14.7.2017

Aamuaurinko tulvii ovesta kylppäriin


Istahdat aamulla pytylle ja aurinko paistaa silmiin, jos pilvinen pvä, niin katse kohdistuu mäntymetsään suuren lasioven lävitse. Tuo kylpyhuone on pikkuinen, mutta nii täysin riittävä perheellemme. Ihan yllärinä kannettiin tuo ammekin sinne ja tarvittaessa sen saa minuutissa pihalle jos siihen kyllästyy, mutta on se ihana kun jalat saa lillua lämpöisessä vedessä koko suihkuttelun ajan. Miks ammeiden käyttö aikoinaan väheni? 


Kylpy on äärimmäisen rentouttava ja helppo nopea tapa päästä irti arkiaskareista, vettä ei kulu sen enempää kuin perus suihkussakaan missä sammuttaa shampoon hieromisen ajaksi veden, testattu on. Varsinkin kun pulahtaa ammeeseen lasten kanssa ja sehän on kaikista iha huippuu kylpee porukalla.
Suuren lasin vuoks luonto tulee lähemmäksi ja ulkoakin on helppo poiketa vessassa kurasilla kengillä. Tuuletus tapahtuu tietty nopeaan oven vuoks. Tää ovi vessas on kodin yks parhaita juttuja. Pihasuunnittelussa tulee ottaa huomioon istuttaa vaikka korkeampaa kasvillisuutta oven kummallekin puolen että wc: ssä olija saa täyden rauhan. 

Materiaaleista vielä..

Seinät on yhtä meidän liuskekivilaatoista, mikä on sahattu kolmeen eri kokoon, lattiassa Orivesiläistä Sisu lattiakiveä ja seiniin valikoin mahdollisimman lohkomaisia Sisu verhouskiviä. Hanan takaseinä on täyttä hirttä, takana makuuhuone, kalusteet Puustellista, mustalla tammiviiluovella, kivitaso antik matta musta Ylämaan Graniitilta, ulko-ovi Pihlalata ja tietty koko hirsitalon ja vastaavan mestarin oon ostanu Ollikaiselta : ))

Löysin tuon suihkun, hanan, altaan ja huuhtelupainikkeen yms Decor Kylpyhuoneet, Espoo, joka on meidän liuskekivien jälleenmyyjä ja siel oli hienosti esillä Tapwell :n tuotteet, ei ihan mustia, mutta tummia ja kiiltäviä ja harakka tykkää : ) Ammeen löysin Näsin vesijohtoliikkeestä Lakalaivasta.

Kivi- ja rakennustyöt tässä tilassa on tehnyt Mikon Tila/ Mikko Parpola, hyvää jälkeä!

Vessan ovi puuttuu, Puusepänliike Henttonen lupas tehdä mustan oven siihen vinolasiaukolla, jahka mulla on rahaa ostaa se, nyt mennään vessassa avoimilla ovilla siihen asti, joten soittakaa ennenkuin tuutte kylään.