26.4.2011

haasteet

Ihmettelen ihmisluontoa ja hullutuksia millä ihminen vaikeuttaa elämäänsä, toimintaa ja ajattelua. Oon ihan hullun väsyny, mul on vaan silti niin hemmetin vaikea mennä nukkuun. Inhoan nukkumaanmenoa, oon kirjoittanu tästä aiemminkin, mut tää asia seuraa mua joka ilta.

Nyt istun keittiön pöydän ääressä, Linon syömätön jogurttiannos edessäni kera aprikoosikiisselin. Katselen järvelle, kaupungin valoja, kauniin sinistä taivasta. Haluaisin jälleen pysäyttää tän hetken, miks tää hetki pitää pilata väsymyksellä ja täytyis mennä nukkuu ajattelulla. Tänään on myös ollut parisuhde tapetilla, ajatusmaailmain hahmoittaminen, halu ymmärtää, itsekritiikki, kommunikoinnin parantaminen, äkkipikaisuus, yhteiset tavoitteet ja arjen pelisäännöt. Kummallakin tahto omaan kehittymiseen, suhteen laadun parantamiseen ja parempaan huomiseen. Ei täst muuten mitää tuliskaa. Täytyy osata katsoa peiliinki. Väsymys usein tähän ajaa, mut hyvähän se välillä on. Hemmetisti näistä illoista oppii!

Näyttösalkku!?! Ny! Kouluhommat rästissä...

S

25.4.2011

Lino hyppää

Lino ja hihna

Lino taluttaa Topia, mahtavat pääsiäiskelit!

23.4.2011

Lylyn junalaituri

Lylyn raitilla katselemassa juna huthutteja

22.4.2011

Kampaamo luonnon helmassa!

???

Mun ystävä yritti selittää ulkomaalaisille ystävilleen toivotusta "munarikasta pääsiäistä! " :) olis ollu mielenkiintoista kuulla se selitys..

autossa

Ollaa matkalla mökille, ei tiedetä kauan siel ollaa, ehkä illaks takas ehkä huomen. Siel melkosesti porukkaa ja aina Linon kans toivois että sais kivasti yön nukuttua ja että muut sais nukuttua myös. Käytiin orituvalta hakemassa maustamatonta jogurttia ku ei sitä Lylyn lähikaupasta saa.

Mökillä oli käyny varkaita, mut onneks jäivät pian kiinni, vaari sai telkkarinsa takaisin, muorin astiat viel kadoksissa. Pitää sitä viel lähikaupalle pysähtyä kun unohdin ostaa esalle munat. Itselleni myönnän ihanaa tummaa suklaata, jota kummityttö toi kylpyläreisultaan.

Koirat vinkuu takapenkillä, ne iha hullun innoissaan. Kotiinpäin osaavat aina mammia, mistä ne tietää. Olin astangas monen kk tauon jälkeen, on se vaa iha mieletöntä, ei tarvita hierojaa ei fyssaria ku hoitaa itse itsensä auki. Harmaa aamu ollu, nyt aurinko pilkistää. Lino nukkuu ja teinki sille korvasuojat huivista ettei herää mökkiä lähestyessä koirien huutoo.

Uus lehti ilmestyny, New look, Ninja kannes, mielenkiintoista.
S jne...

21.4.2011

Lino ja paloauto

Pääsiäinen paloasemalla!?

kastemekko

Tehokas tietokoneistujainen. Tosi harvoin kotona kone auki, nyt oli esa sen avannu ja tietty mä eksyn sinne viimestää ku Lino nukahtaa. Voitin kastemekon minityyli.fi blogista. Hassua voittaa jotain tuollain. Sain siirrettyä mun kaikki kuvat ulkoselle. Mulla on kuvia tos koneel vuodelta 2003, onneks oon teettäny 07 asti paperikuviks sillä jotenkin on kuvat niin pilalle menny tuos ettei osaavat henkilötkään saaneet niitä auki. 08 kuvat osittain myös rikki, onneks jotain niitä kuvia jo faces ja työkoneellaki. On nuo kuvat niin tärkeitä mulle, en muistais mitää ilman kuvia ja niistä saa kokea ne fiilikset aina yhä uudelleen... laimennettuna toki. S

17.4.2011

landepipo landella

Ystävä Turusta oli visiitillä maalla. Hauska viikonloppu. Sinin kokkitaidot loistavat. Juostuakin tuli, jee.
Tässä landepiponi kuva (viikon viiveellä :)

16.4.2011

hassu ilta

Hassu ilta. Mun piti alunperin lähteä tänää muksumessuille hkii ja annelle Linon kaa yöks. Tilanteen puitteissa anne kuitenki tuli yllättäen oriveteen ja me istuttii iltaa meillä annen voittaman perjantaipullon (valkkarin) vauhdittamana. Sisko tuli myös yllättäen ja vei meidät kylille. Hotellilla oli Orpo-joukkueen hopeajuhlat ja sieltä siirryimme toiseen paikalliseen jossa heti tapasimme kaksi juuri Orivedelle pari viikkoa sitten muuttanutta tyttöä. Mielenkiintoista. Muuten oli tyhjää baari täynnä, meidän keskustelut ja kuuntelemamme tarinat teki illasta hauskan ja erikoisen. Ihana tutustua uusiin tyyppeihin, jotka ei ollu edes humalassa vaan lähes samalla aaltopituudella meidän kans. Ei edes väsytä vaik klo puol neljä. Kävelen kotiin, melkein jo lämmin kesäyö. Lino mummilla, äkkiä nukkuun että pääsen aamulla leikkiin, ihanat ulkoiluilmat ollu. Meillä mouhijärven tilalta ostettua lihaa jääkaapis ja huomen mitataan mun kokkitaidot. :) Ihanaa viikonloppua! S

15.4.2011

vatsa hyväksi

Listaan lisäks hamppu ja puolukka. Toi hyvä pohja jos haluaa muuttaa tottumuksiaan ja ei muuta ruoka  välttämättä tarvitsekaan. Monet pyytäny jotain pohjaa, ku ei tollasia oo missää. Ite en kuitenkaa noista käytä sitrushedelmiä enkä mielellään kiiviä, viiniryp, (happoa) paprikaa, vehnää, valk.sokeria, possua, ei yhtä kuppia enempää kahvia, ei lisäaineita. Noi edellämainitut ei hyväks keholle eikä ruoansulatukselle. Hidastaa kehon toimintoja, nivelkivut, vatsakivut, iho-oireet jne.

Ei elämää voi kerrasta muuttaa, mul ollu vaan niin kovia vatsakipuja 15vuoden ajan et ollu pakko selvittää mikä hyväks itselleni. Jokainen on yksilö. Kunhan vatsa voi hyvin ja tunnet itsesi energiseksi niin silloin voit hyvin. Mieti saatko tarvittavat vitamiinit, kivennäisaineet, antioksidantit, pyri pitkäaikaiseen hyvinvointiin. Fyysinen ja henkinenkunto kulkee käsikädessä, ruoka vaikuttaa kaikkeen elämässäsi! Toivoisin vaan että ihmiset voisivat hyvin! Älä sorru mainoslauseihin, muista avainsanat kuten lisäaineeton, luomu, vältä rasvattomia!
S

100 terveellisintä ruoka-ainetta ?

Tässä listaa terveellisistä ruoka-aineista, pyrin jatkuvasti ottaan uusia ruoka-aineita ruokavalioon, tää lista on auttanu siinä, muitakin terveellisiä ruokia toki on,tää lista vuodelta -08

JUOMAT vihreä tee, valk. tee, vesi, kahvi, musta tee, tomaattimehu, aloe vera.
MAUSTEET/YRTIT anis, tilli, minttu, persilja, sahrami, timjami.
HEDELMÄT appelsiini, kumkvatti, pomelo, luomubanaani, luumu, cantaloupenmeloni, granaattiomena, ruusunmarja, kiivi, viiniryp.
MARJAT mustikka, tyrni, vadelma, mustaherukka, karpalo.
KAALIT parsakaali, lehtikaali, ruusukaali
JUUREKSET bataatti, mangoldi, porkkana, maa-artisokka, mukulaselleri, palsternakka, piparjuuri, juuripersilja, punajuuri.
PALKOKASVIT herne, valk.pavut, mungopavut, soijapapu, kuivatut linssit.
SALAATTIKASVIKSET pun.paprika, tomaatti.
RASVAISET KASVIKSET avokado, vihr oliivi.
SIPULIT ruokasipuli, valkosipuli.
MUUT KASVIKSET latva-artisokka, lehtiselleri, chilipaprika, vihr.parsa, inkivääri, maissi, purjo, portobello-herkkusieni, pinaatti.
KALA/ÄYRIÄISET rapu, lohi, makrilli, simpukat, kirjolohi, katkarapu, merilevä, tonnikala. MAITOTUOTTEET maustamaton jogurtti, juusto, maito, parmesaanijuusto, rahka. LEIPÄ täysjyvänäkkileipä, täysjyväruisleipä, 100%kauraleipä.
MUUT VILJATUOTTEET bulgur, täysjyväpasta, kaurahiutale, kvinoa, ruskea riisi.
LIHA naudanfile
MUNA/SIIPIKARJA kananmuna, kalkkuna, broileri, strutsi
PÄHKINÄT/MANTELIT hasselpähkinä, maapähkinä, manteli, parapähkinä, saksanpähkinä.
ÖLJYT avokadoöljy, rypsiöljy, seesamiöljy, saksanpähkinäöljy, kookosöljy, kalanmaksaöljy.
MAKEAT HERKUT tumma suklaa, rusina, kuivattu viikuna, kuivattu aprikoosi
SIEMENET pellavansiemen, seesaminsiemen, pinjansiemen, kurpitsansiemen.
MUUT ruokosokeri, merisuola, kristallisuola jne..
Kirjoita jos tulee mieleen lisää!

14.4.2011

.....

Tyhjä olo. Aina ei jaksa keksiä positiivisia asioita,haluaa rypeä surussa. Ei usko todeks, ei kai,kun muuta ei osannu ajatellakaan. Elämä ei mee niinkuin on suunnitellu,vaik ehkä pohjimmiltaan, monet asiat täytyy kuitenkin kokea vaikeammin kun olis kuvitellu. Täytyy jotenkin järjestellä koko pää uusiks, jäsennellä asiat uusille paikoilleen. Pettymys on nyt kova, mutta mahdollisuudet tulevaisuudessa hyvät. Asioilla on joku tarkoituksensa,ehkä se selviää joskus, näin helpottaa ajatella nyt. Silti olo on ku juna olis ajanu päältä. Odotan että aika kuluu,mutta silti illat ja yöt pelottaa, kyl tää pian helpottaa. Miten otankin tän niin raskaasti,en osannu tällaista ajatellakaa, ennakkotieto olisi voinut valmistaa. Mietin kokoajan miten paljon kaikkea raskaampaa ihmiset joutuu jatkuvasti kokemaan, koetellaan ja miten ihmeessä he jaksaa? Elämäni tärkein tarkoitus sai vain kolhun, jatkan uudella asenteella kohti tulevaa positiivisin mielin. Nautin siitä mitä jo on. S

12.4.2011

kestää pakkasta :)

Nää on niitä feikkejä kaik, laitan aitoa sekaan kesäl niin ei ota silmään. Mulla on nyt maanantaiaamu ku eilen oli vapaal :) S

Valkoisia pääsiäiskukkia!

Aitoa, viimevuotista, vähän muovia ja pakkasenkestävää. Vähä kevättä pihaan.

11.4.2011

tupperwara lelu

Yllättyny oon, pyytää vaan uudelleen ja uudelleen, nyt 9. kerta jo. Osaa hienosti etsiä itse oikeat aukot palikoille! :)

vapaa maanantai

Ihana vapaapäivä! Herättii aikasi Linon kaa, syötii pitkä aamupala, luettiin viikonlopun lehdet, Annen vinkistä selasin eka lehdet ja sit vasta uudelleen palasin lukemaan tiettyjä kohtia, ei mee lehdet hukkaan ku on ns lukenu ne vaikkakin vaan otsikot, näin pysyy kärryillä missä mennään. Mulla niin paljon keskeneräisiä aamulehtiä ja talouselämiä, täytyy omaksua uusia tapoja.

Äitillä oli eilen synttärit ja mentiinkin agrin kautta sinne hakien muratteja ja ihania valkosia narsisseja tai vastaavia mitkä kestää pakkasta. Ostin kotiinki ja laitoin ruukut koreaks sekoittamal niihin messuilt ostettuja tekokukkeja. Nyt on siis kukat ruukuissa, nättiä! Koti on sisält kauhees kunnos, kasoja ympäri kämppää, siis tiski tai vaate tai lehtikasoja, mut ei vapaapäivänä voi kaikkea ehtiä ku tärkeintä on viettää aikaa Linon kans.

Illalla mennää taas mun äitelle ku juodaa isol porukal myös muorin synttärikahveet. Me jo vähä maisteltii äitin kaa kakkua etukätee aamul, hyvää. Nyt päiväunille!

S

10.4.2011

Pylsy Design

Mun ihana bambu-pipo! Laita kuva anne sun landepiposta!

Messu-Tarja

Messut mun osalta ohi, parhaat ja monipuolisimmat koskaan! Ja mikä parasta, Tarja oli seurueensa kaa meidän osastolla,ei kyl mun juttusilla,mut kiveä halus ens kesäks pihaansa ja nimenomaan Oriveden Mustaa kiveä! Jee!

Oon junas,häsään koko ajan jotai,selasin esitteet, siistin rahapussia,hain kahvia..en osaa vaa istua ja olla niinku mun vieres tyttö,joka on tunnin tuijottanu vaan ulos, meitsi adhd. Messuil oli sisustusta, mökkiä, terassia, kasveja, kukkia, piharakentamista, kuivattuja hedelmiä ym.. Ostin just ennen lähtöä ja olin myöhästyä junasta nii tekohortensioita ja nipun teko tulppaaneja, nolo myöntää,mut mul aidot on rahan tuhlausta,nää on nii aidon näkösiä! Laitan kuvaa ku saan ruukkuihin.

Ostin ihanan korun myös, anne kans, paksu hopea, jota voi taivuttaa ja niin näyttävä. Habitares jätin ostamata bambusen (PYLSY) pipon, ihana, nyt sain senkin! Linolle on tuliaisiks junakeksimuotti ja leluesitteitä,tykkää selata. Mul auto tre, pääsen matkustaa viel bussil,ihanaa istua vaa.

Buussis ihana nainen ja juttua riitti, nähdään kesällä kiviostosten merkeissä ja tietääpä koko bussin perä nyt myymälästämme....tulos mun kovasta äänestä ja uteliaista kuuntelijoista

S

9.4.2011

Kirkonmäki ja nuohoojia

Sadepäivän tekeleitä: styroksitaulu, joka saatiin juuri viritettyä lahjanarulla seinään. Nyt pelottaa et se putoo Sinin päähän yöllä! t. sisustajat

Manta

Äitin ompelemat Mantaverhot pääsi kotiinsa tänään. Ihanat.

Anne

Messukukkia

Kukkeja!

tulevaisuuden rakentamista: kivikorit

Garden Workshop Design + Orivesi Vuono-kivikorit

Etsi Senni!

Liuskemestarit osasto

kesä!

Piipahdus kesään! Terveisiä messuilta!

8.4.2011

viestiä annelle pepepe

Tää ilta menny nopeaan, tajusin vast ku lino nukahti kympin jälkee, et munhan piti värjätä tukka ja katsoa ja silittää vaatteet ym. No nyt lähden paskatukalla ja silitän jotkut vaatteet aamulla. Tuun isän kyydis, ihanaa, ku en tiä miten olisin ratissa pysyny hereillä. Sit ehkä sunnuntaina junalla takas. Helppoa siis. Espe synttärilahja keikallaan klamydiassa himoksella, keikka alkaa vast tunnin päästä, hassua ku keskiyö. Masi meni mun äitelle ettei herätä taloa esan tullessa. Nyt me topin kaa tääl mammitaa ja Lino puhisee sängyssään, toivon vaan että tää yö menis jotakuinkin hyvin, lino yskii ja tukossa, itkeskelee, ei hyvältä vaikuta ja herätys mul 6h päästä ja messuesittelyä 2päivää, kivaa se on, mut väsyneenä siitä häviää suurin nautinto. Nyt unta kaaliin äkkiä! :) t.sini

Enrique

oltiin eilen katsomassa anna abreu ja enrique iglesias työkavereiden kanssa. hauska reissu, en ole aikoihin ollut torstaina ulkona ja sitä on tottunut nukkumaan niin paljon, ettei työnteosta oikein meinaa tulla mitään tollasten retkien jälkeen. Onneks tälle päivälle olin jättänyt helppoja työjuttuja :) Oon joskus jopa ostanut Enriquen levyn. Se on hyvä, mut vähän turhan lipevä. pussaili jotain tyttöparkaa kaikkien nähden, aikamoista ;)

Huomenna voisi aloittaa lenkkikauden, 7.5 on Hki City Run ja sehän on ihan just se!

Anne

Puutarhamessuille!

Puutarhamessut hki to-su, sinne viikonlopuks esitteleen! Messut on kivointa työtä mitä tiedän, parasta on rakentaminen ja nyt tuntuu iha hölmöltä vaa mennä sinne esitteleen ku toiset siel rakentanu 5 päivää. Siel on paljon hienompi esitellä kun on ite nähny vaivaa ja osastoa väkertäny, mut suunnitteluun sentään pääsin osalliseks.

Rakentamisen jätin, sillä lino tarttee äitiään kotona, nyt viikonlopuks raaskin sen yheks yöks jättää ku mummi ja isi on täysin käytettävissä.

Ja tietty la Immaselle yöks, laitellaan siis la ilta verhoja ja ehkä se pirtelöbaari olis la iltana auki et saatais vitamiinit pillistä. Hyvää viikonloppua! lalalala

Heippa t.sini

6.4.2011

raitiotievaunu

tänään parkkasin autoni ratikkakiskojen tuntumaan. Ratikka kilkutti kelloa, pysähtyi ja kuski avasi ovet vaunuun sekä omaan koppiinsa ja vinkkasi tulemaan jutulle. Olin varma, että asia liittyy taskuparkkeeraustaitoni arviointiin. Vaan kuskipa kertoi, että minulta oli pudonnut jotakin autoni alle. Vielä yksi matkustajistakin osoitteli ikkunasta kohtaa, jonne rakas korkokenkäni oli lentänyt :) Pääkaupungissako muka epäkohteliasta ja kiireistä väkeä! (ps. kuski oli nainen :) Anne

Arjen sankarit

Upea se Ateneumin näyttely Arjen sankarit. Suosittelen! Huomenna sitten vuorossa sankari nimeltä Enrique Iglesias, hauskaa! taide-anne

http://www.ateneum.fi/default.asp?docId=12367&showInfo=14237

sisustusviikonloppu

Hyviä löytöjä! Ihanat bambutikkaat Nougatista.

Kulttuurikeskiviikko

Onpa aikaa kun olen raportoinut mitään komeroon, liekö joskus turun kulttuurireissulta! Kk sit tms... tämän blogin perusteella saa käsityksen, että kuluttaisin kulttuuria enemmänkin, sillä taas on kulttuuripäivä :) todellisuudessa taitaa olla ensimmäinen kerta kun olen visiitillä rikhardinkadun kirjastossa. Upea paikka, kiipesin äsken kirjatorniin. Tätä ennen olin kirjojen takakansikurssilla. En tiedä, paranevatko meidän takakansitekstit nyt, mutta kiinnostavaa oli kuulla etenkin kirjailijan, Leena Parkkisen tarinointia. Myös sosiaalisesta mediasta muistutettiin, siitä kai tuli mieleen oma blogi, jonne ei ole muistanut lähettää mitään.... Kirjastovisiitin jälkeen mennään ehkä vielä Ateneumiin. Viime kerrasta onkin aikaa. Anne

5.4.2011

kevät

KEVÄT!

4.4.2011

viesti

Tekstari ystävälle: (laitan tänneki, et jotai tekstiä täälläki :)) Ei mul tullu niskat, se zumba vetreytti nii hyvin. Käytiin just seuraamassa paloautojen muuttoa ja tsekkaa uus asema, jälkiruoaksi leikkipuistossa keinumista ja liukumäkeä ja poika tykkäs :) Huomenna ja kai aina syksyyn asti töissä 8-4, vaik kiva olis tulla perhekahvilaanki, mä voisinkin joskus, mut Lino hoidossa :) Yritän saada viel kuvia tänää fb, paljua ym.. Kiitos eilisestä! Oli ihanaa!