11.5.2014

Energiaaa!!

Ei oo siis joka päivä mut tänään on ollu ihan sikana. Liekö johtuu kun nukku viime yön hyvin ja tänään on juonut kaks kuppii kahvia, yleensä kun en juo yhtäkään vaik hyväähän se on, juon jos on tarjolla.

Juotiin aamupäiväkaffet espen kaa himas raakakkakun kera, kookos-suklaa kakkua herkkuhetkesätä, tajuttoman onnistunut kakku, oli äitienpäiväkakku mut sama kai se koska sen syö :)

Toinen kupponen hoivakodilla ruusukujalla, tänään saimme sinne niin kauniin muistomerkin, ainutlaatuinen, ihan omaa luokkaansa oleva Oriveden Musta liuskekivi kaiverruksineen uutta tekniikkaa käyttäen. Huomenna kuvaan äitienpäivämeninkiä hoivakodilta kiven kera paikallis sanomiin. Tehtiin tuo kivi yhteistyössä Signumin Junnun kanssa, meinas mennä jo ihan puihin monessakin kohtaa, mut niin se vaan on siel nyt pystyssä ja viel niin upea. Hyvä mieli, ihanaa oli nähdä hoivakotilaisten innostus ja kiitollisuus. Juotiin Inkerin kaa kaffet siel ja Inkeri se oli makean perään ja himoitsi keksit mun lautaselta : D

Aloitin aamulla kasilta tän päivän kuorimalla pojille puol kiloo porkkanoita, sit riisipuuro hautumaan, matot rullalle, pesukone päälle, tiskit kondikseen, lihat valmiiks päiväruokaa varten, kauppalappu esalle. Tori.fi stä löydettiin etsimämme kerrossänky, sitten vaan imurointia ja tavaroita paikoilleen.

Siihen tavaroita paikoilleen sais täs kämpäs kulumaan vaik viikon, aina on kaikkee siel sun tääl, pesin kaik lattiat ja kokeilin lastata alakerran lattian ilman imurointia, siis Minna siivoo aina sillain ja se tosi kätsyä ja tänään Minnan synttärit!! Kyl mä imuriakin käytin, listat ja kaik kun keräävät pölyä.

Ulkoiltiin tamppaamalla mattoja, sohvatyynyjä, pehmoleluja, peittoja, ihan kaikkee tekstiiliä mitä kämpästä vaan löyty. Pojat keräs käpyjä ja kukkia ja illal tekivät kanssani ulkona soppaa isoon vatiin. Vesileikit aina niin kiinnostavia että mä ihan rauhassa sain putsattua kuistin ja portaat jne.. siis kun yleensä Lenni ei kauaa ulkona viihdy ilman ohjelmaa ja aamulla Esa lähtikin sen kaa kauppaan kun ei pihassa sitä huvittanu mikään.

Espe teki lihapullia Herefordin lihasta ja sain siivota rauhassa kun pojat viihty, tää siis niin harvinaista. Teitty välillä istuttiin vartti portailla sylitankkauksessa poikien kaa. Pojat läks mummille päikkäreille, Espe kerronsängyn hakuun Pirkkalaan ja mä asenteleen muistokiveä tai junnu se isänsä kaa asensi, mä kuvasin ja sit läksin hakemaan kivikatteet ja kukat, joilla viimeisteltiin lopputulos. Iskä oli jättäny mulle montulle vettä pari kanisteria, niin ihana vesi niiden mökillä. Juon tääl sitä jo monennetta mukia ihan himooni.

Maiski auttoi löytämällä ensinnäkin kaukosäätimen joka oli hukassa formuloiden aika-ajot ja puolet Suomen pelistäkin, löytyi lopulta lastenhuoneen kaapin päältä..? Sitten tamppas koko meidän sohvan tyynyt.
Esa viritteli lasteenhuoneeseen uudet hyllyt ja vanhat pois, ihana huone nyt. Valtavia muutoksia tänään tapahtunut, niin huikee päivä. Ei aina voi tällaista energiaa olla, mut edes muutaman kerran kuussa tällainen olis aivan ihanaa. Mikään rästihomma ei tunnu miltään, kaikki vaan natsaa paikalleen ja motivaatiota riittänee.

HUomenna äitienpäivä, mun toiveena oli ulkoiluhetki koko perheen voimin, pyöräily houkuttais. Katotaan miten keli suosii. Illalla äitelle syömään, siel Muorikin joten kun anoppilassa poiketaan päivällä niin ei tuu kiire mihinkään ja kaks paikkaa vaan, joskus menty ku viitapirut mummolast toiseen, neljähän niitä yhteensä.

Anne poikkes äsken meil katsomassa tsekkaan Eurovision Suomen esityksen, Anne tuli just kun nro 16 esiinty ja Suomi oli 18. esiintyjä.. Tsekattiin kuvat facebookkiin Helsingin reissulta, kivoja kuvia.

Kauniita unia ja ihanaa huomista päivää, rakastakaahan toisiamme! Muistellaan rakkaudella myös niitä äitejä jotka eivät täällä huomenna ole vastaanottamassa kukkasia, ne kukat pilven reunaa kaunistaa.

S