja sainkin pian kuulla et talossa on kasvanut sieniä yläkerrassa listojen välillä. 

Nyt vuokraisäntä rupesi asiaa tutkimaan ja talo menee remonttiin toukokuussa. Kylppäriremontti ainakin..niin ja miks me se nyt huomattiin eikä het vuoden alusta. Vasta maaliskuun lopulla olimme talolla monta yötä peräjälkeen. Ollu reissua toisen perään. Mä en koskaan oo kipeä ja nyt olin ja muualla oli helpompi hengittää. Ja luotin isäntään..olihan siel ennen meitäkin asunut ihmisiä ja kukaan ei ollut valittanut mitään. Mä herkällä nenälläni olen paikantanut huonot kohdat seinissä. Hemmetti kun oonkin herkkä.

Me ehdittiin maalaamaan, tapetoimaan, kalustamaan..järjestettiin kaik tavarat paikalleen, sopeutumaan jne.. Nyt asutaan äitellä ja Pepellä. Hyvä siel on olla mut toisten kotona ei se niin rentoa ole..mut muuten tykkään porukas asua. Osa tavaroista talolla edelleen ja toivoa päästä sinne kesäksi remontin jälkeen. Kesällä voi tuulettaa huoneita ja muutenkin ollaan paljon ulkona, niin eiköhän siinä pysty asumaan. Toivon et asiat järjestyy pikkuhiljaa ja ehkä löydän joskus kodin jossa lapset saisivat omat huoneet..ne niin toivovat huoneita..Lino varsinkin. Miks me ei olla si lasten kaa meidän 'oikeessa' kodissa..tiedän et se monia mietityttää..siihen syynsä..niitä en tääl avaa enempää. 

Eilen illalla tää kaik ressi onneks helpotti..nyt on keveämpi olo. Haaveilen toki edelleen parin viikon lomasta mökille. Rauhallisuudesta ja kiireettömyydestä, mut hei mä opettelen olemaan kaiken kiireen keskellä tyyni ja säilyttämään oman rauhani mielessäni. Rakastan työtäni, elämääni, läheisiäni ja ystäviäni. Olen kaikesta kiitollinen. Välillä vaan ressi ja vastoinkäymiset valtaa pään ja tällaiset irtiotot vaik tää koulu mis rakkaudellinen ympäristö..nää parantaa ja antaa voimaa.

Ihmissuhteet on hyvällä mallilla. Lapsilla on hyvä olla ja he saavat läheisyyttä, syliä ja rakkautta paljon. Mul on voimia leikkiä ja touhuta ja laittaa ravinnerikasta ruokaa. Kaikilla on hyvät välit keskenään ja ymmärrystä löytyy suuntaan kuin toiseen. Asiat on siis hyvin. Raamit on kunnossa. Oman pään kanssa tässä käyn taistelua. Mikä on oikein, mikä on väärin. Missä hitos se mun suunta on, minne mun pitäis mennä..annan aikaa..elämä vie..mitään en väkisin tee, katsotaan mitä vastaan tulee.

Pitäkää toisistanne huolta, halatkaa, koskettakaa, katsokaa toisianne syvälle silmiin, kuunnelkaa toisianne, niin lapsia, puolisoita, vanhuksia, ystäviä ja lemmikkieläimiä tai vaikka kävelyllä vastaantulevaa koiraa tai aidan takana olevaa hevosta, pieni kosketus, silmiin katsominen voimistaa, nostaa energiaa, kaik rakkaus ja myötätunto voimistaa sydämiämme. Näin pysymme terveenä!! 

Nii ja orapihlajauute tai jauhe voimistaa sydäntä, laajentaa verisuonia, madaltaa verenpainetta, pulssia hidastava. Hermostoperäisiin sydänvaivoihin.
Orapihlajaa on mm. Frantsilan Leijonamieli-yrttiuutteessa, hinta n. 12e

S



Lähetetty Samsung-laitteesta

5.4.2015

Dusty - Lino ja juna - isi





Lähetetty Samsung-laitteesta

Diili Linon kaa

Meil on välil Linon kaa iltasin diili.. se tarkoittaa et Lino mukamas nukkuu kans ja sit Lennikin nukahtaa ja äitiki välillä, mut Lino se jaksaa valvoo ja herättää äidinkin valvomaan kun Lenni on nukahtanut. Sit väritellään kuvia tai siivoillaan tai leikitään ihan kahestaan. Ihanaa aikaa. 
Löysin kirpparilta ihanan olkkarinpöydän 3e ja marmorituikkuja yht 6e ja kupariämpärin yms.. koti kaunistuu päiväpäivältä ja jokaisella esineellä on tarinansa.

S



Lähetetty Samsung-laitteesta

Pääsiäistä leikkien


Aivan ihana ilta.. kärryteltiin ja Lino pyöräili lähileikkipuistoon. Keinuttiin, kiipeiltiin, ihmeteltiin maakellaria nurmikattoineen ja rakennettiin hiekkalinna!! Jumppasin puistossa, punnerruksia, porrasnousuja, leukoja. Juostiin sukellusaluksesta toiseen, oltiin ihan oikeita sukellusmiehiä..ei oktonautteja : ) Leikittiin lohikäärme heiluttaa häntäänsä, tuulimyllyä, uitiin eri eläimillä jne.. 
Rattaat on kuulemma vauvojen juttuja, mut Lenni se matkustikin seisomalaudalla.

S



Lähetetty Samsung-laitteesta

4.4.2015

Kurapellet





Lähetetty Samsung-laitteesta

Myrtsi trulli : D





Lähetetty Samsung-laitteesta

Kihlapari ja kummipoika

Nää kuvat otettu Lylyys kuukausi sitten. Ihanat kihlajaiset pilkkien ja sopan kera.



Lähetetty Samsung-laitteesta

3.4.2015

Lisukekivee

Paljakan liuskekiveä gftk- sauma-aineella Hki, puutarhamessut



Lähetetty Samsung-laitteesta

Puussa





Lähetetty Samsung-laitteesta

Lennin 2v syndelahja paikallaan!!





Lähetetty Samsung-laitteesta