30.1.2011

Perjantai edelleen..

Kävin tänää joululahjaks saadus kasvohoidossa, paikallisessa, pitkän kokemuksen omaavalla Marjalla. Kyselin kaikkee ihonhoidosta, mua askarruttavista ja et mitä mieltä ku teen niin ja näin.Opin taas ihan perus juttuja ja maalaisjärkeä. :)

Oon tunkenu naamaani paljon öljyjä, kuten seesaminsiemen öljyä jne.. Ne ei imeydy jos ihosta puuttuu kosteus, siis vesi ja sit iho on pintakuiva öljyhoidoist riippumata ja niin iho tarvitsee kosteuttavia kuureja, kosteudensitojia esim. kosteusampulleja tai seerumia ja kun ihoa tarpeeks on kostutettu niin sit rupeaa automatik työntään sitä kuivaa solukkoa päältä pois ja öljyistäkin taas hyötyä.

Eli ei missään nimes kuorintoja vaan syvää kosteutta.Kuorinta vaan pahentaa tilannetta kun iho sit reagoi ja rakentaa uuden muurin siihen pintaan. Nää jutut siis täysin mun kieltä, oppi oli tietty hienommas muodos. Niin ja yövoiteet pannaan, niinku dr.haucska pari vuotta sit mulle opetti. Tärkeintä kuunnella omaa ihoa eri vuodenaikoina, ei talvitakkiakaan kesäl käytetä. Jatkuu..