23.8.2015

Mökkisapuskaa, lainattii vähä naapuriltaki

Mökillä ollaan oltu viikonloppu rentoutumassa, ihan extempore pe iltana lähtö tänne. Suunnitelmat muuttui aikaslailla mun kovien päänsärkyjen takia jotka alkoivat ke iltapäivällä ja pahin meni ohi pe iltana, koko viikonloppu silti erittäin altis kivuille, mitkä kummittelee, joskaan ei oo lyöny enää yhtä pahoin päälle kun viikolla, mutta vievät voimia.

Käydessäni perjantaina lääkärissä ja tämän jälkeen fysioterapiassa, sain taas paljon uutta tietoutta migreenistä sekä niska-alueen säryistä. Vaikka tästä on kärsiny jo sen 17 vuotta, uutta tietoa on hienoa kuulla. Näitä pahoja kohtauksia tulee ehkä pari vuodessa, ei tajua että tätä migreeniä voi kestää jopa 50v asti, huh. Elintavoilla on paljon merkitystä, niihin nyt vaan huomio. Kuukautiskiertoon tämä täysin liittynee, ennakointi tärkeää. 

Nyt ruokaan. Kuten aiemmin kirjoitin sain ihanan kasvislähetyksen viikolla ja tietty kaikki puskat lähtivät mukaan mökille. Soutuveneessä tuli aikaa vietettyä ja sillähän pääs naapuriin kahveellekin. Siel oli upea luomupuutarha ja sain mukaan oreganonkukkia sekä piparminttua, porkkanan naattia yms. vehreää. Ihana tutustua toisen rakkaudella kasvattamiin kasveihin, maistella niitä ja oppia ennenkaikkea. 

Niin ja nämä vihreät pääsivät maustamaan ruokaamme. Piittala hereford sisäfilettä, (syödään vaan 2x vuodessa, nam mitä herkkua) kera uunikasvisten, feta-fenkolisalaatin ja pippurijuustokermakastikkeen. Kaik luomua ja lähiruokaa. Helppoa, nopeaa mökkiruokaa vaik alusta lähtien tekeekin. 

Kasviksia voi pilkkoa vaikka terassilla auringossa pellillisen, salaatti samoin. Kasvisten päälle loppulämpöön lehtikaalta sekä pestotyyppinen yrttimössö. 

Kuvissa myös naapurin savusauna, siel olen saanut pikkutyttönä Vaarin kanssa vierailla. Toivottavasti sauna taas lämpiäisi meille naapureillekin.

Lapset olivat isällään, ne ei mun kasvisruoista niin välitä vaik aina tarjoankin. Joten on ihanaa herkutella välillä vain omia mieltymyksiä aatellen. Lapsille tekisin suht samaa kera perunoiden ja yksinkertaisemmin vaan. En laittas roskia kurkkuihin jne..niinku Lenni yrteistä sanoo. 






Lähetetty Samsung-laitteesta