28.2.2017

Hiihtolomaa sunnuntaina

Hiihtoa aamupäivällä mökkijärven rannalla ja vaellus laavulle. Pojat jaksoivat rämpiä pitkän matkan, välil vedin niitä sauvoilla ku rupes jalat puutuun. Tuo Lenni nii ihana ku rupes meditoimaan keskel mettäjärvee <3

Hiihtolomalla maanantai

Tänää on loikoiltu paljon, oikee unelmien maanantai. Ulkoiltuki vähä, hiihdetty. Pojat pisti kovaa treeniä ku sain vetää niitä ahkiossa tuol puuterilumella, ei oo jerkkua reisis et olis liukumalla päässy eteenpäin, suksilla kävelyä :) mut kivaa oli. Pojat kyl aikaslail tappelee paljon, hekkuloi ja si toinen tirvasee toista ja taas kekkuloivat.

Illal pistin pihalle viel ku riehuivat mökissä, painivat, juoksivat. Terassi kolisi ku pojat pyöri ja yritti saada ittensä mahd lumisiks, si juoksivat rinteeseen ja kierivät alas, Lenni kopsautti päänsä pihavaloon, mut ei ehtiny itkee ku tajus et lamppu sammu iskusta. Hitto me naurettii : )) o-ou

27.2.2017

Mökkievästä

Ollaan lomal viel pari päivää. Lomal on ihanaa laittaa ruokaa rauhassa ja vaik vähä panostaakin siihen. Lidlin hihna näytti nii hyvältä, kasviksia, yrttejä, munia, härkistä, hedelmiä ja raakasuklaata. Lauantaina pari pellillistä uunikasviksia, joita voi heittää munakkaaseen yms kaiken muun sapuskan kaveriks muinaki pvinä, sunnuntaina jauhelihakeittoo, kuullotin mausteita, yrttejä ja kasviksia öljyssä ennen soppaan lisäämistä, tulee maukkaita ja keitto nii hyvä tapa saada lapset syömään kasvisvoittoisesti.

Tankkaan pakuria ja magnesiumia ja b-vitoja +Frantsilan detoxia ihanan kaivoveden kera. Ystävänpäivä- teemainen punaviini hyvää ja pullo niin kaunis, ei mulle kyl viini maistu ku ehkä pari kulausta iltaruoalla, mut monasti seki jää lasiin, ajatus kiva. Omenaviinietikkaa kaipaan veteen ruoalla. Aamul suu täyteen yrttejä ja hampaat saa mehustaa viherjuoman + chlorella ja spirulina puristeet ja sitruunaa. Keho huutaa vihersmoothiee, mut menee se himo persiljaa ja sitruunamelissaa mussuttaen.

Helmipuuro iha taivaallista pitkäst aikaa!!

26.2.2017

Kauppa Meronen

Mökkireissuun kuuluu käydä aina kyläkauppa Merosella, helkkarin hienoo että tääl on tuo kauppa. Haetaan maidot ja herkut vähintäänkin sielt, kesäl jätskit ja päivällä voi käydä pubin puolella kaakaolla. Kaupalle on aikaslail tasan 5km mökiltä, joten lenkil on kiva käydä hörppään siin lasi vettä ja vessas.

Kaupas on kaikkee mitä tarttee, yllättävän laaja valikoima kyläkaupaks ja ihana vaihtaa kuulumisia. Pari vuotta siel ollu paikallisen tekemiä upeita puukauhoja, voiveitsiä ja eilen näin ison sen leivinuunin leipälaudan, hinnaltaan mukavia ja taitavaa käsityötä.

25.2.2017

Perjantaina vkolla 8 näytti tältä

Ei montaa harkkoo enää puutu. Ny on kyl miettimistä et millä nuo seinät ja lattian päällystäisi tai ehkä kiireisin taitaa olla kylppäri, muuten voi viel miettiä. Kivee se on, mut mitä kivee, sitä täs pohtii. Sävymaailma harmaa, mut laittaaks rösöistä vai sileää, pitkulaista vai 600*600mm laattaki nii helkkari hieno. Kaik käy loppujenlopuks ja hyvä siit tulee on se si mitä tahansa. Kaik asiat ja päätökset tulee ajallaan, mitää en väkisi mieti tai ainakin pyrin siihen et kaik ajallaan. 

Tykkään ihan mielettömästi noist Pihlan ikkunoista ja ovista, nii tyylikkäöt ja makeen väriset ja ku erikoiskorkeat ja lattiaan asti. Ihanat.

Hiihtolomalla lauantai

Tää päivä oli ainutkertainen, kerrankin meni kohilleen ku viimeks jouluna mökillä ja ny tääl pari päivää ja saatii huippukelit!
Mä oikeesti yritän hiihtää vaik ei ollenkaa oo mun laji. Itelläni vapaan sukset ja Annen äidilt sain perinteiset lainaks.. joo ja muistin ottaa tuon pidikkeen pois ennen lähtöö.

Sportias laittovat mun luistelusukset kuntoon ku monot kävin hakemassa ja kyl juma ne luistiki. Huomenna taas, mukavaa se on, mut otan kyl ny tosi iisisti ku mul määräys kaularankalääkärilt antaa niskojen palautua, suurta rasitusta tai venyttelyä ei saa ny harrastaa. Jalat vaa töihin.

Lapset tuli mökille perästä ku olin saanu pirtin lämpöseks. Tää on nii rakas paikka ja Vaarin kädenjälki on kaikessa. Miten rakas hän onkaan edelleen, kyselen kaikkee mikä mieltä askarruttaa, uskon vahvasti että hän jollain tavalla on edelleen läsnä välillä edes.

Haluan olla isona ku vaari, kalastella, pilkkiä, ajella latuja, rakentaa, muurata, lukee sanomalehtiä, kirjoja, saunoa, käydä avannos, huolehtia ja kuunnella kaikkia läheisiä, auttaa jokaista, omata suuri viisaus, rauhallisuus.

Ihana olla mökillä <3

Oriveden Lukko

Olin lähdös pe illasta mökille ja vaihtamas autoo vanhal meijerillä, nii eikös Masi- koira juossu lukon tiloihin ja mä perässä. Upeet tilat, liuskekivilattiat, keittiö yms.. en oo käyny siel ku viimeks ku tila oli varastona. Iha huikeeta kui meijeri-rakennus kehittyy, aktivoituu ja kaunistuu pikkuhiljaa.

Näin livenä ny noi Abloyn mustakromit kahvat/lukot. Oli ne hienot!! Ny jos tulis talooni noi ja si ne kaik altaat ja hanat ja suihkut samal. Olishan se aikas tyylikästä.
Kiitos taas hyvästä palvelusta, on tääl Orivedel vaa nii kiva asioida kaikkien kaa, kiireetöntä.

No mut mä pakkasin pian autooni koirat ja tavarani ja eiku kohti Lylyä ja puuta pesään. Läksin itekseni etukäteen mökkiä lämmittämään.

24.2.2017

Lennin synttärit vol 2

Ovesta saapui sisään rummut, melkosta, ihka oikeat lasten rummut :)
Ekoil synttäreil lauantaina oli 14 lasta ja kymmenkunta aikuista, ny oikeana päivänä tiistai-iltana muutama lapsi ja sukulaisia. Iltapala syötiin notskilla. Kivat synttärit!

Mervi Kartesalo loihti jälleen upean kakun :)

23.2.2017

Tattaripuuroo

Lempparipuuroani, 1 osa tattaria ja 3 osaa vettä, liedellä reilu puolisn tuntia, tää muhi illal sen aikaa ku saunottiin.

Tilaan sapuskani fitnessfirst.fi , siel alennus -20℅ koodillani slahti
Ja foodin.fi löytyy kattava valikoima terveellistä ravintoa

Tattari on tatarkasveihin kuuluva yksivuotinen kasvi, jonka tummaruskeita kolmikulmaisia siemeniä on käytetty perinteisesti osana ruokavaliota. Se on tunnettu niin kutsuttuna täydellisenä proteiininlähteenä sisältäen kaikki ihmiselle välttämättömät aminohapot. Tattarin siemenissä on runsaasti lyseeni-aminohappoa sekä orgaanisesti sitouneita kivennäisaineita, kuten rautaa, kaliumia ja magnesiumia. Tattari on helposti sulava ja luontaisesti gluteeniton, minkä vuoksi se sopii hyvin myös keliaakikoille.

Tattari sopii pähkinäisen ominaismakunsa vuoksi käytettäväksi niin suolaisessa kuin makeassakin ruoanlaitossa ja leivonnassa. Voit liottaa ja idättää tattaria, käyttää sitä salaateissa ja siemensekoituksissa sekä käyttää sitä osana leivonnassa. Voit valmistaa siitä myös puuroa joko kattilassa keittämällä tai uunissa hauduttamalla. 

Luomu, gluteeniton, maidoton, vegaaninen, GMO-vapaa. Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita.

Seinät pystyssä!!

Aula näyttää ny nii avaralta ku seinät lähestulkoon muurattu. On tää taloprojekti ihmeen pitkällä :)

Ny mietin portaita ja kaiteen rakennerta, kylppärin laattoja, lattiamateriaalia, millä pinnoittaa seinät. Haluaisin jonkun pitkäkäisen suht ison laatan pystyyn. Entä kylppärin lattia? Ei oo viel hajuukaan :)
Seiniä pääsis pian jo pinnoittamaan.

20.2.2017

100mm Lammin väliseinäharkko

Seinät nousee, huomenna jo toivottavasti valmiit, huoneet näytti aluks nii pieniltä, mut kyl niis mahtuu asumaan ja kylppäriki ok kokoinen

19.2.2017

Söpöläiset <3

Muorin kaa

Käytii kävelyllä haudalla ja ny tsiikaillaan tansseja. Muorin kaa hengailua : )

Ihana JukkaPoika Orivedellä!

Herkkuhetkessä etkoilla ja sieltä kympin aikaan Hoppariin. Keikka oli ihanan ajoissa 22.30-23.30 ja ehti kotiin yhdeks jo nukkumaan. On se vaa nii hyvä esiintyjä!

Tänää ollu pahimmanluokan migreeni, en muista koska oon viimeks itkeny näi paljon kivusta.

Lenni 5vee kemut vol 1

Onnistuneet juhlat, 13 lasta ja rakkaita ystäviä ja läheisiä. Juhla-aika 3h oli just hyvä, osa viihty pidempäänkin. Lenni nii onnellinen. Välillä meni makkarii rauhassa kokoomaan uusia legoja, välillä katottii video, ongittii, syötii ranskiksii ja nakkeja, herkuteltii kakulla. Kaik lapset pysy ehjänä, huh :)

16.2.2017

Hah, suuntana aamulla Martof

Lattarautaa raksalle, näin ne viestit kulkee :)

Mikko ja väliseinäharkot

Tänää tällaista. Ny on linjat väliseinille selvillä ja päädyttiin kaik harkottaan, ei taida tulla levyn levyäkää ny taloon. Mikon tulo raksalle on ollu positiivinen yllätys. Hänen vaimonsa Eija mun treenikaveri ja sitäkaut tieto kulkeutunu et projektia pukkaa. Äijä on melkosen tarkka ja siisti sekä tietty helppo kommunikoida, työkaluja löytyy joka lähtöön. Oli talkooporukassa vajausta sovittiin et vois tulla pariks pvää hommii, pari pvää on ny venyny ja Mikko käy raksal + antaa kullanarvosia neuvoja ku omilta töiltään ehtii.

Mittailtiin tänää et minkälaiset oviaukot jätetää kodinhoitohuoneesee ja mites pesihuonees kui paljo sitä pöntöl tarvii tilaa 85-90cm?, entä suihkus 90-100cm?, muurataanks väliseinä vai lasilla, levytetäänks hirsiseinä eiku tehää harkoilla, kolotaa shampoohyllyt siihe, jep. 

Ihmettelen vaan ku ei oo tullu kauheemmin suunniteltua tai aikataulutettua ja asiat itellää rullaa mukavasti eteenpäin. Kiitollinen kaikesta.