31.10.2014

Annen kinuskikakku

Annen synttärit oli 29.10, kuten sisko -Sofiankin. Mut tänään me juhlittiin Annea! ..hänen vanhempiensa luona. Ihanat tarjottavat..ite tehtyä leipää, mutakakkua ja kinuskikakkua, avokadoa, kasviksia, lakkoja jne..pakuriteetä. Luksusta. 

Me jo aikaa sit löydettiin lahjaidea Annelle mut nyt se olikin monista paikoista loppunut, Antti riensi apuun ja toimitti meille kodin1 stä Eiffel-tornin ja niin päästiin lahjan kera kesteille. Torni rupes kahvipöydässä jo kohoamaan mut sovittiin et huomenna jatkuu jos ehditään.

Huomenna juhlitaan Linon 5veee!! 
Tääl näyttää jo niin kivalta viireineen ja koristeineen. Sotkusta kyl on..koko huominen päivä viel aikaa!! 

S



Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

27.10.2014

Vihreetä

Maalattiin tänään turtles-kilpiä. Lino maalas ainakin 4kpl ja Lennikin 2kpl..niin pitkään ja siististi ja maltillisesti. Mä olin ainoo jol oli housut ja kädet maalis. Hyvä pojat!! Lenni pesi maalit sohvasta ja Lino pensselit puhtaaks. Ny on toistakymmentä kilpeä odottamas juhlijoita!! Enää 5 yötä. Lino laskenu kalenterista siit lähtien ku oli 23 yötä : )



Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Rakkaat pienet

Tää on niin päivän paras hetki tai tuo äskeinen hetki kun pojat mammii kainalossani. Luetaan eka Lennin kirja sitten Linon kirja ja sammutetaan valot. Kummatkin möyhii siinä aikansa, silittelen, pussailen ja kuiskin kuinka tärkeitä ja rakkaita pojat ovat ja sitten ne nukahtaa. Voi että mä rakastan näitä ihania pieniä, niin viisaita poikia!! <3 <3


Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

21.10.2014

Kaama mammii ihanilla uusilla lakanoillamme




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Hyvä olo @Herkkuhetki

Marjaana piti hyvän luennon suoloista.
Kalium, natriun, magnesium, kupari, sinkki, maitohapot ja d-vitamiini. Puhdas ravintorikas ruoka jne..

Hyvä tapahtuma ja ihan helkkaristi porukkaa! 

S


Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

11.10.2014

Meditaatio <3

Upeita kokemuksia. Haluaisin kertoa vaikka mitä, mutta kerron nyt itselleni voimakkaimmista kokemuksista tänä viikonloppuna. Olen ollut usein meditaatiohetkissä, joogatunnilla ja täällä frantsilassa ja muutamien tuttujen kanssa. Mutta jotenkin eilen avautui ihan uudenlaista mielenhiljentymistä. 

Olen yrittänyt ehkä liian väkisin hiljentää päätä ja ajatella, kuunnella sekä aistia oman sisäänhengityksen ja oman uloshengityksen. Jaksan keskittyä muutaman hengityksen ajaksi, kunnes taas välähtää arkiasiat mieleen, joskus toki ihan älyttömän upeita oivalluksia ja vastauksia kysymyksiini, joten ei kai se huonosta ole. Tuntunut silti sekavalta ja en ole kokenut vahvaa onnistumisen tunnetta.

Hei ja lapsena meditoitiin monillakin mielikuvilla Sennin, Sofian ja Aleksin kanssa kun ei tahtonut uni tulla. Mietittiin valkoista seinää, valkoisten seinien nurkkaa, Allu mietti seinää kun joku tuli ja maalas vihreällä maalitelalla siihen, Senni mietti valkoista jääkaapin ovea ja ei siinä mitään mut se ovi aukes ja siel hyllyil oli juustoo ja nakkeja. Hahhah..mä nauran tääl ääneen kun muistelen hetkiä isän yläkerras tai mökin peräpirtissä. Tätä harjoitusta olen käyttänyt myös Linon kanssa, tosin ehkä tarinoiden kera metsästä jne.. väreistä ja eläimistä.

Eilen satoi hieman vettä kun lähdimme Jotulintarha- meditaatioon. Kävelimme Virpin ja Jimin pihaan. Jim johdatti meidät täydessä hiljaisuudessa ja hämärän jo laskeutuessa pientä polkua pitkin puutarhan läpi puron varteen. Kävelimme veden solinassa ja sateen ropistessa kohti pellon laitaa ja sieltä avautuvaa näkymää järvelle. 

Vau, siellä pellon sivussa oli tämä upea Jotulintarha. Tämä on ns. labyrintti, ei spiraali, ei kulmikas vaan kuin lehden muoto. Halkaisijaltaan ehkä 10m ja kivistä rakennettu suuri taideteos, millä on myös tärkeä käyttötarkoitus. Yleensä tällainen rakennetaan kasveista, siksi kai tarhaksi kutsutaankin, tämä oli tehty pyöreistä/ soikeista seulanpääkivistä ja lopputulos oli vaikuttava.

Meitä oli n. 10henk.. lähdimme vuorotellen kävelymeditoimaan, kohti keskustaa ja upeaa isoa kristallia. Hoimme mielessämme suuria sanoja, kuka mitäkin, mutta esimerkiksi RAKKAUS / RAUHA.. samalla rauhallisesti hengittäen. Olimme kaikki kävelemässä samaan aikaan, ei kuitenkaan peräkanaa, niin suuri tämä labyrintti oli, että jokainen sai oman kiireettömän tilan niin eteen kuin taaksekin. 

Keskellä pysähdyin hetkeksi kristallin luo, tunsin puhtauden ja rakkauden energian, sain roppakaupalla tätä tunnetta itselleni ja annettavaksi muille, teille kaikille. Takaisin kävelimme samaa reittiä, joten ihmisiä tuli vastaan pienin väliajoin. Kun kohtasin toisen, halasin häntä kiitollisena aidosta kohtaamisesta. Saimme siis n. 10 rakkauden täyttämää halausta tämän matkan varrella ja paljon hymyä. Kaikki hymyili, kokemus oli mieletön. Käveltyämme, odottelimme toisiamme kauniin kuvion ympärillä ja jatkoimme matkaa pellon viertä kohti puutarhaa ja pajuista tehtyä majaa/ pergolaa. 

Otimme täällä majassa toisiamme kädestä kiinni ja en muista mitä meidän pyydettiin ajatella, mutta muistikuvani on kuinka rakkauden valo lähti meistä jokaisesta kiertämään ensin toiseen suuntaan, tuli pian vieruskaverilta takaisin, sitten toiseen suuntaan, kunnes lopulta sai vauhtia ja kiersi villinä ympyrää, kävi jokaisen sisällä sydämessä täydentymässä ja jatkoi matkaansa. Muistatte kuin koulussa uimahallissa laitettiin vesi kiertämään tai vauvauinnissa se virta mikä yhdessä tehdään. 

Sisäänhengitys RAK- uloshengitys -KAUS ja niin se rakkauden valo tuli sisälleni, tuli ulos, kiersi lenkin ja tuli taas voimakkaammin uudelleen jne.. 

Täältä majasta siirryimme Virpin ja Jimin kotiin heidän meditaatiohuoneeseen. Vau tuo koti oli täynnä mitä upeampia ja vanhempia tarinoita kertovia, suurimmaksi osaksi koristellisia puuesineitä - ja kalusteita. 

Hiljennyimme rinkiin istumaan kynttilä keskellämme. Jim alusti hienosti meditaatiotapoja ja jatkoin tätä rakkaus ja rauha sanojen käyttöä tai oman mantran lausumista hengitellen. Asento kivisti hieman selkääni ja mietin sängyn selkääni ja rentoutin nikama-nikamalta selkää pehmeäksi. Kipu hellitti. Halusin jakaa rakkautta, sanoin mielessäni RAKKAUTTA Linolle, RAKKAUTTA Lennille jne..R.. Esalle, R.. Muorille, ..Vaarille, ..Sennille, Sofialle, Äidille, Pepelle, Roopelle missä sitten oletkin, Isille, Erjalle jne.. 

Kävin teidät kaikki ystävät, läheiset, teidän puolisonne, teidän lapsenne, vanhempanne ja kotieläimenne läpi nimi nimeltä. Lopuksi jopa joidenkin fb-kavereiden, jotka ovat vieraampia, vaikka yritin jo välillä tyhjentää mielen mutta näitä nimiä vaan pulpahteli. Toivottavasti tämä lähetys on tullut perille ja olette tunteneet olonne lämpöiseksi ja mukavaksi. 
( Eilen n. klo 19.45 -20?) : D 

Kiitos siitä, että olette osana perhettämme. 

Tämän iltaisesta meditaatiosta lisää myöhemmin, nyt nukkumaan, päivä alkaa huomenna 7.30 joogalla ja tämän jälkeen ihanalla hirssipuurolla kera höysteiden. 

S




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

10.10.2014

Fyto3

Täällä taas.. tuntuu jo niin kodilta. Ohjelmassa vesi-elementti munuaiset ja virtsarakko. Vesi sammuttaa tulen ja kastelee puun.

Lauloin just pojille aurinko-laulun puhelimessa. Lennin oli nii ikävä <3

S

Cittarissa

Tällainen ihana kauppa Turtolan Cittarissa. Kävin hakemassa kodin1 stä lastenhuoneen laskosverhot. Poikkesin myös etsiskelemässä vihreää kamaa Linon Turtles- synttäreille. Keskeltä kenkäosastoa löytyi -70% kerttisloota ja servettihyllystä löytyi turtlesservetit..jee. 

S


Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Värikoodi

Meil on legot visusti värijärjestyksessä ja ukot sekä niiden tarvikkeet sit omas loodassaan. Näin mahdollistuu ohjeista uudelleen rakentaminen ja osat löytyy kivuttomasti. Ollaan rakennettu legoja joka päivä reilun viikon ajan.. legomeditaatio


Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Pitkospuilla

Lennin kaa oltiin yks päivä lenkillä onninpolulla, sillä aikaa kun Lino ja Esa olivat jäähallilla. Rattailla notskipaikalle ja pitkospuita pitkin, niin elämys lapsille nuo pitkospuut, hienosti pysyvät puilla. Yhtäkkiä kuulimme kaunista helisevää musiikkia, takastullessamme näimme nuotiopaikalla kiinalaisen miehen soittamassa kitaraa taustamusiikkiin. Hänellä oli pieni mankka ja musiikki siivitti matkaamme järven toiselle puolelle. Ihanaa musaa.

"Kiitos reissusta" "Äiti, kiitos kivasta lenkistä"
Ihana kiitollinen Lenni kiittää joka ikisestä reissusta..aina kun saavutaan pihaan.

9.10.2014

*MS-taudin luonnollinen hoitaminen*


Luento ja Workshop

Paikka: Helsingin Holistinen Keskus, Lauttasaari, Helsinki

Aika: Torstai 16.10.2014 alkaen Klo 17.30


Puhujina:

Suomen tunnetuin luonnonmukaisesti MS-tautiaan hoitava, valtakunnan
virallinen viidakkomies Olli Posti sekä ex-urheilija ja -valmentaja,
nykyinen Luomumies Samuli Perälä


"MS-tautiin itsekin nuorena sairastunut Viidakkomies Olli Posti opastaa
sinut yhdessä Samuli Perälän kanssa MS-taudin luonnolliseen hoitoon.
Sairastatko itse MS-tautia tai tiedätkö tuttavapiiristäsi jonkun joka
sairastaa? Tämä tapahtuma on tarkoitettu erityisesti niille henkilöille
joita MS-sairaus koskettaa. Toki muutkin aiheesta kiinnostuneet ovat
tervetulleita. Kannustan välittämään tätä kutsua/tietoa illasta mikäli
tunnet tuttavapiiristäsi mahdollisia aiheesta kiinnostuneita. On hienoa,
että Olli Posti tulee jakamaan monien vuosien aikana keräämänsä tiedon sekä
käytännön kokemukset juuri ko. sairauden hoidosta.

Workshopissa käydään läpi mm. luonnollisen ravinnon ja luonnon lääkkeiden
vaikutusta paranemiseen, MS-lääkityksen toimivuutta, tarpeellisuutta ja
onko sellaista, sairauden alkusyytä eli mm. traumaattisiin pelkokokemuksiin
ja turvattomuuteen liittyvää tunneperäistä "vammaa" ja sen hoitoa, mielen
vaikutusta paranemiseen sekä paljon muuta!

Tämä luento jättää ennenkaikkea positiivisen vaikutuksen ja antaa monelle
ehkäpä ensimmäisen kerran luvan parantua tästä parantumattomasta
sairaudesta.


Huom! Tärkeää!

Olli Posti ja Samuli Perälä eivät ole lääkäreitä eivätkä psykologeja. Nämä
ohjeet eivät ole virallisia ohjeita eikä niillä pidä korvata lääkäriltä
saatavia ohjeita tai hoitosuunnitelmaa.


Ajankohta: Torstai 16.10, Klo 17.30 - 20.30

Hinta: 70 euroa -> Liput ovelta käteisellä tai ennakkoon laskulla: (lippu
sisältää kahvin/teen ja pientä purtavaa sekä mahdollisuuden jäädä
keskustelemaan luennon jälkeen.

Ilmoittautuminen: sähköpostilla osoitteeseen samuli.perala@gmail.com


Tervetuloa mukaan tapahtumaan!


Ystävällisin terveisin,
Samuli Perälä
samuli.perala@gmail.com
www.numen.fi

7.10.2014

Puss!

Ihana Merijooga

Palmikkopää


Voi mul olis asiaa niin paljon..nyt kuiteski nukahdan ja kirjoitn taas kun ehdin. Kaik hyvin ja leikitty kaik illat pikkulegoilla, tavoitteena rakentaa kaik 10 paloautoa..muutama helikopteri, ambuli, maasturi jne.. Paloasema ja maja valmiina.

S

Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

4.10.2014

vko 40 ?

Haluan kirjoittaa jotain tältä viikolta muistiin vaik en muistakaan enää ku jotain.
Viime viikonloppu tais mennä sillä kaavalla, et pe Lino ja isi oli luistelees, la pojat oli uimas ja tytöt lounaalla herkussa, sit nukkuun annen kaa päikkäreitä kaupinrinteessa, sunnuntaina oli lennin nimpparit ja meil oli lähimmäiset.

Viikon sisään on syntynyt kaksi odotettua pienokaista, heistä lisää myöhemmin, jännitystä on riittänyt. Monenlaista tunnekirjoa on tähän viikkoon mahtunut. Onnea rakkaat ystävät pienokaisistanne.

Maanantaina me kai kotoiltiin ja laitettiin ruokaa..eli kasvissosekeittoa iso satsi ja kanamunia syötiin kans, tiistaina olin työmaalla asikkalas, diesel loppu ja rahapussi himas ja akku loppu jne..selvisin, Linon muskari, jossa pappa häntä käytti, sen jälkeen lenkkeiltiin jumppapuistoon jossa vartin treeni, oikeen sellanen kotiäitijumppa ja tärkeimpänä tietty tiistailta se kun heitettiin Lennin omasta tahdosta kaik tutit pikkukaloille kirkkolahteen,  myöhään viel siivottiin kaik lelut ja imuroitiin, onneks oli soppaa valmiina. Keskiviikkona lapset sai ruoan mummilla kun lähdin hetken kotoilun jälkeen astangaan, sit mä näin ihanan pienen pojan, niin suloinen muutaman päivän ikäinen jätkä. Hain pojat mummilta ja taskulamppujen valossa mentiin katsomaan oliks kalat tuonut kiitokseks jotain ja olihan ne..siel oli laiturin alla minigripeissä nameja!! Kävin nopeesti kerään tutit ja viemään pussit kun pojat katsoivat oktonautteja, käytin mukamas koirat vaa lenkil. Voi pojat oli innoissaan!!

Lenni kyseli tuttia illal ja seuraavat yöt klo 02-07, ehkä tää yö vois mennä jo helpommin.
Sitten tuli viel torstai ja kun aamul etsin avaimia hädissäni, niin lenni kertoi kuin oli antanu ne linolle palkinnoks..hä??..lino se istu jo autos odottamas ja menin kyseleen ulos autolle et missä sä oot saanu palkinnon ja löytyne avaimet sitten, mä lennille sit selitin et äidin avaimiin ei sais koskea kun muuten autolla ei voi ajaa ja jätkä vastas vaan tähän "ei ne äiti ole sun avaimet, ne on isin mersun avaimet".. mitä tohon ny si..enää lisäämään

Torstaina lähdettiin sennin kaa turkuseen asiakkaille ja nähtiin mitä upeampia asennuskohteita. Ideaparkin kautta kotio, vaihdoin linon 110cm kuopiosta ostetun ehkä liian naftyin takin 116 kokoon Name It liikkeessä. Mummeli ym..luvannu takin Linolle syndelahjaa ja kun toi takki hyppäs silmään nii aattelin et täs on takki linolle pariks talvee ja sit toivottavasti viel lennillekin. Ostan yleensä aika reiluja vaatteita et menis kaks vuotta per poika ja tähän asti kivasti toiminu.. Lenni vaan kasvaa kovaa kyytiä ja saavuttanu jo veikan kokoa ja varsinkin kengät on oltava jo samaa kokoa.

Pepe haki pojat hoidosta ja mä hain ne sitten karnikselta eli karnis on lyhenne mutsin/kotitalomme postiosoitteesta. Mitäs me sit tehtiin, keittelin ison satsin riisipuuroa ..kun maidot vanheni ja samalla luistelin puoltuntia meidän luistelumatolla, joka ei muuten pysy kunnolla kasassa ja toi ei hyvä, kun menee ruttuun kerran minuutissa, teen reklamaation : ) ja syötyämme laitoin pojat kylpyyn, järkkäilin pyykkejä, sit ite kylpyyn niiden kans.

Samiukot eli tomi ja penni meni meidän kylpyammeen sisään kun sielt se imuluukun kansi tippunu ja laitettiin pitkäst aikaa poreet päälle kun meni vahingos ammeeseen liikaa vettä, unohdettiin hana päälle ja oli hyvä hetki käyttää poreita, mut se imuhan sit vei ukot mukanaan. Lenniä varsinkin harmitti. Pestiin hampaat, juteltiin isin kaa kaiuttimessa ja nukahdin poikien kaa ennen kymmentä. Herään aina puolenyön tai viimeistään kolmen aikaan laittaan koneeseen unohtuneet pyykit ja käyttään koirat ja sammutteleen valot, peseen hampaat jne.. en siis ikinä usko et voin nukahtaa niin aikasin, enkä saa siihen mennes hommii tehtyykään viel. Kylpyyn laitan aina merisuolaa 0,5 - 1 dl ja öljyä sekä yrttejä haudutan jo kuumas vedes ennen kylpyyn siilaamista ja magnesiumjauhetta kans.

Tänää oli omituinen päivä, yhtä vilkas kun kesälläkin, puhelin alko soimaan 7.55 ja soi tauotta iltapäivään, tampereella poikkesin asiakkaal mut herkkuhetkeen syömään ajelin, tääl niin paras ruoka!! Kokki oli oikein aatellu mua aamulla kun oli pitkästä aikaa liharuokaa tarjolla mis ei ollu sianlihaa, joo ja tunsin ne ajatukset, siks vaihdoin ajatuksissani treen salad barin oriveden herkkuun. Kävin katsastamassa autonkin, ei menny läpi, no koska olis menny, harvoin.

Ehdin hienosti viel töihin ja vaikka tärkeämpiäkin hommia olis niin päivitin myös liuskeen pinterest kuvagalleriaa, ihan huippukiva. On faces kans hyvät galleriat mut pinterestissä on sitä kuvamateriaalia niin paljon ja kaikkien maailman kuvat käytössä ns ideakuvina, niin ihanaa ja koukuttavaa mutta erittäin hyödyllinen palvelu myyntityössä kun voi näyttää mitä kaikkee voi mistäkin kivestä tehä. Käytiin lennin kaa kaupassa, lino halus kotiin tietty kuopiosta tulleen isin luo. Loimulohi loppu just siittä pihasta ja hain sisältä kalan ja kermaviilit tilleineen. Lenni on niin reipas kauppamies, huolehtii rahapussini ja lastaa ruoat hihnalle ja sitten kasseihin ja ylipäätään on niin reipas omine kärryineen kaupassa. Vinkuu joskus angrybirds jukilaa, mut niitä en ikinä osta. Smoothiet joskus lupaan, ne 3kk ikäisten vauvasmoothiet, ihan parhaita, luomuakin viel ne ella´s merkkiset.

Esa vei Linon kiekkoreeneihin ja Linolla kuulemma puuttuu uskoa itseensä, siis jos kerran kaatuu niin het lannistuu, vaik paljon kehutaan ja kannustetaan yrittämäään. Pääasia et oli onnellinen kotiutuessaan ja hyvä mieli jäi. Me lennin kaa läytiin lenkillä jumppapuistossa ja taas se vartin treeni, lenni laski mulle toistoja yy, kaa, kolme, sit englannisks one, tuu, trii, eleven jne.. sit mentiin rivareiden keinuihin tähtiniemeen, missä oli jotain paskaa siel keinujen alla et kun lenni siihen kaatu niin oli vaatteet paskassa, hyi hitto. Mut oli hauskaa keinua, niin että naurettiin yhdessä, ihanaa. Koirat tietty mukana lenkillä.

Huomenna pikkasen pihahommia ja ehkä pojat uimahalliin, sunnuntaina joogaa ja yleisluistelua, ihanan rentoa, ei mitään virallista tekemistä vloppu jälleen. Havuja haluisin kovasti uusiin kivirinteisiin. Mut en tiä jaksaako ryhtyä.

Hei ja tänään testasin sen fitnessfirstin alen, slahti toimii, ihan huippuu se, että esim suihkutettava d vitsku3000ui 19,90e ja kookosöljy 1 L 14,90 ja näistä antaa viel sen 20% alea. Ei saa mistään noin edullisesti ja en oo tajunnu et suihke D noilkin valikoimissa, ehdoton lapsiperheissä ja ei mee rahat hukkaan kun imeytyy suun limakalvoilta ja menee heittämäl kalaöljy ennen tätä kun pojat saa palkinnoks herkullisen suihkeen perään.

S