11.10.2014

Meditaatio <3

Upeita kokemuksia. Haluaisin kertoa vaikka mitä, mutta kerron nyt itselleni voimakkaimmista kokemuksista tänä viikonloppuna. Olen ollut usein meditaatiohetkissä, joogatunnilla ja täällä frantsilassa ja muutamien tuttujen kanssa. Mutta jotenkin eilen avautui ihan uudenlaista mielenhiljentymistä. 

Olen yrittänyt ehkä liian väkisin hiljentää päätä ja ajatella, kuunnella sekä aistia oman sisäänhengityksen ja oman uloshengityksen. Jaksan keskittyä muutaman hengityksen ajaksi, kunnes taas välähtää arkiasiat mieleen, joskus toki ihan älyttömän upeita oivalluksia ja vastauksia kysymyksiini, joten ei kai se huonosta ole. Tuntunut silti sekavalta ja en ole kokenut vahvaa onnistumisen tunnetta.

Hei ja lapsena meditoitiin monillakin mielikuvilla Sennin, Sofian ja Aleksin kanssa kun ei tahtonut uni tulla. Mietittiin valkoista seinää, valkoisten seinien nurkkaa, Allu mietti seinää kun joku tuli ja maalas vihreällä maalitelalla siihen, Senni mietti valkoista jääkaapin ovea ja ei siinä mitään mut se ovi aukes ja siel hyllyil oli juustoo ja nakkeja. Hahhah..mä nauran tääl ääneen kun muistelen hetkiä isän yläkerras tai mökin peräpirtissä. Tätä harjoitusta olen käyttänyt myös Linon kanssa, tosin ehkä tarinoiden kera metsästä jne.. väreistä ja eläimistä.

Eilen satoi hieman vettä kun lähdimme Jotulintarha- meditaatioon. Kävelimme Virpin ja Jimin pihaan. Jim johdatti meidät täydessä hiljaisuudessa ja hämärän jo laskeutuessa pientä polkua pitkin puutarhan läpi puron varteen. Kävelimme veden solinassa ja sateen ropistessa kohti pellon laitaa ja sieltä avautuvaa näkymää järvelle. 

Vau, siellä pellon sivussa oli tämä upea Jotulintarha. Tämä on ns. labyrintti, ei spiraali, ei kulmikas vaan kuin lehden muoto. Halkaisijaltaan ehkä 10m ja kivistä rakennettu suuri taideteos, millä on myös tärkeä käyttötarkoitus. Yleensä tällainen rakennetaan kasveista, siksi kai tarhaksi kutsutaankin, tämä oli tehty pyöreistä/ soikeista seulanpääkivistä ja lopputulos oli vaikuttava.

Meitä oli n. 10henk.. lähdimme vuorotellen kävelymeditoimaan, kohti keskustaa ja upeaa isoa kristallia. Hoimme mielessämme suuria sanoja, kuka mitäkin, mutta esimerkiksi RAKKAUS / RAUHA.. samalla rauhallisesti hengittäen. Olimme kaikki kävelemässä samaan aikaan, ei kuitenkaan peräkanaa, niin suuri tämä labyrintti oli, että jokainen sai oman kiireettömän tilan niin eteen kuin taaksekin. 

Keskellä pysähdyin hetkeksi kristallin luo, tunsin puhtauden ja rakkauden energian, sain roppakaupalla tätä tunnetta itselleni ja annettavaksi muille, teille kaikille. Takaisin kävelimme samaa reittiä, joten ihmisiä tuli vastaan pienin väliajoin. Kun kohtasin toisen, halasin häntä kiitollisena aidosta kohtaamisesta. Saimme siis n. 10 rakkauden täyttämää halausta tämän matkan varrella ja paljon hymyä. Kaikki hymyili, kokemus oli mieletön. Käveltyämme, odottelimme toisiamme kauniin kuvion ympärillä ja jatkoimme matkaa pellon viertä kohti puutarhaa ja pajuista tehtyä majaa/ pergolaa. 

Otimme täällä majassa toisiamme kädestä kiinni ja en muista mitä meidän pyydettiin ajatella, mutta muistikuvani on kuinka rakkauden valo lähti meistä jokaisesta kiertämään ensin toiseen suuntaan, tuli pian vieruskaverilta takaisin, sitten toiseen suuntaan, kunnes lopulta sai vauhtia ja kiersi villinä ympyrää, kävi jokaisen sisällä sydämessä täydentymässä ja jatkoi matkaansa. Muistatte kuin koulussa uimahallissa laitettiin vesi kiertämään tai vauvauinnissa se virta mikä yhdessä tehdään. 

Sisäänhengitys RAK- uloshengitys -KAUS ja niin se rakkauden valo tuli sisälleni, tuli ulos, kiersi lenkin ja tuli taas voimakkaammin uudelleen jne.. 

Täältä majasta siirryimme Virpin ja Jimin kotiin heidän meditaatiohuoneeseen. Vau tuo koti oli täynnä mitä upeampia ja vanhempia tarinoita kertovia, suurimmaksi osaksi koristellisia puuesineitä - ja kalusteita. 

Hiljennyimme rinkiin istumaan kynttilä keskellämme. Jim alusti hienosti meditaatiotapoja ja jatkoin tätä rakkaus ja rauha sanojen käyttöä tai oman mantran lausumista hengitellen. Asento kivisti hieman selkääni ja mietin sängyn selkääni ja rentoutin nikama-nikamalta selkää pehmeäksi. Kipu hellitti. Halusin jakaa rakkautta, sanoin mielessäni RAKKAUTTA Linolle, RAKKAUTTA Lennille jne..R.. Esalle, R.. Muorille, ..Vaarille, ..Sennille, Sofialle, Äidille, Pepelle, Roopelle missä sitten oletkin, Isille, Erjalle jne.. 

Kävin teidät kaikki ystävät, läheiset, teidän puolisonne, teidän lapsenne, vanhempanne ja kotieläimenne läpi nimi nimeltä. Lopuksi jopa joidenkin fb-kavereiden, jotka ovat vieraampia, vaikka yritin jo välillä tyhjentää mielen mutta näitä nimiä vaan pulpahteli. Toivottavasti tämä lähetys on tullut perille ja olette tunteneet olonne lämpöiseksi ja mukavaksi. 
( Eilen n. klo 19.45 -20?) : D 

Kiitos siitä, että olette osana perhettämme. 

Tämän iltaisesta meditaatiosta lisää myöhemmin, nyt nukkumaan, päivä alkaa huomenna 7.30 joogalla ja tämän jälkeen ihanalla hirssipuurolla kera höysteiden. 

S




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.