6.7.2014

Lomafiiliksiä

Hei,

Olen koneella pitkästä aikaa ja nyt mahdollisuus kirjoittaa, siis kun tuol puhelimen kosketusnäytöllä en mielellään paljoo kirjoittele, irtonäppis olis ihana.

Ihanat kelit ny! Nukuttiin tänään myöhään, eilen lapset sai nukahtaa syliin sohvalle. Lenni kysy multa ennen nukahtamistaan "äiti... onko äiti aikuinen?" ..siinähän mietin hetken vastausta, no mut jos vaihtoehdot on lapsi ja aikuinen niin kyl mä sit oon ja niin me käytiin listaa siitä ketkä on lapsia ja ketkä aikuisia ja kuten taannoin käytiin keskustelua poikien kaa Lennin kysymyksistä johtuen et kellä on pimppi ja kel pippeli, ketkä tyttöi ja ketkä poikia. Lino se selittää veljelleen vastauksia ja mä lisään jotain jos lisättävää : ) Maailma on ihmeellinen, oppia ikä kaikki.

Äite ja Pepep olivat reissussa Porvoossa ja me mentiin viettämään aikaa Roope - koiran kanssa. Haettiin se leikkikentälle meidän kaa, syötiin eväitä päämajassa..kuva alhaalla ja jatkettiin eväiden syömistä terassilla ja niin Roopen yksinoloaika keventyi.Kävin vielä toistamiseen myöhemmin sitä pissuttamassa ja vein just tehtyä koiranruokaa, riistaa, perunaa, nokkosta, öljyä ja voita.

Ennen puoltapäivää mentiin viettämään Esan nimipäiviä jo etukäteen mummille, jossa oli ihanaa mansikka-britakakkua, nam. Keinuttiin rannassa, syötiin eka torilta kalaa ja uusia perunoita, sit kahviteltiin.
Kotio päikkäreille, Lenni oli niin väsy että kilju ja rimpuloi vetelänä, käytiin kävelyllä ja rauhoittui heti rattaisiin. Linon kaappasin kainalooni, vaihdettiin uudet suojukset terden sohvalle, haettiin peityto ja tyyny ja otettiin päivänokoset Lennin vierellä ulkona. Siinä oli viel melkosen viileä varjossa ja sukat oli jalas, peiton alla olikin lämmin.

Tein marjasmoothiee välipalaks kun herättiin, vakio on kaupan luomumarjapakastesekoitus kun pakkanen ammottaa tyhjyyttään, banaani, maustamaton jogurtti tai riisimaito, pakuritee, viherjauheita, tuoreet yrtit ulkoa, parapähkinää, aprikoosin siemeniä, manteleita, siemeniä kaikenlaisia, hunajaa ja suolaa.

Pyöräretkeiltiin onninpolkua kauppaan ja sieltä extempore Jannen pihaan kun kuultiin et siel talkoot eli kasassa tyyppejä joita ei oo vähään aikaan nähty. Hetki siel istuttiin ja kotio laittamaan ruokaa, Espe teki thaimaalaista kanaa kera inkiväärin, paprikan, sipulin jne.. syötiin ulkona porukalla. Huikeeta, eka kerta, ku ei meil grilliä, niin ei tuu terdel lämpösiä ruokia syötyä.

Lapsille puhalsin viel kasin jälest uima-altaan lämpöisen veden kera suolarakeiden ja kylpyöljyn, iltapesut tuli tänään ulkosalla. Meillä on niin lämmin vielkin, aurinko vasta laski. Juostiin pihalla ympyrää kymppiin asti.
Niin mieletön kesäfiilis, rusketustakin tullut siinä sivussa. Ja tää kelihän vaan jatkuu!!

Nyt makselen tääl laskuja ja hoidan asioita jotta huomenna voi lähteä huoletta mökkeilemään, vähän jänskättää meno mökin laiturilla, kun oon lasten kaa siel muutaman päivän ja ei oo toista aikuista valvomassa. Kellukkeet käsiin ja lämpöistä vettä vateihin luttaamista varten laiturille, ettei hampaat kalisten tarvii olla järves. Hei ja me päästään soutamaan! Pelastusliivit Pohjalasta ois ny tarpeen. Onks siel viel se jonkun potta, unohdin ostaa sen, ois tarpeen. Lenni hienosti käy potalla, tosin tänään kakkas kesken leikkien nurtsille, viidakkomeininkiä ja aamulla lähtee itekseen pihalle ja tulee terassin ovesta pian takaisin silmät kirkkaana
"äiti, multa tuli pissa nurrmikolle!!" tää on nyt toistunu jo parin kuukauden ajan, menee masin ja topin kaa samoille huudeille aamutarpeille : D

Töissä on ollut hauskaa, kokoajan oppii uutta ja hässäkkä on ihanaa. Nythän se hurjin sesonkipiikki on taittumassa.. toivotaan pitkää lämmintä syksyä, jotta kauppa kävis viel silloinkin. Tosin yksityiskauppa käy kuumana näin loma-aikaan.

Ens viikolla eli lomaviikolla olis tarkoitus olla sokeritta taas. En halua pilaa lomaani huonolla ololla ja viimeaikoina oon syöny taas kaikenlaista vaik ei oo tehny ees mieli ja ei oo maistunu hyvälle, niin silti syö kun tarjolla on, helpompi siis olla syömättä, vatsa ollu taas pitkästä aikaa kipeä ja se on merkki et nyt on syy rauhoittaa tilanne.

Tytöt, Hankotytöt Regatassa, en kestä kun en oo siel, ihania kuvia oon saanu sieltä!! Yritän laittaa tännekin jotain.

Lenni oli leikkimökissä tarjoillu hoitotädille hiekkaa kahvikipossa "otakko Miia pakurriteetä?"

Näihin tunnelmiin toivotan ihanaa heinäkuuta kaikille!!

Muistakaa juoda raiakasta vettä kera laadukkaan suolan ja nauttia tuoreita luonnon antimia, kokonainen kurkku päivässä vähintään!! : )

S