9.9.2016

Ruoka olkoon rohtosi

 Lounaaks siikaa ja kasvismuhennosta kera yrttien
 Nokkostee sisäisesti teenä tai smoothien pohjana, kasvilannoitteena tai hiushuuhteluna, lisää päänahan verenkiertoa ja lisää hiusten kasvua. Nokkosensiemenet kestävyyden parantamiseen ja miehille halukkuuden lisäämiseen, aktivoi myös lisämunuaisia eli uupumukseen ja väsymykseen, pitää rouhia kunnolla tai pureskella tai uuttaa 60-80% alkoholiin.
 Oman maan vauvaporkkanat, naatit kuivataan viherjauheeksi
 Leivottiin keksejä Lennin kaa, ei sokeria vaan kaurahiutaleita, banaania, siemenjauhetta, lucuma, vanilia, kaneli, hunaja, suola ja leivinjauhe + oliiviöljyä ja kanamuna. Mutterikahvi + 1tl vanilia + 1tl hunajaa, kauramaito ja 1 tl kookosöljy blendattuna. Lasten marjamehu sekoitettu pakuriteeveteen. Salaa.
 Käytiin ostaas hunajaa hunajatalosta, 100m päässä meiltä, saatii kaupanpällisiks "nippu" persiljaa ja pari kurkkua.

 Reipas Lenni pussittaa meille talven varalle pikapusseja pakkaseen aamuvihersmoothien tekoon: persilja, voikukka, sitruunamelissa, minttu, lehtiselleri, siankärsämö
 Kauraomenapaistos, vanilijakasti kauramaidosta, perunajauhoista ja vaniliasta
 Tyhjensin marjapuskia ja tuoreista ihana tehä smoothie mikä menee helposti lapsille, banaani, punviinimarja 3dl, mustikat 2dl, hunaja 2tl, siemenjauhe 1dl, nokkosvesi 3dl, pakuritee 2dl, kauravanilijakasti 1dl, suola, porkkanan naatti, 2tl nokkosen siemen yms..vettä, että voi juoda pillil.. Tajuhyvää, otettiin tontille mukaan.
 Naapurikaverin kaa tontille kirmaamassa

Pojalla ollu kurkku kipeä monta päivää ja eilen illalla pienen olo paheni, yö oli kamalaa yskimistä ja vaikerrusta. Oli suunnitelmana olla Habitaressa ja rapujuhlissa, mut tääl me ollaan kotona kokkailtu ja säilötty yrttejä. Lenni tahtonu olla äidin syykyssä paljon. Päiväunet nukuttiin äitini luona, sillä kodissamme oli näyttö, asutaan vuokralla ja talo tuli alkuviikosta myyntiin. Tää on kaunis 50-luvun käytännöllinen koti. Illalla poikettiin mustikka/punaviinimarjasmoothien kera tontilla katsastamassa et minne ne tontin rajat on tänään laitettu. Upee tontti. Jännittää et riittääks raha ja kui kantti kestää vääntää projekti läpi. Hyvin se menee, tietty.