23.9.2014

Lähellä

Meil oli tänään aika ikävä aamu. Lapset olis vaan halunnu nukkua ja peiton alla olis ollu lämmin. Aikataulu menee päin persettä ja sit jo komennan lapsia pukemaan ja autan pukemaan. Lapset kiukuttelee.. valittaa, huutaa ja itkee, Lenni haluis pukee itte..äiti ei saa auttaa, paita on väärä, ei pipoo, ei takkia. Ittellä ääni nousee ja kaikil on paha mieli ja tää aamushow ei kestä heräämisestä hoitopaikkaan kuin vajaan tunnin.

Mitä sil on väliä et mennääks hoitoon 10 vai 15 min myöhässä, sen 5min vois käyttää tilanteen rauhoittamiseen ja halimiseen. 

Lennin kaa nyt illal juttelin sillä aikaa kun Lino oli muskarissa. Lenni kertoi.. aamulla oli paha mieli kun halusin olla äitin lähellä. Nyt onkin tuo aamun tilanne korjattu ja Lenni istunu reilun tunnin mun sylissä ja roikkunu kaulassa kun laitettu ruokaa. Lino monasti lopettaa oman kiukuttelunsa siinä vaiheessa kun Lennillä ryöstäytyy käsistä, onneks. Jos kummatkin huutais ja riehuis tunnin samaan aikaan..nii eihän siinä vois ku kävellä pihalle ja matkalla pysäyttää auto ja mennä jäähdyttelemään ettei rupee hermostuttaan. 

Miks sitä sit hermostuukaan, miten sitä oppis päästämään toisesta korvasta pihalle ja pitää mieli tyynenä. Kun eihän siinä muuta mahdollisuutta ole kuin näyttää hyvää esimerkkiä ja tukea toista sen pahassa olossa. Ja yritän ajatella et jos tilanteet kestää alle tunnin niin aina vain positiivista..nehän kuuluu elämään ja hetki päättyy aikanaan.

Huonosti nukutut yöt..ulkona seisoskelua koirien kans kerran-kaks yössä..en tajua..pojat herättää kumpikin 5 kertaa vähintään. Tää on vaihe..tiedän sen mut väsyttää aikalailla välillä. 

Meil on tattarimakaronilihalaatikko uunissa..katotaan mitä siitä tulee, tehtiin jämistä ja tähteistä. Käydään poikien kaa reissussa loppuviikosta ja on ihanaa tyhjentää luovasti jääkaappia..esim eilen annoin loput punajuuriviipaleet sennille sekä jogurttia jne.. tänään sainkin lounaaks sennin luona kuten isä ja pekkakin samaisia punajuuria kera muiden kasvisten ja jälkkäriks äiteen tekemää pannukakkua kera vattujen. Ruoka kiertää niinkun vaatteetkin. Sain eilen takasin mun peakin untuvatakin, kokoo xs..eihän se meinaa kii mennä. Viime talvesta 6-7kg tullu. Nyt taas normipainossa ja olo hyvä, mut pitäis kai aina hoikimmillaan muistaa et ei kandee panostaa ainakaan talvipukuun..housuja en uskalla ees kokeilla.

Tän hetken ruokavalio menee niin että elän lähes pelkillä lämpöisillä kasviksilla, marjoilla, siemenillä ja tattarilla, kauralla, munilla ja erilaisilla öljyillä ja voilla. Herkkuja syön päivittäin, toki pyrin valitsemaan raakakakkua, eilen tein kinuskikastiketta ja sitä puolukoiden kaa..makeanhimoon hunajaa, mut kyl jos lounaal on tarjolla suklaakakkua niin sitä vedetään kaksin käsin ja tupla on koukuttava ja houkuttava kaupas. Kahvia menee muutama kuppi viikos ja siinä tulee myös maitoannos mukana. Eli kaikkee syön paitsi en sianlihaa, appelsiinia ja mandariinia. Teetä ja vettä paljon! 

Nyt testaan tattariloota..jännittää : )

Ruokaan ei mee rahaa näin syksyisin kun kasviksia, kalaa, marjoja ja omenia tarjolla, kiitos niistä ystävät hyvät. Maitoo edullisesti navetalta. Riisit, tattarit, kaurat, juusto, voi ja öljyt kaupasta, siemenet edukkaasti fitnessfirstilta. Teet ja viherjauheet on ite kerättyjä. Tonne fitnessfirstille aina ollu voimassa alennus -20%.. koodilla slahti1..jos ei toimi nii laita mul fb viestiä. Foodinilta tukkualennus jos saadaan isompi tilaus aikaseks. 

Eilen alkoi luita kolottava syksy ja kylmyys..hyr. 

S




Lähetetty Samsung Galaxy -älypuhelimesta.