9.6.2014

Puhdistusviikon jälkeen

Huikea olo loppuviikosta, uudestisyntynyt, keveä, vatsakin niin littana aamuisin.

Kaikista jännintä oli se ettei kertaakaan ollut nälkä, tosin kun sitten la iltana uskaltauduin juhlissa syömään uuden perunan, salaattia ja vähän lohta niin siitähän se ilo repes, nälkä oli ihan tajuton..kroppa rupes huutamaan lisää ja lisää, onneks käsilaukussa oli manteleita ja kotona het yöllä tattarinäkkäriä ja aamuyöstä lisää näkkäriä. Isot annokset tattaripastaa päivällä kera hereford lihan..tätä lihaa kyl pelkäsin et kui reagoi mut hyvin meni ja illalla viel niin mieletön annos herkkuruokaa ystävätapaamisessa.

Siis just sellanen ettei oo viikkoon syönyt, tulipahan tankattua mut edelleen hyvin maltillisesti helposti sulavaa, grillattua lihaa en uskaltautunut maistamaan vaan herkuttelin siemenleivällä ja salaatilla.

Hieno kokemus tää viikko suolihuuhteluineen, joite taisin tehdä yht.4, helppoo ja menee alle 10minuutis, vitsit miten puhdas olo sen jälkeen ja virkeä ja energinen. Oon edelleen yhä vahvemmin sitä mieltä että sairastutamme itsemme syömällä ja etenkin syömällä niitä keholle haastavia aineksia niiden sulavimpien sijaan.

Emäksisyyttä eli hyvää oloa kehossa edistävät ravintoaineet tässä, mahd.puhtaian tietty!
hirssi, tattari, manteli, luonnonriisi, aprikoosi, kaikki kotimaiset marjat, kirsikka, kurpitsa, nokkonen, omena, parapähkinä, persikka, päärynä, luumu, seesamin siemen, popcorn?, sinimailanen, tahini (paahdettu seesamitahna), tuore tomaatti, vehnänoras, voikukka

ja jatkuu sitä seuraavaks hyvillä:
artisokka, avokado, endivisalaatti, herne, kaali, kurkku, kyssäkaali, lanttu, lehtikaali, lehtisalaatti, maissi, munakoiso, nauris, okra, oliiviöljy, palsternakka, papu, parsa, parsakaali, persilja, pinaatti, piparminttu, vihreä/punainen pippuri, porkkana, punajuuri, retiisi, ruohosipuli, ruusukaali, selleri, sinapin versot, sipuli, suolaheinä, valkosipuli, vesikrassi, voi, vesi, yrttitee

Näillä ruoka-aineilla kera monien yrttien ja mausteiden kun eläis niin voi kuin olo olis varmasti huikea. Toki eläinkunnan tuotteita jonkin verran lisäks, mut se "kaks kertaa päivässä lihaa"- meiningin olis syytä jo olla vähemmän arvostettua kun meil on niin huikea määrä tääl suomes ihania kasviksia. Tässä tavoitetta kerrakseen, mut näin 15v harjoittelun jälkeen se ei enää tunnu mahdottomalta, lähemmäs unelmaa mennään hitaasti mutta varmasti.

Sokkarilla ja K-kaupas saati Kamomillas myydään niin ihania erilaisia teelatuja, siis muuta kun vihreää, valkoista tai mustaa eli yrttiteitä, kandee kokeilla ja ihastua..jää iltanapostelut kun juo kattilallisen teetä kera ripauksen suolaa, ettei tarvii kusella yöllä ravata ja haaleaa teehen voi jo lisätä hunajaakin. Hunajaa ei kandee kuumentaa yli 40 asteen.

Toivon siis hyvää oloa näin alkukesästä kaikille ja valitkaa laatua vaikkakin sielä jätskihyllyllä tai jädekikkarilla, en tiä varmaks mut sellanen mielikuva esim mövenpick jätskeistä että ne tehty aidoista aineista, Oriveden kikkarilla saksanpähkinäjädee, kai sekin parempi kun halppisjädet, jois ei oo mitään tekemistä jäden kaa. Hei ja K-kaupas oli ainakin myynnis joskus niitä paikallisia jäätelöpurkkeja, aitoo kermaa, nam ja se oikeesti sula 100 kertaa paremmin kun keholle vieraat muunnellut rasvan ja sokerin korvikkeet, jotka saa sut haluamaan vaan lisää sitä jotain. Eli antakaa itselleni mahdollisuus aina parhaaseen mahdolliseen, kyse on omasta kehostasi! Herkuttele harvemmin ja laadukkaammin, kerää luonnosta ilmaista ruokaa ja säilö, kiität itseäsi ja kauppalaskukin taatusti kapenee.

..yritän jatkossa kirjoo taas lisää näitä ravintojuttuja, niitähän mä luen ja opiskelen päivittäin, miks vaa itelläni kaiken tiedon pitäisin..? : ) Hekkuhetkes on ihan överiherkullista puolukka raakakakkua!! Kallista mut se edullisempi 3,50 kin ihan ok hyvää, mut ekakertalaiselle liika voimakasta vois luulla, mut tää puolukka ihan huikee!! 6,90e pala, hui, osta kimppaan jonkun kaa.

S