17.8.2017

Terveisiä Lalandiasta

Ollaan menossa just nukkumaan, tultiin kämpille vasta myöhään, otettiin kaik irti hotellistamme het ekana iltana, tutustuttiin paikkoihin, syötiin ulkona, ostettiin kaupasta puuttuvat ainekset aamu/iltapalaan sekä huomen illalla valmistettavaan ruokaan.

Toin kotoa mukanani riisipastaa, mausteita, suolaa, inkkarisokeria, aurinkokuivattuja tomaatteja, kaurahiutaleita, chiaa jne.. mutta meil ei oo petivaatteita mukana, ei pyyhkeitä, nyt ollaankin peitelty tyynyt t-paidoilla ja lakanana huivia ja neuletta. Ei hitto en missään nähny et kylpylähotelliin tulis pakata pyyhkeet ja petivaatteet, onneks sentään on pari käsipyyhettä talon puolesta. Huomenna pyyheostoksille. En tajuu kyl et pitäis lentokoneel raijata lakanat hotelliin, ei ees kysyny respas mitään et tarviitteko, yritän selviä tän yön..josko hu sais vuokrattua, respa jo kii.

Hotelli Lalandia on muuten huikee, on leikkipuisto kuten hoplop, vaatekauppoja, ruokamarket, ravintoloita, luistinrata, laskettelumäki, pelihalli, sali, golfrata jne.. taivas kattona. Aikas mieletön!

Huomenna Legolandiaan koko pitkäksi päiväksi, jännä nähä kui pojat jaksaa tän pitkän pvän jälk het toisn samanmoisen. Hienosti jaksoivat p4 parkist kävellä laukkuineen kilsan kentälle päivällä ja hotellin respalta kämpillemme n. 1km raijaten matkatavaroitaan. Tääl on taloa rivirivissä, moderneja ja isot ikkunat ain toispuoleisesti, joten saa olla rauhas naapureilt. Joka talossa porukkaa ja näit pikkutaloi joku 600 vai enemmänki.

Finnairilla Billundiin

Koneessa - Finnair

Terveisiä lentokoneesta! Lenniä pelottaa, miks ollaan näin korkeella, olis halunnu mielummin jäädä Janin kaa kotiin ku jännittää ettei lentokone kaadu, ihmettelee missä Vaari ja Roope-koira on ja sitten itse vastas että nehän on tietty Oriveden kohdalla taivaassa. Voi pientä. Aurinko paistaa kauniisti tääl pilvien yläpuolella. Tilataan just mustikkamehut. Lino pääs koneeseen tullessa jututtamaan lentäjämiehiä, ne kerto kui helppoo lentäminen on, pelkkää kaasua vaan ja vähä ratista kääntelee. Ihmettelin et miks koneessa on vaan muutama lapsiperhe et mitä kaikkee muuta Billundissa on ja kerto et siel on Legoland, Legoland, joku vesipuisto ja Legoland: )) ..mihi nää kaik bisinestyypit si on menossa? Kuulemma tanskalaisia kotimatkalla Aasian suunnilta Hesan kaut. Lenni se haluaa jo maahan. Lino kyseli emoilta et miks ikkunaluukku pitää olla auki nousun ja laskun aikana, kuulemma et matkustajat näkee jos moottorit savuaa tmv. Ihanan lyhyt lento 1h 50min. Nyt laskeudutaan..Linoa sattuu hulluna korviin, vaik juo ja syö kokoajan. Lennillä kaik ok. Anne sai painettua Linon korvia ja painetta pois. Lentokone heittelehtii..jännää.. myrskypilvien joukossa lennetään.

Matkalla Legolandiaan

12.8.2017

Vegelounasta ja pannukaffetta saaressa

Tiistai - Kesän parhaita hetkiä syödä ulkona, rentoutuneena, ku lomaa takana jo yli vko ja viel yks kokonainen pvä jäljellä.

Riisinuudelia, härkäpapua kera yrttien ja villiyrttisalaatti kehäkukilla. Pannukahvia, kiisseluä ja shiitaketeetä. Luonnonkasvikirjasta opiskelua.

Pojat saaressa

Hauskaa katsella ku Lenni kököttää laatikkoliiveissä veljensä kyydissä laudalla. Lino vei Lenniä uimaan, ettei jalat osu rannan kasveihin : ))

Pojat pilkko puita ja mua hirvitti, sytyttivät nuotioo, on nuo tulileikit mukavia ja opetelkoonkin valvovien silmien alla.

Puuhastelua saaressa, ti - tokavikalomapvä

Pojat sai ampua ilmakolla, kierrettiin saari ympäri, kuljettiin kiveltä toiselle jne. Ja uitiin ja päiväsaunottiin ennen kotiinlähtöä.

Kaarnaveneet

Pojat duunaili saaressa kaarnaveneitä, purjeina toimi vuorenkilvet, ei ne kuitenkaa ihan kellunu, mut sitä varten oli isoveli onkijamiehenä pelastamassa veneitä. Sähköttömyys tekee hyvää.

Vege aamupalaa saaressa

Tuorepuuroa, kaurahiutaleita, auringonkukansiemeniä, chiaa, viikuna, karpalo, ripaus suolaa yöks jääkappiin tekeytymään, aamulla vähän kauramaitoo, vanilijasteviaa, kanelia ja marjoja joukkoon. Samalla hampailla vihreiden mehustelua suussa.
Voileivät/ sämpylät kotoo mökille saareen mukaan sis. kurpitsansiemen, tattari, psyllium, tapiokatärkkelys, auringonkukansiemenet, seesaminsiemenet kera öljyn vihreiden ja tomaatin.

Näiden lisäks hirssipuuroa.


Auringonlaskua ja nousua saaressa ti-ke

Pesen yleensä hampaani järven rannassa jos vaan suinkin mahdollista, saaressa upea auringonlasku ja aamuyöstä heräsin joutsenlauluun, pitivät melkoista ääntä ja rannassa olikin 7 joutsenta, kuvailin aamu-usvaa. Just edellispvänä sanoin etten koskaan oo hereillä kun aurinko nousee ja het sain mahdollisuuden ihastella aamyn kauneutta : )