6.9.2014

Talkoot

Viime viikonloppuna oli meillä talkoot la-su ja tänään on oltu isän ja Erjan mökillä talkoilemassa. Siellä on mökin laajennusprojekti käynnissä ja olivatkin nukkuneet ensimmäistä yötä mökissä, vaikkakin viel on sisätilat kesken niin perusrakenteet on ympärillä ja kunnossa.

Tehtiin puuhommia, Esa sirkkelöi ja kaivo putkille ojaa, mä pilkoin tehokkaalla klapikoneella puita Kisun kaa ja pinosin ne seinäksi. Se ihana tuoksu ja vanhan puun tervakset, otin tikkuja kotio mukaan, niin huumaava tuksu niistä lähtee.

Pojat välillä viihtyivät, välillä eivät, oltiin siis 12-20.30 ulkona, mitäny Lennin nukutin välissä. Ihana päivä kuitenkin kun kokoajan pihalla. Negatiivista on vaan se, että tää päänsärky on aika hurja ollu kolmisen viikkoa. Vyöhyketerapeuttini suositteli alexander-tekniikka, siis hän ei pystynyt auttamaan, sano että nyt on kallonpohja ja niskat pahas kunnossa. Sain kuitenkin mökillä hotain tsekkiläistä kipulääkettä ja napakan niskahieronnan, että oloni kohentui kasiin mennessä ja nythän on ihan täydellinen fiilis kun ei satu.

Kai tää on ottanut koville yksin pyörittää arkea vaikken sitä myönnäkään, sillä hyvinhän meil on menny ja rento meininki vaik kiiret pitää, viikonloppusin saan kuitenkin huilailla ja nukkua. Opeteltiin vyöhyketerapeutin kanssa myös pilatesliike nepparin kii ja rintaranka auki, oon unohtanu ton ihan total ja tiedän et rinnan alue helkkarin tiukka ja säteilee näin lapoihin selkään, mut haastavaa on avata rintaa. Paras liike se että puhaltaa kaiken ilman ulos ja painaa käsillä ylävatsan kii, sit vaik toisen avustamana rupea avamaan hartioita taa ja rintaa auki ilman että ylävatsa eli ihan rinnan alus alue aukeaa eli pilateskuvauksella nepparit on syytä pysyy kii. Tää on ihan loistava jokaiselle koneella työtä tekevälle.

Niin ja muistaa pitää päätä selän jatkona eikä roikottaa edessä, kuvittelee korvien kohdalle ruuvit ja tipauttaa siitä si leuan alas kaksoisleuaks, pää pysyy kropan jatkona ja ei tuu rasitusta niskoille. Tänään siel mökillä Kisu kerto et hänellä hammaskiskot oli poistanu päänsäryt kokonaan, oon miettiny niitä ny 5v ajan, mitä jos oonkin turhaan kärsiny nää vuodet, en oo vaan uskonu niihin kun monet sanonu ettei oo vaikuttanu pääkipuun ja haluisin parantaa sen vaivan iteltäni ihan itte. Ne kiskot maksaa 350-500e, mut ehkä se vaan on syytä harkita nyt viel uudelleen.

Yritän muistaa laittaa kuvia meidän piharemontista..tosin kun se viel niin kesken..mut jo paremmalla puolella kuitenkin. Kivee on niin perkuleesti, mielenkiinnol odotan miten pysyy hyvänä nuo rinteet, rupeeks rikkaruohoo kasvamaan, helppo ne on sielt nyppii ainakin. Havuja istuttelen sinne viel tänä syksynä. Onks jotain muuta kivaa ja ihanan vihreää kuin kääpiövuorimänty??

S