9.4.2014

Pakuritee

Kuva ei liity tekstiin, mut tuo monttu on niin kaunis, että tykkään kuvata :)

Kuinka käyttää pakurijauhetta tai pakurin paloja??

Toiset sanoo että yli 80asteinen vesi polttaa hyviä ainesosia, toiset vannoo keittämisen nimeen.

Sen sanon nyt heti, että alkoholi uuttaa pakurista ihan uusia puolia ja hyödyllisiä antioksidanttimuotoja joten teen joukkoon luraus kossua.

Aina tota kossua puhun, no se on sopivaa niille joilla ei ongelmia alkoholin suhteen ole. Itellä se ongelma on suklaan suhteen ja en uskalla antaa pikkusormeanikaan ettei vie koko kättä vaikkakaan sokerilakkoni ei ole ihan täydellinen ollutkaan niin olen päässyt himosta eroon ja ei ole enää mitään tarvetta syödä muutakuin joskus raakasuklaata.

Pakuriin takasin, joka on sienikasvi, kääpä, kasvaa Suomen metsissä koivuissa.

En oo lukenu vuoteen ainakaan aiheesta joten en muista faktoja tarkasti, synttäreilläni oli luento käävistä, mut enhän mä kuuntelemalla opi vaik sitä kovasti harjoitankin.

Jos keräät pakuria itse, niin perkaa ja pilko se pieniksi, kuivata heti tuoreeltaan ettei homehdu, jauha kuivat palat blenderissä jauheeksi.

Sopiva määrä heti nautittavaksi jauhetta on 2tl litraan vettä. Jos haluat tehdä uutosta jota sitten lorautelet teesi, mehusi, smoothiesi joukkoon, kandee tehdä tuhdimpaa, säilyy viikkoja jääkaapissa LASipullossa, älä muussa astiassa posliinikuppiasi lukuunottamatta pakuria haudo/säilö. Ei kosketusta kattilaan, ei lusikkaankaan, on niin täpäkkää että irrottaa metallia, tän oon maistanu aina kattilastani aikana jolloin en asiaa tajunnut. Kiitos Marjaanan hän opasti tämän uuden hauduttelukeinon.

Osta kirpparilta max eurolla lasinen kahvipannu. Pistä purut pohjalle, kaada kiehahtanut vesi päälle, laita kahvinkeittimen levylle, anna hautua 15min -4h-8h, siilaa mukiin/lasiin/lasipulloon. Kaada lasiin ja ihan normisti laitan teepussin viel makua lisäämään, yleensä kamomillaa..sopii hyvin. Siivilöi pannusta loputkin mukiin ja juo vaik kylmänä tms..lisää ruokaan/puuroon, pirtelöön. Kopauta siivilästä purut lasipannuun takas ja anna purujen kuivahtaa ja käytä uudelleen niin kauan kuin väriä lähtee..n.4-5 kertaa.

Käytännössä..kiehauta vesi kun vieraat tulossa, kaada pannuun ja anna hautua kahvinkeittimessäsi, on ihanaa tarjota jotain kehoa tervehdyttävää, kahvin sijaan joka joo piristää hetkellisesti, mut ei ainakaan runsaasti käytettynä palvele kroppaa ja hyvinvointia.

Lisää hunajaa, inkkarisokeria, manelimaitoa tai juo sellaisenaan.
Pakuri on huikea antioksidanttien lähde,  runsain mitoin enemmän kaikkea kuin mustikassa, jopa tuhat-kertaisesti. Huikean helppo ja terveyttä edistävä janojuoma.

Ja ilokseni sain kuulla, että Herkkuhetkessä tätä huikeaa lämmintä juomaa myydään viimeistään kesällä.

Joten jos haluat auttaa myös läheisiäsi ja antaa heille jotain ihanaa lahjaksi, uuta pakuria kauniiseen lasipulloon ja kirjoita etiketti kylkeen..lurauta päivittäin juomaasi tai ruokaasi ja voi hyvin.

S