31.8.2014

26.8.2014

Joku asuun meille?

Oon pitäny täs ilmoissa sellaista ideaa et jos joku vaik esim. Oriveden opistoa käyvä haluaisikin asua kodinomaisesti meillä asuntolan sijaan ja olisi valmis maksamaan tästä hieman vuokraa, niin olisi tervetullut kotiimme. Mulla on tarjota lähi- ja luomuruokaa kasvispainotteisesti, smoothieita, fillari ja talvisaikaan tarvittaessa autokyytikin koululle. Tietty on myös tarjota oma huone ma-pe ja paljon hälinää mutta myös rauhallisia hetkiäkin 1-2 kertaa viikos kun ollaan jossain. Kaupanpäällisiks ravintotietoutta, yrttikylpyjä ja kaik info luonnonkivistä ; )
 
Odotan toki että tämä henkilö käyttäis joskus koiria Onninpolulla, pesis omat pyykkinsä, suhtautuu lapsiin rennosti ja lapiois lunta portaista jos tänä talvena sitä tulee enemmän kun viimeks.

Olin viemäs kesäl opistolle jo infoo tästä, mut sit aattelin et jos näin puskaradion kautta kolahtais sit jos kolahtaa.

Tietoo saa levittää : )

S


Raitapöksyt vesisateessa




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Tuomas-veturi kavereineen

Kiitos Jennille tästä huikeasta radasta..oon itekin rakennellu innoissaan tästä jo monenlaisia kokonaisuuksia ja pojat rakastaa tätä!! 

S


Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Lundilla

Kaunista. 

S


Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

25.8.2014

Vähänks upee!!

Tänää oli Pohjalas hoitoryhmä koolla ja kattokaa ny herranjestas mitä ne oli tehny. Ihan tajuhieno! Ja herkullinen! Vauu! 

Unohdin muuten kerätä omppoja, muuten tuli loistosaalis tänään..pari kannua kaivovettä, tonkka maitoo, juustomaitoo ja lähihunajaa. 

Kiitooos! 


Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

20.8.2014

Suojal

Jätkät on aikas villejä. Kiipeilivät tuon laatikon pääl..en ees tiä onks se sallittua, mut vaihtoehdot oli lähtee kentältä veke tai leikkii tuos, muuten kun jo oli kenttää ympäri juostu. Pojat nautti vierittää vesipullojaan laatikkoo pitkin ja Lino auttoi Lennin ylös kun ei sinne viel ite päässy. Kotonakin Lino henkäs viel et äiti se oli niin ķivaa leikkii vesipulloil laatikon päällä. 

Kai siihen lootaan tulee pian kieltomerkit..ihme ettei jo oo..tai en mä tiä onks se sallittuu..kukaan ei oo kieltäny mut yleensä kaik kiva kielletään..ei vaa..

Suojal oli naisten olympialaiset. En ehtiny osallistumaan mut kivalta näytti ja meininki oli hyvä. Ihmettelin naisten keihästaitoja..liekö ottaneet mallia Ruuskaselta, hienosti lensi. Keli oli aurinkoinen vaik muuten koko päivän satoi kovia kuuroja..kai tuolkin aluks satoi mut me ehittiin vast myöhemmin paikalle. 

Lino pyöräili ite kylille ja kotio..tultiin ohitustien jalkakäytävää niin oli turvallista kulkea pelkäämättä autoja. Nyt onkin fillaroitu joka ilta, Lino onnessaan ja mäkin nautin kun Lenni viihtyy mun kyydis eikä siis valita koko aikaa. Ei tätä takkia, ei näitä housuja, sukat on huonosti, tää on tyhmä lippis, haluun Linon hanskat...riisuu ittensä 3-5kertaa ennenkun päästään mihinkää. Nii ja kai hauskinta on se että käy salaa kakalla ja huijaa että pissa vaan ja pukee housut takas. Pyykkii tulee. Muutenkin vähän takapakkia vaipattomuudessa mut eiköhän taas ohi pian mee ja rupee taas sujumaan.

Oon mä taas aikas poikki näist viikoist. Siitä kertoo jo se että mua väsyttää joka ilta jo kymmenen jälkeen ja mun ihana yöaika jää nauttimatta. Kokoajan saa taistella kelloo vastaan vaik ei meil oikeesti mitään kiirettä oo mut nää illat menee ihan liian nopeaan. Lisäaikaa kiitos. Olis niin ihana olla ulkona vaan eikä tehä kotitöitä ja mennä nukkuu. Pimeys rupeaa tosin kohta rytmittämään meidät aiemmin sisälle ja nukkumaan. 

S


Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Sahakiviä


Tällaiset sahattiin tänään asiakkaalle..leveyttä 1000 ja 1200mm, kivel vahvuutta 140mm..järeet on hyllykivet kesäkeittiön grillin. 

S

Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Missä kissu?




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Lenni 2,5v

"Mihin äiti tulee..tohon repsikanko penkille?"

Lenni kaks ja puol 21.8 <3


Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

17.8.2014

Ilman apupyöriä

Otettiin apupyörät eilen pois ja vitsit ei mitään ku poika vaan ajo!!
Nii hieno fiilis, ihan tippa tuli silmään ku poika niin onnessaan. Tänään laskettu lujaa mäkiä ja pyöräilty mummille ja takas. En meinaa juosten perässä pysyä. 

Kiva viikonloppu ku isi ei lähteny hälyille..lähdin kauppaan ja het Lino kysyy et mitäs ku isille tulee hälytys ja näin joka ikiseen asiaan ihmetteli jos lähdin jonnekin. Eli ku isi on 5 päivää koulus, on se täysin poikien kaa sit sen 2 päivää.

Lino murehti iltasin et koska isi taas lähtee, ihan itkien kyselee, mut eiköhän kaikkeen totu pikkuhiljaa et kyl se takaskin aina tulee.

Ny ollaan abc lla leikkipaikas, saatettiin isi kyytiin tänne ja tehtiin iskän lähdöstä kiva yhdistelmä. Ihasteltiin tääl myös hienoa suomalaisten keihästulosta! 

Mitäs me on tehty viikonloppuna..kertaus. Pe oli mummin nimipäivät, la aamu onninpolulla ja mökille Seijan synttärikahveille, upee keli, soudin järven ympäri, Lino oppi pyöräilyn koko suvun jännittäessä, kannustaessa ja ihaillessa vieressä. La illaks kotiin, lapset ilman päiväunia joten unessa ysin jälest jo. Me vietettiin iltaa kynttilöiden valossa.Tänä aamuna pyöräretki ystäville, aloiteltiin liuskekivimuurin rakentaminen ja päiväunille kotio. Unien jälest ruokaa ja lisää pyöräilyä, mummille kahville. Nyt tääl Orituvalla. Palkintojenjako just telkkaris. Tuos nuo lapset riehuu onnessaan ja mä istun ja kirjoitan. Rauhallista. Rento fiilis, jaksaa taas aloittaa arjen pyörityksen. Toivottavasti tää viikko keveämmäl fiilaril ku viimevko.



Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

15.8.2014

Juoksua ja renkaanheittoa




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Eka viikko opistoa

Nyt on takanapäin ensimmäinen viikko ns.uutta elämää, jota jo odotettukin jännityksellä.
Laitan lapsille ruoan kun hoidosta tullaan, leikitään, siivotaan, käydään harratuksissa, iltapalaa, pyykkejä, keittiöö, kylpy, hampaat ja sänkyyn. Siinähän se ilta menee aikas helkkarin nopeaan, eipähän tarvi miettiä mitä tekis ja aika loppuu ihan kesken. Puoliltaöin tajuan että vois kohta mennä nukkumaankin.

Aamulla alkaa seiskalta sama homma, pientä vääntöö kun äitin valitsemat vaatteet ei kelpaa, ei lippis, ei pitkiä housuja. Lapset haluaisivat herätä rauhassa ja olla sylissä ja sit vaan me herätään ja lähdetään..not nice ja no tällä viikolla ollaan menty lähes puoltuntii myöhäs, just ettei tulis liian kiire ja ehdittäis halimaan.

Olin aika rikki to aamuna, kun anopin kaa sovittu, häne pesee torstaisin lattiamme, niin tämähän tarkoittaa sitä et ne tavarat on kerättävä ennen tätä ja imuroitavakin ym ym.. Varsinkin kun oli lomavko edellinen takana, nyssäkkää, pussukkaa joka nurkassa, helkkaristi pyykkei ja keittiö kuin pommi, niin ei se ihan helpolta tuntunu ja to aamuna heräsin vast aiemmin imuroimaan kun en sitä voinu yhdelt yöllä tehdä, joten kiirettä pitää. Nettiä ym..someilua ei oo ollu aikaa, laskut maksamatta jne..

Kirjoitan täält töistä nyt, pidän luovan ruokatauon, sain äsken kirsikkatomaatteja suoraan tilalta sekä fenkolia, salaattia, valkosipulia, basilikaa, persiljaa, kurkkua..vitsit miten hyviä!!

Ens viikolla rennommalla otteella toivottavasti, haluan paljon kotoilla ettei tarvii öisin pyykkejä pestä, teen paljon uuniruokia, jotta saadaan lähteä vaikka pihalle siks aikaa kun ruooka valmistuu. Haluan nukkua 7h yössä, jotta jaksan pyörittää koko showta.

Nautin tehdä ruokia joita rakastan ja päättää itse arjen pyörittämisestä ja tehdä asioita sillon kun itse haluan. Tää on siis kivaa, mutta vaatinee uusia toimintatapoja et kaiken ehtii tehdä mitä on tarpeen. Vähemmän tärkeät asiat tippuu siis automaattisesti pois. Elämän haasteita, niin opettavaista, innolla odotan mitä seuraavat pari vuotta tuovat tullessaan.

Ihanaa nukuttaa lapset illalla, nukutaan kolmistaan, kummatkin nukahtaa mun kainaloon tai jos Linolla ei uni tuu viel niin Lennin nukahdettua se usein sanoo et äiti mee vaan laittaan pyykkejä, kyl mä pärjään <3

Nyt jatkan töitä.. Kiva oli saada muistiin vähän tuntemuksia..esa kyl niitä saanut whatsappin välityksellä, välillä kun harmittaa kun ei oo aikaa leikkiä poikien kaa ja rakennella legoilla, mut ehkä opin järjestämään sitä aikaa kodin pyörityksen ohella.

S

14.8.2014

Vaippakakku viimeistelyä vailla




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Babyshower




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Lentsikkaa

Jätkät ei muita vaatteita enää huoliskaan kun lentsikkapaita ja shortsit. 
S

Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Reiman aleista

Näistä me valitaan pojille sopivat asut pariks vuot eteenpäin. Lino toivoi vaaleaa takkia ettei kevääl oo kuuma ja Lennille tuo haalari on  viel kätevä.  Voi nää kaik on nii hienoi et vaikea on valita : ) Lennille takki ja housut kans. Ihanaa ku kaik on joka verkkokaupas puoleen hintaa. Tuolle haalarille jäi hintaa 39e, toivon että on laadukas ja kestäis yhtähyvin ku popin mikä meni kummallakin pojalla kaks vuotta eli 3-4 kautta (kevät/syksy) per jätkä. Ja edelleen myyntikunnossa. 

S


Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

8.8.2014

Tori- ja kauppakierros Mänttä-Lyly

Lylyn Merioksa..paikallinen kodinkoneliike. Mutsin ja mun kirpparilöydöt. Mänttän tori ja niin paljon ihania kasviksia. 

Kiva aamupäivä ihmisten ilmoilla..nyt laiturilla ja kaks pellee hyppii järveen.

S


Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

6.8.2014

oliks tää ny viimenen hellepäivä?




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Friends from Germany

Ihana pariskunta parin vuoden reissullaan. Matonpesupaikalla asustelemassa upeassa bussissaan. 

S


Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Saga ja Stella




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

4.8.2014

Sunnuntai Karniksella

Me vietettiin eilen sunnuntaina vapaapäivää ulkoillen koirien ja poikien kans. Mutkien kautta päädyimme mummelille ja pepelle, nukuimme siel päikkäritkin ja söimme kahdesti lämpöisen ruoan ja jätskii tietty. Kaurajäätelöä marjojen kera. Esa sai mahdollisuuden nukkua tän viikon univelkoja, joita on kertyny kolmen yön verran. La-su yönä kotiutu keikalta aamulla kun me herättiin, Pitkäjärvellä palo talo. 

Nyt mua on myös varoiteltu tarpeeks siitä kuin uudetkin kodinkoneet voi syttyä hetkessä tuleen. Pesukoneet ja tiskikoneet saattaa sytyttää koko kämpän kauppareissun aikana. Joten käytä koneita vain ja ainoastaan kun olet kotona ja hereillä. Tuo kyseinen talo ei palanu kodinkoneista, mutta eilen toisessa kohteessa näin oli käynyt parivuotta vanhalle koneelle. 

Ihana viikonloppu, pyykinpesua, kyläilyä läheisillä ja paljon kotona oloa, marjoja, rikkaruohoja jne..

S


Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

3.8.2014

Sinillä sinistä

Oon niin ihastunu tuohon siniseen puseroon, viel kun leikkasin ahtaan kaula-aukon avonaisemmaks. Eilen sai pukea hupparin päälle.. käytiin metsässä myöhään illalla tutustumassa vadelmapuskiin..kylhän niitä on mut joku ja jotkut olivat ehtineet ensin. Polkuja pitkin metsiä muodostunu..en muistq tollasta viime kesänä, sillon sai ite rämpiä. Mut jos ny aamusta menis katsomaan niin olishan siel taas uudet vatut syntyneet.

Ihana loikoilla sängyllä. Toivottavasti nää viestit tulee perille sillä mun gmail on ihan tukossa ja täynnä..en tiä mistä lähtisin tyhjentämään vai olisko helpompaa ostaa lisätilaa.

S