30.3.2011

hki v-end

Meil kyl viestit Annen kans lentää koko ajan, mut kovin huonosti ne tänne päätyy. Oltii Linon kans Annella hki v-loppu. Nukuttiin ja kaikki shoppailut jäi tekemätä. Onnellisia siitä ettei rahaa menny mut toisaalta jäi myös aurinkoinen helsinki ja terassit näkemättä. Terassilla lähinnä tarkoitan pirtelöbaarin idyllistä ulkoaluetta. Espoossa sentään käytiin kahdestikin.

Juoksuporukoiden tapaaminen ihanassa uudessa talossa kera 4kpl 1v poikia. Sunnuntaina oli Linon kummit *3 koolla. Linon kanssa matkustettiin junalla kotiin ja laskettiin paljon liukumäkeä. Vatsataudit jyllää jo toistamiseen parin kk sisään. Nyt syömään ihanaa vallesmannin lounasta ja sit hakkaan kivilautasia, tilaus harald-ravintolaan. Upea aurinkoinen keli, mistä saisi energiaa vielä illalla ulkoiluun ku ei meinaa pysyä hereillä edes nyt keskellä kirkasta päivää.
S

27.3.2011

junal kotii

Maalta kaupunkiin ja takaisin..

19.3.2011

ittuu tättä

Lino 1 v 3kk

silli ja torakka

Dogit kesälookissa

parin vuoden haave lamppu

Uus lamppu! Kiitos Annen stockailut :)

Unta ja uutta valoa!

Me herättii puol 7 ja ihanaa ku ei väsyttäny edes! Nukahdin illalla Linon kans jo kasilta. Haudutin pitkään kaurapuuron ja se maistu nii hyvälle. Kävin koirien kans ulkona, haettiin aamulehti ja pari ikean kassillista puita ja korjattiin kaatunu puupino.

Esa laitto tulen takkaan ja rupes kämppää järjesteleen uudesta jalkalampusta innostuneena ja itte kans siinä samalla ja Lino leikki itekseen, ajo isänsä vanhalla leluautolla ympäri kämppää, kaunista katseltavaa kun iloinen ja leikkii.

Me siivottii lähes koko kämppä ja muutama rästi laatikkoki tuli hoidettua ja klo oli vasta kymmenen yli 9. Hä? Kauheesti oli mahtunu aamun pariin tuntiin tekemistä. Nyt heräillään päiväunilta, jotka lähes 2h, yökin meni pitkästä aikaa ilman itkua. Mahtava viikonlopun aloitus kaikkiaan! Illalla saunailta ja Virve Rosti. Nyt voitais lähtee ihmetteleen uutta lunta ja uutta Annen tukkaa. Josko potkukelkkaki taas kulkis! t.S

14.3.2011

yökukkumista ja Carrie

Öisin tuntuu kun aika pysähtyisi. Muut nukkuu, on vain se hetki, ei velvotteita, huominen on kaukana..vasta huomenna. Rauhallisuus, pimeys, onnellisuus, valtavasti mahdollisuuksia, pää täynnä ideoita, energiaa vaikka keho on väsynyt, mieli kuitenkin kirkas kuin kristalli. Rakastan öitä, viime aikoina olen nukahtanut jo ennen kuin yö alkaa, siks tänään tää tuntuu entistä mukavammalta. Tietty Sinkkuelämää-leffallakin oli piristävä vaikutuksensa. Unet jää vaan lyhyeks, oma aika vs. uni, tästä omasta ajasta saa tosin enemmän energiaa! Energistä alkavaa viikkoa, kohtahan on taas jo perjantai! :) Sini

Joo, katsottiin yhdessä Sinkkuelämää, eri kaupungeissa tosin :) Se eka leffa on niin hyvä. Se tuli 2007 kesällä kuin tilauksesta kun oltiin tyttöjen kaa lähdössä käymään NYCissä. En olekaa sitä sen jälkeen katsonut, nyt oli ihan mahtava katsoo niitä paikkoja, kirjastossa mekin käytiin, se talo missä Carrie oli menossa naimisiin. Oih.
Anne

13.3.2011

naisille päiviä

Tultii just sunnuntaikahveelta,tapa meidän perhees ollu jo vuosia et su iltana,yleensä muorilla tai mun äitellä, kokoonnutaan vaihtaan kuulumisia. Muorilla oli tiikerikakkua,pullaa, kärmetorttua,mut mustikkakeitto oli kyl parasta. Tänään oli naisten hemmottelupäivätapahtuma,siel paikalliset kauneus ja hyvänolon yrittäjät tekivät näytehoitoja pientä maksua vastaan.

Mä menin sinne pää ja niskasäryssä ku kantanu niin paljon kipeää kiukkuista poikaa,otin energiahoidon,en oo ikinä ennen kokeillu,oli mieletön kokemus, tekeehän äiteki sitä,mut liian läheinen,niin nyt oli kiva kokeilla,kesti tosin vaan 10min,mut pää/niskasärky oli siltä seisomalta poissa,vaikka kestää yleensä 24h. Ihana tapahtuma kaikin puolin!

Eilenki oli naistenpäivä uimahallilla,siel kävin salaatilla ja isolla muffinsilla sekä tutustumas esim. Friedtex-kevätmallistoon. Uimaa en saanu aikaseks ku oli juoksukoulu päiväl vieny jo suurimman energian.Nautin vaan istua rauhassa juoden teetä ja höpötellen. Lino nukkuu..klo20.20!!

12.3.2011

Mekkomero

yksi ihana mekkokomero Barcelonassa vuonna 2009 :)

nojatuolimatkailu rules!
Anne

8.3.2011

blogi etsii keväisempää ilmettä

Oon tänään kokeillu jos jonkinnäköistä taustaa, tekstiä, mallia, tää ehkä kivoin pirteydellään, vaihdetaan kuvaa taas kun mieli muuttuu, tosin onhan tää tosi pliisu, se myös tyylikästä, mut kyl päiväkirjassa olis kiva olla enemmän tunnelmaa.
Tää on ku lukis mustaa valkosella :)


S

7.3.2011

paremmin ku aattelin

Meidän laivareissu ja 2 yötä/vrk anopin kera hytissä meni hienosti ja meil oli hauskaakin :)
Linon mummi oli ottanu mukaan kylmäkallejen kaveriks jogurttia sekä muita eväksiä Linolle ja näin poika sai syödäkseen just mikä hyväks. Ja me aikuiset syötiin kumpanakin iltana pihvit ravintolas, mieletöntä!

Yritin tänä aamuna jo mennä kasiin töihin, mut taisin luovuttaa kun heräsin tasan 8. Olin töissä 5 yli 10. Ésa viel saikul himas niin pysty hakeen Linon ja mä sain olla töis pidempään ja saamaan päivän tunnitkin lähes täyteen. Huomenna yrityshyvä kasiin, mul on viel kaikkee tekemistä ny yölkin, pyykit koneessa ym.. eihän sitä malta.

Miten inhoankin niin paljon nukkumaan menemistä, yritän sitkuttaa aina edes toinen silmä auki vaik tiedän et se vaikeuttaa huomista mut en haluis antaa tätä iltaa pois. Mun piti katsoo viel täydellisetki nauhalta, illat menee niin sutjakkaan etten tv hen ääreen pääse lainkaan.

Mökillä oli ihan huippua, paitsi et Lino pelkäs moottorikelkkaa, mökillä on niin lomafiilis ja ruoka-ajat muorin toimesta, ehtii oleen paljon ulkona, mut silti lukeen lehtiäkin. Jälkeemme jäi monet liukumäet.
Mäkiä vaan laskettiin ku Lino hinkkas takapuoltaan millon hikoitettuun polkuu tai keittiön mattoon.

Heippa!

S

5.3.2011

Apu-a

Uusimmassa apu- lehdessä niin hyvä juttu suoliston toiminnasta ja ylipäätään ravinnon merkityksestä! Olet mitä syöt!! Tietoisuus leviää parhaiten just tollasten juttujen kautta ja toivottavasti moni ottaa onkeensa ja ne ketkä ei, niin jäis merkki edes alitajuntaan ja muistaisivat sit joskus. :) Ongelmia on vaan tol saral niin liikaa ja keinot korjata niitä hemmetin yksinkertaiset. Muutos tapahtuu pikkuhiljaa, silloin se on pysyvää.

Tasapaino ja maalaisjärki on päivän sana.

Mökkiterveisin Sini

silli ja torakka

Kaunis ilma houkuttaa niin että matkaa taidetaa jatkaa hkist suoraa mökille,siel kaama ja torakka jo odottaakin. Karvapallot on ollu muorin hoidettavana tai niinku mummu sano että tääl hän on niitä paijannu.

Valokuvaaja otti eilen meistä poskikuvia ja tänään sit muutama niistä ostettiin, ihania perhekuvia, ei oo sellasia ollutkaa, hyvä bisnes niille, vaikeahan ihania kuvia on jättää sinne hyllyyn. Lino on yks kiukku tuol takapenkillä, on tyhjennetty jo rahapussit ja käynnistelty autoja avaimilla, luettu kirjat ja kuitit, uniaikaan liikutaan, mut sitäkää ei riitä pitkille matkoille.

Reissussa rähjääntyy ja oma koti kullan kallis sopii nyt fiilikseen.

Laiva heilu yöl sillai et salamat lähti yölliselle ajelulle. Lino heränny aamuisin jo klo 7, korjaa mun rytmiä töihin sopivaks. Onneks on vuodenajat, vaihtelua elämään ja aina mitä odottaa. Unohtamatta nauttia myös tästä hetkestä, kovien pakkasten jälkeisestä lämmöstä ja lumia sulattavan kevätauringon paisteesta.
Mukavaa lauantai-iltaa!

S

Junassa on hauska matkustaa

Nykyisin menen joka paikkaan autolla, pitää olla aina suksia ja kenkiä ja mitä muuta rompetta milloinkin mukana eikä niitä nyssäköitä jaksa kukaan kantaa... Pakkaamistekniikastakin on tullut sellainen, että Ikeasäkki tai kaksi lattialle ja kamat kaapista sinne. Nyt oon junassa menossa Turkuun, Euroopan kulttuuripääkaupunkiin. Vaihteeks ihan mahtavaa vaan juoda kahvia ja lukea päivän lehtiä. Aurinko paistaa, upeita maisemia. Nyssäköitäkään ei ole mukana kuin kolme pientä, ei yhtään Ikeasäkkiä. Toi Ikeasäkkihomma on muuten alunperin Sinin juttuja, sillä oli sellanen säkki mukanaan jo sillon kun ollaan tutustuttu. Mulla oli joskus aikoinaan pyykkikori, mut Ikeasäkki on kätevämpi :) Anne


Pyykkikori!! =) ehkä muistan hämärästi t.Sini

paatilla

Ollaa toista yötä laivalla, uskallettii jo itseämme väsyttää ku käytii alakerran pubis katsoo Aminin ottelu,hieno oli, vaik lopputulos ei paras, hyvä fiilis silti. Lino nukutettiin ottelua ennen kympilt ja mummikin,sit oltiikin loistavat reilu pari tuntia ihan kahtestaa espen kaa liikentees.

Lino on tykänny kovasti juosta pitkin paattia ja pallomereen luistava liukumäki on ehkä ollu paras, junarata hyvä kakkonen. Sukulaiset tarjos tukholmas paahtopaistia kera mustaherukkahillon ym. Toi hillo ym. oli ihan paras makuelämys :) Nautittii myös kuohuvat espen synttäreiden kunniaks ja parasta prinsessakakkua ikinä!

Ostin täält laivalt diorin meikkivoiteen, (immasen suosittelema)ihana palvelu ja Lino sai pari käyttöbodya ja salaman, muuten oon malttanu houkutukset, joita todellakin on! Ihana reissu ja huomen jo ajoissa kotona! En malta odottaa että ehditään viel aamul pallomereen, Linon onni,äitin onni. :-) Hienoa on myös et mul ei oo särkeny niskoja/nuppia yli viikkoo! Fysio kunniaan!

Sini

3.3.2011

Toiveikas torstai

On iha lauantaiolo vaik vasta torstai. Torstaisin ihmiset on onnellisimpia tutkimuksen mukaan ja paras myyntipäivä arkipäivistä, ostopäätös on useimmiten myönteinen.

Ollaa matkalla satamaan, poikettiin just Roosa-kahvilassa mikä hyvinkään jälkeen, inhoan noita isoja huolttiksia ja tuol iha paras aamupala jos siihen aikaa liikentees. Espellä huomenna synttärit ja lähdettii ehkä vähä niitäkin juhlistaan ja samalla esan tädille tukholmaan.

Anoppi ja Lino takapenkillä, mä pääsen melko helpolla ku mummi hömpöttää pari vrk Linon kaa. Haluun ostaa laivalta sen meikkivoiteen mitä Annelt lainasin viimeks, lancome? Haasteena tulee oleen Linon ruokien lämmitys, en oo vieläkää mikroon koskenu, täytyy malttaa haudutella ja toivottavasti siel on maust.jogurttia kun kiisselit ja marjat kun on anopin toimesta mukana. Kiintoisaa tulee oleen myös aikanen nukkumaanmeno, tietty diset polttelee, parempi kai olla väsyttämätä enempää itseään. Lapsen ehdoilla eli pallomeri kutsuu! :)

Sini

2.3.2011

pihinää

Rva Lahti on näemmä siivonnut ja pannut kaikki palkit tääl vasemmalle? Mekkomeron lämpötilat ja kavereiden kevätkuvat näyttää hyvälle. Tosin mulla tänään harmaa sohvatoimistopäivä, ääni ei oo vieläkä palannut, joten nyt pitää levätä ja lääkitä se takasin. Kiva kun tulee hiihtoja, jännä sprintti just käynnis.... Hyvä Suomen tytöt saa mitalin! ja hyvä auringonhattu-uute!!
Anne

en oo osannu selittää!

Meillä on myynnis Himalaja-kivi tuoteperhe ja kun googletin sitä, löysin myös vahingos faktat sokerille ja suolalle, joita en oo osannu selittää kun joku on kysyny et miks käytät näitä. On vaan vaihdettu mummoillekin ruskeat sokerit, poistettu pöytäsuolat ilman että selitetty et miks, ne vaan parempia sanottu :)
t.Sini

Tässä siis on selitys:

Sokeri

Raffinoitu, valkaistu sokeri sotkee insuliiniaineen-vaihdunnan, suolistobakteerit, lihottaa ja happamoittaa elimistöä. Valmistusprosessissa sokerista poistetaan melassi, johon jäävät vitamiinit, hivenaineet, kivennäisaineet ja rauta. Raakaruokosokerissa (=täysruokosokeri) on nämä kaikki vielä tallella ja sokeri on luonnon hyvä eines. Joskus väriltään ruskea sokeri saattaa olla myös raffinoitua sokeria, johon on lisätty takaisin hieman melassia värin vuoksi, joten ihan pelkkään väriin ei voi luottaa. Hyvä raakaruokosokeri on kuitenkin aina valkaisematonta eli aina ruskeaa.

Erityisen ravintorikas ja varma valinta on intiaanisokeri, joka kasvaa Boliviassa hyvässä humuksessa ja jalostetaan hellävaraisesti ja ravintoarvon säilyttäen. Intiaanisokeria voi käyttää raffinoidun sokerin sijaan kaikessa ruoanlaitossa, leivonnassa ja makeuttamisessa. Intiaanisokeri on erityisen hyvää hampaille, nostaa verensokeria hitaasti, sisältää paljon vitamiineja, hivenaineita, kivennäisaineita ja rautaa. Intiaanisokeri on myös maukkaampaa kuin raffinoitu sokeri.

Suola

Merisuolassa on 84 alkuainetta, kivennäis- ja hivenaineet juuri oikeassa suhteessa ihmiskeholle. Pöytäsuolaa valmistettaessa merisuolasta poistetaan muut 83 alkuainetta ja jäljelle jää natrium. Koska pelkän natriumin on todettu aiheuttavan ongelmia, siihen lisättiin takaisin jo poistettuja aineita (kloridia, jodia), mutta lopputulos on silti elolliselle olennolle haitallinen. Natrium janottaa ja turvottaa, koska se on yksinään ja suurina pitoisuuksina myrkkyä elimistölle. Elimistö puolustautuu haitallista ainetta vastaan laimentamalla sitä nesteeseen. Siksi tavallinen pöytäsuola eli natrium(kloridi) janottaa ja turvottaa. Kaikki se natrium mitä elimistö ei saa laimennettua, kiteytyy luihin ja lihaksiin.

Natriumia kannattaa siis välttää, mutta meri- tai vuorisuolan saanti kannatta turvata käyttämällä sitä ruoanlaitossa tai laittamalla muutaman rakeen jauhamatonta suolaa suuhun sulamaan. Ns. aurinkosuola on auringossa kuivattua merisuolaa, jota myydään maatalouskaupoissa heinäsuolana. Kivennäisten puute aiheuttaa mm. häiriöitä verenpaineessa ja aivotoiminnassa sekä altistaa krampeille. Magnesium luonnollisessa muodossa ehkäisee myös kramppeja ja suonenvetoa. Meri- tai vuorisuola myös lisää kehon emäksisyyttä.

Suola kannattaa myös käyttää joko jauhamattomana tai jauhaa juuri ennen käyttöä. Ainakin osa siitä suolasta, jonka käytät. Aurinkosuolan kuorikerroksessa sijaitsevat Boori, bromi ja kristallijodi. Bromi on aivolisäkkeelle välttämätön, jotta se voisi tuottaa oksitosiinia ja prolaktia. Illalla bromi kulkeutuu käpylisäkkeeseen, joka tuottaa puolestaan melatoniinia ja serotoniinia. Natrium myös maistuu erilaiselta kuin merisuola. Kun siirryt käyttämään merisuolaa, huomaat natriumin maun ruoasta. Meri- tai vuorisuolat ovat huomattavasti maukkaampia.

eliminointia ja maaliskuun tuntiseurantaa

Ihana päivä ollu tänään. Aloitin töissä myös uuden käytännön, liitän sen vaik koulun lopputyöhön ja aloitin kk 1.päivän kunniaks eli työaika sekä tehtäväseurannan itselleni. Haluan siis seurata ajankäyttöäni ja tehostaa työskentelyä, samalla toimii itselle muistin virkistäjänä et mitä milloinkin. Se auki siinä koko päivän ja kirjoittaa yhdel-kahdel sanal kaikki pikkuhommatkin, jos tästä kokeilusta jotain oppis. En olis malttanu töistä lähteä, onneks tääl kotona on tuo pikku-ukko joka odottaa äitiä, tullu mun elämään vähän rytmiä, mitä ei koskaa ennen oo ollu. Nykyään tulee katsottua kelloa enemmän, ennen meni niin fiilispohjalta kaikki. Niin ja pitää mennä nukkuu viim. puoliltaöin et jaksaa herätä seiskalt. Liimattiin Linon vauvakirjaan kuvia ja sen ekoja piirrustuksia ja päivitettiin tekstejä. Polskuteltii myös pojan kanssa melki tunti ammeessa, mut ei tykänny ku kokeilin kylpyvaahtoa ja sen kädet meni "likaseks", leikit jatku vasta ku vaahto oli eliminoitu. :) Sini

1.3.2011

paha maanantai?

Viikonloppusin sitä pelkää maanantaita, nyt mä viel enemmän ku pääs nauttiin kotona olemisestaki, mut parhain olo on ma iltasin, päivästä selvinneenä ja huomatessa et ei se niin kamalaa ollutkaan. Huomaan myös ajattelevani aamuisin, et oon lähdössä johonki tosi pitkäaikaiseen, kun totuus on että usein samana päivänä sitä on kotona jo ennen kuutta, nii eihän siitä mitään rankkaa olekaan. Siis maanantai-illat kunniaan ja täydelliset sekä sinkkunaisetkin. Ihanaa oli katsoa telkkaria pitkästä aikaa. Löysin tänään meille kauan haetun ihanan jalkalampun olkkariin tai ehkä jotai ihmeellistä tapahtu ku vaan taas ajattelin et kehtaanks pyytää annea sen hakee ku esittees oli että vaan hki stockalta, niin samassa anne soitti ja kysy että tarviitko mitään sielt kun hän just menossa, lampullakin tarkoituksensa. Lauantaina tanssittiin live Pandoraa, meil oli mieletön porukka sekä vähän kossuvichyä, Lino kun nukku mummin kaverina. Kiva viikko edessä tai niin ainakin on hyvä ajatella aina! :) Sini

Mulla ihan samoja ajatuksia, niin voittajafiilis kun aamulla aatteli et miten ilman ääntä voi selvitä kokoukset ja kaikki ja sit saikin paljon juttuja tehtyy tänään. Hiihtoendorfiini tosin voittaa melkein minkä tahansa taudin, tuntus siltä :) ei maanantai siis ollutkaan paha :)
Anne