30.11.2017

Portaat Henttosen verstaalla

Kävin aamupäivällä kurkkaamassa mitä portaille kuuluu ja ai vitsi näytti hyvältä kaideloodakkeet mitkä tulee yläkertaan ja alaporras ja liukuesteet. Iha huikee juttu saada portaat!! Saadaan hulluna lisää tilaa kotiin :))

27.11.2017

Portaat on tekeillä!

Näitä portaita ja yläkerran kaiteita on pyöritelty, hahmoteltu, piirretty, pohdittu. Nyt niitä tehdään tälläviikolla, suuria päätöksiä kuten värisävyt, muodot, liikuesteet, lasin sävy, kaidepuut, pylväät. Haen tiettyä ilmettä ja sen saaminen käytännössä toimivaks ei oo yhtään helppoa. Hirsitalossa tulee huomioida myös yläkerran lattian painuminen, jolloin kaiteiden tulee saada liukua.

Luulis että yksinkertaisuus on helppoa, mut hittovie se on vaikeeta. Viimeyön piirsin ja pyörittelin, tosin tuo siisti kuva ei ole mun vaan tekijän hahmotelma. Kärsivällisyyttä on riittäny Puusepänliike Henttosella jälleen kerran! Hinta on myös kohdillaan, tarjouspyynnöistä tässä firmassa hintalaatupalvelusuhde oli eniten kohdallaan.

21.11.2017

Säynäniemi

Iha luksusta ku pääsee kodin viereen kimppasaunaan. Ihanat leidit ja herrat lauteilla, puukiuas, pehmeät löylyt ja 4-5 kertaa uimaan. Lapset kulkee mukana, lauteilla monta tasoa. Ja jos ei uimaan halua, niin pelkkä saunominen porukalla jo niin ihanaa!

Ti klo 16-19
To klo 17-20
La 13-16

Mämmilän norpat

13.11.2017

Vitriilikäsittely, ikkunat ja räystäslaudat

Viimeviikolla talo sai rautasulfaatin eli vitriilikäsittelyn pintaan, kahden vuoden päästä pinta on tasainen kelonharmaa, siihen asti hieman läikikäs, mutta jo nyt muutamassa pvässä hirsiseinät näyttävät upean harmailta niiltä osin minne on päässyt vettä ja aurinkoa enemmän.

Räystäslautoja saatiin paikalleen, josko rännitkin vielä ennen talvea.

Ikkunoista pesin ylimääräiset rakennusliat nosturia hyödyntäen.

Ikkunapellit ulos ja sisälle ja rännit paikalleen, niin rupeaa olemaan talvikunnossa.

6.11.2017

Eräänä marraskuun ensimmäisenä sunnuntaina


Eilen juhlittiin pojat synttäreitä, tänään aamulla Linolla oli pari kiekkopeliä, oi ne meni niin hienosti, luistelu on jo melkosta kurvailua ja syötöt onnistuu pelisilmää käyttäen. Pisteitä ja maaleja en laske, mut toki hurraan kun maaleja tulee, tärkeintä että poika nauttii kentällä ja olostaan pelien jälkeen.

Pojat meni jatkamaan synttärijuhlintaa isälleen ja me suunnattiin Janin kans Tampereelle. Haettiin XxL stä mm.ulkohousut, tuubeja kaulaan sekä avantouintiin ja suppailuun tossut yms.. ja vitoja Ruohonjuuresta mm. tyrniöljyä.

Repussa oli mukana uikkarit ja pyyhe, tarkoituksena oli mennä Kangasalan uimahalliin vetään allasta päästä päähän, ottaa niskahierontaa terapia-altaaassa, kokeilla ehkä enkkoja liukumäessä, mut ei me ehditty!! ..uimahalliin ollenkaan, olin ihan hukassa, onneks vaan hetken, ajoin takas Oriveden suuntaan ja sit soitto isälle, varmuudenvuoks kurvaus Teiskon rampista, isä vastas ja saatiin lupa mennä mökille lämmittään saunaa, päästiin siis sittenkin uimaan!

Saunaan valkee, uudet housut ja lämpöset sukat jalkaan ja eiku lenkille ootteleen kiuaskivien kuumenemista. Taskulampun nappasin matkaan, näki hyvin ilmankin, kello tais olla jotain viis. Ei kyl näkyny tienvarsikylttejä ja auton ei nähny meitä, melki mustina oltiin tienvarressa.

Yhtäkkiä teki mieli valaista yhtä risteystä ja siel oli uudehko kyltti et luonnonsuojelualue, lähettiin käppäileen pikkumetsätietä, lätäköitä, kuraa, liejua, ihana soliseva puro, poikettiin jollekin mökkitielle, mukavempi kävellä, oltii kun sodassa ilman valoo, ei tähtiä, ei kuuta, silmä tottuu, ihanaa olla keskel pimeyttä.

Sillan yli, vähän matkaa ja upea kaunis kartanotyyppinen talo ehkä järven rannalla, ei näkyny mtn.. käännyttiin takaisin, kokeiltiin mahdolliaimman nopeaa kävelyvauhtia 12-13km/h kuunneltiin mennessä nightwishiä, ennen ku kuviteltiin sotaa. Mökille takaisin, tie menee mutkitellen järven rantojen mukaan.

Mökillä suoraan laiturille, kyykkyjä, venytyksiä, punnerruksia, järven ja rauhan ihastelua, minkä rikko hassu nakupelle joka ui ja ui, meni ees taas, kävi kuulemma saunassa vaan kastautumassa, uimaanhan me tultiin, hah.

Meil oli eväänä koivumahlaa ja hanasta tuli lähdevettä, melkoset eväät kera tyrniöljyn. Si me saunottiin, pohdittiin syntyjäsyviä, mua kyl vaan hymyilytti, harvinaisen onnellinen olo koko viikonlopun. Kivuttomuus, mikä energiansäästö ja siihen päälle paljon rakkautta ja läheisiä, onhan siinä helppoo hymyillä.

Ihastelin saunan seinän moninaisia liuskekiviä, jokaisen kiven yksilöllisyyttä, elävyyttä. Kiukaasta irtos pehmeä lämpö ja kaunis tuli tuikki luukusta. Uudet ihanat tossuni lämmitti uimaan mennessä, ei sitä hullua jalkakipua enää!! Eli nyt uiminen vaik jäiden seassa on vaan nautintoa. Miks jalkoja on sattunu aina, yrittäny pilata uimisen, villasukat ei oo estäny kipua hullua, mut noi tossut oli unelmat. Jani tais pulikoida ainakin 10 kertaa, mä puolet. Pestiin banaanishampoolla tukka, tankattiin pullot täyteen lähdevettä ja kiitettiin mökkiä ja saunaa ihanasta olosta.

Iskän tekemät liuskekiviportaat parkkipaikalta mökin ovelle oli ihan överihienot! Ihana mökki, järvi vieressä, niin ja se helinä kun meni uimaan, ihan kun järvi olis ollu hileessä ja laineet loi upean musiikin.

Kurvailu kotiin ja kynttilöiden loisteessa elokuva, syöden munavoivoileipiä ja eilisiä kakkuja. Melkosen kiva vapaapäivä! Heippa <3

5.11.2017

Lino 8 vee

Synttärit onnistuneesti ohitse, koti ihanan siisti, vapaa sunnuntai.. täs fiilikset just nyt :))

Juhlittiin pyhäinpäivänä yhdestä neljään sukulaisten kans. Mummeli oli tehny pari haamukakkua, suklaakakun, pullakakun ja Janin sisko porkkanakakkua, meil oli aikasmoiset herkut tääl! Lino itse teki vihannestikkuja, vaahtokarkkitikkuja, popparikäsiä Lennin avustuksella. Hienoo ku pojat ite koko viikon valmisteluissa mukana. Leikkihuone siivottiin ekaa kertaa kuntoon mummelin ja pepen avustuksella viikolla. On aikas makee olo nyt.

Kaverisynttärit starttas neljältä, tääl oli 15 poikaa 5-9vuotiaita, samasta koulusta kaikki. Sellanen aikas energinen meininki, sotimista, miekkailua, kauhee selostus päällä, yks polki ain crosstraineria, siihen oli jono. Mentiin ekan tunnin jälkeen taskulamppujen kans pellolle ja metsään juoksemaan, vastaaotettiin Vili tiellä ja takas sisälle leikkimään. Lino sai ihan älyttömän kivoja lahjoja, legoja, valomiekka, radio-ohjattava, pelejä, nerfpyssy, joulukalentereita, leffaliput, Tampereen reissun jne..  Kaikki kovin mieluisia.

Ihania kavereita pojalla ja kui kaikilla meni nii yhteen hiileen tuo leikkiminen. Kiitos kaikille osallistujille ja mummelille suuresta avusta! Nää on odotettuja tärkeitä päiviä : )

3.11.2017

Myyrmäki, messuviikonloppu

Vantaalla on kaks kertaa vuodessa rakentajien messutapahtuma, pieni halli, paljon porukkaa, hyvä meininki. Oli upee viikonloppu!

2.11 Säynäniemi

Järvi jäässä ja -10° Viikonloppuna kun tehtiin töitä, pidettiin eilen torstaina vähä vapaata, aamukävely kohti aurinkoa, laskujenmaksua, muita paperihommia, rauhallinen ruokailu, siivoamista, pyykkiä ja tavaroiden järkkäilyä. Muutaman kassin purkaminen jne.. oltu työreissus,lomareissus ja taas työreissus, nyt tuntuu ihanalta kun on saanut olla kolme iltaa kotosalla. Huomenna juhlitaan Linon 8v synttäreitä <3

Pulipuli

Vesi, niin rauhoittava ja innostava elementti. Kummilapsen, hänen siskon ja heidän äidin kans viettämässä lauantaipäivää. Älyttömän rohkeasti kaik lapset pulikoi, ovat sinut veden kanssa.

Lapset ui, hyppii, sukeltaa ja snorklaa tosi hyvin. Isänsä on käyttäny poikia ahkerasti uimahallissa ja se kyl näkyy. Oriveden uimahallissa on neljä allasta, terapia-altaassa hierontapisteet, kylmävesiallas.. käyn kylmäs ennen isoon altaaseen menoo, nii tuntuu kaik muu vesi lämpöseltä, iso 25m allas monella eri kaistalla ja lasten allas. Kahvilassa ihana valikoima herkkuja ja hyvää sapuskaa.

Pojat haltsaa uinnin nii hyvin, että uskaltaudun välillä uimaan radalle, oi se on nii ihanaa. Pyrin et kerta viikos tulis käytyä. Välillä Kangasalan uimahallissakin, ku siel se liukumäki :)

Mökki, niin rakas paikka

Syyslomalla pelattiin sulkkista mökillä, saunottiin ja supeiltiin. Lapset nauttii ja leikkii jotenkin erilailla kun kotipihassa. Toi Masi eli vanhempi villakoira on käsittämätön, het ku laudan laskee veteen, nii Masi hyppää laudalle, päästävä mukaan tietty! :)) Mökillä mieli lepää, miten ihana paikka, rakas, niin paljon muistoja.

Auvinen, Orivesi

Poikettiin poikien kans käsityökeskus Auvisella ihmettelemässä kangaspuita ja upeaa taitoa valmistaa mattoja, käy kuulemma meditaatiosta. Tässä matossa oli vanhoja farkkuja, älyttömän hieno! Kiitos kun jaksoit vastata kaikkiin poikien esittämuin kysymyksiin.