29.9.2014

Kuvasarja kummitytön 3v synttäreiltä




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Haettiin isi Kuopiosta




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Lennin nimpparit sunnuntaina

Tänään oli oven takana kortti ja mehupullo..niistä Lenni innoissaan. Eilen kahviteltiin perheen kesken. Lenni sai meiltä lääkärilaukun ja ny on nallet ja kummisetä sekä koiratkin tutkittu ja parannettu.

Kuopion reissulta








Lähdettiin ke Kuopioon..Lenni nukahti het.. Lino myöhemmin ja heräs vast vähän ennen perilläoloa..joten automatka sujui erittäin hyvin. Iskä oli just päässy koulusta ja pojat odotti isiä innoissaan palo-opiston aulassa. Kuskattiin kamat asuntolakämppään letkupubin läheisyyteen. Kiva kämppä asuntolan alakerras..hotelli kun oli jo täys. 

Käytiin kaupassa ja mäkkärillä syömässä sekä suuressa leikkipuistossa ja keiteltiin iltapuurot Esan solukämpäs sillä meidän huonees ei ollu keittiöö. Aamul isi läks kouluun ja mekin yritettiin selviytyä ulos. Tiedettiin et klo 8 kaik 30 kpl hälytysajoneuvoa starttaa lähtöön harjoitusalueelle..ja kun vast vartin yli päästiin pihalle, oli onneksi vielä yks auto lähdössä ja mitä ihmettä..just siinä autossa se isikin sattui olemaan. Pojat heilutti isin matkaan ja samassa joku setä toi pojille omat piipaakypärät. 

Lähdettiin Kuopion keskustaan etsimään palomies Sami mönkkäriä, oli sovittu et Lino saa sen reissusta. Ajettiin auto torin alle, ostettii päärynöi ja luumuja torilta, mentiin sokokselle, ostin pojille kalsareita ja jatkettiin matkaa kappahliin ja sitten lelukauppaan. Partasen lelukaupas vieraili iso legoukko, jätkiä pelotti ja leikkivät junaradalla. Ostettiin pikkulegoja..sellasen legotalon josta itse olin haaveillu. Rakastan legoilua. 

Syötiin Rustikissa lounas, palsternakkakeittoa ja kanaa punaviinikastikkeessa..pojat oli levottomia mut tarjoilija oli aivan ihana, värikyniä, muumikuvia ja viel liituja joilla sai piirtää ruokalistaan.

Päiväunille ja sitten isin kaa syömään päivällistä ruokalaan. Linon kaa mentiin etsimään mönkkäriä ostarilta tai soitin sinne ensin ja varmistin. Vihdoin Lino sai mönkkärinsä..on odottanu sitä melki vuoden mut ei vaan oo tullu tilaisuutta ostaa ja löytää. Hain stadiumilta ihan parhaita pikkuhousuja ja junglebarista vihersmoothien, ihanaa. 

Lenni ja isi oli huilaamassa ja pakanneet uimakamat. Mentiin Rauhaniemen kylpylään. Kiva paikka. Oli vaan hurjaa katsella kun pojat kiipes 4-5metriä korkeelle pyöröportaita ja laskivat liukumäkeä. Noin pienet ja juma mikä meno siel..sydän syrjällään ja silmät seläs niitä vahdittiin Esan kaa. Lenni oppi uimaan kellukkeilla ja hyppi villisti reunoilta altaaseen. 

Kylpylästä Kreeta ravintolaan syömään..hyvä ruoka ja lapset viihtyi. Sit rakentamaan legotaloa ja nukkumaan. Pe pakkailtiin ja pojat rakensi temppuradan huoneeseen..ulkoiltiin..syötiin ja lähdettiin isin kera kotio. 
Saaristokaupunki oli kaunis!! Sinne enskerral kävelylle Liuskeen esitteiden kera. 

S


Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Hyvä kommentti

http://m.iltalehti.fi/ruoka/2014092918705462_ru.shtml

2 kommenttia

Reka 2 tuntia sitten
Suomessa on jo alle 1 vuotiaan valmisruuissa prosessoitua maitoa, prosessoitua viljaa, prosessoitua kasviöljyä, lisättyä sokeria ja lisäaineita (mm. pektiini). Ensimmäisen ikävuoden jälkeen tulee noudattaa valtion virallisia ravitsemussuosituksia (THL, VRN), joissa syödään prosessoitua maitoa, prosessoitua viljaa, prosessoituja kasviöljyjä (margariinit, kasvirasvakermat jne...), lisättyä sokeria ja lisäaineita. Tätä samaa virallista noudattaa laitosruokailu, eli koulut, päiväkodit, työpaikkaruokailut sekä vanhustenhoitolaitokset.

Näiden ruokien tiedetään pitävän yllä tulehdustilaa kehossa. Ravinnon tiedetään vaikuttavan mm. immuniteettiin eli vastustuskykyyn, mielialaan (esim.masennus, aggressiivisuus), hormonitoimintaan, lisääntymiskykyyn, syöpien kehittymiseen, perimään, unen laatuun, jaksamiseen jne...

Keskeisin tekijä on ravinnon vaikutus suolistoon, jossa muodostuu jopa 80% immuniteetistamme. Immuniteettijärjestelmäsi toimiessa huonosti sairastut. Kun immuniteettijärjestelmäsi pettää, kuolet.

Lapsille pitäisi antaa mahdollisimman luonnollista ja käsittelemätöntä ravintoa, koska lapsen kehittymätön suolisto ei kestä liian prosessoitua ravintoa ja tästä on seurauksena mm. autoimmuunisairauksia.

Uuden tieteenalan epigenetiikan mukaan ihminen voi vaikuttaa elintavoillaan geenien toimintaan.

Suomalainen elää leivällä, pastalla, puurolla, makaronilla, perunalla, sokereilla, prosessoiduilla kasviöljyillä (margariini, kasvirasvakerma jne...) ja rasvattomilla sokeroiduilla maitotaloustuotteilla. Ja mikä on lopputulos?

Joka kymmenes kolmivuotias suomalaislapsi on ylipainoinen. Viisivuotiaista ylipainoisia on jo joka kuudes, kouluikäisistä jo joka neljäs. Aikuisista joka toinen on ylipainoinen.

Lisäksi aliravitsemus ja väärä ravinto aiheuttaa sairauksia:

lihavuusepidemia
diabetesepidemia
osteoporoosin jatkuva kasvu
autoimmuunisairauksien jatkuva kasvu
vatsa- ja suolisto-ongelmien jatkuva kasvu
psyykkisten ongelmien jatkuva kasvu
suolistosairauksien jatkuva kasvu
astman ja allergioiden jatkuva lisääntyminen
neurologisten sairauksien jatkuva kasvu
syöpäsairauksien jatkuva kasvu (joka kolmas suomalainen sairastuu syöpään)
jne...


personal.inet.fi/koti/remel...

Terveys on liiketoimintana hyvin tuottoisaa, katteet korkealla. Käytännössä tarkoittaa virallisten asiantuntijoiden, lääkäreiden ja lääkeyhtiöiden tekevän saumatonta yhteistyötä kaikkien saadessa mojovat voitot, julkiset lääkärikeskukset on tietoisesti rampautettu ja lihavat lompakot ohjattu yksityisille. Asia tulee muuttumaan kunhan auktoriteettiuskovainen suomen pullakansa tajuaa tulleensa vedätetyksi oikein kunnolla ja ymmärtävät kokonaisuuden liiketoiminnassa, eivätkä enää sokeana kulje narun päässä infernaalisia laskuja maksamassa, lääkärin "määräys" ei enää toimi taikasanana.

Esim. masennus-, kolesteroli- ja diabeteslääkkeiden myynti on miljardiluokan bisnestä. Pelottelutyylillä saadaan tietämättömät ihmiset ostamaan niitä ja pilaamaan jäljellä olevan terveytensä lääkkeiden haittavaikutuksilla. Sairasta, härskiä, suorastaan rikollista toimintaa.

Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

25.9.2014

Kiitos

Kuvista. Mukavaa yhdessäoloa!

Lähetetty iPadista

23.9.2014

Lähellä

Meil oli tänään aika ikävä aamu. Lapset olis vaan halunnu nukkua ja peiton alla olis ollu lämmin. Aikataulu menee päin persettä ja sit jo komennan lapsia pukemaan ja autan pukemaan. Lapset kiukuttelee.. valittaa, huutaa ja itkee, Lenni haluis pukee itte..äiti ei saa auttaa, paita on väärä, ei pipoo, ei takkia. Ittellä ääni nousee ja kaikil on paha mieli ja tää aamushow ei kestä heräämisestä hoitopaikkaan kuin vajaan tunnin.

Mitä sil on väliä et mennääks hoitoon 10 vai 15 min myöhässä, sen 5min vois käyttää tilanteen rauhoittamiseen ja halimiseen. 

Lennin kaa nyt illal juttelin sillä aikaa kun Lino oli muskarissa. Lenni kertoi.. aamulla oli paha mieli kun halusin olla äitin lähellä. Nyt onkin tuo aamun tilanne korjattu ja Lenni istunu reilun tunnin mun sylissä ja roikkunu kaulassa kun laitettu ruokaa. Lino monasti lopettaa oman kiukuttelunsa siinä vaiheessa kun Lennillä ryöstäytyy käsistä, onneks. Jos kummatkin huutais ja riehuis tunnin samaan aikaan..nii eihän siinä vois ku kävellä pihalle ja matkalla pysäyttää auto ja mennä jäähdyttelemään ettei rupee hermostuttaan. 

Miks sitä sit hermostuukaan, miten sitä oppis päästämään toisesta korvasta pihalle ja pitää mieli tyynenä. Kun eihän siinä muuta mahdollisuutta ole kuin näyttää hyvää esimerkkiä ja tukea toista sen pahassa olossa. Ja yritän ajatella et jos tilanteet kestää alle tunnin niin aina vain positiivista..nehän kuuluu elämään ja hetki päättyy aikanaan.

Huonosti nukutut yöt..ulkona seisoskelua koirien kans kerran-kaks yössä..en tajua..pojat herättää kumpikin 5 kertaa vähintään. Tää on vaihe..tiedän sen mut väsyttää aikalailla välillä. 

Meil on tattarimakaronilihalaatikko uunissa..katotaan mitä siitä tulee, tehtiin jämistä ja tähteistä. Käydään poikien kaa reissussa loppuviikosta ja on ihanaa tyhjentää luovasti jääkaappia..esim eilen annoin loput punajuuriviipaleet sennille sekä jogurttia jne.. tänään sainkin lounaaks sennin luona kuten isä ja pekkakin samaisia punajuuria kera muiden kasvisten ja jälkkäriks äiteen tekemää pannukakkua kera vattujen. Ruoka kiertää niinkun vaatteetkin. Sain eilen takasin mun peakin untuvatakin, kokoo xs..eihän se meinaa kii mennä. Viime talvesta 6-7kg tullu. Nyt taas normipainossa ja olo hyvä, mut pitäis kai aina hoikimmillaan muistaa et ei kandee panostaa ainakaan talvipukuun..housuja en uskalla ees kokeilla.

Tän hetken ruokavalio menee niin että elän lähes pelkillä lämpöisillä kasviksilla, marjoilla, siemenillä ja tattarilla, kauralla, munilla ja erilaisilla öljyillä ja voilla. Herkkuja syön päivittäin, toki pyrin valitsemaan raakakakkua, eilen tein kinuskikastiketta ja sitä puolukoiden kaa..makeanhimoon hunajaa, mut kyl jos lounaal on tarjolla suklaakakkua niin sitä vedetään kaksin käsin ja tupla on koukuttava ja houkuttava kaupas. Kahvia menee muutama kuppi viikos ja siinä tulee myös maitoannos mukana. Eli kaikkee syön paitsi en sianlihaa, appelsiinia ja mandariinia. Teetä ja vettä paljon! 

Nyt testaan tattariloota..jännittää : )

Ruokaan ei mee rahaa näin syksyisin kun kasviksia, kalaa, marjoja ja omenia tarjolla, kiitos niistä ystävät hyvät. Maitoo edullisesti navetalta. Riisit, tattarit, kaurat, juusto, voi ja öljyt kaupasta, siemenet edukkaasti fitnessfirstilta. Teet ja viherjauheet on ite kerättyjä. Tonne fitnessfirstille aina ollu voimassa alennus -20%.. koodilla slahti1..jos ei toimi nii laita mul fb viestiä. Foodinilta tukkualennus jos saadaan isompi tilaus aikaseks. 

Eilen alkoi luita kolottava syksy ja kylmyys..hyr. 

S




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

21.9.2014

Hallilla

Uus navetta

Pohjalas juhlittiin perjantaina navettaa! Onnea uudelle navetalle!

Kiekkoo

Jotenkin ihan käsittämätöntä et Lino jäälle kiekkovehkeissään.. siel on samaa ikävuotta kaik muutkin..mut noinko nuorena ne aloittaa. Eilen kävivät ostaan käytettyjen kiekkivehkeiden kaupasta housut, panssarin ym.. Oon ihan ihmeissäni..tuo laji vieras mulle ja en tajuu mtn. Jäin kotio oottaan et pesukone lakkaa ja saan hetken hiljaisuuden..koht hallille perässä auttaan ku Lennikin siel tietty jo luistimilla ja Espen kädet loppuu.

Melkosta sanoisin. 

S


Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

20.9.2014

Rusetti!!

Oltii Esan kaa päikkäreil ja Lino tuli meitä herättään..joo ihan väärinpäin..aikuiset nukkuu ja Lenni, mut Lino kekkuloi. Piirteli nätisti puoltuntia itekseen kunnes kömpi kainaloon ja rupes harjoittelemaan rusettia. 

Narut on sen verran lyhyet et tulee vaan yks lenkki mut hienostihan se käy nyt kun pari kertaa treenattiin. "Isi herää, isi herää, kato ny mitä mä osaan!"


Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Ahlman


Tänään on hyvää läheltä tapahtuma Ahlmanilla. Tää kuva on eiliseltä, olen suorittanut direktiivipäiviä kartanolla selinin salissa jotta c-kortti pysyis edelleen voimassa. Vitsi mikä paikka ja ihanaa ruokaa!! Tää puutarha upee.

14.9.2014

Hierontaaa

Uuh mikä Frantsila viikonloppu!! Aiheena rentoutus eli fytoterapiaopiskelijoille suunnattu rentoutusoppi. Ja mehän rentouduttiin. Annekin oli mukana! Tällaiselle erilliselle kurssille kun oli mahdollisuus muidenkin osallistua. Jos sinulla mahdollisuus niin tsekkaa instagramista #frantsila.. löytyy niin kauniita kuvia muttimatin toimesta. Hän voitti fb kisassa ilmaisen viikonlopun frantsilassa ja kyl osaa ottaa kuvia. 

Mut syy miks mä ny kirjoitan..on tää ihmetyksen aihe siitä kun Lino se hiero mut äsken. Mun piti koulusta tullessani hieroa Esaa mut sehän ehti lähteä omaan kouluunsa niin Linon kaa sovittiin et hieron sen jahka Lenni nukahtaa. Hieronta lapselle tarkoittaa sitä että tyyliin silitän, mutta ideana tässä olikin se kokemus mulle että jouduin itse ajattelemaan tekniikkaa ja järjestystä ja otteita..kirjoittelin onneks ohjeet tänään koulussa ja niiden pohjalta homma toivottavasti sujuukin jatkossa. Muutama silitys per kohta Linolle ja parasta oli kun lypsin sen sormet ja halus vaan lisää. Hieroin lopuksi pään ja kasvot sekä korvat. 

Toivotin hyvää yötä pojalle mut ei mitään kun hän meni hierontaöljypullolle ja käski mut hierottavaks. Voi pikku kätösillään aloitti hartioista ja selästä.  Veti peiton jaloilleni jottei tulis kylmä, "äiti mä oon niin hyvä hieroon et tää öljykin loppuu koko ajan" 

Pyysi kääntymään moneen otteeseen riippuen kohdasta..sain kasvoillekin öljyhieronnan ja plussana vatsaan..mitä en edes Linolle tehnyt. Kerroin Linolle että me Sennin kaa tienattiin aina rahaa hieromalla muorin ja vaarin niskoja ja ny poika si suunnitteli ottavansa öljypullon loppuviikosta mummille kylään. "Mulla on äiti aika paljon isona hommia..oon palomies, hieron iltasin, teippaan viikonloppusin ja pyöräkonetta ajan montulla töikseni" 

Ihana kokemus kun toinen on niin innoissaan ja oikeesti viel niin proona hiero koko kehon. Käsittämätöntä saada tällainen hoito omalta pieneltä pojalta. Tän kaiken halusin tänne muistiin. Ihan mieletön se silmien pilke ja onnellisuus onnistumisesta ja innostuksesta. 

Tärkeimpänä viikonlopun antimena myös hengitys ja meditaatioliike harjoitukset. Hengittäkää alavatsaan..eli sisäänhengitys ja vatsa ilmapalloks..hahmotusta helpottaa kädet vatsalla ja päästä uloshengitys pitkästi..loput suun kautta. Et pysty ajattelemaan kodin siivouksia samalla. Helpoin läsnäoloharjoitus ja vatsaan hengittäminen poistaa stressiä..parantaa keuhkoja jne.. helpottaa kiputiloihin

Puhdistusviikko alkakoon!! Kasviksia, smoothieita, keittoja, paljon teetä ja vettä. 

Oikolukematon..nukahdan. Kiitos tästä ihanasta viikonlopusta!!!

S


Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

10.9.2014

Keikalle Reikäreunaan

Yks kaunis päivä

Siikaa ja sitruunaa


Sain eilen Peksiltä viis siikaa..ja Illalla ystävältä kädestä pitäen neuvot kalan laittoon. Mahtavaa!! 

Eilen oli Linon eka kerho, muskari, jännitti, mut hienostihan se meni ja jätkä tykkäs. Parasta oli kun Lennin kaa varrottii oven takana isoveikkaa niin Lenni se halas het sanoin "Lino mun oli kova ikävä sua" ..itel tuli kyynel silmään..on noi ihania

Yritän tääl just laittaa poikia nukkuun..siis näin aikasin. Aamul aikanen herätys..mut tää ilta loppuu ihan kesken jos ysiltä jo meinaa olla nukkumassa. Tuntuu et aika ei riitä vaik tänäänkin tultii suoraan kotiin. Olis nii paljon kivaa tekemistä. 

Hu habitareen vierailijan näkökulmasta, en oo aiemmin kokeillu. Kivaa!

Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

7.9.2014

Tienestit mieles

Ny ku illat pimenneet.. Lino rupeaa myymään koristelemiaan tikkuaskeja..mennään kuin virpoen oveltovelle nää tutut ovet ja naapurit. Kiikaris on  palomies samin mönkkäri..maksaa 16e ja en oo suostunu ostaa..en tietenkään, tarkoittanee n. 32 tikkuaskin myyntiä. Eiks 50 senttiä oo maximi mitä kehtaa pyytää askista..vaik saahan sitä pyytää kuten viimeks teki ku pyys 5e aski, mut sillon sai hyvät naurut läheisiltä. Ennen julkista myyntiä treenataan viel näitä hintoja.

S


Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Talkoolainen




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

Festival Reikäreuna




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.

6.9.2014

Talkoot

Viime viikonloppuna oli meillä talkoot la-su ja tänään on oltu isän ja Erjan mökillä talkoilemassa. Siellä on mökin laajennusprojekti käynnissä ja olivatkin nukkuneet ensimmäistä yötä mökissä, vaikkakin viel on sisätilat kesken niin perusrakenteet on ympärillä ja kunnossa.

Tehtiin puuhommia, Esa sirkkelöi ja kaivo putkille ojaa, mä pilkoin tehokkaalla klapikoneella puita Kisun kaa ja pinosin ne seinäksi. Se ihana tuoksu ja vanhan puun tervakset, otin tikkuja kotio mukaan, niin huumaava tuksu niistä lähtee.

Pojat välillä viihtyivät, välillä eivät, oltiin siis 12-20.30 ulkona, mitäny Lennin nukutin välissä. Ihana päivä kuitenkin kun kokoajan pihalla. Negatiivista on vaan se, että tää päänsärky on aika hurja ollu kolmisen viikkoa. Vyöhyketerapeuttini suositteli alexander-tekniikka, siis hän ei pystynyt auttamaan, sano että nyt on kallonpohja ja niskat pahas kunnossa. Sain kuitenkin mökillä hotain tsekkiläistä kipulääkettä ja napakan niskahieronnan, että oloni kohentui kasiin mennessä ja nythän on ihan täydellinen fiilis kun ei satu.

Kai tää on ottanut koville yksin pyörittää arkea vaikken sitä myönnäkään, sillä hyvinhän meil on menny ja rento meininki vaik kiiret pitää, viikonloppusin saan kuitenkin huilailla ja nukkua. Opeteltiin vyöhyketerapeutin kanssa myös pilatesliike nepparin kii ja rintaranka auki, oon unohtanu ton ihan total ja tiedän et rinnan alue helkkarin tiukka ja säteilee näin lapoihin selkään, mut haastavaa on avata rintaa. Paras liike se että puhaltaa kaiken ilman ulos ja painaa käsillä ylävatsan kii, sit vaik toisen avustamana rupea avamaan hartioita taa ja rintaa auki ilman että ylävatsa eli ihan rinnan alus alue aukeaa eli pilateskuvauksella nepparit on syytä pysyy kii. Tää on ihan loistava jokaiselle koneella työtä tekevälle.

Niin ja muistaa pitää päätä selän jatkona eikä roikottaa edessä, kuvittelee korvien kohdalle ruuvit ja tipauttaa siitä si leuan alas kaksoisleuaks, pää pysyy kropan jatkona ja ei tuu rasitusta niskoille. Tänään siel mökillä Kisu kerto et hänellä hammaskiskot oli poistanu päänsäryt kokonaan, oon miettiny niitä ny 5v ajan, mitä jos oonkin turhaan kärsiny nää vuodet, en oo vaan uskonu niihin kun monet sanonu ettei oo vaikuttanu pääkipuun ja haluisin parantaa sen vaivan iteltäni ihan itte. Ne kiskot maksaa 350-500e, mut ehkä se vaan on syytä harkita nyt viel uudelleen.

Yritän muistaa laittaa kuvia meidän piharemontista..tosin kun se viel niin kesken..mut jo paremmalla puolella kuitenkin. Kivee on niin perkuleesti, mielenkiinnol odotan miten pysyy hyvänä nuo rinteet, rupeeks rikkaruohoo kasvamaan, helppo ne on sielt nyppii ainakin. Havuja istuttelen sinne viel tänä syksynä. Onks jotain muuta kivaa ja ihanan vihreää kuin kääpiövuorimänty??

S




4.9.2014

Omena päähän

Hain pojat hoidosta, käytettii koirat kotona ulkona, eväät eli voipaketti, näkkäri, banaania ja smoothiet mukaan ja parturiin. Linon tukka leikattiin lyhyeks. 

Pojat kiikkas riippukeinussa niin että omenat varisi suoraan päähän.

Sain mukaani pussillisen omenoita, nipun salaattia ja lehtipersiljaa.

Sisulisäkisoihin..renkaanheitto ja juoksu. 

Kauppaan ostaan koirille ruokaa..kotipihaan..sisälle laittaan perunat kiehumaan ja sit kannoin tavaraa autosta. Pyykkikone päälle.. Lennil tulee tippa housuun joka tunti ja hoidosta tulee 2-5 housut kalsareineen pesuun. 

Pojat katto videoita ja sain pienen hetken istahtaa terassille heittelemään koirille kumiankkaa ja frisbeetä. Mummeli poikkes hakemaan puhelintaan ja piti Lenniä syykyssä jotta sain tehtyä ruokaa..kalaa ja kermaviiliä jotka siis lähestulkoon oli jo valmiina. Keitettiin tutit..on ne viel vaan nii helkkarin tärkeitä, kotona, hoidos ei syö lainkaan. 

Ruoan jälkeen pojat innostu viel ulos eli kasin jälest..sain siivottua keittiötä ja purettua myös toissapäiväisen kauppakassin. Pojat tappeli, puri ja repi toisiaan tukasta..vein jäähylle ja pyysin et täältä ei lähetä ennenkuin on halattu ja pyydetty anteeks..istuin vieressä ja vahdin.

Meil oli jädee piiitkästä aikaa kun sain pakastimen nimpparilahjaa..käytiin eka suihkus ja sit yökkäri päälle jolloin sai kipon kouraan. 3rkl ben&jerrysiä jokaiselle..parasta. 

Koirille ruokaa..riistaa uunissa, perunoita, voita, öljyjä ja nokkosta. Lenni kakkas housuun..puhtaisiin silkkihousuihin. Lentsikkapaitakin oli väärä..levitteli mummin silittämän paitanipun lattialle ja valitsi uuden lentsikkapaidan. 

Pestiin hampaat oikeen nätisti sillä ehtoo et sit pääsee pikkaseks aikaa viel leikkiin. Nukkumaanmeno mul viivästyy ain kymmeneen..mut ny kaik tehty ja kippaus vaan sänkyyn ja eipähän kauaa tarvi silitellä kun unessa ovat. Kaik aika hyödyks..ollaan me välil menty jo puol ysi mut ei noi ennen kymppiä nukahda..ny saan tehtyä kaikkia hommia täs mitä en kai jaksais enää myöhemmin. Tällainen päivä..kiva päivä mut onhan tää välil vähä suorittamista vaik kaik asiat on mukavaa nii eipähän täs ehi hengähtää. 

Nukun enemmän nykyään kun ennen..se hyvä puoli ja siks en oo tännekään öisin kirjotellu. On nukuttava 7-8h et pärjää poikien kaa. 
Tällain hengähdän ennen kun mennään sänkyyn soittaan isille. Lapset tuhlaa viimesiä energioitaan ja ovat tietty aina onnellisia jos ei ihan viem tarvii mennä nukkuu..saan tehä iha rauhas puoltuntii asioita. 

Syliä pojat kaipaa paljon ja meil on sovittuja syliaikoja sohvalla kumpikin vuorotellen. Niille on kysyntää. Ny kohta kummatkin omiin kainaloihin ja si mä kyl viel nousen hengaan vai pitäiskö vaa nukahtaa kans.

Viikot menee nopeaan ja Esa tulee jo huomen taas. Viikonloput niin ihmeellisiä kun mulla vapaus. Viikon päästä taas Frantsilaan viikonlopuks. Ny isivaarin talkoot. 


Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.