26.5.2014

Kevätjuhlat




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

22.5.2014

Kisajännitystä ja ihmettelyä - 1. Sisulisäkisat

Lino on niin hyvä!!

Täs kulminoituu pojan kasvu ja kehitys kun ihan oli eri meininki vuos sitten..nyt Lino osas olla jonossa..meni välil omia polkujaan, kävi moikkaan kavereitaan mut oli niin tosissaan..vähän niinku sitä kilpailuhenkeäkin

Pikkuraketti lens 90cm!

Lenni oli niin täynnä intoa ja rohkelikko!!

Hui kookeella

Isi tulla tupsahti just juoksun lähtöön

Lino omien sanojensa mukaan voitti? :)

Ekaa kertaa maaliin!!

Hulinaa pulinaa


Mulla olis niin paljon kerrottavaaa, mut koska mä kirjoitan sen kaiken ennenkuin unohdan. 

Tänään pojat oli Särkänniemessä hoitoporukan kans. Innoissaan olivat bussimatkoista, eläimistä..tosin Linon kqmerassa oli kuva esim autokorjaamosta bussin ikkunasta otettuna ja jostain särkänniemen seinästä jossa oli fillareita..linon sanoin kvillareita. Tuulimyllykin oli kuvissa ja joku vieras täti Viljan ottamassa kuvassa. Riskaabelia antaa tuon ikäis3lle kamera mukaan mut tais sitä itelläkin olla jo tuon ikäisenä kamera kourassa. 

Tää viikko senkun jatkuu aivan käsittämättömällä hulinalla montulla, hauskaa kun kiire..ei voi kun nauttia ja hymyillä. Ja aina ne rekat samaan aikaan lastauksessa, onneks on kaks pyöräkonetta!! Ja kuskit sano etteivät muista et koskaan olis tällainen härdelli ollut ihan aamusta iltaan. Mutta kaikki on mennyt hyvin!! Ei voi kun iloita siitä et ne kaik palikat nasahtaa just paikalleen!! 

Oltiin sisulisäkisoissa..mul ihania kuvia mut täl puhelimel joutuu muokkaan joka kuvan ennenkuin pystyy lataan tänne, joten ei tuu niitä sillain lykittyä kuin ennen. 

Lenni halus kans kilpailla ja siinähän se visko rakettia yhtä hyvin kuin muutkin ja 60m juoksu meni ihan nappiin ja se onnellisin hymy naamalla.
Ihana!! Lino oli tajuttoman nopee..kyl huomaa et vuos vierähtänyt.

Helkkarin hauska päivä ja ihmettelen miten helkkaris jaksan painaa 5-6h unillani aamusta iltaan..koska mä lösähdän sohvalle..koska mua väsyttää?? 

Tyhjennettiin linon kaa isot kukkaruuiut kaikesta paskasta ja yök se haju..kottareil tavarat pöpelikköön ja sit s3lviteltiin puutarhaletku ja lino auttoi vetämään letkun, kasteli puskia ja pestiin terassia ja ruukut valmiiksi uusia kukkasia. 

Pesin vahingos mun kaikkii perus vaatteita 60 asteessa, huh onneks ei menny miksikään. 

Niin ja esa haki taas tänään lapset ja sain olla töissä, se on nii huikeeta ku ei tarvi väkisin lähtee kesken sirkuksen vaan hoitaa hommat edes lähelle ok kuntoon. 

Tää keli ja nää lämpöiset illat ihan mielettömiä!! Ja naama on ihan likaisen näköinen :) väriä tullut puolivahingos. 

S

Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Näitä lämpöisiä ilmoja ei pysty käsittämään!! Ihanaa!

21.5.2014

Nälkä

Ihan hurja päivä takana. .tekemisen meininkiä.  Rekkoja kävi montulla tänään ainakin 13, ei morjes sitä koneiden määrää ja tää ralli alkoi het aamusta ja päättyi kuudelta illalla. Ajatellaan et yhden auton lastaamiseen menee 30 - 60 min nii oli niitä siinä välil jonoks asti.

Toki omaan työnkuvaan kuuluu tietty huolehtia et oikeet tavarat on oikeis autoissa, mutta samalla puhelimen vaihde, yleinen sähköposti, tilausten valmistelu, suunnittelu, pakkaaminen, delegoiminen jne.. kaikkee kivaa ja parasta että saa olla paljon ulkona! Tuleepahan juostua työpäivän aikana näin keväisin ja kesäisin. Olipas kiva työpäivä!

Niin ja kivaa oli sekin et Esa haki lapset ja sain olla vaan katsomatta kelloon, yhtäkkiä kello oli kuusi ja joogaan tuli kiire, sinne suoraan..pojat oli sillä välin ongella Papan kans.

Käytiin syömässä 11 aikaan ja seuraavan kerran söin kotona y siltä. .vähä meni pitkäksi. .tää väli meni niin nopeaan ja juotua tuli paljon suolavettä,  ennen joogaa kulautin kurkusta alas kalaöljyä reippaasti.  Mul töissä eväänä aina voita, tattarinäkkäriä ja kalaöljyä ja tietty suolaa ja magnesiumkloridia.

Iltapalaksi syötiin kauraleipää ja munakanaa kera yrttien ja vihannesten. Paljon suolaa ja pippuria ja kurkumaa sekä viherjauheita ja öljyjä, nami! !

Pojat menee huomenna hoidosta Särkänniemeen! ! Miten jännää ja kui Lino sitä odottanut. Kiva kuulla niiden juttuja sieltä si.

Onkohan huomennakin lämmin..josko sitä shortsit löytäisi kaapista..en vaan mahdu mihinkää niin viimekesäsiin,  eroa semmoset 8-10 kg oho..Vähänkö pelästyin neuvolan vaakal,  mut olo hyvä niin kaik hyvin kuhan ei housut kiristäis : D

S

19.5.2014

Kaakelin aamurapsut

Annen smoothiet

Karhulta turvassa

Piilossa karhua

Muumishortsit

Lenni ihan itte pukenut itsensä ja repun laittoi selkään kun Linoo lähdettiin hakemaan juhlista. 

Kotimatkalla

Riikka, tää on Suomaseman raitilta!! Hain Linon synttäreiltä ja poikkesimme iltapuurolle ystävien luo. Sieltä kun lähdimme, oli tää maisema edessä..ei muuta kun auto tien sivuun ja kuvaamaan. 


Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Taiteilijat töidensä keskellä




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Vesivärit




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Hei, tännehän on jäänyt tulematta lähettämäni kuvat! Höh!

Eilen illal  maalailtiin,  oltiin lähestulkoon koko viikonloppu kotosalla ja ehdittiin askartelemaan,  puuhakirjoja tekemään ja kun sunnuntai iltana rupesin vauhtia riittämään, oli aika puuhastella jotain mihin keskittyä..tosin sen jälkeen juostiin taas kahtakauheemmin ympäri pihaa karhua leikiten.

Mun olkapäät palo vai jo iltapäivällä tajusin laittaa puseron päälle, äkkiä kärähti. 

S

17.5.2014

Päivä ihmeellinen


Aamulla Lino herätti kuuden aikaan ja valitteli huonoa oloansa. 
Siinä samassa espelle tuli keikka ja eikun puuron keittoon pojan pyynnöstä ja mittaamaan kuume. 38.2 noin aikasin aamulla. 

Lennikin heräs seiskan aikaan ja kauniista aamusta huolimatta loikoiltiin sisällä sohvalla,  kunnes pojat 10 aikaan nukahtivat päikkäreille.  Ihana hetki, siivoilin bikineissä autotallin terassia ja tein sinne pesän suojaan katseilta ja tuulelta.  

Esa haki torilta kalaa ja kun oli syöty, mentiin porukalla pesään puuhakirjojen, eväiden ja värityskynien kera. Vaikka oli varjossa Lino, ei hän kauaa jaksanu ulkona maata,  vaan sisälle meni piirrettyjä katsomaan.  Lenni meni ulos ja sisälle, niinku mekin.  Esa toi meille myös raakakakkua ja juotiin kaffet ulkona.  Huikee loma- ja mökkifiilis.  Ei kelloon katsomista,  vaan rentoa tekemistä ja oleilua. 

Tehtiin poikien kaa terassille telttaan keittiöleikit ja joogailin ja harjoittelin käsilläseisontaa vieres juoden välillä poikien keitoksia. 

Upea keli!!!! 

Kauppaan vietiin pulloja 22eurolla ja nyt makaan terassilla,  odotan et puuro jäähtyy ja sit pojat pesulle ja nukkumaan. Aurinko paistaa meille 23 asti kesällä,  nytkin kai jo 22 asti. Kalkkilaivankapteeni saa kyytiä..tää ihan luksusta.

Lino kuume laski jo lähelle 37 ja jaksanut hetkittäin olla pystyssä ja leikkinyt iltapäivästä. .Jännä kuin hyväntuulinen ja rauhallinen kun normaalisti niin täynnä virtaa ja kiukuttelee niin kipeänä todella erilainen.  Lenni on pitänyt huolen Linonkin puolesta huutamisessa ja rähjäämisessä. .Toki ollut ihmeissään kun "hanskoja ei tarpi,  pipoo ei tarpi, haalaria ei tarpi... 😁

Harmiksi tänään Linon kuumeen takia jäi isot juhlat väliin Sääksmäellä. Hääparia onnisti säiden puolesta!

S

Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

16.5.2014

Reklamaatio


Hoitoon viemästäni vaippapaketista 70% oli viallisia..Joo niitä pysty jotenkin käyttämään mut toinen tarra puuttui. Tein tietty reklamaation poimimalla paketista tiedot ja kirjaamalla ne natyn nettisivulle. 

Pyysivät vaipoista kuvia ja hoidosta sain muutamia mukaani ja näin sain otettua kuvat ja lähetettyä ne. 

Tänään jo tuli postissa lahjakortti, jolla en nyt uutta vaippapaketista saa mutta sentään just sen 70% eli viallisen määrän. Kaikkiaan tyylikäs tapa hoitaa reklamaatio vaikkakin siihen vaivaan nähden tuo 10e on pieni korvaus. Onneks on mobiilit,  helpottaa huomattavasti tällaisis jutuis. 

S - ketjulla makeet nuo uudet lahjakortit! 

Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Villit varsat


Kesä tuli ny! Huus Lino ja juoksi ympyrää nurmikolla, edestakaisin terassia. .Lenni riisui ulkovaatteensa sisälle salaa ja kipitti sisävaatteissaan mopon selkään.  Voi riemua!! 


Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Janon sammuttaja

Iskä toi jälleen kerran pari kanisteria vettä!! Toi vesi on niin hyvää!!

14.5.2014

#soppaa


Pojat oli mummilla sen aikaa kun joogailtiin hirsilässä.  Niillä on kotipihassa soppa-astia ja jäävät aina siihen luttaamaan kotiin tullessamme. On käpyjä ja voikukkaa,  sammalta sekä soraa.

Lapsia on välillä niin ikävä kesken työpäivänkin,  et kaipaan sellaista muutaman päivän yhtenäistä lasten kanssa ajan viettämistä. .mökkeilyä tms. Pääsiäinen oli kyl ihan huippu. Muori hoiti ruokapuolen,  espe grillaamisen ja lapset tietty, mä saunan lämmittämisen ja lattioiden siisteyden,  välipalat lapsille jne. . Vaari pärisytteli motskaria,  huolsi fillareita, kanto puita ja vesiä jne.. Muut kanssaolijat tekivät osansa ja myös katsoivat lasten perään ja onhan tuollaisessa yhteisössä voimaa!! Kannatan siis yhteisöllistä elämää ja yhdessätekemistä, miks kaikkee pitäis pyörittää yksin kun voi jakaa projekteja. 

Nää päivät menee niin nopeaan..ei tajuamaan välil.

S


Espooseen mummi

Lenni tuli kertomaan kuin mummi lähtee Espooseen. Kaunis ilta ja kun kuulin tulevista kesäilmoista,  päätin että aion nauttia ilta-auringosta omalla terassilla mahdollisimman paljon ja aloitin jo tänään vilttiin käärittynä.

Voi oon innoissani Instagramista, jengiä siel niin kauniita kuvia ja kuvaa löytyy aiheesta jos toisesta. .tsekkaan tietty raakakakut,  lähdevedet jne.

Töissä on nyt just vuoden hulluimmat viikot, tunnekirjo menee laidasta laitaan, mut pääasiassa ei voi kuin nauttia,  miten rakastankin meininkiä niin paljon!!

Esa jätti tänään pojat nukahtamaan keskenään..Lennille olikin ok mut Lino kekkuloi ja häiriköi.. Lopulta oli nukahtanut veikan kainaloon.  Onhan nuo jo sen ikäisiä, että kiva on ettei aina tarvi kainaloa unen saantiin vaik ihanaan se on.

S

Äiti, tuu jo sisälle

12.5.2014

Vappukemut Pohjalas




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Testinkiä




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

uus luurini

Nyt on uusi puhelin testissä..tietty heti kokeilen tääl kuin toimii blogin kans, ihan ok, mut ei tätä blogspottia oo suunniteltu mobiilille. Ihana muuten tää samsunki. 

11.5.2014

Kiipeilyteline!!

Energiaaa!!

Ei oo siis joka päivä mut tänään on ollu ihan sikana. Liekö johtuu kun nukku viime yön hyvin ja tänään on juonut kaks kuppii kahvia, yleensä kun en juo yhtäkään vaik hyväähän se on, juon jos on tarjolla.

Juotiin aamupäiväkaffet espen kaa himas raakakkakun kera, kookos-suklaa kakkua herkkuhetkesätä, tajuttoman onnistunut kakku, oli äitienpäiväkakku mut sama kai se koska sen syö :)

Toinen kupponen hoivakodilla ruusukujalla, tänään saimme sinne niin kauniin muistomerkin, ainutlaatuinen, ihan omaa luokkaansa oleva Oriveden Musta liuskekivi kaiverruksineen uutta tekniikkaa käyttäen. Huomenna kuvaan äitienpäivämeninkiä hoivakodilta kiven kera paikallis sanomiin. Tehtiin tuo kivi yhteistyössä Signumin Junnun kanssa, meinas mennä jo ihan puihin monessakin kohtaa, mut niin se vaan on siel nyt pystyssä ja viel niin upea. Hyvä mieli, ihanaa oli nähdä hoivakotilaisten innostus ja kiitollisuus. Juotiin Inkerin kaa kaffet siel ja Inkeri se oli makean perään ja himoitsi keksit mun lautaselta : D

Aloitin aamulla kasilta tän päivän kuorimalla pojille puol kiloo porkkanoita, sit riisipuuro hautumaan, matot rullalle, pesukone päälle, tiskit kondikseen, lihat valmiiks päiväruokaa varten, kauppalappu esalle. Tori.fi stä löydettiin etsimämme kerrossänky, sitten vaan imurointia ja tavaroita paikoilleen.

Siihen tavaroita paikoilleen sais täs kämpäs kulumaan vaik viikon, aina on kaikkee siel sun tääl, pesin kaik lattiat ja kokeilin lastata alakerran lattian ilman imurointia, siis Minna siivoo aina sillain ja se tosi kätsyä ja tänään Minnan synttärit!! Kyl mä imuriakin käytin, listat ja kaik kun keräävät pölyä.

Ulkoiltiin tamppaamalla mattoja, sohvatyynyjä, pehmoleluja, peittoja, ihan kaikkee tekstiiliä mitä kämpästä vaan löyty. Pojat keräs käpyjä ja kukkia ja illal tekivät kanssani ulkona soppaa isoon vatiin. Vesileikit aina niin kiinnostavia että mä ihan rauhassa sain putsattua kuistin ja portaat jne.. siis kun yleensä Lenni ei kauaa ulkona viihdy ilman ohjelmaa ja aamulla Esa lähtikin sen kaa kauppaan kun ei pihassa sitä huvittanu mikään.

Espe teki lihapullia Herefordin lihasta ja sain siivota rauhassa kun pojat viihty, tää siis niin harvinaista. Teitty välillä istuttiin vartti portailla sylitankkauksessa poikien kaa. Pojat läks mummille päikkäreille, Espe kerronsängyn hakuun Pirkkalaan ja mä asenteleen muistokiveä tai junnu se isänsä kaa asensi, mä kuvasin ja sit läksin hakemaan kivikatteet ja kukat, joilla viimeisteltiin lopputulos. Iskä oli jättäny mulle montulle vettä pari kanisteria, niin ihana vesi niiden mökillä. Juon tääl sitä jo monennetta mukia ihan himooni.

Maiski auttoi löytämällä ensinnäkin kaukosäätimen joka oli hukassa formuloiden aika-ajot ja puolet Suomen pelistäkin, löytyi lopulta lastenhuoneen kaapin päältä..? Sitten tamppas koko meidän sohvan tyynyt.
Esa viritteli lasteenhuoneeseen uudet hyllyt ja vanhat pois, ihana huone nyt. Valtavia muutoksia tänään tapahtunut, niin huikee päivä. Ei aina voi tällaista energiaa olla, mut edes muutaman kerran kuussa tällainen olis aivan ihanaa. Mikään rästihomma ei tunnu miltään, kaikki vaan natsaa paikalleen ja motivaatiota riittänee.

HUomenna äitienpäivä, mun toiveena oli ulkoiluhetki koko perheen voimin, pyöräily houkuttais. Katotaan miten keli suosii. Illalla äitelle syömään, siel Muorikin joten kun anoppilassa poiketaan päivällä niin ei tuu kiire mihinkään ja kaks paikkaa vaan, joskus menty ku viitapirut mummolast toiseen, neljähän niitä yhteensä.

Anne poikkes äsken meil katsomassa tsekkaan Eurovision Suomen esityksen, Anne tuli just kun nro 16 esiinty ja Suomi oli 18. esiintyjä.. Tsekattiin kuvat facebookkiin Helsingin reissulta, kivoja kuvia.

Kauniita unia ja ihanaa huomista päivää, rakastakaahan toisiamme! Muistellaan rakkaudella myös niitä äitejä jotka eivät täällä huomenna ole vastaanottamassa kukkasia, ne kukat pilven reunaa kaunistaa.

S

4.5.2014

Vahinkoja sattuu


Vesipullo tippui taskuuni käsilaukusta kerätessäni laukku olalla aamukiireessä lasten kurahousuja lattialta ja kun Lenni oli juonut pullosta hetkeä aiemmin ja korkki puoliks auki niin tietty naksahti puhelimeeni kolahtaessa auki ja kaik vedet taskuun. Tajusin tän kaiken vasta kun laitoin pojille turvavöitä ja ohutuntsikkani tasku piteli sisällään vedet kera puhelimen.

Nyt olen mennyt todella vanhalla perinteisellä puhelimellani joten vaihtelu virkistää ja uus puhelin tulossa ensi viikolla, ihmeellistä kyllä tallensin kaik 4000 kuvaa juuri pari päivää ennen tätä koneelle, mitä en oo aiemmin tehnytkään..ihanaa, että ne tallessa!

S