14.9.2014

Hierontaaa

Uuh mikä Frantsila viikonloppu!! Aiheena rentoutus eli fytoterapiaopiskelijoille suunnattu rentoutusoppi. Ja mehän rentouduttiin. Annekin oli mukana! Tällaiselle erilliselle kurssille kun oli mahdollisuus muidenkin osallistua. Jos sinulla mahdollisuus niin tsekkaa instagramista #frantsila.. löytyy niin kauniita kuvia muttimatin toimesta. Hän voitti fb kisassa ilmaisen viikonlopun frantsilassa ja kyl osaa ottaa kuvia. 

Mut syy miks mä ny kirjoitan..on tää ihmetyksen aihe siitä kun Lino se hiero mut äsken. Mun piti koulusta tullessani hieroa Esaa mut sehän ehti lähteä omaan kouluunsa niin Linon kaa sovittiin et hieron sen jahka Lenni nukahtaa. Hieronta lapselle tarkoittaa sitä että tyyliin silitän, mutta ideana tässä olikin se kokemus mulle että jouduin itse ajattelemaan tekniikkaa ja järjestystä ja otteita..kirjoittelin onneks ohjeet tänään koulussa ja niiden pohjalta homma toivottavasti sujuukin jatkossa. Muutama silitys per kohta Linolle ja parasta oli kun lypsin sen sormet ja halus vaan lisää. Hieroin lopuksi pään ja kasvot sekä korvat. 

Toivotin hyvää yötä pojalle mut ei mitään kun hän meni hierontaöljypullolle ja käski mut hierottavaks. Voi pikku kätösillään aloitti hartioista ja selästä.  Veti peiton jaloilleni jottei tulis kylmä, "äiti mä oon niin hyvä hieroon et tää öljykin loppuu koko ajan" 

Pyysi kääntymään moneen otteeseen riippuen kohdasta..sain kasvoillekin öljyhieronnan ja plussana vatsaan..mitä en edes Linolle tehnyt. Kerroin Linolle että me Sennin kaa tienattiin aina rahaa hieromalla muorin ja vaarin niskoja ja ny poika si suunnitteli ottavansa öljypullon loppuviikosta mummille kylään. "Mulla on äiti aika paljon isona hommia..oon palomies, hieron iltasin, teippaan viikonloppusin ja pyöräkonetta ajan montulla töikseni" 

Ihana kokemus kun toinen on niin innoissaan ja oikeesti viel niin proona hiero koko kehon. Käsittämätöntä saada tällainen hoito omalta pieneltä pojalta. Tän kaiken halusin tänne muistiin. Ihan mieletön se silmien pilke ja onnellisuus onnistumisesta ja innostuksesta. 

Tärkeimpänä viikonlopun antimena myös hengitys ja meditaatioliike harjoitukset. Hengittäkää alavatsaan..eli sisäänhengitys ja vatsa ilmapalloks..hahmotusta helpottaa kädet vatsalla ja päästä uloshengitys pitkästi..loput suun kautta. Et pysty ajattelemaan kodin siivouksia samalla. Helpoin läsnäoloharjoitus ja vatsaan hengittäminen poistaa stressiä..parantaa keuhkoja jne.. helpottaa kiputiloihin

Puhdistusviikko alkakoon!! Kasviksia, smoothieita, keittoja, paljon teetä ja vettä. 

Oikolukematon..nukahdan. Kiitos tästä ihanasta viikonlopusta!!!

S


Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.