31.7.2014

Pikkuneidin varpahaiset

Tämä kuvassa oleva reilun vuoden ikäinen tyttö oli vaatinut omatkin kyntensä lakattavaksi kun siskollakin oli.. ihania tyttöjen juttuja <3

Hyvää Iltajuomaa.. pakuriteetä haudutettu joukkoon kamomillaa, pikkasen ruusuolaa ja hunajaa sekä 1 rkl koskenkorvaa puhdistamaan kehoa. 

Lankasin ja putsailin hampaitani pitkästä aikaa, miten tuntuukin suu puhtaalta vaik ei ollu edes viel harjaa nähnyt. Joten jos ei muista tai jaksa langata niin kokeile jättää joku kerta harjaus pois ja tee pelkkä lankaus. Veikkaan että otat sen rutiineihin tän testin jälkeen. Tosin mulla taitaa nykyään jäädä pariin kertaan viikko. 

Oltiin tänään 5v synttäreillä ja meille tarjoiltiin just vasta valmistuneita lättyjä, herkullista!! Lapsilla oli kivaa nähdä toisiaan, pomppivat trampalla, keinuivat, juoksivat pihaa ympäri ja kun alkoi sataa, leikkivät he sisällä junaradalla. Ihmetyksekseni sain pitää pienempiä sylissäni kun omia ei paljoa helmoissa näkynyt eli ei voi kun ihmetellä et lapset kasvaa ja eivät olekaan kokoajan jalas kii. Hieno fiilis, silti kotona taasen istuvat syykyssä, mut kivaa että pystyy keskustelemaan muiden kans melkosen rauhallisis merkeissä. 

Stella ja Sagakin poikkesivat synttäreillä..nää on sennin ja maiskin koiria..kirjoitetaan koirien nimet isolla ja ihmisten pienellä..

Stella on ihan uus tulokas, söpö pikku hauvavauva, ihana. 

Unet jää jälleen lyhyiks..mua kun ei väsytä tähän aikaan, päiväl si väsyttääkin paitsi jos pysyy erossa viljoista, sokerista, lisäaineista ja kahvista niin eipähän väsytä. Tänään söin jäätelön ja tunti sen jälkeen meinasin tipahtaa mut onneks meni pian ohi, kauhee olo, huomen muistan ton listan ja jos kahvii joisin niin sydän pomppais kai rinnast ulos. Vettä ja suolaa vaan nii eiköhän taas jaksa. 

Tein tänää illal astanga harjoituksen youtuben siivittämämä, sielt löytyi ihania harjoituksia ja niitä sit treenaan kun espe kuopiossa ja mun harrastusmahdollisuudet melko minimissä. 

Eilen olin salilla pari tuntia ja jännään et huomennako jysähtää lihakset tukkoon, toiv ei. Salilla pyrin käymään pe aamuisin kun lapset viety hoitoon, ennen töitä lyhyt napakka treeni. 

Kaikkee sitä on tullut mietittyä jotta muutoksesta selviää. Täs ny taas muutama päivä harjoiteltu isittä kun mies ollu maastopaloissa ja oltu keskenämme. Yleensä isi nukuttaa pojat..se se kai suurin muutos tulee olemaan et ei oo mul sitä aikaa tehdä kotitöitä. Opeteltava tekemään ne aiemmin illal vaik just virkeimmilläni oon 21-23 ja imuriin on helppo tarttua silloin. 

Tällaisia ajatuksia nyt tänään. 
Pojil viel kaks päiväkotihoitopäivää ja tää vko menny hienosti vaik Lenni sanookin et 'mua pelottaa' ..tädit kuulemma..?

Kivaa tää arki ja kaikkee ihanaa ollu tänä kesänä ja töis kivaa ja ens viikol loma..niin ehdin sit nukkumaan nää univelat : )

S


Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

28.7.2014

Tänää täs ja ny

Huippukiva maanantai

Joskus maanantait on ihania vaik on kolme huonosti nukuttua yötä takana, aamulla herätys oli tuskaa mut sen jälkeen kain on mennyt ihanasti. Lennillä oli eka aamu kun ei ottanut raivareita aamulla ja päiväkodilla, mä jätin suosista aamupalat tekemättä ja nappasin maitohapatetun vogelin mehupullon aamupalaks matkaan, meikkasin montun pihassa, joten ajois oltiin vaik nousin vast 7.30 ja pojat oli hoidos viis yli kasi. 

Kiva fiilis töissäkin vaik paljon tekemättömiä juttuja, silti kun on pikkasenkin rauhallisempaa ja ehtii vessas nykyään käymään niin onhan se mukavaa. Joo ja ihan parasta on ollu ettei satu päähän ja niskoihinkaan ei yhtään. Se kun on kipu, muuttaa se koko elämän hetkessä, nyt ei voi kun hymyillä ja nauttia kivuttomuudesta. 

Hain pojat neljältä, poikettii meijerillä, siel oli uus hieno kivitorien väreihin tehty hiekkalaatikko, pojat ryösti lelut sieltä ja suihkulähteelle luttaamaan.
Kassakaappia yrittivät availla liiankin innoissaan ja jatkettiin matkaa postin kautta ruokakauppaan. Viikon ruokaostokset ja pojat oli niin nätisti kaupassa, keräilivät perunoita omiin pusseihinsa ja saivat kauppareissusta ja auttamisesta kiitokseks vesipullot ja äitin hiuslenkit ranteisiin : D

Kaupasta Sportian aleisiin, löysin itselleni puseron, jokapaikan, niin urheiluun kuin juhliinkin soveltuva napillinen raitapaita, hihaton. No voinhan mä siitä kuvan tännekin laittaa. Pepelle löysin hienoja pikeepaitoja puoleen hintaan, Esalle sukkia, Lennille lippis. Olishan siel ollu vaik mitä, mut ei raaski ostaa kun vanhojakin voi viel käyttää. Oo  tosi huono heittämään vanhoja urheiluvaatteita pois ja käytän vielkin 10v vanhoja lenkkareita, takkia, juoksuhousuja jne..jumppavaatteista puhumattakaan. Kun malli on hyvä, mitä sitä poisheittämään vaik vetskarit vetää viimesiään. 

Kotio, pojat leikki, laitoin eilistä riisi-kana-kasvisruokaa hellalle lämpiään ja rupesin hoitamaan pyykkejä. Koneen sammuttua uikkarit päälle ja käytiin Teerijärvellä uimassa, poikettiin muorilla ja vaarilla kun ne oli tullu kotona käymään mökiltä ja muorin keittiön valo loisti kauas tielle asti. Siitä tietää et ne on Orivees jos autoo ei näy.

Uimaan tuli myös mummeli ja pepe ja siel rannal tuuli, ei tehny mieli uimaan ja Linokaan ei järves viihtyny, Lenni kyl ui kunnes hampaat kalisi. Siel rannal oli eräs äiti jonka kaa höpötellään aina kun nähdään, hyvinkin avoimesti vaik emme toisiamme tunne sen enempää. Heille on tulossa kuudes poika!! Ei voi kun ihailla tätä nuorta äitiä, vitsit mikä asenne kaikkeen. Hän olis ihan paras luennoimaan neuvolassa äideille arjen pyörittämisestä, viel kun on niin sosiaalinen. 

Kotio, vedet kiehumaan, pojat halus riisipuuroa, unohdin riisit sinne kun suunnittelin Sennin kaa puhelimessa syksyn kivikampanjoita ja myynninedistämistä liian innoissaan, samalla syöden ihania mustaviinimarjoja pusikosta. Onneks lisään litran maitoo vast myöhemmin, nii ei ehtiny palaan. 

Riisipuuroa terassilla. Nii ja isi on ollu sammuttaas maastopaloa Vilppulassa koko illan, mut meil on ollu kivaa ja lapset on olleet ihan ihmeen hyväntuulisia. Voi kun oliskin aina näin kevyttä meininkiä tai tätä arvostaa niin paljon kun harvempaa herkkua.

Heippa ja helteet jatkuu. 

S


26.7.2014

Helteestä saunan lämpöön

#vankkurimännikkö


Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

25.7.2014

24.7


Eilen vietettiin hääpäivää. Onhan sitä kiva jotenkin juhlistaa, olemalla aivan kahdestaan, irrottautua arjesta. Lahjoista emme välitä, ihaninta on panostaa hyvään mieleen, oloon ja hellyyteen. Lähdettiin kummatkin ajoissa töistä, treffattiin kotona, pakattiin sapuskaa ja saunavehkeet, käytiin kaupassa ja ajettiin appiukon mökille. En oo siel tänä kesänä viel käynytkään, sitäkun tulee aina suunnattua vaarin mökille. 

Diesel-mittari näytti juwt ennen Lylyä 0km distance..siinä sit mietti et käännytäänkö Juupajoelle tankkaan vai riittääks 30-40km ajoon.. täs kun Espe nykyään kylällä pyörii ja pitkiä matkoja ei tule, sitä unohtaa tankata.
Otettiin riski ja jatkettiin..

Tutkailtiin tätä pientä suloista mustaa mökkiä, korkealla kalliolla suurten mäntyjen keskellä. Sisällä oli ihmeen viileää, appiukko oli tuonut kanisterin tuoretta vettä 24/7 viestillä. Eihän me siel sisäl oltu kun mökkiä kiertää suuri terassi. Rantaan uimaan teki pian mieli, vesi oli laskenut ainakin 20cm ja sai taiteilla rappusilta veteen koskematta mutaista pohjaa, mikä siinä niin pelottavaa onkin. Uitiin ja taas istuttiin laiturilla, taas järveen, poimin vedestä nuo kauniit lumpeenkukat, mitkä olivat auki kauniissa kukassa, kunnes kuvanottohetkellä olivat jo nukkumassa. 

Levitettiin pyyhkeet laiturille ja ihmeteltiin hiljaisuutta, tosin menihän siinä lähellä jossain juna ohi. Ikänsä rautateillä töitä tehneenä mökin isännälle oli varmasti erittäinkin sopivaa kuulla kiskoilla liikennettä. Muuten oli rauhallista, lähimmät laituritkin olivat kaukana, ei näköyhteyttä. Pikkuhiljaa siinä rohkeni riisuutua ilkosilleen, mitä sitä ny uikkareita kastella ja harvemmin sitä tulee hengailtua ilman rihman kiertämää. 

Oli kova nälkä jo mökille ajaessa, ostin ekaa kertaa soijajogurttia, se oli kuin vanilijajäätelöä, ihanaa. Syötiin myös merisuolasipsejä ja äkkiä meni litra vettä auringon paahteessa. Auringosta, uimisesta ja toistemme seurasta nauttineena oli aika kivuta jyrkkä rinne rannasta kohti mökkiä ja grillipaikkaa. Tein kesäkurpitsasta veneitä, täytin ne pippurijuustolla ja ripottelin merisuolaa. Oli kirsikkatomaattia, halloumia, tuoretta sipulia ja toki miehellä pekoniin käärittyjä makkaroita. Ite en oo viel pystyny tänä kesänä makkaraa syömään. Ehkä talvella taas jossain lumen ja jään keskellä, mut nyt on helle ja kasvikset riittää. Unohdin jo kirjoittaa et olihan meil skumppapullo mukana, puolet siitä valu terassille F1-meiningillä.  

Ennen ruokailua lämmitettiin sauna ja ruokailun päätteeks täydellä vatsalla oli sopivaa mennä saunaan, vielä kun oli syötävä makeenhimoissaan raakakakkua jälkkäriks jo piukeeseen vattaan.

Saunaan ja uimaan jne.. ei uinnista voi saada tarpeekseen kun vesi on linnunmaitoa. Hei mut sittenhän me tajuttiin että kello on lähellä yhdeksää ja pojat oli sovittu hakea kotiin nukkumaan. Kimpsut kasaan ja kotio. Diesel riitti, tulipahan testattua sekin että edelleen ns.bensavalon sytyttyä on mahdollisuus matkustaa vielä lähemmäs 50km. 

Kiva ilta, pojat onnellisia kun haettiin, olivat saaneet mummelilta turtles uimarenkaat ja kelluttimet ja päässeet uimaan kaks kertaa illan aikana mummelin ja Pepen kaa.. Linon sanoin "me on uitu aamulla ja illalla!!" ..mummeli haki pojat päiväkodista 15.30 : ) 

12v takana.. ymmärrys paranee ja kunnioitus toista kohtaan kasvaa ja ne herneetkin on purkista jo käytetty. Ihanaa olla aikuinen ja ihanaa kun lapset jo niin isoja. 

S




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

24.7.2014

Hääpäivä


24/7
12 v yhdessä, 4. hääpäivä tänään. Vuosi sitten oltiin supeileen Tahmelan rannassa, tänään Lylyssä. 

Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Söpöläiset




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

19.7.2014

Terkkui Frantsilasta

Taas täällä, uuden pärekopan kera..sen nappasin ohimennen markkinoilta ennen tänne lähtöä. Oon keränny teeaineksia talveen ja saanut huikeasti oppia aiheesta keuhkot ja suolisto. Myös hoitojen tekeminen tullut tutummaksi, lapset ja ehkä Esakin saavat ihania hoitoja jahka kotiudun. Tääl on  valmis kasvisruokapöytä 4 x pvässä..eipähän oo tarvinnu nälkää nähä..kun ei ehdi edes nälkä tulemaan. 

Eilen käytiin jälleen yrttipolulla, toki halasin mäntyä kuten viimereissullakin ja tuos yhes kuvas Jaana joogailee keskellä puroa. 
Pitkiä päiviä ohjelmaa ja oppia täynnä 7 - 21. Täältä saa avaimet terveelliseen elämään ja itsensä sekä läheisten hoitamiseen. Toki tää on mieletön irtiotto arjesta eli lomaa omalla tavallaan samanhenkisten ihmisten ympäröimänä. 

Pojat pärjää kotona..kiva mennä niiden kainaloon huomenna taas.

S


Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

14.7.2014

Laiturilla

Loma loppu ja viimeistä päivää nautiskeltiin Lylyn laiturilla. Meist on samanlainen kuva joskus 10v sitten..

Senni nappas meistä perhekuvan..muut saunasta järveen pesulle..Lenni vartoo laiturilla. 

S


Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Lylyys


Jämistä sapuskaa jatkamalla..herefordia..kanaa..uusia perunoita ..salaatteja..kasviksia...
Nii ja noi mun ja sennin kuvat ihan pelleilyä..yritegään matkia yhtä nuoruuden iuvaa ja jenkkakahvat rajattu veks : D
Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

12.7.2014

Leirintäalueen rientoja




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Leirintäaluesmoothie


Tästä kesäaamupalarutiinista ei luovuta vaik ollaan mis millonkin.
Keräsin eilen pienestä penkistäni vihreet mukaan lävikköön ja hyvänä säilyivätkin tähän aamuun..manteleita ja banaania lisäks.

Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Karavaanarit




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

11.7.2014

Vankkurin Männikkö




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Huvikumpu leikkihuone, Virrat

Tää leirintäalue on mieletön kaikkine huveineen, rantoineen, monine saunoineen, leikkipuisto, ilta-aurinko jne.. polkuveneet rannassa. Sisätiloissa ohjelmaa, ulkona jopa pomppulinna, 2x jättitrampoliini, laadukas suuri leikkipuisto. Porukkaa kun pipoo, polkuautoja. Lapset on ihan fiiliksissä, eipä niitä oo kauheesti nähny kun viilettävät peräkanaa. 

Huikee kokemus!!! 


Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Kauppa-autos pelkkää lähi-luomuruokaa

Villisikaa, tuoreet vihannekset ym ym... ihan tajuttoman hyvä valikoima!!
Säynäniemes huomenna!

Kallenaution Kievari

Ollaan matkalla asuntoautolla kohti Virtoja..nyt Ruovedellä.
Kallenautio oli elämys!! 

S

Apulainen matonpesus sekä hälytystehtävis




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Anne supeileeee..ihanaa




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Salmijärvi




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Lumpeen lehdellä




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Sammakosta leikkikaveriks

Linon idea : D

Poikettiin asemalla




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Käsipohjaa


Lenni oppi hienosti käsipohjaa ja Lino oppi uimaan pelastusliivien kera syvemmissä vesissä eli "isossa altaassa"

Olipas ihana mökkireissu!!

Huomasin rentoutuneeni 3. päivänä..mitä jos mökkeilis tai lomailis 3 viikkoa..kuin rentoutuneeks sitä ittensä saiskaan! 

S

10.7.2014

Sisulisäkisat




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

8.7.2014

Lenni haluu lisää pirtelöö

Mökkismoothie. Mukana myös avokadoa ja ratamonlehtiä. Lenni joi kokonaisen tuopillisen, ei voi kun ihmetellä, niin voimakas lehtikaalin maku. Vaarikin joi. Voi kun saisin tehdä vanhuksille tällaista settiä jokapäivä, sais rautaa ja vitamiinia helposti. Koht mansikoita ja kermaa, nam. 

S

Jäätelöökermaakeksiä-taivas!!

Jätkä meni ihan jihuu sekasin kun sai Sarilta herkkuannoksen eteensä : D 


Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Jänskättää




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Kesälankutus




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Saritäti




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Isi opettaa kalojen nappausta




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.