20.1.2017

Bensaa suoniin

Mun on monasti pitäny kirjoittaa kui yks tärkeimpiä asioita mm. rakennusaikana ku pitää muistaa hulluna asioita ja jaksaa aamust iltaan, on ruoka! Ravintorikas kasvispainoitteinen sapuska, syön myös lihaa, mut vuosivuodelt vähemmän. Syön lihaa kun sitä tekee mieli. Tänään teki mieli pelkkii kasviksia iltaruoaksikin, pannulle voita ja munakoiso, paprika, fenkoli, yrttejä, mausteita mm.kurkumaa.. lopuks viherjauhetta ja öljyjä ja persiljaa, kaveriks raakaa kukkakaalia kurkkua ja tomaattia, ihana täyttävä öljyinen iltaruoka kera punaviinin. Lapsille oli kasvisten kera myös kala ja peruna.

Säännöllinen ateriarytmi sis. 2x lämmin ruoka rauhassa nautiskellen ja näisen lisäks aamupala ja iltapala. Mulle 4x pväs ruokailu on osoittautunu sopivammaks. Jos treeniä niin otettava se viides sapuska varalta mukaan.

Toivoin rakentamisen alussa et pystyn olemaan sokeritta kunnes talo valmis, no mä lipsun ain välillä viikoks/kahdeks ja sit taas tajuan kuin se väsyttää ja vie voimat ja palaan tilanteeseen, jolloin kieltäydyn valkoisesta sokerista. Oon tehny tätä jo 20v ajan, on/off.

Inkkarisokeria laitoin just tänään omenakaurapaistokseen, siihen ei tuu sellasta himoo et pakko saada lisää.

Aamut alkaa vihersmoothiella, ite puristetulla mehulla tai puurol marjojen kera. Nopein on vihersmoothie ku kamat kannuun ja pakkasest lehtikaali+pinaatti.. surrur ja kannu kera teetermarin töihin mukaan. Herätyksestä 20min ja oon pärekoppani kans matkal töihin. Lasten kaa menee aamul vajaa tunti, tänään vaan puoltuntii ku kummatkin meni aamupalalle. Kotona otetaan öljyt ja d-vita kuiteski ain ja lasit vettä.

Syön kaikkee mielelläni paitsi sikaa, sokeria ja synteettisiä makeutusaineita, ne tekee olon huonoks. Huolehdin ettei hampaisiin tulis happohyökkäyksiä 5-6 enempää päivässä, yrttiteetä onneks voi litkiä pitkin päivää. Lempparitee Pukka detox.

Vähä tuli muistii tän hetken ajatuksia keskeltä arkea ja toisinaan yhtä kaaosta, kyl sitä viel pystyy melki joka hetkest nauttiin vaik toisinaan haaveilee et sais viikon vaa nukkua. Nyt meen nukkuun pitkät unet.

Hyvää viikonloppua!