23.2.2017

Tattaripuuroo

Lempparipuuroani, 1 osa tattaria ja 3 osaa vettä, liedellä reilu puolisn tuntia, tää muhi illal sen aikaa ku saunottiin.

Tilaan sapuskani fitnessfirst.fi , siel alennus -20℅ koodillani slahti
Ja foodin.fi löytyy kattava valikoima terveellistä ravintoa

Tattari on tatarkasveihin kuuluva yksivuotinen kasvi, jonka tummaruskeita kolmikulmaisia siemeniä on käytetty perinteisesti osana ruokavaliota. Se on tunnettu niin kutsuttuna täydellisenä proteiininlähteenä sisältäen kaikki ihmiselle välttämättömät aminohapot. Tattarin siemenissä on runsaasti lyseeni-aminohappoa sekä orgaanisesti sitouneita kivennäisaineita, kuten rautaa, kaliumia ja magnesiumia. Tattari on helposti sulava ja luontaisesti gluteeniton, minkä vuoksi se sopii hyvin myös keliaakikoille.

Tattari sopii pähkinäisen ominaismakunsa vuoksi käytettäväksi niin suolaisessa kuin makeassakin ruoanlaitossa ja leivonnassa. Voit liottaa ja idättää tattaria, käyttää sitä salaateissa ja siemensekoituksissa sekä käyttää sitä osana leivonnassa. Voit valmistaa siitä myös puuroa joko kattilassa keittämällä tai uunissa hauduttamalla. 

Luomu, gluteeniton, maidoton, vegaaninen, GMO-vapaa. Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita.