24.2.2018

Siivouspäivä ja Säynäniemi

Haipakka kuukausi takana, liian vähän tunteja kotosalla ja univelkaa. Mut hei tänään saatiin järkkäiltyä ja siivoiltua. Osa matkatavaroistaki viel purkamatta monen viikon takaa, paikat hujanhajan, Mummeli ja Pele oli tilattu paikalle vahtimaan että homma käy. Pyydän ne välillä vaan meille että onpahan sovittu aika kun teen asioita, heidän ei tartte tehä, mut toki aina jeesivät paljonkin ja lapsillakin homma käy paremmin ku porukkaa. Tuhannet Legot nous lattialta ja imurin pussissa toivottavasti vaan muutama Lego.

Iltapäivällä käveltiin viel ihasteleen auringonsäteitä jäälle, huh mite kylmä viima vaik mantereella aurinko ihanasti lämmittikin. Niin kiva tuo Säynis, aina vaan niin ihastelen niemeä ja näkymiä. Avantosaunakin oli tänään, mut siihen ei ihan ehditty.

Pojat kattoo just elokuvaa, mä plärään kuvia ja pyykkejä :)


4.2.2018

Luonnonkivet 🖤

Lino oli tänään vuorostaan vatsataudissa ja häne nukkuessaan päiväunia, me oltiin Lennin kans rannassa kävelemässä dyyneillä ja leikkimässä kivillä. Ihania kahdenkeskisiä hetkiä. Lenni jakso kävellä joku 5km nii reippaasti ja välil kulki repparissani.

Muutama päivä kesässä

Kivat leikit ollu terassilla, eletty kotielämää kesässä, laitettu ruokaa huoneessa, käyty toki omilla retkillämme, mut ihana olla vaan, tosi kiva hotelli Dunas Maspalomas. Lenni uskaltaa kävellä jo lasten kerholle ja taks huoneeseen yksin. Käy aina kurkkaas et onks jo auki. Lapsille kivaa ohjelmaa siel ap ja ip.

Gran Canaria ❤️

Lapset ja Mummeli Kanarial

Lähettiin lomalle viettämään aikaa yhdessä ilman kelloa. Pojat niin kivassa iässä, osaavat huolehtia jo perusjutuista ja kiukut jää yhteen per päivä, toisin kuin pari vuot sitten :)) uskalsin näin tilata matkan ja Mummeli innostu lähtemään mukaan.

Tekeehän tämä niin hyvää olla, leikkiä, pelata, hassutella. Pojat on niin kivoja, hassuja, ihania, niiden kans on kiva reissata. Mummelin avustuksella oon saanu kahdenkeskisiä hetkiä kummankin pojan kans.

Ollaan oltu valkohiekkaisella Amadores-rannalla, keilaamassa, tivolissa, dyyneillä, suomiklinikalla, kaupoilla, markkinoilla, vatsataudissa, leikkipuistossa, inglesissä, melonerasissa, majakalla, supermieskerhossa, jalkapallokentällä, uima-altaalla. Laukkuun saa pakata viitat, pallot, miekat, autobotit.

Parasta täs kaikes on halien ja sylin määrä päivää kohden. Lenni oli ostanu mul Inglesistä sydänpuurasian ja toi sen sairaalaan kun olin tipassa, jotta äiti paranis pian.

Alla viel päiväkirjamuistio ekasta päivästä
- Gran Canaria - Lino, Lenni, Mummeli ja mä -
Päivä 1.
Tampereelta Las Palmasiin, oltiin kentällä 6.59, kun luukku oli menossa kii klo 7, mitenköhän siin sillee kävi, eikä meil ollu ees kiire. Juotii rauhas kaffet kunnes saatii kutsu kipittää koneeseen vanhanaikaisesti, ovest tyyliin kiitoradalle eli autosta koneeseen 200 askelta, voiks olla helpompaa.
Koneessa eka pettymys oli et eihä siel ollu ruutui penkeissä, eikä katossakaan, onneks puhelimia täl kertaa 4mukana ja akkua riitti puolen matkan viihdytyksiin, se aika just ku tyypit nukku. Pettymykset loppu siihen, ei tarvinnu välilaskuakaan tehä ku sairaskohtaus hoitu takarivissä. Ruoka oli hyvää ja oikeesti lähti nälkä, reppuun jäi eväitä.
Hepuleissa mentii toinen puolikas, lapset joi kai kärryn tyhjäks, selvinpäin ei iha kaikkee sitä olis voinu keksiä mitä ne duunas ja mä hörskötin vieressä vedet silmissä ja aika moni muukin.
6h meni tosi äkkiä ja si saatiinki kokea pienenpienet lämpöiset sadepisarat kanssamatkustajien surullisiksi vääntyneillä kasvoilla poistuessamme lentokoneesta, tulihan sitä vittuilua shortseistamme ja kun hei me ja te kaik ollaan suomesta, hitto tääl on lämmin. Nopee bussimatka, pojat ihasteli laskeutuvia koneita, Lenni myös upeita puita ja kyseli et onks valkoset palmut kanariankoivuja. Kaktukset oli kova juttu ja liikenneympyrät joissa meidän tulis viettää koko viikko. Osa palmuista oli karvottunu alempaa ja osa vast ylempää.

Hotelli vastas jumantsuikka enemmän kuin odotuksia, olinhan tilannu puhelimitse halvimman reissun lämmitetyllä uima-altaalla ja sen enempää kohteeseen tutustumatta, vau, tosi jees! Ja huoneet ne ei olleet valmiit saapuessamme, syötiin lounas ilmasiks ja ei ollu huono, yksinkertasesti ja laadukkaasti laitetut kasvikset, salaatit, hedelmät, burgeraineet yms kaikkee, mut sillee mun makuun, eli ei sotkettu mitään vaan saimme muodostaa kukin omat lounaamme paikallista aikaa klo 14. Siis ja tänä aamunahan me vast lähdettiin!

Paras ikinä oli jätskibaari, kauhat, laarit, kastit, nompparellit ja kippoon, lapset tais käydä kolme kertaa hakeen. Jäätelöt taivaallisia.

Huoneeseen, päivä/ilta-auringon puoleinen terassi ja het saatiin esitellä kalkkilaivoja, arijalkoja. Varpaat ihmetteli et mikä toi aurinko on. Lennin nalle muutti puuhun asumaan, suihkuverho, kuntosali, Lino avas oven, laitto kii, avas oven jne. pelas avainkorttien kaa ja juoksivat ne ulkokäytäviä eestaas. Uimaan, tietty testaan allas vaiks ei ollu ruuhkasta tietoakaan, yks poika luuli kai Lenniä delfiiniks ku potkas ain pallon altaaseen ja Lenni kiikutti takaisin, harjoiteltiin varsoguud. Pojat ui nii hyvin, helppoo, sain istuu reunalla, liottaa varpaita.
Kuuma suihku ja kävely rannalle kanavaa pitkin. Undulaatti puussa, vihreät pikkumaalaukset, ei pikkumiehet ja se lintuki vihree. Kamelit haisi jaa Linon kameras kuvat räpsy. Lenni rakastu betonipenkkeihin. Smoothielle kera kiehautetun veden, Homerin sohva, majakka, auringonlasku, Maapalomasin upein hotelli, mis allas rajautumattomasti meree, oih. Casino vai kaktukset, jäkimmäinen voitti vielä. Mummelille lenkkareiden testausta ja nopee lelukauppa. Taksilla supermarkettiin, 84€ ruokaostot ja taksil hotellille. Iltapala ja hammaspeikkojenkarkotus. Reppu oli jääny joskus päiväl respaan ja luojankiitos se oli siel illal viel ja ulko-oven ulkopuolel. Si Lenni nukahti 17h valvomisen jälkeen ja Lino viel vähä valvo tapansa mukaan.  Melkosia supermiehiä!! Päivä oli loistava ja mummelin kaa viel hepulit illan päätteeks. Paikallinen aika ny 22.30 ja ihmekyllä ei väsytä vaik heräsinkin 21h sitten, hurjan kiitollinen tästä onnistuneesta päivästä, saadaan olla tääl suht terveenä ja viettää aikaa porukassa kiireettä. Huomenna rannalle, valkoiselle rannalle, Karibian hiekkaan. Kiitosnäkemiin.