30.9.2016

Päivä 1. Nysse alkaa ja puu kaatuu!

Ihan huikee fiilis! Ekat puut kaadettu ja rakentaminen alkakoon. Pojat rakensi upean majan yhdessä illassa! Lino sano et niinii paras kiva ilta. Tiedän et fiilikset vaihtelee seuraavan puolen vuoden aikana mut nyt nautin täysil täst tunteesta!

26.9.2016

Migreenin hoitoa

18 vuotta vaivannut ilkeä migreeni vie välillä petiin. Pyrin aina hoitamaan kohtaukset lääkkeettä, joskus ei todellakaan mahkuja mut jos het yrittää, nii voi onnistaa. Aamulla het sängyssä peukalot kallonpohjaan ja kovaa hierontaa niska/pääalueelle. Astangajoogaa, liikettä, käsien pyöritystä. B3-vitamiinia reilu määrä sisäiseti, piparminttua ulkoisesti kipualueille ja löysin sinappilaastaritkin viel, ne 10-15minuutiks. Lisäs kyl tehokkaasti verenkiertoa.
Ruokaa, suolaista ja makeaa sekä tippa kahvia, ulkoilua koirien kanssa. Aamupäivä oli karsea, en meinannu jaksaa edes kävellä puolta tuntia, kuukauden kurkkutulehdus on vienyt myös voimia, mutta migreeni vie toimintakyvyn. Sitä vaan pyörii ja kävelee, kun ei kivulta pysty olemaan paikallaan, iltapäivällä rupes helpottamaan.
Migreenilääkkeet ovat tehokkaita, mutta tekevät pöhkön olon ja kaikki lääkkeet vaurioittavat maksaa ja oravankehä olis helposti valmis. Kohtauksia tulee n.2-8 per kk, kesto 12-48h. Tän kans on oppinut elämään. Huolehdittava pitkistä yöunista, säännöllisistä ruokailuajoista, hartialinjan liikkuvuudesta, leuan rentoutus, stressin poisto jne.. Alkoholia vältettävä ja kaikkia hajuja.
Tänään meni ohitse näin, joka päivä olen onnellinen jos saa olla kivuitta. Migreeni ja synnytyskivut ovat verrattavissa. Apua olen saanut akupunktiosta, alexander-tekniikasta, ayurvedasta, vyöhyketerapiasta jne..
Maailma ja elämä tuntuu niin helpolta kipupäivien jälkeen. Terveys on kultaa!

25.9.2016

Puuhella

Alusta asti on ollu selvää, että yhtenä päälämmönlähteenä talossani tulee olemaan puuhella, mielellään varaava. Nyt mietin kovasti kuinka sähköliesitason sijoittelu tulisi ratkaista. Liesituuletin saisi imeä kummankin käryt. Huonekorkeus oli keittiössä alunperin matala ja näin kaik ilmanvaihto olisi helpommin toteutettavissa. Viimeisimmän piirroksen mukaan jätämmekin k + oh avoimeksi ja muutos antaa nyt haastetta ajattelulle.
Meillä tehdään kaik ruoka itse, kattilat ja pannut porisee, padat ja puurot hautuu uunissa, käryä tulee, kalaa ja kaalia käytetään. Ratkaisun tulis olla edullinen ja tyylikäs. Nyt puuhellalle on varattu oma nurkkaus ja liesitaso saarekkeessa, mahdollisesti tasosta nousevan tuulettimen kera, törkeen hintasta. Onkohan mitää muuta ratkaisua??
Kuvat: nunnauuni, taloon.com, suunnittelutoimisto Muotoa

23.9.2016

Sinimaa klo 18.35

No ny se aurinko ei taho enää kovin myöhään tontilleni paistaa, laskee niin nopeaan kauas puiden taa. Valoisaa seiskaan asti, mut pianhan on pimeää jo viideltä. On tää syksy ollu kyl hemmetin kaunis!!

Hatanpään arboretum

Tänään talokatselmuksien jälkeen oli ihana siirtyä kävelylle veden äärelle. Tää on yks kauneimmista paikoista Tampereella. Ruusutarhakin vielä kukoistaa sekä yrttipuutarha. Päärynäpuu oli tiputtanut hedelmänsä maahan ja valmistautui ruskaan. Parin viikon päästä taitaa tuo paikka olla värikäs ja ruska parhaimmillaan.

22.9.2016

Budjetin ja piirrosten tarkastelua

Tää kaik on nii jännää, välillä pelottavaakin et mihin hittoon täs on ryhtymässä. Talo sai tänään vielä uuden pohjaratkaisun ja sen myötä julkisivut muuttuvat myös. Riittääkö rahat, pitääkö budjetti? Mul on kyl niin kokenu vastaava mestari et kyllähän tää vaan rutistetaan kauniisti kasan. Ens kesänä mulla ja pojilla on oma koti, saa olla pikkasen keskeneräinen, mut kunhan päästään asumaan. Maalataan kun jaksetaan. Unelmat toteutuu!

17.9.2016

Sadonkorjuumarkkinat Pohjalan Tilalla

Fytoterapia - Kasvilääkintä









Harjoittelin Jaanalle lettejä




Löysin vuosien etsinnän jälkeen unelmien kouluni v. 2013 syksyllä. Olin
väsynyt ja otin oman loman 2 vrk, päädyin kasvisruokakurssille Frantsilaan
ja sille tielle jäin. Ilmottauduin välittömästi koko perheen uusivuosi 2014
tapahtumaan ja siellä varasin paikkani 2014 toukokuussa alkavaan
Fytoterapia 2,5 v koulutukseen.

Olin kauniissa paikassa, omieni joukossa, tehokkaassa opiskeluympäristössä, 
missä tapahtui jatkuvasti, yhtäkkiä ympärillä oli kymmeniä ihmisiä, jotka ajattelivat 
hyvin samoin, halusivat samaa ja upeaa viedä porukalla
rakastamiansa tärkeitä asioita eteenpäin ja oppia matkalla jotain niin
arvokasta mistä tulee olemaan kiitollinen koko loppu elämänsä.

Koulutuksen aikana on löytynyt oma kirkas valo sydämestä, oma polku jota
haluan kulkea, oma vahvuus ja luottamus elämään. Olen itse vastuussa omasta
hyvinvoinnistani. Virpi Raipala-Cormier on opettajana huikea, kynä savuaa
hänen luennoillaan, kokemus näkyy, puhe tulee sydämestä, hän haluaa että me
opiskelijat jatkamme ja jaamme tätä arvokasta tietoa suomalaisista yrteistä
ja elämäntavasta mikä on hyväksi terveydelle. Rakkaus on käsin
kosketeltavaa Frantsilassa. Meditaatiohetket unohtumattomia.
Sain osallistua myös lukuisien muiden huippuopejen luennoille, jos joku asia kiinnostaa,
niin kaik tieto on hykerryttävää musiikkia korville.

Onneks en saanut opintoja ihan kokonaan päätökseen, minulla on syy jatkaa
koulutusta ens keväänä. 2-3vrk Frantsilassa ja kotiin tulee ihan uus
tyyppi. Suosittelen lämpimästi jokaiselle jotain kurssia 1-3vrk Frantsilan
Hyvän Olon Keskuksessa. Annan mielelläni opastusta. Mene ja löydä tie
sydämeesi.

16.9.2016

Villamyssyt, villakissat ja villakoirat

Pehmolelujen on syksyn myötä tullut kylmä. Linon nalle pukeutui pojan omaan vanhaan 48cm vauvavillahaalariin, kettujen hännät lämpenee ny tumppujen ansiosta, angrybirds pukeutui vauvamyssyyn, kaulahuiveja, töppösiä ja lapasia. Ihana hoivata ja pukea pieniä tärkeitä unikavereita. Nyt unikaverit valtasivat tyynymme! Masi toimii usein myös Linon unikaverina, haluaa kerrossängyn yläsänkyyn poikaa nukuttamaan ja vinkuu hissipalvelun kun poika unessa.
Tosin nyt ollaan mammittu porukalla isossa sängyssä kun ollaan oltu Lennin kaa vähä kipeitä, yskitty keuhkot pihalle ja yöt olleet levottomia. Diagnoosini kurkunpääntulehdus parani 17.kipupvänä.. Aika monta päivää oli kurkku tulessa, ekal vkol kävin lääkäris ja siitä kahden vkon pääst uudelleen ku ei ollu helpottanu, mut ny on suht hyvä olo ja ei tää kipeys oo voimia kauheesti vieny, töissä oon ollu, kipu vaan välillä kova.
Lemmikkien salainen elämä.. Just varattiin liput sunnuntain näytökseen, jee!
Rakennuslupahakemukset tänään viety, helpotus, ny ollaan suunnittelus jo aikas pitkällä ja kaik näyttää vihreää valoa, jännää. Pian saan päätöksen. Tajuttoman hienoa oppia seuraavan vuoden aikana rakentamisesta käytännössä, teoria ei ookkaan mua varten.
Sadonkorjuutapahtuma Pohjalan tilalla huomenna, hieno tapahtuma tulossa!!

15.9.2016

Matalaan majaan

Linon ja ystäviensä rakennelmat koululla, upeita!!

Tällä viikolla on idea-aivot ollu töissä, pohdinta kovaa, suunnitellen talon muotoja ja julkisivua. Suunnittelutoimisto Muotoa, Maijun kanssa olemme yhteistyössä luoneet pohjaratkaisun, kalustesijoittelun ja hahmotelmat julkisivuista. Olen haastatellut lukuisia ihmisiä käytännön asioihin liittyen ja hintoihin ja järkevyyteen mm.Pihla-ikkunoiden asiantuntijaa siitä minkälaisia ikkunoita on taloudellista käyttää. Yksiosaiset edullisempia kuin rimalliset ja ikkunan ollessa lattiapinnasta yli 70cm, ei tarvita turvalasia jne.. Mut ne lattiasta kattoon ikkunathan olis ihania!

Kodissani on pienet tehokkaat neliöt ja upea päätykin jakautuu kahteen kerrokseen, seinällä ainoat tilat mm.jääkaapille ja tv llekin, niin vaik en oo telkkari-ihmisiä niin kyllä sekin on suunnittelussa mukana. Pääty jää valitettavan vähälle ikkunamäärälle, taloudellistahan se on energiaa aatellen.

Koko suunnittelu on pelkkiä valintoja täynnä, talon materiaali, talon pohjat, tontti, tyyli, värit, asemapiirros ja sijoittelu, ilmansuunnat, työntekijät, rakennusporukat, yhteistyökumppanit. Mut ehkä kivointa et sisämateriaaleja ei tartte miettiä, lähes joka seinä on hirttä ja se on ihanaa. Saan keskittyä rakenteisiin sisustuksen sijaan.

Maiju on piirtänyt upeasti ajatukseni viivoin kuviksi, niin että suunnittelussa on yritetty ottaa käytännönasiat selkeästi esille jokainen vuorollaan, asuttu jo siellä talossa, mietitty kuin mikäkin mitenkin toimii, miten mistäkin ikkunasta milloinkin aurinko paistaa.

Suunnittelu on ihanaa, Pinterest laulaa, kynä sauhuaa. Virallista arkkitehtiä meillä ei ole.. Maijun ja Ollikaisen Teron kanssa väännetty.
Tykkään tästä vaiheesta, pojat sen verran isoja et saan uppoutua välillä omiinkin juttuihini, pojat piirtäneet myös ja erilaiset pohjakuvat tulleet heille tutuiksi. Odottavat kovasti omia huoneitaan.

11.9.2016

Hah mikä aallokko!

Auringonlasku

Näsijärvellä

Vau mikä extempore veneretki








Herkkulounas Herkkuhetkessä



Herkkuhetkestä saa aivan ihania bataattiranskiksia ja tietty raakakakkua, joista Mokka on meidän kaikkien suosikki. Ranskikset n. 4e kori ja tosta riittää kahdellekin vaik näyttää pieneltä annokselta, niin kukaan meist ei ees meinannu jaksaa omaa koria syödä. Ostin vielä lounaspöydästä kasviksia annoksen kaveriks, ihana hetki poikien kaa, namipäivän kunniak ulkona syömässä : )

10.9.2016

Aamunaamat

Lenni ei suostu syömää mustikoita, nii syö sit marjajauheita mm. marja-aronia, ruusunmarja, mustaherukka. Puuros myös ruususuola, hunaja, kaneli ja vanilia.

9.9.2016

Ruoka olkoon rohtosi

 Lounaaks siikaa ja kasvismuhennosta kera yrttien
 Nokkostee sisäisesti teenä tai smoothien pohjana, kasvilannoitteena tai hiushuuhteluna, lisää päänahan verenkiertoa ja lisää hiusten kasvua. Nokkosensiemenet kestävyyden parantamiseen ja miehille halukkuuden lisäämiseen, aktivoi myös lisämunuaisia eli uupumukseen ja väsymykseen, pitää rouhia kunnolla tai pureskella tai uuttaa 60-80% alkoholiin.
 Oman maan vauvaporkkanat, naatit kuivataan viherjauheeksi
 Leivottiin keksejä Lennin kaa, ei sokeria vaan kaurahiutaleita, banaania, siemenjauhetta, lucuma, vanilia, kaneli, hunaja, suola ja leivinjauhe + oliiviöljyä ja kanamuna. Mutterikahvi + 1tl vanilia + 1tl hunajaa, kauramaito ja 1 tl kookosöljy blendattuna. Lasten marjamehu sekoitettu pakuriteeveteen. Salaa.
 Käytiin ostaas hunajaa hunajatalosta, 100m päässä meiltä, saatii kaupanpällisiks "nippu" persiljaa ja pari kurkkua.

 Reipas Lenni pussittaa meille talven varalle pikapusseja pakkaseen aamuvihersmoothien tekoon: persilja, voikukka, sitruunamelissa, minttu, lehtiselleri, siankärsämö
 Kauraomenapaistos, vanilijakasti kauramaidosta, perunajauhoista ja vaniliasta
 Tyhjensin marjapuskia ja tuoreista ihana tehä smoothie mikä menee helposti lapsille, banaani, punviinimarja 3dl, mustikat 2dl, hunaja 2tl, siemenjauhe 1dl, nokkosvesi 3dl, pakuritee 2dl, kauravanilijakasti 1dl, suola, porkkanan naatti, 2tl nokkosen siemen yms..vettä, että voi juoda pillil.. Tajuhyvää, otettiin tontille mukaan.
 Naapurikaverin kaa tontille kirmaamassa

Pojalla ollu kurkku kipeä monta päivää ja eilen illalla pienen olo paheni, yö oli kamalaa yskimistä ja vaikerrusta. Oli suunnitelmana olla Habitaressa ja rapujuhlissa, mut tääl me ollaan kotona kokkailtu ja säilötty yrttejä. Lenni tahtonu olla äidin syykyssä paljon. Päiväunet nukuttiin äitini luona, sillä kodissamme oli näyttö, asutaan vuokralla ja talo tuli alkuviikosta myyntiin. Tää on kaunis 50-luvun käytännöllinen koti. Illalla poikettiin mustikka/punaviinimarjasmoothien kera tontilla katsastamassa et minne ne tontin rajat on tänään laitettu. Upee tontti. Jännittää et riittääks raha ja kui kantti kestää vääntää projekti läpi. Hyvin se menee, tietty.