28.12.2014

Kipeeks?..apua






















Viime vuonna mul tais olla suklaa/sokerilakko marraskuulta aina tammikuulle asti, vai oliks sitä edellis vuonna, viimevuonna vaan joulukuu, tänä vuonna olen syönyt sitäkin enemmän nameja. Mul ei oo tullu huono olo lainkaan kun kittaa samaan aikaan kaksin käsin teetä, mut oon mä ihmetelly et vatsa on kestänyt näinkin hyvin. Kuukausi takaperin vatsani oli todella herkillä. Nyt on kipeä/flunssainen olo, vaik kokoajan hoenkin, että pysyn terveenä, pysyn terveenä. Sokeri heikentää huomattavasti vastustuskykyä ja onkin parasta ruokaa valkoisten viljojen ohella kehon bakteereille ja viruksille. Joulun jälkeen monet sairastaa ja pikkujutuilla vastustuskyvyn voi nostaa jos ja kun viitsii. Herkuttelu on ihanaa mut on hyvä muistaa niiden rinnalle vahvistavat yrtit. Helpoin ja kaikille tuttu auringonhattu on hyvä olla näinä aikoina vesilasin lähettyvillä.

Aloitin eilen vastustuskyvyn kohentamisen, toki maistelin edelleen suklaita mutta rinnalle otin Frantsilan kylmänroppi- uutteen, missä on kaik hyödylliset kuten siankärsämö, auringonhattu, inkivääri, propolis, timjami ja piparjuuri. Tuota tunnin välein veden kera.

Tänään haudutin pitkään pakuriteetä, ostin kaupasta puolen hinnan travel mixejä 3kpl, jotta on suklaan sijasta muuta mutustettavaa, c-vitamiinia ja deetä suihkeena reilusti. Hunajaa lusikalla kurkkuun ja ihan paras oli tuo smoothie, tässä noin mittoja, laitoin vaan kaikkee sekasin mitä kotoo löytyi.

1dl mustaviinimarjoja + 2rkl punaherukoita
3 dl mustikoita + 2 rkl pihlajanmarjoja
0,5dl puolukoita + 0,5 dl tyrnimehujääkuutioita
2 banaania, 2 rkl hunajaa, 2 maitohappoa
Pakuriteetä kuumana 0,5-0,8 l + riisijuomaa 0,2 - 0,5dl
kaks kourallista sitruunamelissaa, nokkosta + ripaus suolaa
vajaa 1dl travel mix eli goji, manteli, mulberi, kaakakonibs, cashew
vajaa 1dl oma sekoitus, parapähkinä, auringon- ja kurpitsansiemen


Tuli niin hyvää et lapsetkin joi! Smoothie oli huoneenlämpöistä kuuman pakuriteen sulatettua marjat.

Oon yrittäny olla vähemmällä syömisellä ettei menis energiaa ruoansulatukseen ja mielummin juonut vaan lämmintä nestettä, söin kyl tattarinäkkäriä runsaan voin ja suolan kera, ne ihan parhaita suolasen nälkään, kuin sipsejä

Toki näiden lisäks tankkaan myös nokkosuutetta, sinkkisulfaattia, omega 3, jotta tulehdukset pysyy loitolla, mul on kaula niin kipee, kosketusherkkä ja turvoksissa ja kurkku tietty kipee ja nuha jne.. Olisinkohan huomenna jo terve, jännä nähdä. Nyt on ilta/yö ja olo suht energinen. Huomenna töihin toivottavasti.

t. yökyöpeli




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

27.12.2014

Hiihteleen

Pukki toi Linolle sukset ja poika pääs niitä testaamaan kummitädin kanssa Onninpolulle. Lenni sai luonnollisesti Linon vanhat kenkiin kiinnitettävät sukset ja hienosti meni kummallakin pojalla hiihtely. 

Ihanat joululomakelit!! 





Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

25.12.2014

Joulupäivää mökillä




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Ihanin sauna ja isi <3

Tänään pääsen testaamaan uutta saunaa!! 


Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Pukki Karniksella




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Kinkkua, kalkkunaa ja koiria


Ihanat Senni, Maiski ja joulukoirat

Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Aatonaatto & ystävykset Pohjalassa




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Joululenkki 2


Aattona ihan parasta oli ulkoilla. Päivään mahtui 3 lenkkiä..viimesin vähän reippaammin nastalenkkareiden kera.


Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Jouluaaton joululenkki




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Lämmintä joulua!! <3

Sauna valmistui 23.12 !

19.12.2014

Lino leipoos pipareit kummitädin ja Sirun kaa

Paperist lisää koristuksia

Kuusen oksilla on jo Linon ajamia helikoptereita, erilaisia aluksia, pelastusyksiköitä, ukkoja. Paperi + punainen tussi ja uusia koristeita syntyy tuota pikaa. Mä en tiä mitä Lenni tekee mut meidän tuoli ja matto on täynnä pienenpieneks silputtua paperia. Lenni nauttii saksilla leikkaamisesta. 

S


Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Korkee kuusi


Lapset niin innoissaan kuusesta!! Ja tietty ku pääsivät koristelemaan ite hoidossa tekemillä kuusenkoristeilla. Kummisetä auttaa Lenniä ylettymään. 

S

Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Kattaus kuusen alla

#legoeiffel

Tää eiffeli aloitettiin Annen synttäreil ja saatii vihdoin ny valmiiks. Oltii leipomas ja syömäs taikinaa ja valmiit ihanat gluteenittomat piparit Sirkan keittiössä viikonloppuna.

Iha tosissaa

Käytiin läpi äiten vaatehuonetta. Etsittiin pipoja, villasukkia, tumppuja. Nää löyty : )) 

Poikkean huomenna Kaukajärvellä perheessä minne kaivattiin kovasti sukkia ja hygieniatarvikkeita. Näiden lisäksi vien vaate- ruoka-apua. Kiitos ystävät jotka olette tuoneet lahjoituksia, kaik ovat löytäneet uusille omistajilleen, huomenna lähtee loput tuonne sekä perheeseen Somerolle. 

S


Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

15.12.2014

Jännää ku loistaa pimees

Löydettii pitkäst aikaa tää piirrustusvalotaulu ja voi miten kiva ilta ku mentiin 5 min välein porukal pimeään vessaan ja jännitettiin et mitä tauluun ilmestyy ku laittaa taulun valot päälle..mustekaloja, valas, kalmari jne.. tauluun laitetaan toiselle puolelle paperi ja sit ei aina nää mitä siihen piirtää. Paperi pois, vessaan, ovi kii ja sit tsadaa!

Pojat oli tänään niin hyväntuulisia..et en muista koska viimeks! Vedettii yhteen hiileen. Voi tätä rakkauden määrää!! Ny sukellan keskelle pienten poikien.

S

Lumi kuusen koristaa

Nappasin kuvan ohiajaessani..nii nättiä ku lunta

10 pvää aikaa

Isän ja Erjan mökillä on mielenkiintoinen tavoite.. jouluks kuntoon, siel laajennus meneillään ja ihan täys työmaa. No mutta kyllähän sinne voi jo mennä kun rakennustyömaa muuttui eilen kalusteilla tunnelmalliseksi ja asuttavaksi, keittiö asettui toimivaksi mutta hei joulusaunaankin olis ihana päästä. 

Ihana tuo Erjan tekemä olkkarinpöytä! 
Riverstone kivi lattiassa, nii kaunista kaik! 

Saunassa on vedetty kivet seinille ja vesieriste lattiaan..ei puutu ku lattiakivet, vapaamuotoisten kivien asennus ja saumaus, kiuas, valaistus, ovi ja lauteet. Pistettiin eilen hösseliks ja ruvettiin suunnittelemaan saunaa ihan tosissaan. Seinien kivetys sai tänään mustanharmaat saumat, hidasta hommaa, mut eteneehän se. 

Jouluun on viel aikaa!! : )




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

13.12.2014

Samu

Tänään saimme juhlia pienen pojan kastejuhlan merkeissä. Kummityttö Saran pikkuveikka sai nimen Samu Matias, kaunis nimi. Sara & Samu <3

S


Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.