23.11.2015

Lunta 30cm yhdessä vuorokaudessa!





Lähetetty Samsung-laitteesta

20.11.2015

Vesileikkei/ puunkantoo mökillä





Lähetetty Samsung-laitteesta

2.11.2015

Onneli ja Anneli

Käytiin ihan extempore leffassa viimeviikolla. Linolla ollu pää/niskakipua pari viikkoa ja käytin sen Mehiläisessä. Just sieltä päästyämme oli alkamassa lasten/koko perheen elokuva Onnelin ja Annelin talvi. Aivan ihana elokuva vaik tyttöi pääosassa ja nukkekotijutut niin olipahan siinä pieni poikakin pääosissa ja kyl noi jätkät nii tykkäs!

Tuulimyllyllä

14.10.2015

Serkuspojat <3 <3 <3

Poikien kanssa tutustumassa Sofian ja Valtterin 1kk ikäiseen pitkään poikaan. Syntyessään 54cm, on kyllä pitkät vanhemmatki. Lenni halus kovasti pitää syykyssä ja on aina muutenkin kiinnostunut vauvoista ja haluaa niitä hoivata.

Vauva ja äiti voivat hyvin, niin kaunis näky tuo erottamaton kaksikko kun vauva lutkuttaa rintaa. Viima- haukku ottanut tulokkaan hienosti vastaan ja piti huolen että hänetkin huomioitiin.

5.10.2015

= )





Lähetetty Samsung-laitteesta

4.10.2015

Maatilamatkailua astronauttina





Lähetetty Samsung-laitteesta

29.9.2015

Oriveden REKO

Oriveden Reko, 2. kerta ja torilla ihana vilske!

27.9.2015

Tuparit

Ihana ilta takana, rakkaiden seurassa. Kiitos <3

21.9.2015

Sinillä sinistä

Keittiö sai viikonloppuna uudet tapetit..ne on ny farkun siniset : ) Sininen is back!



Lähetetty Samsung-laitteesta

13.9.2015

Viljan nimpparit & Saran synttärit

Lauantaina kyläiltiin kunmityttöjen luona. Viljan nimppareilla eka syötiin voileipää ja herkkuja, tutustuttiin tyttöjen huoneisiin, pyöräilimme ja äidit kävelimme ihanan pitkälle, samoilimme metsässä, mustikoita edelleen, puolukat kypsiä, haettiin navetalta maitoa, lapset halus kiivetä traktorin renkaan päälle,  tervehdittiin lehmiä niiden nimillä ja pihassa jahdattiin saippuakuplia. Lopuks saimme mukaamme vähä kunnostusta vaativan mutta käyttökelpoisen käyttämättömänä olleen pihakeinun mikä saatiin justjajust runnottua pakettiin. Vuosien haave tuo keinu.
Saran synttärijuhlat on parin vkon päästä mut onhan sitä sinä oikeanakin päivänä kiva vähän juhlistaa. Sara oli saanu ison pikkumyy-keinun lahjaksi ja päästiin kunnon vauhtiin keinuilla, hypittiin trampalla..sillee et mä hyppään ison hypyn lapsen vierellä ja laps koittaa pysyy pystys..pojat varsinkin ain hokee ku tuun hyppään et 'ei tehoo' = ) ja räkätys päälle. Mentiin myös littaa trampalla ja ihmeteltiin  Saran liikkuvaa lelukoiraa. Leikkimökissä poikettiin ja sisällä kiipeiltiin kerrossänkyyn. Lenni piti Samua syykyssä moneen kertaan ja syötti iltapuuroakin.
Huikean toimelias ja ihana ilta! <3

Kerran viikos tuntikaks kahestaa

Linon kaa rerkeillään kahestaa kerta viikkoon. Lenni se kun vie huomion ja sylin sekä puheenvuoron arjessa, on tärkeää antaa mahdollisuus keskusteluun rauhassa Linolle..yleensä jossain metsän keskellä tai järven rannalla

Pelastusmessut Pirkkahallissa

Mieluisat messut pojille, isänsä kanssa kävivät tutustumassa messutarjontaan.

23.8.2015

Mökkisapuskaa, lainattii vähä naapuriltaki

Mökillä ollaan oltu viikonloppu rentoutumassa, ihan extempore pe iltana lähtö tänne. Suunnitelmat muuttui aikaslailla mun kovien päänsärkyjen takia jotka alkoivat ke iltapäivällä ja pahin meni ohi pe iltana, koko viikonloppu silti erittäin altis kivuille, mitkä kummittelee, joskaan ei oo lyöny enää yhtä pahoin päälle kun viikolla, mutta vievät voimia.

Käydessäni perjantaina lääkärissä ja tämän jälkeen fysioterapiassa, sain taas paljon uutta tietoutta migreenistä sekä niska-alueen säryistä. Vaikka tästä on kärsiny jo sen 17 vuotta, uutta tietoa on hienoa kuulla. Näitä pahoja kohtauksia tulee ehkä pari vuodessa, ei tajua että tätä migreeniä voi kestää jopa 50v asti, huh. Elintavoilla on paljon merkitystä, niihin nyt vaan huomio. Kuukautiskiertoon tämä täysin liittynee, ennakointi tärkeää. 

Nyt ruokaan. Kuten aiemmin kirjoitin sain ihanan kasvislähetyksen viikolla ja tietty kaikki puskat lähtivät mukaan mökille. Soutuveneessä tuli aikaa vietettyä ja sillähän pääs naapuriin kahveellekin. Siel oli upea luomupuutarha ja sain mukaan oreganonkukkia sekä piparminttua, porkkanan naattia yms. vehreää. Ihana tutustua toisen rakkaudella kasvattamiin kasveihin, maistella niitä ja oppia ennenkaikkea. 

Niin ja nämä vihreät pääsivät maustamaan ruokaamme. Piittala hereford sisäfilettä, (syödään vaan 2x vuodessa, nam mitä herkkua) kera uunikasvisten, feta-fenkolisalaatin ja pippurijuustokermakastikkeen. Kaik luomua ja lähiruokaa. Helppoa, nopeaa mökkiruokaa vaik alusta lähtien tekeekin. 

Kasviksia voi pilkkoa vaikka terassilla auringossa pellillisen, salaatti samoin. Kasvisten päälle loppulämpöön lehtikaalta sekä pestotyyppinen yrttimössö. 

Kuvissa myös naapurin savusauna, siel olen saanut pikkutyttönä Vaarin kanssa vierailla. Toivottavasti sauna taas lämpiäisi meille naapureillekin.

Lapset olivat isällään, ne ei mun kasvisruoista niin välitä vaik aina tarjoankin. Joten on ihanaa herkutella välillä vain omia mieltymyksiä aatellen. Lapsille tekisin suht samaa kera perunoiden ja yksinkertaisemmin vaan. En laittas roskia kurkkuihin jne..niinku Lenni yrteistä sanoo. 






Lähetetty Samsung-laitteesta

Makoisat kasvikset niin läheltä!

Sain kotiin satsin kasviksia. Ilmoitin budjettini, mikä on yleensä n. 30-70e ja sillä sitten kauden kasviksia yms. Kuvassa olevien lisäksi sain hirvenlihaa. Ja voi että kuin ollaan käytettu näitä joka päivä ruoanlaitossa. Mä sain nää keskiviikkona kai. Viel on kaikkee jäljellä. Vihreistä aamusin smoothie. Päivällä kasvikset uuniin, kurpitsaa, porkkanaa, lehtikaali lopuks yrttien kera ja lihaa+ salaattia lautaselle. Välipalaks makoisia tomaatteja. Iltaruoaks vaiks munakas kera yrttien tai voileipää salaatin kera. 

Mikä ilo näist onkaan joka päivä. Ei sitä kaupasta tuu ostettua tollasta määrää viikkoa kohden, ehkä kalliiksikin tulis. Näin kun niitä täs on, nii kyllä tulee käytettyä joka ikiseen asiaan. Haudutin teetä fenkolin lehdistä, laitoin niitä myös salaattiin, ite fenkolia uuniin tai pannulle. Edistää ruoansulatusta, niin ja kaikissa mammateesekoituksissa on yleensä fenkolia, hyvä tuoksu, vatsayrtti sekä tietty rintamaidoneritystä lisäävä. 

Pojat syöneet tomaatteja aamupalaksikin leivän kera..niin makeita ja herkullista, nesteyttävää näillä keleillä. Lehtikaaleista tehty rapeita sipsejä, sopi hyvin myös lihapataan ja aamupirtelööni pari lehvää. 

Kasvikset Lahtuan luomutilalta kotiintoimitettuna tai treffit Oriveden keskustaan yms..kasviksia voi myös tilalta hakea suoraan. 



Lähetetty Samsung-laitteesta

20.8.2015

Kiviä vettä kuraa ja dumppereita





Lähetetty Samsung-laitteesta