31.5.2011

upeet housut

Kuva: Moda Aukia
Ostin tänään tuossa vasemmalla olevat mustat housut, kuvassa ei tuu niin edukseen, mutta päällä ihan mahtavat ja hoikentaa ja poistaa jopa jenkkakahvat, normaali vyötärö, mulle se tarkoittaa korkeaa vyötäröä, mut hitto on hienot pääl. Anne sun pitää ostaa noi kans. Stockan nettikaupas ei ollu noita, mut pitäis käydä kysyyn sielt. Ostin ite ne Koskarin Moda Aukiasta, mut hei sähän tuut tännepäin ny!!

30.5.2011

ihanat kengät

Tässä ne uudet popot jotka ehkä voisin laittaa kesällä Marjon ja Jaken häihin.

Multimedia message

Heitin tänään olkkarin kalusteet pikapikaa uusiks ku en oo ollu tyytyväinen järjestykseen,en tietenkään ku esa sen laitto pari kk sitten :) silmä ei tottunu ja ny si tein oman pään mukaan ja ny on ok. Ei siis valmis,sillä taso ja pöytä puuttuu edelleen. Nyt on pian jo lähellä että löysin sellaset ku oon etsiny. Maskussa on vuono-sarja ja sitä saa erikoiskorkeilla jaloilla ja hinnat todella kohtuullisia. Niil vaa yks sohvapöytä,se lev. 134cm,ei mahu meille ja nyt täs miettiny et mikä vois tosta sarjasta ajaa pöydän asemaa. Täytyy aatella myös niiden monikäyttöisyyttä jne. Mut ehkä tänä vuonna meidän olkkari olis vihdoin kalustettu. Pitkän tuntunen päivä ollu tänään,kauheesti tapahtunu ja oon ehtiny siivoonki ja pesee 5koneellista pyykkiä vaik on kyläiltyki kahdes eri paikkaa.Lino nukku tänää 3,5h päikkärit,ehdin iteki nukkuu ja käymään lahtuan tilal. Siel ei ollu jätskiä,mut sain ihania ja ihmeen edullisia lihapullia 10e/kg,eihän tohon rahaan saa kunnon aineitakaan,saatikka se vaiva!

29.5.2011

jalkapalloilua

Tästä tullut niin sinin blogi, mä taas unohtanut laittaa tänne :) upeat jalkapallovaimon, tulevan sellaisen, polttarit takana hgissä. Mahtava tiimi meillä ja niin nappiin mennyt ohjelma, sattui vielä mestarien liigan loppuottelupäivälle :)
Juttelin juuri Linon kanssa puhelimessa, mahtava tyyppi. Heeeeeippa! t.anne

hyppää!

Sunnuntairetki

Kaiteella koppoti koppoti. Käytiin mummilla syömässä ja nyt matkalla kotiin päiväunille. Tähän 1km matkaan vierähtää tunti, kaikki voikukat pitää kerätä, tarkistaa autojen merkit ja mennä muutenkin siksak. Ihana lenkki oli aamusta 1h 35min, oli just sopivan haastava ku ei oo tullu juostua, mut kyl se vei voimat, päikkärit tulee tarpeeseen. Kuvassa näkyy linon punainen uus huivi, on niin pirteän näköinen. Ihana sunnuntai! Ku on niin vapaa vapaa fiilis ja josko kotona sais paikkoja kuntoon. Mun kesäkukat kuolee ku en oo muistanu kastella. Ei oo ei aamulehteä tänäänkää, ny on tilaus päättyny, ny en tiä mistää mitää. S

niitä näitä

Mul ei oikeesti oo ollu mitään asiaa tänne kirjoittaa, kuhan täs vaa näpyttelen mitä päähän tulvahtaa. Pään nollausta kaikkinaan, senku vaa kirjoittaa ja istuu ja on paikallaan ja rentoutuu. On Linon kaa viime päivinä luettu äitin polttari kuvakansiota, ku siel on motskari, karhu, pyörä, äiti tanssii, ui, laskee liukumäkeä jne. Siel on paljon kuvia Linonkin tutuista ja osoittelee naamoja ku speden peliä ja latelen nimiä. Mahtava fiilis, elän hetkessä, kaikki itsestä kii ja omista ajatuksista. Ei raaskis mennä viel nukkuu. Linon uusimmat sanat mää mää, piipaa, nähtii ku isi ajo paloautoa nii siit se alko ja mää on lammas, ei tampereen kiältä. Nokkii ku lintu maiskuttaen ja napsauttelee auton ovia auki ja kii avaimilla. Ymmärtää täysin puhetta. Iso poika jo. :) S

puoliunessa

Huomen aamul yhteislenkki,nyt pitäis tankata ja nukkua että jaksaa,viimeks jumpas ei homma kulkenu,joskus pitää olla huonoi kertoja jotta on sit taas kivaaki. Haluaisin Lahtuan tilalle ostoksille huomen ja sit anopilla päivällinen. Aamulehti jätti tänään tulematta, jos huomen sit taas. Yritän pitää itseäni hereillä,espe jäi saunoon ja mä päivystän et voin pitää masin kuonosta kii,ettei Lino suotta herää säikähtäen. Pitäis ehkä soittaa ja kysyä koska tulee,ei kiirettä,kiva ku pojat pitkästä aikaa koolla,nauttikoot rauhassa.

Lino oli yks kiukkupussi tos reilun viikon ja eilen sit täytti vaippansa niin monta kertaa et muuttu koko jätkä,luulin et onks kiukku jotain uhmaa, mut ei, näköjään vatsas oli tulppa ja poika on ku eri taas. Oli rankkaa ku vaa itki sylissä,ei halunnu leikkiä,nyt kaikki hyvin,kyl tuntuu mahtavalta ja helpolta taas! :) Meen kyl ny nukkuu ja laitan vaa ukolle viestin et soittelee ku on tulos nii tuun vaik koirien kaa ulos haukkumaan :) Ihanaa olla välillä itekseen :)

S

28.5.2011

kyläilyä

Oltii iltaa viettämässä kaverin synttäreillä, missä oli myös Linon parhaat tyttökaverit. Ihana ku kolme saman ikäistä juoksi ja touhus, kyl näki kui ne nautti. Pojat grillas meille mahtavat sapuskat ja paikan rouvashenkilö" oli valmistanu salaatit ja kakun,ihanan kakun! Nyt jäit niina vaille hyvää :)

Me puhuttii lapsista,jos seura koostuu äideistä nii kummasti keskustelu menee aina lapsiin, välillä käydään työasioissa ja varsinkin kun lapset on siinä,niin se ohjatuu äkkiä takaisin pienokaisiin. Kuulin et päiväkodis on 3 hoitajaa 16 lasta kohden ja sit ku yks on sairaana niin sijaista ei saa ja vaa 2 hoitajaa, huh! Ajattelen et lapsissa on koko yhteiskunnan tulevaisuus ja niihin pitää panostaa. Haastava työ hoitajille, ei siinä paljon voi lapsen yksilöllisyyteen paneutua.

Kylässä aika menee nii hurjan äkkiä ku näkee pitkästä aikaa. Lino nukkuu, mä katson nauhalta oprahia, jaksoa mis ihmiset luopuu tavaroista ja löytää uuden tavan elää ja viettää perheen kans aikaa.
S

housua housun perään

Vaatteista..Sovitin onlys tänään 5-10min vähintää 20 eri farkut, tehokkaasti samalla ku esa etsi ja sovitti itselleen vaatetta, lino nukku vaunuis. Yhdetkää ei mul istunu,ite olisin varmaan jotkut ottanu mut esa ei tykänny mistää. Sit ku menin ginaan sovittaan toiset 20 housua,olisin voinu ottaa niistä vaik puolet,niin ihanan mallisia oli kaikki,nyt ei ollu makutuomaria mukana,mut tykkäs ku himas näytin valitsemani kahdet farkut. Jäi silti parit muut kaivertaa,ens viikol joutuu ehkä ne viel noutaan.

Stadium oli meidän pääkohde tänään ja esa kyl löysi vaik mitä ku tykitettii siskon kaa sil sovituskoppi väärällee kaikkee. Olis ottanu enemmänkin mut budjetti ei olis kestäny. Lino sai tuulihousut, punaisen pipon sekä huivin,niin ja tennarit. Mä olisin halunnu itelleni punaiset housut, mut ei ollu enää kokoa. Nyt pärjätään puol vuotta näillä,oli nii hauskaa mennä ostoksille ku en koskaan vartavasten mee tollai,no esaa vartenha me mentiinki. Ite tulee hankinnat tehtyä ohikulkuostoina.
S

viikonloppu

Mä juutuin ihan tv.n ääreen ku Forrest Gump leffa tuli,niin hyvä! Oon nähny sen lukuisia kertoja,20 ei riitä ja joka kerta lopussa vollotan, ihan mieletön elokuva edelleen. Liikunnasta: oon ollu vähän saamaton sillä puolella tai en oo edes miettiny. Astangas käyny viikottain,zumbas joka toinen viikko,tänään tää huippu ohjaaja vaa ilmoitti jäävänsä kesälomalle,muut jumpat jääny väliin

Huomenna ollaa menossa anopin kera treelle, hyvästi rauhallinen aamu ja lehden luku. Esa menee ostaan stadiumista jotain, mä haluun Linolle kesäkengät ja punaisen pipon että näkee missä se vilistää ja punainen sopii sille. Ite haluaisin jotku housut, lempifarkut niin risat, ne jo hakaneula virityksillä, kaikki siistit housut kans rikki. Housuja vaikea löytää, ginas kuulemma makeita farkkuja, siel täytyy käydä. Illaks kaverit kutsunu grillaan, kivaa, en oo viel grillannu tänä vuonna. Töissä oli taas niin kivaa, voi ku olis kiveä enemmän nii sais vaan myydä, nyt jo 3viikon toimitusaika. Kivaa viikonloppua!
S

26.5.2011

yö..

Mul on ihan jalat jumissa eilisestä tunnista, se on heti ku ohjaaja avustaa niin tekee niin täysillä ja venyy enemmän ja sit sen huomaa. Mä nukahdan iha just, en malttais ku olis kiva lukea tai katsoa oprahi nauhalta, mul niitä lukuisia jaksoja tallessa, mut harvoin osaa istua katselemaan ja jos istuu paikalleen niin nukahdan lähes heti. ... Zzz

ihana kiire

Oon lyöny laimin tätä blogia, kuvia vaa, mut tekstiä en saanu enkä edes muistanu kirjoittaa. Sain tänää kommentin et kirjoitukset vähentyny. Töissä on mahtava kiire, inhoan sanaa kiire mut jos sitä käyttää positiivisesti, nii sit hyvä. Tuntee itsensä todellakin hyödylliseksi ja Linon ku hakee neljältä, tulee työhön ja vapaaseen selkeä raja ja pitkältä tuntuva ilta. Päivä on tehokas paketti ja iltasin ehtii tekeen kaikkea.

Tänää oltii kummitytön ja hänen äidin kera Oriveden suojalla Sisulisäkisoissa, lapset sai juosta ja leikkiä ja me höpistä kuulumisia. Eilen Immanen teki yllätyskeikan Orivedelle ja sain joogaseuraa, sen jälkeen tultii meille syömään ja teelle, senniki, sit tulikettuki kera palomiesten ja meil oli porukkaa keskel viikkoa, ihanaa! Lino esiinty, mä sain rauhas tössätä. Anne riehu Linon kaa, se on niin villi ja vapaa. Mahtava työdraivi päällä, ei malttais edes ajatella kesälomaa, kyl viikon pidän loppukesästä ja ku muut on lomalla niin iteki haluaa :)
S

Pituutta hiekkalaatikossa!

Suojan kentällä Vilja & Lino

Sisulisäkisat!

23.5.2011

jädeä

Vihdoin! Tulin just kaupasta ja jätin jäätelöt ostamata lisäaineiden pelossa ja kotiin tullessani jäätelöauto tuli! Oon odottanu sitä monta kuukautta ja vihdoin olin kotona sen saavuttua! :) Liityin jäätelöauton jäseneks ku komea poika sitä ehdotti amisviiksiensä kera :)

Ostin ihanat suklaaleivos jädet mulle ja esalle, mut se pääasia oli luomu jäätelö, jota Linokin vois syödä. Se on maultaan aivan taivaallista! Nam. Kaupan jäätelöt kalpeni ny. Harmikseni luin kyljestä että siinä on vähän vehnää ja johanneksenleipäpuujauhoa, pähkinää. Eli ei sovi kuitenkaa näille aineille allergisille. Mut Lino sai sitä vähän maistaa, ja kyl oli suu auki ku linnun pojalla. Linon jätskikokeilu, alkavan kesän kunniaksi! Matot meni pesulaan, hassun tyhjää ja alta paljastu hiekkaa, nyt impparoimaan.
S

21.5.2011

Pusiiiiiiii

Jeeeeeee!

Mieletön bändi

tää scandinavian music group! Kolmas keikka tänä vuonna, hih! Anne ja Senni (iso ;)

Multimedia message

Ny onnistu harvinainen kuva ja kerrasta :)

Multimedia message

Lauantai-ilta, Lino,ja koirat onninpolulla. Likkojen lenkki takana. Huomen ihan vapaa vapaa päivä ja makeeta keliä luvassa. Piha mielettömän hienos kunnossa, saatiin yllättävä lisäkonekuski ja hommat suju ku nakutettu :)

Multimedia message

Kivimies kivikauden avajaisissa!

viikonloppu

Ihan mahtava hoppu töissä, kiva fiilis, näitä aikoja odotetaan koko vuosi ja sit toukokuu tulee ja sit mennään ja lujaa. Sillävälin ku olin töissä oli esa ja isi saanu pihaan tehtyä rakennelmia. Muuri on ruvennu hahmottuun, muodot muuttunu, sitä hetkeä kun nurmikon saa rullata siihen tai laittaa ruokaa grillis, tuntuu ne unelmalta. On kivaa kun piha muuttuu, siitä on jo vuosi kun siihen on mitään tehty.

Huomenna likkojen lenkki ja Kivikauden avajaiset meijerillä sekä talkoot jatkuu meidän pihas, kaikkee kivaa tiedossa, nyt nukkuu heti..

S

19.5.2011

pihasuunnittelua

Ei se mitään, se niitä hope-yhdistyksen projekteja, haluaisin niin tehdä sitä tääl omas kyläs. Toivottavasti joku päivä onnaa. Suunnittelin meidän huomisen piharemontin tos just uusiks :) En oo ollu tyytyväinen suunnitelmaan, nyt tulee niin hieno! Nii ja ku esalle näytin uuden, niin se hyväksy sen 5minuutissa! Voi ku saatais se nätiks jo tänä kesänä! Tarttis vaa melkolailla rahaa. Mut kyl nyt huomennaki piha muuttuu paljon, jos vaa koneet pelaa ja ihmiset terveitä. Liitän kuvanki suunnitelmast, nii näät muodot. Toi iso ympyrä kivetys on iha paras, ja siihen tulee grilliki :)

Tulispa jo kesä

..tämä ei ole edukseen seinällä :) Anne

16.5.2011

Hyvä Suomi!!

Oon niin ilonen että sä oot siellä!! Ja suihkulähteessä! Just noin! Hupaisaa illan jatkoa! :) (Sini Annelle)



12.5.2011

viisauksia

"Kun lapsi syntyy, hän alkaa kuluttaa energiaa koko elämänsä ajan syömällä liikaa, työskentelemällä liikaa tai olemalla kykenemätön hallitsemaan vahvoja tunteitaan. Tämän seurauksena hänen sisäelimensä heikkenevät ja verta ja energiaa kulutetaan enemmän kuin niitä voidaan varastoida. Niinpä pikkuhiljaa iän myötä hänellä on monenlaisia sairauksia, koska energian vähyys on lyhentänyt hänen elämänkaartansa enemmän kuin hän olisi halunnut"
-Huang Di Nei Jing

"Terveen elämän tarkoitus ei ole vain lisätä muutamaa vuotta elinikään, vaan myös lisätä elämää elinvuosiin", "Pitkän iän salaisuuteen kuuluu ympäristön ja ravinnon huomioonottaminen, erilaiset henkiset ja fyysiset harjoitukset sekä mielen viisauden kehittäminen."
- Denis Vinokur

11.5.2011

lumppu ostarilla

Oon sängyssä ennen puolta yötä! Toi valoisuus on saanut mut kääntyyn jälleen yökukkujaks, mut ei tälläistä jaksa viikkoa enempää. Kävin tänään "kaupoilla mun vaatehuoneessa. Ku aina on päällä ne lempivaatteet, nii halvalla pääsee ku selaa jopa 10v vanhat paidat läpi ja niitä vähän uudistaa. Hihojen muokkaus, helman lyhentäminen, silkkinauha tai eri vyöt tekee ihmeitä ja vaate on ku uus. Löysin monta ihanaa puseroa, mitkä laittanu sivuun ku odotin Linoa, nyt vihdoin niihin taas mahtuu :) vanhatki kaavut säilytän henkareissa. On helppo selata. Ny meni jo silmät kii.
S

hiusväriä

Kokeilin ekaa kertaa luontaistuote hiusväriä, tukka viel märkä, en osaa sanoa onks hyvä. Kiva kuitenkin jos sais luonnollisemman vaihtoehdon perusväreille. Ollaan evakossa mun äidillä. Esa sai pöpön kans ja suojelen Linoa, kiva olla muutenkin retkellä.

Toi kello vaan ehtii joka yö lähemmäs kahta ennen kun ehdin nukkuun. Tv n katselu on haave jälleen, tänään olis tullu huvila ja huussi, eilen olisin halunnu ehtiä näkee pelin ja täydelliset naiset. Kuka on mun aikavaras? Lino löysi vaatehuoneesta saamani äitiyspakkauslaatikon ja kömpi sinne leikkiin nukkuvaa, oma laatikko. Kaverin synttäreillä oltiin tänään, koko aika ulkosalla, aurinko paisto ihanasti.

S

10.5.2011

9.5.2011

Sunnuntaita

Onneks mun omas konees ei oo nettiä. Sain tehtyä kouluhommia monta tuntia tänään ja edistyin. Huomenna palautus, mut joudun viel työpäivän aikana jatkaan viimeistelyä. Todistelen osaamistani kaikin asiakirjoin ja selvennyksin :)

Kiva äitienpäivä oli. Rankka tosin, viel heikko kunto mahataudista ja ku unet jäi niin lyhyeks ku lino heräs 5, niin sit väsytti pitkin päivää, kunnes päästiin kolmen jälkeen koko porukka päiväunille. Kauheasti sitä ehdittii viikonlopun aikana kaikkee tekeen et nyt taas ihmetyttää.

Tänään päivän kohokohta oli äidille kukan osto ja kukan vienti, (oli aamusaunas ku vein :)), orituvalla savukalojen maistelu, appiukkoon siel törmääminen sekä retki pukalaan. Lino on vaan nyt siinä iässä et kalliomaasto yhdistettynä ympäröivään veteen houkuttaa hullutuksiin. Meil oli ihanat eväät mukana, järvi oli tyyni. Muorille mentii illal kahville ja ihana aurinko tulvi avoimista ovista takkahuoneeseen. Anneki oli siel meidän kaa vaihtaa kuulumiset mm. Hullusta porosta :)

S

8.5.2011

äitienpäivä

 
Lino kerää äitille kukkia, ihana :)

7.5.2011

Lauantai-ilta

Tein äsken kauraomenapaistosta, teki niin mieli jotain hyvää. Harmittaa vaa ku ei oo jäätelöä, olisin halunnu käydä ostaa Lahtuan tilalta sitä taivaallista jädeä, mut sillon pipi. Lino syöny tosi heikosti viime päivinä, syö kyl sormiaan koko ajan ja isoja hampaita tulossa.

Nukkuu tosi hyvin, ihanaa, herään mäkin pian tähän maailmaan ja rupean saamaan energiaa jonain päivänä tehdä ns.ylim hommia kuten sokkelin pinnotus, kiitoskortit, Linon valokuva-albumi jne. Esa kävi just hälytyksellä, rekkapalo. Mun äidillä naisten illanistujaiset, olis ihana käydä siel ny.
S

Silmät selässä

Linon päikkäreiden jälkeen suuntasimme jo tänään äitienpäivä ruokailuun orituvalle. Ruoka oli mulle liian teollista, ei oikein maistunu, muut kyl tykkäs. Kävin kaupassa siel ja mulla meni vaan 3,40e en tajua, ostin kurkkua, omenoita ja vadelmahilloa, ihanan edullista.

Esa aloittaa 1.päivystys vkonsa ma ja käytiin harjoittelemassa paloasemalla jotain, me siirryttiin Linon kans viereiseen leikkipuistoon ja L laski ehkä 30kertaa liukumäen, en tiä kui monta olis viel laskenu, leikit keskeytti hälytys paloasemalla ja seurattiin ku paloauto lähti matkaan, jännää. Ihana ilma! Tultiin kotiin ja Lino nautti ulkoruokinnasta terassilla.

Ihan huippua oli ku se keksi laskea mopollansa meidän rososen soramäen alas, työnsi mopon ylös ja laski taas, ihan hullua kyytiä, mulla käsi niskassa paidankauluksessa tiukalla otteella. Välillä miettiny jotain valjaita, että sais kunnon otteen ettei lentäis naamalleen ja niinku mökillä yritti kävellä koko ajan järveen. Tänä kesänä tulee olla silmät selässä.

S

talkoissA

Vatsaa kipristää edelleen. Tauti on selkeentyny pikkuhiljaa ehkä ruokamyrkytykseks. Kaikki jotka ke söi niin sairastu, mut ei kukaan heidän lähimmäisistään ole saanut tartuntaa, joten ei ollu tarttuvaa, huh. Pelkäsin Linon puolesta jo. Ihana olla siis taas jalkeilla. Aamulla lähdettii Linon kans kivimyymälän talkoisiin, poika jakso 4h tehdä hommia siel, tietty varikolla käytiin välillä, hienosti kiviä nousi lavalle ja keräs roskia. Oli meil pikkumopo mukana, ajeli sillä välillä ja oikealla trukillakin.

Siivottiin siis reilun 10henk porukalla talven jäljiltä ollutta varastoa. Tultiin kotiin päiväunille, oli ihanaa kun ei väsyttäny, kai sitä kipeänä tuli nukuttua säilöön. Sain koneen auki ja muutaman lauseen lisää näyttösalkkuun, palautus ma ja nyt ei pysty rentoutuun ku haluis katsoa peliä mut pitäis pitäis pirulainen ei anna rauhaa. Se olis pitäny palauttaa jo pe, niin olis saanu olla rauhassa :)
S

tällänen HCR tänä vuonna

grillimakkara parantaa lunssun kuin lunssun :) (HUOM äijäketsuppi!)

luulin et toi ketsuppi on tomaatti..  S

Vielä Vappua!

Annen vappukamerassa oli 4 kuvaa :) tässä jotain rintsessoja:

häly

Tuli just hälytys ja nähtii Linon kaa paloauto pillit ja valot päällä!

message kuvia

Paloaseman vieressä leikkipuistossa. Katse punaisessa paloautossa.

Leikkipuistossa

Kiikkaa

Grillikausi

..avataan tänään. Nyt grillaan eka vähän omaa nahkaa. Mahtava kesämeininki :) piti juosta tänään puolimaraton mut lunssa pitää mut poissa sieltä startista. Meidän kaveri antti on nyt ekaa kertaa, pidän sille peukkui vaan, anne

Uimakelien odotusta

Kivimyymälän talkoot

Lino talkoissa

6.5.2011

Kotona

Mä kyl niin rakastan vaan olla himas, nytki vaik hieno ilma ja oon ollu koko päivän sisällä ja saanu oikeesti vaan olla. Jokainen tarvis tällaisia päiviä kerran kuussa. En vaan osaa relata näin ellen oikeasti oo näin kipeä. Aina pitää olla menossa vaik tää on omalla tavallaan niin kivaa. Ehkä just sellaista mökkeilyä.

Toivon et miehet osaavat antaa lapsiensa äidille lahjaks sellaisen teon mitä ei yleensä ole innostunut tekemään. Mun toive oli perheen luontoretki. Esa puhu jotain ikkunoiden pesusta, tekee sen joka tapauksessa itse (mä en osaa tarpeeks hyvin :)) ja tekee sitä työkseen, en osaa pitää sitä lahjana.

Mut materiaali on turhaa, ellei oikeesti oo jotain pyytäny. Paras äitienpäivälahja taitaa olla itsekerätyt kukat, lahjakortti vaik jalkahoitoon ja rento meininki, äidille mahdollisimman mukava päivä, mitä kukakin toivoo. Suoraanki kannattaa kysyä, niin pitääki tehdä ny heti, soitan äitelle mikä on v-lopun kuvio ja ovatko pysyneet terveinä.

S

3.5.2011

facebookissa pihalla juoksemassa

Hassua,

Tietty ku himas koneella pitkästä aikaa niin unista on nipistettävä jotta saa muokattua blogia ja laitettua otsikot mun kännykkäviesteihin ja kuviin ja siinä samalla vahdata facebookkia. Piti immasta tavotella ja tsekkasin olisko se onlines, ite en oo koskaan ja sit oli hauskaa ku mulla toiset tunnukset joita oon antanu niiden käytettäväks jotka ei syystä tai toisesta ole fb ssä ja oli niin jännää kysyä kuka niillä siellä oli :)

Sehän selvis ja chattailyks meni ja tapaaminenkin saatiin sumplittua kalenteriin, tämä tapaaminen koskee myös kummitytön äitiä, joten ole yhteydessä :)

Anneki tuli fb ja ei ollu uskoa et olin oikeesti keskellä yötä onlines tai oli siis yllättynyt. Oli ollu lenkillä lähinaapurituttavansa ja hänen koiriensa kera.

Mulla itellä on kova palo juoksemaan, se vaan menee tuo ulkoilu nykyään ihan erilailla, sitä mennään pihaan ja käytetään koiria, heitellään keppiä ja toisaalta kyllä juoksen Linon perässä ja tehdään hyppy reenejä tiellä sen kaa. Lapioidaan hiekkaa ja mun pitää ahatutua sen pikkupyörään ku siitä niin hauska katsella ku mä poljen polvet suussa.

Juoksulenkin aion jonain iltana tehdä. Elämä on valintoja täynnä, tänään ilmotin esalle et aion tsekata blogit ja s-postit, siis kuluttaa illastani tunnin koneella. Tietty eka pitää olla tehny kotityöt ennen ku itseni tähän päästän, ku istuu ei tajuu kui väsyny on. tukka olis syytä pestä, mulla on se sama voipurkki ny päässä mikä annel pe ennen kampaajaa. On myös yks koneellinen märkää pyykkiä. Tää kaikki valvominen kostautuu huomenna ja ylihuomenna.

Oon kuitenkin pyytäny äitienpäivälahjaks rauhallista aamulehdenlukua, retken luontoon ja päiväunet, nämä kaikki kera miehen, pojan ja kahden karvakuonon. Eli nukkua saa sit viikonloppuna :)

Heitin tänään rairuohot pois, Linon askartelemaa maitopurkkia jossa oli pehmosia pajunkissoja kylki täynnä en raaskinu heittää ilman muistoa..leikkasin pienen palan seinämää talteen, jotta ens pääsiäisenäkin on siitä iloa. Olin niin liikuttunu ku poika sillon ennen pääsiäistä tuli kotiin itse askartelemansa purkin kanssa.
Mitä sit joskus ku se esiintyy koulun juhlassa :)

Ny on kesärenkaat ja kesä pian jo muutenkin, pihaa ollaan kovasti suunniteltu, tänään katsottiin Eden uudelleen netistä ja bongattiin kasveja, ku just sellanen funkkistalon piha olis tarkoitus tehdä ja ei oo ollu hajua mikä kasvi missäkin viihtyy. Tavoitteena olisi saada sisäänkäynnin puoleinen piha ihan valmiiks, ei puutu enään ku kasvit ja koristesora tai hake. Niin ja sokkelin pinnoitus.. Portaat ku saatiin valmiiks viime syksynä. Aurinkoiselle puolelle rakennetaan terassi ja iso pengerrysmuuri jolla erotetaan pihasta kaksi eri tasoa, se olis ny ihan ekoja hommia ku vaan saatais tänne kone ja hyvä kuski paikalle. Meil on kuitenkin 10 v suunnitelma pihan saattamisessa loppukuosiin, se summa mitä siihen viel menee vaik materiaalit oliski puoli-ilmaisia, silti se on jaettava muutamalle vuodelle. Onneks isoimmat muurit ja porrasalueet tehtiin jo pois alta edellisvuonna. Huh.

Ny kone kii, ehtii ehkä 6h nukkuu, maca-jauheel jaksaa :)

S

2.5.2011

mustaa

Talvirenkaat olis syytä vaihtaa tällä viikkoa. Ostin ton auton kyljessä ja nokassa olevien kolhujen kera ja täysin tietämättömänä vaihtorenkaista. Eilen just sanoin esalle et muistuttaa mua vaihdattaa renkaat ja sit joskus katsastaan jne. mitä ny autohommiin kuuluu, öljyt ja nesteet. Kyllähän sitä osais niistä huolehtia, mut eihän naisen tarvitse! Ne talvirenkaat löyty parin viikon kuulutuksen jälkeen kumikorjaamolta talvisäilöstä, taidan saada ne kesänakit huomenna jo alle.

Kaveri vei meitä siis mua ja Linoa tänään lenkille tai meil oli yhdistelmämatka, kun lenkki, kaupas käynti ja juorut hoitu samalla kertaa. Anne laita otsikoita näihin ku ny kaikki multimediaa. (Laitoin ite :)

Mulla hirvee himo tilata hobby hallista jotain, ollu jo monta viikkoa vaikken tarvii muuta ku hyvät kävelykengät töihin, hienot mut niil vois kävellä kurassa ja tiputella kiviä varpaille. :) on monet mustat kynnet ollu ja silti en osaa kunnon teräskenkiä käyttää.
Huomen mustat silmänaluset.. Nukunukunukunuku

S

snorklausta ja tuliaisia

Egyptin kävijät ne oli saanu väriä pintaan ja mikä parasta rennon fiiliksen. Äitin mies ehkä vähän stressas ku 5h päästä oli herätys töihin :) Parasta matkassa oli kuulemma ollut snorklaus ja pian pitäis päästä uudelleen.

Voisko johonkin rakentaa sukellus/snorklaus altaan koralleineen? Siis feikki, mut silti pääsis treenaan ja fiilisteleen. Kylpyläs ku tietty voi, mut olis kiva ku siellä pohjassa olis ylläreitä.

Tuliaisiakin saatiin. Kauneimmat varvastossut mitä oon ikinä nähny, mustat tietty, isolla timantilla! Ihana pieni lasinen hajuvesipullo kera hyväntuoksuinen öljy ym.. Lino sai kameli puupalapelin, mieletön sekä piirrustustaulun ym..

Ihmisistä oikein huoku lentokoneen hauska fiilis, ikävä mulkin koneeseen, siel tiivistyy koko loman odotus mennessä ja tullessa se itse loma kaikkine tapahtumineen.

Noil oli 16 himas lämpö, öljy loppunu, laitoin viltit sängyn jalkopäähän, niille ehkä tarvetta jos viel viilenee.

Heippa.
S

mössöö kevätväsymykseen

Tein ihan hullun sekoituksen ja ei varmaan nukuta ens yönä! :) Yhdistin morttelilla kaakaopavut ja pinjansiemenet jauhoksi, heitin sekaan mustaherukka/marja-aronia jauhetta, macajauhoa, goji- ja mulperi- marjoja, inka-marjoja ja kuorittuja hampun siemeniä. Sit nesteeks mustikkakiisseliä, kookosöljyä ja hunajaa.

Sit soossit lasiin ja maustamaton jogurtti päälle. Oli melko hyvää, esaki tais nauttia kokonaan omansa satsin. En tiä onks toi jogu huono yhdistelmä vitamiinien ym. kaa ku maitotuotteet hidastaa imeytymistä? Tapana heitellä osaa noista aamujogurttiin, mut nyt teki mieli laittaa iha ranttaliks.

Näillä voimin yli kevätväsymyksen. Miks muuten ihminen on väsyneimmillään keväisin, oliks se et liikaa valoa yhtäkkiä ja kropal kestää sopeutua, joku oikea syy siihen oli! Meen pian tsekkaa ku porukat tulee kotiin egyptin matkaltaan.
S

1.5.2011

sunnuntai-ilta

Kiva viikonloppu! Tuntu niin pitkältä ku tapahtu paljon kaikkea. Ja oon nukkunu kumpanakin päivänä päiväunet. Lenkkeilyä olisin halunnu enemmän harrastaa, mut sekään ei ihan vajaaks jääny kun Niina pyys vaunukävelylle, ihana oli olla ulkona ja saada jalkoja liikkeelle.

Niina kertoi myös heinäkuun 9. järjestettävästä Sikamaratonista, joka on rento ja ei niin kilometrin tarkka puolimaraton tapahtuma, jossa jälkipuinnit juhlien merkeissä, kuulostaa hauskalta. Joten tavoitteena tälle kesälle Orirun 2.7 ja Sikamaraton.

Huomenna Jussi-vaarin 71v päivä. Hieno ikä. Huomenna myös äiti, petri ja sisko palailevat kotiin. Äitikin oli innostunu snorklauksesta. Olis mahtavaa päästä thaimaahan, on se vaan nii ykköspaikka kaikkine herkkuineen. Egypti hyvä kans, mut ruokapuoli vois olla parempi.

Kiva mennä töihin aamul, ku aloitin vähä niinku uudes paikas viime pe, nii sellanen jännä fiilis ja kivaa ku oppii paljon uutta joka päivä.

Nyt nukahdan.
 S

Lino 1 1/2 vuotta tänää!

Lino sai 1,5v lahjaks ihanan ja hullunkurisen nätin koira pehmolelun.
Linolla ei nimppareita niin tytöt haluaa muistaa puolivuosittain, hassuja :)

1.5.2011

Hei, ja ihanaa vappupäivää! Kaunis ilma,sininen taivas, kaurapuuro hellalla ja tuore aamulehti edessä. Mahtavata fiilis,mut yöllä oli melko toisin.

Lino on mummilla yökylässä ja oltiin Annen kanssa ystävien kanssa istumassa iltaa amurissa. Käveltiin kaupunkiin ja löysimme pian itsemme paikasta jossa ei ollut jonoa Minibar. Sit tapahtu outo juttu,halusin vaan nukkumaan. Tuli niin voimaton olo ja meinasin nukahtaa pystyyn.

Siis aito ja oikea sammuminen siinä oli kyseessä. Mulle tollasta ei oo ikinä tapahtunu ja olin nauttinu vettä koko illan säännöllisesti, normaalisti jaksan vaik kuin pitkään aamuun, mut nyt vaikka istuin terassilla ulkona ja välillä kävelin ympäriinsä niin väsymys voitti.

Mieheni kavereineen oli onneks liittyneet seuraamme ja pääsinkin pian heidän kyydillään kotiin nukkuun vaikka siis autoni oli treellä ja suunnitelma oli jäädä siskon kämpille yöks. Kaikkea sitä voi tapahtua :)

Aamulehdes on niin paljon mielenkiintoisia aiheita et tästä riittää luettavaa koko viikoks!

S