25.7.2014

24.7


Eilen vietettiin hääpäivää. Onhan sitä kiva jotenkin juhlistaa, olemalla aivan kahdestaan, irrottautua arjesta. Lahjoista emme välitä, ihaninta on panostaa hyvään mieleen, oloon ja hellyyteen. Lähdettiin kummatkin ajoissa töistä, treffattiin kotona, pakattiin sapuskaa ja saunavehkeet, käytiin kaupassa ja ajettiin appiukon mökille. En oo siel tänä kesänä viel käynytkään, sitäkun tulee aina suunnattua vaarin mökille. 

Diesel-mittari näytti juwt ennen Lylyä 0km distance..siinä sit mietti et käännytäänkö Juupajoelle tankkaan vai riittääks 30-40km ajoon.. täs kun Espe nykyään kylällä pyörii ja pitkiä matkoja ei tule, sitä unohtaa tankata.
Otettiin riski ja jatkettiin..

Tutkailtiin tätä pientä suloista mustaa mökkiä, korkealla kalliolla suurten mäntyjen keskellä. Sisällä oli ihmeen viileää, appiukko oli tuonut kanisterin tuoretta vettä 24/7 viestillä. Eihän me siel sisäl oltu kun mökkiä kiertää suuri terassi. Rantaan uimaan teki pian mieli, vesi oli laskenut ainakin 20cm ja sai taiteilla rappusilta veteen koskematta mutaista pohjaa, mikä siinä niin pelottavaa onkin. Uitiin ja taas istuttiin laiturilla, taas järveen, poimin vedestä nuo kauniit lumpeenkukat, mitkä olivat auki kauniissa kukassa, kunnes kuvanottohetkellä olivat jo nukkumassa. 

Levitettiin pyyhkeet laiturille ja ihmeteltiin hiljaisuutta, tosin menihän siinä lähellä jossain juna ohi. Ikänsä rautateillä töitä tehneenä mökin isännälle oli varmasti erittäinkin sopivaa kuulla kiskoilla liikennettä. Muuten oli rauhallista, lähimmät laituritkin olivat kaukana, ei näköyhteyttä. Pikkuhiljaa siinä rohkeni riisuutua ilkosilleen, mitä sitä ny uikkareita kastella ja harvemmin sitä tulee hengailtua ilman rihman kiertämää. 

Oli kova nälkä jo mökille ajaessa, ostin ekaa kertaa soijajogurttia, se oli kuin vanilijajäätelöä, ihanaa. Syötiin myös merisuolasipsejä ja äkkiä meni litra vettä auringon paahteessa. Auringosta, uimisesta ja toistemme seurasta nauttineena oli aika kivuta jyrkkä rinne rannasta kohti mökkiä ja grillipaikkaa. Tein kesäkurpitsasta veneitä, täytin ne pippurijuustolla ja ripottelin merisuolaa. Oli kirsikkatomaattia, halloumia, tuoretta sipulia ja toki miehellä pekoniin käärittyjä makkaroita. Ite en oo viel pystyny tänä kesänä makkaraa syömään. Ehkä talvella taas jossain lumen ja jään keskellä, mut nyt on helle ja kasvikset riittää. Unohdin jo kirjoittaa et olihan meil skumppapullo mukana, puolet siitä valu terassille F1-meiningillä.  

Ennen ruokailua lämmitettiin sauna ja ruokailun päätteeks täydellä vatsalla oli sopivaa mennä saunaan, vielä kun oli syötävä makeenhimoissaan raakakakkua jälkkäriks jo piukeeseen vattaan.

Saunaan ja uimaan jne.. ei uinnista voi saada tarpeekseen kun vesi on linnunmaitoa. Hei mut sittenhän me tajuttiin että kello on lähellä yhdeksää ja pojat oli sovittu hakea kotiin nukkumaan. Kimpsut kasaan ja kotio. Diesel riitti, tulipahan testattua sekin että edelleen ns.bensavalon sytyttyä on mahdollisuus matkustaa vielä lähemmäs 50km. 

Kiva ilta, pojat onnellisia kun haettiin, olivat saaneet mummelilta turtles uimarenkaat ja kelluttimet ja päässeet uimaan kaks kertaa illan aikana mummelin ja Pepen kaa.. Linon sanoin "me on uitu aamulla ja illalla!!" ..mummeli haki pojat päiväkodista 15.30 : ) 

12v takana.. ymmärrys paranee ja kunnioitus toista kohtaan kasvaa ja ne herneetkin on purkista jo käytetty. Ihanaa olla aikuinen ja ihanaa kun lapset jo niin isoja. 

S




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.