6.11.2017

Eräänä marraskuun ensimmäisenä sunnuntaina


Eilen juhlittiin pojat synttäreitä, tänään aamulla Linolla oli pari kiekkopeliä, oi ne meni niin hienosti, luistelu on jo melkosta kurvailua ja syötöt onnistuu pelisilmää käyttäen. Pisteitä ja maaleja en laske, mut toki hurraan kun maaleja tulee, tärkeintä että poika nauttii kentällä ja olostaan pelien jälkeen.

Pojat meni jatkamaan synttärijuhlintaa isälleen ja me suunnattiin Janin kans Tampereelle. Haettiin XxL stä mm.ulkohousut, tuubeja kaulaan sekä avantouintiin ja suppailuun tossut yms.. ja vitoja Ruohonjuuresta mm. tyrniöljyä.

Repussa oli mukana uikkarit ja pyyhe, tarkoituksena oli mennä Kangasalan uimahalliin vetään allasta päästä päähän, ottaa niskahierontaa terapia-altaaassa, kokeilla ehkä enkkoja liukumäessä, mut ei me ehditty!! ..uimahalliin ollenkaan, olin ihan hukassa, onneks vaan hetken, ajoin takas Oriveden suuntaan ja sit soitto isälle, varmuudenvuoks kurvaus Teiskon rampista, isä vastas ja saatiin lupa mennä mökille lämmittään saunaa, päästiin siis sittenkin uimaan!

Saunaan valkee, uudet housut ja lämpöset sukat jalkaan ja eiku lenkille ootteleen kiuaskivien kuumenemista. Taskulampun nappasin matkaan, näki hyvin ilmankin, kello tais olla jotain viis. Ei kyl näkyny tienvarsikylttejä ja auton ei nähny meitä, melki mustina oltiin tienvarressa.

Yhtäkkiä teki mieli valaista yhtä risteystä ja siel oli uudehko kyltti et luonnonsuojelualue, lähettiin käppäileen pikkumetsätietä, lätäköitä, kuraa, liejua, ihana soliseva puro, poikettiin jollekin mökkitielle, mukavempi kävellä, oltii kun sodassa ilman valoo, ei tähtiä, ei kuuta, silmä tottuu, ihanaa olla keskel pimeyttä.

Sillan yli, vähän matkaa ja upea kaunis kartanotyyppinen talo ehkä järven rannalla, ei näkyny mtn.. käännyttiin takaisin, kokeiltiin mahdolliaimman nopeaa kävelyvauhtia 12-13km/h kuunneltiin mennessä nightwishiä, ennen ku kuviteltiin sotaa. Mökille takaisin, tie menee mutkitellen järven rantojen mukaan.

Mökillä suoraan laiturille, kyykkyjä, venytyksiä, punnerruksia, järven ja rauhan ihastelua, minkä rikko hassu nakupelle joka ui ja ui, meni ees taas, kävi kuulemma saunassa vaan kastautumassa, uimaanhan me tultiin, hah.

Meil oli eväänä koivumahlaa ja hanasta tuli lähdevettä, melkoset eväät kera tyrniöljyn. Si me saunottiin, pohdittiin syntyjäsyviä, mua kyl vaan hymyilytti, harvinaisen onnellinen olo koko viikonlopun. Kivuttomuus, mikä energiansäästö ja siihen päälle paljon rakkautta ja läheisiä, onhan siinä helppoo hymyillä.

Ihastelin saunan seinän moninaisia liuskekiviä, jokaisen kiven yksilöllisyyttä, elävyyttä. Kiukaasta irtos pehmeä lämpö ja kaunis tuli tuikki luukusta. Uudet ihanat tossuni lämmitti uimaan mennessä, ei sitä hullua jalkakipua enää!! Eli nyt uiminen vaik jäiden seassa on vaan nautintoa. Miks jalkoja on sattunu aina, yrittäny pilata uimisen, villasukat ei oo estäny kipua hullua, mut noi tossut oli unelmat. Jani tais pulikoida ainakin 10 kertaa, mä puolet. Pestiin banaanishampoolla tukka, tankattiin pullot täyteen lähdevettä ja kiitettiin mökkiä ja saunaa ihanasta olosta.

Iskän tekemät liuskekiviportaat parkkipaikalta mökin ovelle oli ihan överihienot! Ihana mökki, järvi vieressä, niin ja se helinä kun meni uimaan, ihan kun järvi olis ollu hileessä ja laineet loi upean musiikin.

Kurvailu kotiin ja kynttilöiden loisteessa elokuva, syöden munavoivoileipiä ja eilisiä kakkuja. Melkosen kiva vapaapäivä! Heippa <3