28.7.2014

Huippukiva maanantai

Joskus maanantait on ihania vaik on kolme huonosti nukuttua yötä takana, aamulla herätys oli tuskaa mut sen jälkeen kain on mennyt ihanasti. Lennillä oli eka aamu kun ei ottanut raivareita aamulla ja päiväkodilla, mä jätin suosista aamupalat tekemättä ja nappasin maitohapatetun vogelin mehupullon aamupalaks matkaan, meikkasin montun pihassa, joten ajois oltiin vaik nousin vast 7.30 ja pojat oli hoidos viis yli kasi. 

Kiva fiilis töissäkin vaik paljon tekemättömiä juttuja, silti kun on pikkasenkin rauhallisempaa ja ehtii vessas nykyään käymään niin onhan se mukavaa. Joo ja ihan parasta on ollu ettei satu päähän ja niskoihinkaan ei yhtään. Se kun on kipu, muuttaa se koko elämän hetkessä, nyt ei voi kun hymyillä ja nauttia kivuttomuudesta. 

Hain pojat neljältä, poikettii meijerillä, siel oli uus hieno kivitorien väreihin tehty hiekkalaatikko, pojat ryösti lelut sieltä ja suihkulähteelle luttaamaan.
Kassakaappia yrittivät availla liiankin innoissaan ja jatkettiin matkaa postin kautta ruokakauppaan. Viikon ruokaostokset ja pojat oli niin nätisti kaupassa, keräilivät perunoita omiin pusseihinsa ja saivat kauppareissusta ja auttamisesta kiitokseks vesipullot ja äitin hiuslenkit ranteisiin : D

Kaupasta Sportian aleisiin, löysin itselleni puseron, jokapaikan, niin urheiluun kuin juhliinkin soveltuva napillinen raitapaita, hihaton. No voinhan mä siitä kuvan tännekin laittaa. Pepelle löysin hienoja pikeepaitoja puoleen hintaan, Esalle sukkia, Lennille lippis. Olishan siel ollu vaik mitä, mut ei raaski ostaa kun vanhojakin voi viel käyttää. Oo  tosi huono heittämään vanhoja urheiluvaatteita pois ja käytän vielkin 10v vanhoja lenkkareita, takkia, juoksuhousuja jne..jumppavaatteista puhumattakaan. Kun malli on hyvä, mitä sitä poisheittämään vaik vetskarit vetää viimesiään. 

Kotio, pojat leikki, laitoin eilistä riisi-kana-kasvisruokaa hellalle lämpiään ja rupesin hoitamaan pyykkejä. Koneen sammuttua uikkarit päälle ja käytiin Teerijärvellä uimassa, poikettiin muorilla ja vaarilla kun ne oli tullu kotona käymään mökiltä ja muorin keittiön valo loisti kauas tielle asti. Siitä tietää et ne on Orivees jos autoo ei näy.

Uimaan tuli myös mummeli ja pepe ja siel rannal tuuli, ei tehny mieli uimaan ja Linokaan ei järves viihtyny, Lenni kyl ui kunnes hampaat kalisi. Siel rannal oli eräs äiti jonka kaa höpötellään aina kun nähdään, hyvinkin avoimesti vaik emme toisiamme tunne sen enempää. Heille on tulossa kuudes poika!! Ei voi kun ihailla tätä nuorta äitiä, vitsit mikä asenne kaikkeen. Hän olis ihan paras luennoimaan neuvolassa äideille arjen pyörittämisestä, viel kun on niin sosiaalinen. 

Kotio, vedet kiehumaan, pojat halus riisipuuroa, unohdin riisit sinne kun suunnittelin Sennin kaa puhelimessa syksyn kivikampanjoita ja myynninedistämistä liian innoissaan, samalla syöden ihania mustaviinimarjoja pusikosta. Onneks lisään litran maitoo vast myöhemmin, nii ei ehtiny palaan. 

Riisipuuroa terassilla. Nii ja isi on ollu sammuttaas maastopaloa Vilppulassa koko illan, mut meil on ollu kivaa ja lapset on olleet ihan ihmeen hyväntuulisia. Voi kun oliskin aina näin kevyttä meininkiä tai tätä arvostaa niin paljon kun harvempaa herkkua.

Heippa ja helteet jatkuu. 

S