31.1.2017

Keskel mettää verstas

Poikettiin viimevkolla vierailulla Helmipuun verstaalla. Olihan se kokemus jälleen nähdä mitä käsistään kätevä taiteilija saa aikaseks. Ihastuin lypsypenkkiin, yksinkertaiseen mutta niin arvokkaan ilmeen omaavaan ruokapöydän tuoliin ja pitkään penkkiin, joka keveän fiiliksen vuoks sopisi minne vaan. Kiitos.

30.1.2017

Rakenna & Remontoi Myyrmäkihallissa

Pieni mutta tehokas messutapahtuma Myyrmäkihallissa. Edustin luonnonkiviä jälleenmyyjämme Decor Kylpyhuoneet osastolla. Heidän toimipiste Espoon Suomenojalla Poggenpohlin ja Keittiömaailman naapurissa.

Työn lomassa sain upeaa infoa maalämpökoneista, ilmanvaihdosta ja keittiötekniikan uutuuksista.
Hyvä fiilis jäi messuista ja ehdottomasti eniten suosiota luonnonkivituotteista keräsi paanuliuskekiviseinä. Muuten osastolla herätti huomiota Villeroy Bochin ulkoporeamme, iha huikee ja Tapwell hanat ja suihkut monissa eri väreissä. Haaveilin kuparista, mutta innostuin nyt mustakromista..hana, allas, suihku jne..

28.1.2017

Messumatkalla

Todella hyvät Rakenna ja remontoi messut Vantaan Myyrmäkihallissa! Esittelen kiviämme Espoon Kaakelikeskuksen/ Decor Kylpyhuoneet osastolla. Messuilla tuntuu olevan erittäin potentiaalista porukkaa, huomenna taas jatkuu!

Yövyn Annella ja tänään suunnattiin iltalenkki Löylyyn, pulahdettiin mereen ainaki viis kertaa, saunottiin tavissaunas ja savusaunassa, melkonen meininki ja vähä yhteislauluakin. Huikee ilta ja ny nukkuun ennen puoltayötä. Aamulla joogaa <3

26.1.2017

Kylmiäää putkia väliin, si lämpösiä

Eilen j tänään tällaista. Levyjen päälle rautaverkko, siihen lattiaputket ja 7-8cm kakku. Kun vkol 5 pääsee valaan on se 8 vkon päästä kuiva eli n. vkolla 13

Työskentelyä sisätiloissa

Alkuviikosta näytti tältä, putkien asennusta, styroxia, ens vkolla jo lattiavalu!!

22.1.2017

Kummitytön tiedekerhosynttärit

Ihanat seiska vee tyttöjensynttärikutsut. Vadelmasta ja mustikasta tulee luumuja.. värien yhdistelyä, kynsien lakkausta, vaahtokarkkien liimausta ja herkuttelua yms... mahtu tänään kahteen tuntiin Vuoreksessa tiedekerhossa. Tosi kivat juhlat, kiitos!

21.1.2017

Kohti aurinkoa

Kiva ku pojat lähti isänsä kaa jäähallille aamulla ja sain mahdollisuuden käydä koirien kaa pidemmällä lenkillä. Lenkit on ollu vähissä ja ny saatiin nautiskella iha huikeesta kelistä karvapallojen kaa. Turkit räjähtäny, pesun ja trimmauksen tarpeessa. Mun merinovillapöksyt oli kutistunu pesussa ja ei meinannu ees mahtua päälle, si oliki koko lenkin puoles persaukses ja ku yritin kiskoo ylemmäs, repes kolmest kohtaa.

Otin vähä juoksuaskeliakin, varsinkin ylämäet on kiva kipittää reippaammin, mut kyl niin nautin liikunnasta ilman hengästymistä tai sillain että se on mukavuuden rajoissa. Siinä syy miks mielummin koko maratoni ku puolikas, kokonaisella saa mennä rauhaksiin. Jos elämäs on ollu koko iän suuria haasteita, miks liikunnan pitäis tuntua rankalta, yritän pitää sen nautintona ja energiaa antavana. Ja migreenin pukkaa jos rasitus liian kova, se kai määrittäny nää raiteet.

Huomenna kummitytön synttärit, jännää :)

Kauniita unia

Omat juomat

Nuorempi poika himoitsee vihersmoothieita ja itetehtyjä mehuja, suuttu ku tein iltapalaks marjajuomat ja halus vihreetä eikä punasta.
Sai mehustaa lempijuomaansa, ei kai voi kieltääkään :)  3 omenaa, 2 kiiviä, 2 päärynää ja yks porkkana, öljyä ja suolaa ripaus. Kiva ku teki, tänää namipäivänä ja synttäreillä käyneenä poikaset vetäneet överit sokerista.
Nukuttii 9h unet viimeyönä ja juma tätä energian määrää ja onnellisuuden tunnetta ku saa yhdet kunnon yöunet. Olisko elämä näin kivaa ain ku malttais nukkua, ehkä, ehkä ei. Ollaan muutettu tällä viikolla muoria, hän jäi leskeksi kesällä yllättäen ja on kokenut hurjan elämänmuutoksen, nyt muutto pitkäaikaisesta kodista uuteen pienempään. Muori on siel ny ekaa yötä ja jäi kaipaamaan totuttua lauantaisaunaa. Tarttee hakee muoria saunomaan jatkossa meille muille.
Asia joka vaivaa mieltä välil on tulehtuneet silmäluomeni, olleet koko talven, atooppista ihottumaa kaiVaik ressiä on välil paljon, on elämäni kevyempää ja onnellisempaa ja rauhallisempaa kuin koskaan. Vuosivuodelta vaan paranee ja onnellisuuden määrä kasvanee, vaik kovia kipupäiviä niin henkisesti kuin fyysisesti edelleen mahtuu kuukauteen 3-4 kpl.
Oon iltaihminen, niinniin ilta enemmän kuin aamu. Haluan nukkua ysiin ain ku mahdollista ja iltaa kohden energiatasot nousee. Siivosin koko illan, lauantai-illan ja toki touhuttiin samal lasten kaa ruokaa ja leluja, pelejä, mut en ikinä haluis siivoo aamul tai päiväl. Energiat rupee kohiseen korkealle puolest päivää ja parhaimmillaan töissäkin kahden ja kuuden välissä. Kotosal illal parhaimmillaan ja toimeliaana ysist puoleen yöhön. Miten kukaan voi koskaan elää mun kaa, yökukkujan, aamun torkkujan. Jooga on ainut ihana syy aamulla herätä seiskalta.
Kiva saada ajatuksia tänne päiväkirjaan, joskus kun ei oo fiilistä kirjottaa viikkoihin, nyt on aikaa ja energiaa.

20.1.2017

Näyttäis tältä

Talo on lämmin ja melkosen kostea, ikkunat huurus, tuuletetaan, mut kyl olis kosteudnpoistajalle käyttöä, jos jollain niin taarttisin lainaan/vuokralle. Haen ensvkol tre jos ei lähempää löydy.

Ens viikolla alkaa putkityöt ja haaveena saada lattiavalu niin nopeesti kuin suinkin, vaikuttaa tulevaan muuttopäiväämme. Jopa 10vkoa kuivumisaika. Putkien ja eristeiden kaa menee aikaslail vko. Joten jos valu viim vkolla 5, vois aatella et muuttaan pääs vkoilla 17-20. Huhti/toukokuu on/oli unelma mut realismia olis kai juhannus. Aikataulu on liukuva, kaik on hyvin.

Bensaa suoniin

Mun on monasti pitäny kirjoittaa kui yks tärkeimpiä asioita mm. rakennusaikana ku pitää muistaa hulluna asioita ja jaksaa aamust iltaan, on ruoka! Ravintorikas kasvispainoitteinen sapuska, syön myös lihaa, mut vuosivuodelt vähemmän. Syön lihaa kun sitä tekee mieli. Tänään teki mieli pelkkii kasviksia iltaruoaksikin, pannulle voita ja munakoiso, paprika, fenkoli, yrttejä, mausteita mm.kurkumaa.. lopuks viherjauhetta ja öljyjä ja persiljaa, kaveriks raakaa kukkakaalia kurkkua ja tomaattia, ihana täyttävä öljyinen iltaruoka kera punaviinin. Lapsille oli kasvisten kera myös kala ja peruna.

Säännöllinen ateriarytmi sis. 2x lämmin ruoka rauhassa nautiskellen ja näisen lisäks aamupala ja iltapala. Mulle 4x pväs ruokailu on osoittautunu sopivammaks. Jos treeniä niin otettava se viides sapuska varalta mukaan.

Toivoin rakentamisen alussa et pystyn olemaan sokeritta kunnes talo valmis, no mä lipsun ain välillä viikoks/kahdeks ja sit taas tajuan kuin se väsyttää ja vie voimat ja palaan tilanteeseen, jolloin kieltäydyn valkoisesta sokerista. Oon tehny tätä jo 20v ajan, on/off.

Inkkarisokeria laitoin just tänään omenakaurapaistokseen, siihen ei tuu sellasta himoo et pakko saada lisää.

Aamut alkaa vihersmoothiella, ite puristetulla mehulla tai puurol marjojen kera. Nopein on vihersmoothie ku kamat kannuun ja pakkasest lehtikaali+pinaatti.. surrur ja kannu kera teetermarin töihin mukaan. Herätyksestä 20min ja oon pärekoppani kans matkal töihin. Lasten kaa menee aamul vajaa tunti, tänään vaan puoltuntii ku kummatkin meni aamupalalle. Kotona otetaan öljyt ja d-vita kuiteski ain ja lasit vettä.

Syön kaikkee mielelläni paitsi sikaa, sokeria ja synteettisiä makeutusaineita, ne tekee olon huonoks. Huolehdin ettei hampaisiin tulis happohyökkäyksiä 5-6 enempää päivässä, yrttiteetä onneks voi litkiä pitkin päivää. Lempparitee Pukka detox.

Vähä tuli muistii tän hetken ajatuksia keskeltä arkea ja toisinaan yhtä kaaosta, kyl sitä viel pystyy melki joka hetkest nauttiin vaik toisinaan haaveilee et sais viikon vaa nukkua. Nyt meen nukkuun pitkät unet.

Hyvää viikonloppua!


Rento olo

Hieronnas tänään ja juma miten rentouduin ja tää olo kesti koko illan. Mieli rauhallinen, laittelin ihanaa kasvisruokaa ja jälkkäriks omenakaurapaistosta, järkkäiltiin leluja ja tehtii taikatemppuja. Oikeen hyvä viikonloppuilta, en aatellu yhtää mitää :)

Jenni on aloittanut hieromaan Oriveden Wanhalla Meijerillä, söpö huone 2. kerroksessa. Suosittelen. Melkonen nainen! Kiitos.

Ihanaa viikonloppua!

19.1.2017

Saa miettiä jo talon sisäpintoja, lattiaa, seinää









Kotiini tulee mahdollisuuksien mukaan reilusti kiveä ja liuskekivi tulee olemaan mahdollisimman modernissa muodossaan. Mietinnässä on että mikä kivi, onko se ehdottomasti kotimainen Oriveden Musta Sisu-kivi, täytyis olla kun Orivedelle rakentaa, mutta toisaalta olisi upeaa laittaa tasavahvaa eli kalibroitua mahdollisesti harjattupintaista tai sahapintaista liuskekiveä, poikkeaa tavanomaisesta. Tästä kalibroidusta kivestä saa aika isojakin kivikokoja, makee vois olla joku 150x600 tai 200x600 tai vaikka kahdella eri koollakin voisi lattian ja takan takusseinän tehdä. Minimoin talossa käytettyjen erilaisten materiaalien määrän, joten lattialta seinälle nousee samaa.
Kuvissa Bernardos liuskekivi sahattupintaisena, harjattuna tai naturel. Kivimateriaali tulee tietää pian, jotta osataan lattiavalu mitoittaa sen mukaisesti.