15.9.2016

Matalaan majaan

Linon ja ystäviensä rakennelmat koululla, upeita!!

Tällä viikolla on idea-aivot ollu töissä, pohdinta kovaa, suunnitellen talon muotoja ja julkisivua. Suunnittelutoimisto Muotoa, Maijun kanssa olemme yhteistyössä luoneet pohjaratkaisun, kalustesijoittelun ja hahmotelmat julkisivuista. Olen haastatellut lukuisia ihmisiä käytännön asioihin liittyen ja hintoihin ja järkevyyteen mm.Pihla-ikkunoiden asiantuntijaa siitä minkälaisia ikkunoita on taloudellista käyttää. Yksiosaiset edullisempia kuin rimalliset ja ikkunan ollessa lattiapinnasta yli 70cm, ei tarvita turvalasia jne.. Mut ne lattiasta kattoon ikkunathan olis ihania!

Kodissani on pienet tehokkaat neliöt ja upea päätykin jakautuu kahteen kerrokseen, seinällä ainoat tilat mm.jääkaapille ja tv llekin, niin vaik en oo telkkari-ihmisiä niin kyllä sekin on suunnittelussa mukana. Pääty jää valitettavan vähälle ikkunamäärälle, taloudellistahan se on energiaa aatellen.

Koko suunnittelu on pelkkiä valintoja täynnä, talon materiaali, talon pohjat, tontti, tyyli, värit, asemapiirros ja sijoittelu, ilmansuunnat, työntekijät, rakennusporukat, yhteistyökumppanit. Mut ehkä kivointa et sisämateriaaleja ei tartte miettiä, lähes joka seinä on hirttä ja se on ihanaa. Saan keskittyä rakenteisiin sisustuksen sijaan.

Maiju on piirtänyt upeasti ajatukseni viivoin kuviksi, niin että suunnittelussa on yritetty ottaa käytännönasiat selkeästi esille jokainen vuorollaan, asuttu jo siellä talossa, mietitty kuin mikäkin mitenkin toimii, miten mistäkin ikkunasta milloinkin aurinko paistaa.

Suunnittelu on ihanaa, Pinterest laulaa, kynä sauhuaa. Virallista arkkitehtiä meillä ei ole.. Maijun ja Ollikaisen Teron kanssa väännetty.
Tykkään tästä vaiheesta, pojat sen verran isoja et saan uppoutua välillä omiinkin juttuihini, pojat piirtäneet myös ja erilaiset pohjakuvat tulleet heille tutuiksi. Odottavat kovasti omia huoneitaan.