30.3.2017

Tumma sisäkatto

Testailin kattopaneeliin maaleja, paneelit kun ovat jo katossa, tulee maalin olla valumaton, kerrasta vedettävä ja helppo. Kertavedolla iha ok ja ei liian tumma.

Kiviseinää!!

Oi ku näyttää hyvältä, kivet seinässä ja hirren kaa kimpassa, sulassa sovussa. Täl kivel tulee lattiakin.

Legokuularata

Legoukko ja kuula kisaa kumpi on nopeempi. Lino esitteli meille teostaan.

26.3.2017

Viidest puoleen yöhö

Mielettömän pitkä ja vaiheikas päivä. Seinäkello näytti viittä ku herättiin ja uutta aikaa seiskan jälest kohti Hakametsä 2. Linon kannoin sängystä aamulla, nukahti sohvalle, hyvin meni päivä herätyksestä huolimatta. Pelit suht tasaväkisiä, hymy huulilla niitä saa seurata.

Pelien jälkeen mäkkärille ja sielhän oli 6kpl pokemoneja keskel pöytää, tsekattiin myös lähileikkipuistot. 

Raksal poikettii näyttämässä Annelle taloa sisäpuolelta. Kotio siivoo ja sitten Annen kaa läksittii lenkille Onninpolulle, pojat isälleen. Nopee 30s suihku ja Herkkuun pojat taas messiin Muorin ja Mummelin synttärikahveille.

Käytiin tyhjentämässä vaarin ja muorin taloa, ihan hulluna kaikkee. Mitään ei tarttis, mut viimetteenä ku kävin, tein kasan muuraustarvikkeista, niille on varmasti aina käyttöä ja kuin upeaa pidellä käsissään vaarin vanhoja työkaluja. Siel vierähtikin koko ilta porukalla. Vaari niin läsnä, ihmeellistä.

25.3.2017

Kellojen siirto

Mietin tuos et voinks luottaa puhelimen herätykseen ny kun kloja siirretään, mutta näyttäis luotettavalta!
Klo 23 laitoin herätyksen klo 06 ja näyttää et vaa 6h aikaa nukkua. Kohti kiekkopelejä aikasin aamulla.

Vesieristykset

Oi mite makeelta näytti ku odotin sinistä vesieristystä ja toi oliki musta ny koko kylppäri ja mustahan siitä melki kivien kera tuleekin. Mikon Tilan Mikko hoitelee timpurin hommia, laatotusta, piipun muurausta, kattolaudotuksia jne.. luotettava monitoimimies. Jää suuri huoli iteltä pois kun voi luottaa tekijän työn laatuun.

Lauantaibrunssi

Ystäviä ja lapsia. Kokoonnuttiin tänään Herkkuun syömään porukalla kiireettä, tais siin reilu pari tuntia mennä kuulumisia vaihtaen. Ystävät <3

Paita & peppu <3 <3

Kalusteet lyöty lukkoon

Intensiivinen suunnitteluprosessi kalusteiden osalta. Ny ne on lyöty lukkoon, tiloja/kaapistoja taitaa olla yhteensä 9 
 1.Keittiö, 2.Eteinen, 3.Aula, 4.Porrasalunen 5.Olohuone 6.Narikka 7.Wc/Kylppäri, 8.Makkari, 9.Khh. Syksyllä ekaa kertaa poikkesin Katrinin juttusilla ja siitä lähti projektimme etenemään. Viimeviikot tiiviimmin, kuten edellisviikonloppu meni täysin piirtäessä ja miettiessä ja nyt on saatu kaik ajatukset toteutuksen tasolle. Oon niin tyytyväinen! Ny vaan ootellaan muutama viikko.

Mietin et kui talossa kuljen, mihin tipautan postit, että niitä muistaa katsoa myöhemminkin, missä on tumput, pipot, missä kaapissa kalsarit. Mitäs ku meen suihkuun, mihin riisun, missä lasten vaatteet?

Kaik kaapit on ilmassa, liuskekivilattia pääsee edukseen ja on toivottavasti helppo siivota. Keittiön toimitusvko 18, muiden kalusteiden vko 19.

Isoimmat hankinnat ja investoinnit on nyt mietitty, suunniteltu, piirretty ja päätetty, toki vielä sisäänkäyntien suunnittelu edessä, kattolipat, liuskekiven käyttö katossa ja ovilla, niihinkin jo paljon ideoita. Ihanaa tää suunnittelu!! Välillä rasaakin, kun ei het löydy oikeita tapoja toteuttaa, mut kun malttaa antaa ajatusten kypsyä, nii sit ne hyvät ratkaisut tulee itellää.

22.3.2017

Vko 12 keskiviikko

Putkee katossa, pistorasiat ja kytkinrasiat asennettu, oven kahvat ne kimaltaa. Paljon on viel tekemistä, toisaalta paljon on jo tapahtunu. Tasan 6kk sitten sain rakennusluvat ja päästiin kaatamaan metsää. Onni on ollut kaunis syksy ja talvi, saatiin kuivassa säässä katto päälle ja pakkasia hyödynnettiin kosteuden poistoon tammi/helmikuussa. Nyt on taas lämmin, tonttia saatu vähän siivottua, lumen ja jään alta paljastunu aikamoista moskaa. 

Lapsilla taas kivat leikit, pari tuntia vierähti helposti vesivellilätäkössä. Kuraaaaa ihan älyttömästi, onneks auto jo valmiiks paskanen. 

Vko 12 tiistai Avain kotiin

Ja taas tapahtui, ilmanvaihtoa, sähköjä, lukkoja ja maalämpökonekin tupsahti tontille. Oli aikas hieno hetki saada uuteen kotiin oviin lukot ja avaimet!!

Lukot ja kahvat värisävyä black chrome, hienot on, törmäsin näihin malleihin Oriveden Lukon tiloissa ja ihastuin het!

Vko 12 maanantai

Kalustesuunnittelua, laattoja, valoja

Ihanaa ruokaa

Taas ollu tällä viikolla ihania ruokia Herkkuhetkessä!! Oi tuota värien ja ravinteiden määrää!

21.3.2017

Ooooo!! Ilves <3

Tapparaa vastaan 6-3!

19.3.2017

Tätä kivee ny lattiaan

Laatoitukset alkavat tällä vkolla ja tää on ny materiaali. Lattiaan tulee vinoon ja seinille nousee pystyyn pitkittäin. Upee mittatarkka liuskekivilaatta, sileä mattapinta, joskin väritys hieman eläväinen. Kylppärin lattiat/seinä viel materiaalin puolesta auki!?

Mökillä tänää aurinkoo

Aamupäivällä mökille. Melkonen keli! Istuttiin kasvot aurinkoon äiteen kaa laiturilla, lapset sytytti grillin, paistettii makkaraa ja kanaa. Lenni teki puutarhan Martti-autolle ja Lino pelas pesäpalloo koirien kans, aika nopeaan pallo kotiutu Masin toimesta.

Järvenjää oli täydellinen vapaahiihtoon, vaik pertsisukset vaa oliki mukana, suksi luisti kyl nii ettei tarvinnu hengästyä. Nii lujaa et kaaduin suoraan naamalleen ja leuka veressä :)  Lapsetkin välillä suksien kyydissä apinana tai takana seisten. Painiturnaus jäällä Linon kans ja nyrkistä sain kasvoille, käytiin vähä painnin sääntöjä läpi ja poika oppi kamppaan mut maihin, voi riemua ku voitti äitin. Aion pärjätä viel muutaman vuoden ainaki.

Luin seiskapäivää lehtiä ja lapset löys majasta meidän vanhoi leluja ja leikki niillä. Masin selkä toimi mm.autoratana.

Ladattiin ny vasta pokemon mun puhelimeen, ei ollu mökil pokeja vaik Lenni yritti hakata porkalla avannonreikiä auki niitä löytääkseen, kuulemma veden alla niitä voi myös olla, joku kesällä laittanu jo valmiiks. Lino laski suksilla kalliolta alas jäälle ja noinhan se hiihto toki hauskinta onkin.

Muoril poikettii illalla kahveella ja katottii Riisutut jakson uusintaa pätkä, aikas hassu ohjelma :)

Rakas paikka tuo kesämökki <3

Puustelli ja Batman-kalusteet

Oon nii tyytyväinen toho keittiöön, kaik iha kauniisti sikinsokin!! Takka isosti keskellä ja kaapit jatkuvat viel sen toisellaki puolella. Meil ollu aikas hauskaa ja mielenkiintoista suunnitellessa keittiötä. Piirsin vapaapäiväni lauantain muiden tilojen kaappeja, nyt kun keittiö vihdoin aikaslail valmis.

Yritän miettiä kaiken et kui kävelen kämpäs, mihin jätän pyyhkeen, mihin poikien vaatteet, mihin harrastusvälineet, mitenpäin kaapinovet aukeaa jne.. helkkarin haastavaa ja samal palkitsevaa.
Kaapistot tulossa keittiön lisäksi myös aulaan kahdelle seinälle, makkariin kahdelle, khh + narikka. Tulee olla mietittynä paikat pipoille, hanskoille, lyhyille takeille, pitkille takeille, kengille, kiekkokasseille, pyykeille ja tää lista ihan loputon. Hyvä täst tulee  :)

Upeita mosaiikkeja liikkeessä oli esillä! Ja löytyy sielt myös luonnonkivemme.

Amme aivan ihana

Tuo amme tulee lasiterassille pihasaunan yhteyteen, oli poistomyynnissä Näsin Vesijohtoliikkeesä, jossa kävin allekirjoittamas maalämpösopparin. Pihasaunaa mul ei viel ole, mut tarvittaessa teen väliaikaisen telttasaunan, musta upea kiuas kun on jo raksalla ja viel tuo musta ammekin. Ihana palvelu tuol liikkeessä ja hommat hoitunu tontilla. Maalämpöpumppu huomenna tulossa tontille, musta väriltään sekin :)

Tää kontakti löytyi Asta-Rakentaja-messuilta helmikuussa kun pysähdyin mustan pumpun viereen et hei tällainenhan sen pitäis olla kun viel näkyviinkin jää. Ja tää koko paketti oli tarjouksista edullisimmista päästä, palvelu erinomainen. Maanantaina kuvia pumpusta :)

16.3.2017

Lasiterassini

Laadukas lasiterassi kulkeutui mukaani viime kevätmessuilta. Ostin edullisesti mallikappaleen, täst taitaa tulla pihasaunan terassi/kasvihuone. Aikas ihana, lasit aukeavat edestä kokonaan ja sivulta puoliks, sekä ikkunat aukeavat joka suuntaan. Lasi kauttaaltaan karkaistua ja pömpeli siirreltävissä, tukevarakenteinen. 

Saapi olla auringossa ja tuulensuojassa ja vaik nukkuu tuol ihaillen tähtitaivasta.