30.12.2010

tahkotyttö

Eka minttukaakao. Tosi kylmä ja pyry mut me outin kaa urheesti mäjes. Ja eilen hiihdettykin jo!

selälleen ja rulla polvitaipeeseen ;)

Nukkumisest viel,ku olin raskaana sillon puoltoista vuotta sitten ja unikulman omistaja kävi kivikaupoilla ja oli ihan kauhuissaan mun kengistä (Puma-tennarit ja ryhdistä ja näki siltä seisomalta missä mun selkäkivut oli. Suositteli tulla tilaan tietty sängyn,ei oo ollu mahd viel sellaista ostaa, vinkkas myös MBT-kenkien hankintaa + vinkin laittaa esim pyyherulla petarin alle polvitaipeiden kohdalle. Se ollu mulla käytössä siitä lähtien.Hankin meille huuto.netistä futon-sängyn,edelliset ei ollu tykänny ja sit ku näin heidät nii en ihmetelly ku valittivat liian matala ja tästä oli runkopuukin poikki,niin isoja olivat,mut sain meille sängyn parhail ja aidoil futon patjoilla hintaan 500e,pelkät patjat oli sillon 1800e+runko 500e. Oon ollu tyytyväinen ja nukun edelleen kapea pötkötyyny jalkojen alla, selälleen on ollu opeteltava nukkuu, kaikkeen oppii jos haluaa. Esa ei tykkää ku kova sänky ottaa lonkkii,nukkuu kyljellään. Unelmoin unikulman sängystä, ihanat lakanat sielt kuiteski ostin. S

K-kauppa

Oon täs pikkuhiljaa ajautunu K-marketin asiakkaaks. Tykkään ku sitä S-bonusta kertyy ja saa maksettua sillä vaik tammikuun sähkölaskun. Silti arkiset ruoka-asiat on ajanu mut vaihtaan kauppaa. Ensinnäkin lihatiski, haen sieltä kalaa ja on ihana saada kaupassa palvelua. Tänäänkin etsin Ahon jogurtteja ja kaks myyjää oli heti selvittämäs ja pahoittelemas et tilapäisesti loppu. Ihanaa suoraa kontaktia, vaik kauppa iso, niin myyjil aikaa hetken rupatteluun työn lomassa. Ostin ananaksen, 2e, kokonainen, nii hieno ja hyvääkin! Pirkka tuotteet on edullisia ja paljon luomutuotteita niissäki. Linolle tarttu mukaan pimeässä hohtavat tutit, nyt kokeilussa, josko ei tartte paniikis yöl etsiä pitkin sänkyä tutteja. Pari hyvää yötä takana, nyt heränny jo neljä kertaa 2h aikana, Linon naama taas iha punanen, en tiä mistä se lehahti, allergiaa ja tekee sen levottomaks. Haluun roikkumistangon ja roikkua ja selkä menis itekseen paikalleen, nyt hyvä olo ollu ku Suvantokadulla ma sen niksautti. Sini

kaluja

Koominen otsikko aamulehden etusivulla: Yliopistot, Turku menestyi hyvin turkulaistutkimuksessa. :-D Luin tos Linoa nukuttaessa joululahjaks saamaani kirjaa Luomu&Tila, Reseptejä Suomesta,ensimmäinen ruokaohjekirja mitä on hiton mielenkiintoista lukea,aina on yritys ja ihmiset taustalla. Kokit valmistaa tilan ruoista muutaman reseptin. Helppoi,selkeitä ja innostavia! Isä toi ihanan vanhan sängyn tänään ja nyt on Linon huone nätti, oon kyselly ja katsellu päästävedettävää jo pitkään ja sit jouluna avasin suuni ja näin äkkiä sänky jo ilmesty meille lainaan, vanha valkoinen. Myymälässämme on sellanen saman tyyppinen kaappi ja tekis mieli se viel roudata kans kotiin, sekin siel vaan lainas, mut kotona siitä olisi iloa enemmän. Mä niin rakastan kaikkea vanhaa, niitä katsellessa tulee niin kiva fiilis. Oon etsiny myös sopivaa keittiönpöytää meille ja sit viimeyönä tajusin et meidän autotallis on esan vaarin tekemä vanha pöytä,mittasin ja vitsit se on just hyvä, 140*100,entisöintiä eka. :)

29.12.2010

paljon asiaa!

http://www.anttiheikkila.com/index.php

yökukkujat

Miten on kun luontaisen rytmimme mukaan nukumme pitkään ja tykkäämme valvoa myöhään ja nyt etsin ratkaisua sopeutua yhteiskunnan vaatimuksiin. Tykkää että aamut on rauhallisia, ennen puolta päivää en kykene työssäkään mihinkään järkevään. Rauhalliset aamutoimet ja lehdenluku olisi unelmaa. Puolilta päivää voisin viedä Linon hoitoon ja siirtyä töihin. Yritysmaailmassa tuntuu että aamut on kulta-aikaa, silloin puhelin soi ja ihmiset hoitelee asioitaan. Iltapäivä kun on jo loppupäivää. Paras työaika itselleni mahtaisi olla 11-19, sen jälkeen ehtisi vielä urheileen ja senkin jälkeen vielä syömään Linon kanssa iltapalaa ja laittaa nukkumaan ja itse aloittaa kotityöt yötä vasten. Paras nukkumaanmeno aika itselleni on puolenyön jälkeen, silloin voisi lukea vielä pätkän kirjaa ennen nukahtamista. Onnistuuko tämä rytmini käytännössä lapsen kanssa, työssä tulee varmasti ne ongelmakohdat ja ihmettelyt. Hyvinvointi kunniaan arjessakin, ei kellosta niin väliä! Sini

pakkasen huulirasva-addiktio

sellanen siis on ainakin mulla :) tässä mielenkiintonen testi
http://uusimusta.squarespace.com/etusivu/2010/12/27/huulirasva-addiktin-testiraportti.html
Anne

tavaraa, lippujalappuja

Oon vaan järkänny paikkoja viimeset 4h ja viel olis tekemistä vaik kuin! Inspis tuli ku käytiin niin kauniis kodis kyläs tänää. Sain keittiön ja linon huoneen ok kuntoon, mut iha helvetisti olis laatikoita mitä pitäis käydä läpi ja heittää kaikkee roskii tai jotain. Sain siis vihdoin tietokonepöydän siivottua, kaikkee tärkeää paperia ja niille keksiä paikkoja. Klo jo ihan sikana, ei huomaa ajan kulkua ku touhuaa. Huomenna Lino saa uuden sängyn tai siis tosi vanhan, mikä saadaan lainaksi, sit pääsen kalustaan Linon huoneen, tähän asti se on ollu tavaroiden keräyspiste, räjähdys, työ/vaatehuone jne.. Unohdin sähköhammasharjani toissapäivänä yökyläpaikkaan ja nyt jo ikenet huutaa, lankailukaa ei helpota. Oon iha liian herkkä ku jos jotain en tee itelleni oikein, nii heti rangaistaan, niinku hampaat, ruoka, liikunta. Keho reagoi siis hullun voimakkaasti kaikkeen. Nyt tää keho rupee nukkuu. Sini

27.12.2010

ale ale

Hei, tuntuu kyl et nyt meni joulu nii nopeaa ohi, me viel pitkitettii sitä et eilen syötiin illal jouluruokia ja valvottiin ja tänään vapaalla, silti se meni liian nopeaan. Perunalaatikkoo en saanut tarpeeksi vielä ja kalkkuna maistuis kans, joulupöytään vielä päästävä. Käytii tänään taas koskaris, ollaa käyty siel nii usein ku sisko siel töissä ja sit mulla ja Linolla ollu niitä hoitoja säännöllisesti treel. Tänää sai niksautettua mun rangan paikalleen ja nyt helpompi olla. Koskari oli ihan täynnä, joihinkin liikkeisiin oli ihan turha yrittää lastenvaunujen kans, iha hullu ale-hysteria siel päällä. Ite ostin stadiumista hupparin ilman huppua 14.90 ja siitä alet viel. Mut mä en tarvi mitään, olishan se kiva vaik mitä, mut kuka niitä sit käyttäis ja missä, kaikkia mekkoja ja juhlavaatteita olis vaik kui halu ostaa, ja sit tyrkytän niitä annelle tai siskolle lainaks et joku käyttäis, mulla vaa ain työpuku ja yöpuku. :) Sini

25.12.2010

joulu lenksulla

Joulukävelyllä Senni kera Mekkomeron tyttöjen ja Lino vaunuis. Ei enää yhtää kylmä! Ehkä joku -18 C.

24.12.2010

sininen hetki





Onneks uhmasin henkeäni pakkasessa ja lähin tänään vähän testaamaan uusia lenkkareita. Orivesi ei ole ehkä koskaan näyttänyt mun silmissä niin hienolta kuin tänään. Tässä muutama kuva ihan kodin läheltä, sit loppui kameran akku mut pitää ladata akkuja ja huomenna uusiks :)
Anne

-30

Nyt on sit JOULU.  24.12. Sini on tänne jo kirjottanut meidän tästä päivästä, tulin  niitä lukemaan, ei oikein enää jaksais kirjottaa, mut vähän napunapu: Oon kyläluutinu Trella koko päivän, ja ostellu jotain viimesiä lahjoja + alkanut miettiä naamiaisasua uudenvuoden bileisiin :)

Joulu alkaa, on jo aika monta vuotta alkanu siitä, et mennään Pohjalaan pelaamaan aaton aattona. Loistava ilta tänäänkin takana, kiva kokoontua joulutaloon porukalla. Siellä Niina alkaa joulun valmistelun jo tyyliin heinäkuus, itellä kun on vaan omassa kotona tuo citykuusi eli fillari valoilla :) Niinalla joku 100 tonttua ympäri kotia, niin hienoa ja kivaa. Oon Sini huomannut, et sullakin on asetelmat ja kuusi ja kaikkea!! :) Sinin kertoman lisäks myös Rappakalja korkattu paketista. Tänä vuonna siis ihan uudet pelit ja hauskat sellaset, ystävät ihanat vanhat(??!!) tai no ainakin kultaiset :)

HYVÄÄ, RAUHALLISTA JA AINAKIN HIEMAN TÄTÄ HETKEE LÄMPIMÄMPÄÄ JOULUA KAIKILLE!!

23.12.2010

tonttuja


Rauhallista joulua!
t. Sini, Sofia & Senni

Aaton aatto

Sennin nimipäivä!

Kotipäivä tänään ollu, mut sitä on vaikeuttanu pari vuorokautta kestäny päänsärky, se on kyl niin veemäistä ku vie ihan voimat, sen kestää ku tekee koko ajan jotain, mut yöllä jos herää niin kipu mieletön. Otin kyl lääkettä, mut ei vahvimmatkaan tehoa, ku pahin kipu päällä. Yöllä en jaksanu edes Linoa kantaa ku jalat ja kädet ihan voimattomia ja herätin Esaa apuun. Tänään kipu loppu iltapäivästä ja nyt osaa taas nauttia tästä ihanan kivuttomasta olosta.

Mulla olis ihan sikana kaikkee hommaa ja silmätki jo ihan puolitangossa, mut täs mä vaan istun. Yritin pyytää Esaa avuks ja ku se kattoo tv:tä niin tuli olo et hitto en mäkää sit mitään tee, kai ne ehtii viel aamulki ja tulin koneelle.

Tultiin vähä aika sitten ystäviemme maatalolta, mun kummityttö asuu siel ja ja siel on aina perinteiset kuusenkoristajaiset näin aaton aattona. Emäntä oli laittanu juustoja ja viinejä, leipiä, ihanaa maustelimppuaki. Sitten Anne toi pomoltaan saadusta kokonaisesta kalkkunasta sinne osan, onneks oli pilkottu, ettei näyttäny eläimeltä. Kalkkuna oli kyl hyvää kera Lounaspisteestä ostetun chili-majoneesin kera. Kalkkuna istu etupenkillä turvavöissä Annen seurana kaupungista maalle :) siltä puuttu vaan se morjestuskäsi.
Me ollaan vaan niin kauhuissaan tollasista kokonaisista eläimistä, yök toisaalta, vähä ku kala jos sillä pyrstö ja silmä ja nahka.

Viiniä nautittiin ja sen takia mua nyt jo väsyttääkin, ja jälkkäri viintäkin, ei oo tullu aiemmin sellaisia maistettuakaa.

Muistettiin just ennen lähtöä se kuusikin koristella, Lino söi omena-palloa ja kuusi pysy pystyssä vaik oli vähä vinossa ja tapansa mukaan latva kaartuu kattoa pitkin. Kuusi sai omenansa ja suomen lippunsa ja kummitytön "baby´s first christmas pallon, vaikee tajuta että tytön eka joulu ku Lino jo ihan konkari mut ne kuitenki lähes saman ikäisiä.

Lähdettiin Linoa viemään kotiin nukkuun ja muut jäi pelaan isäntä vs. emäntä- peliä, kuulosti hauskalta, vähä sma ku joskus oli kiss fm sukupuoltentaistelu game.

Aattona ohjelmas: anopil aamusta iltapäivään ja sit mun äitelle siitä iltaan. Näihin paikkoihin kokoontuu tänä vuonna porukat, viime vuonna oltii meillä ku Lino oli alle 2kk ja en tajuu nyt myöhemmin et miten jaksoin sillon ottaa ketään vastaan ku en nytkään jaksais kestitä isoa porukkaa. Toisaalta harmi ku kukaan ei nää mun joulukoristuksia, mut toisaalta taas niin helppo mennä vaan kotoo muualle. Anne sun pitää huomata mun joulukoristukset et edes joku ne näkee!

Kuusi on viel koristelematta, en tod mee nyt ulos, siis se on meidän olkkasrin ikkunan takana terssilla, siel ny jo -30 C , hyr. En oo muuten viel kertaakaan käyttäny pitkiksiä tänä talvena.

Ihanaa huomista jouluaattoa ystävät ja joulupäivää ja tapania. On täs joulus jotain ihmeellistä taikaa!!!

21.12.2010

aloe

Tänään näköjään jututtaa, täs taas mun aivotuksia. Mun äiti on myynyt/ käyttänyt forever aloevera tuotteita muutaman vuoden ja meidän lähipiiri ottanu aina aamulla tömpsyt aloee, eli sitä itteensä, säilyy jääkaapis ja annostelu n.30mm per päivä, saa enemmänki tietty, sitä voi käyttää myös mehuna ym.

Joo mut en oo sitä säännöllisesti käyttäny, jotenkin olin varuillaan ku oli raskaana jne. Kuitenkin otin joka päivä sinkin, magnesiumin,raudan, monivitamiinin ja D. Nää ja paljon muuta löytyy siis tosta juomasta, täysin luonnollisessa muodossa ja miellyttävämpi nauttia hyvää juomaa ku väkisin nielaista vitamiini/hivenainepillereitä.

Tänään siis vasta luin sitä sisällysluetteloa :) Korjatkaa jos kirjoitin asiasta jotenki väärin. Niin ja ihon pelastus näillä pakkasilla on lasten sinkkivoide, mun naama on nyt ku vauvan pylly. Tää luontaistuotekaupast ostettu Urtekram-merkkine imeytyy paremmin ku Natusan.
Nyt tää kekkula sammuu.

t.sini

hernettä

Kauankohan tää väri on ollu mun päässä, mä jo välis unohdin ku kävin koirien kaa ulkona ja roudaa tavarat autost sisälle ku jää sinne ku ei kädet riitä ku lino ain kainalossa.

Tein niin hyvää mun ruokaa tänää, tai en mä mitää tehny vaan hain kaupasta ja sit ne sekoittelin keskenään. Loimulohi oli ales ja sit bataattia ja porkkanaa ja kanamunaa, raejuustoa. Salaattii, lehtisal,herneitä,kurkkua,kurpitsan ja auringonkukan siemeniä, niin ja persiljaa pieniks paloiks ettei esa huomaa ja basilikaa vähä ja oliiviöljyä, siis koko vihreä salaatti visuaalisesti ja hyvää ku herneet tuo vähä makeutta, ruoka valmistu ja sit meni pari tuntia ku vasta ehdin syömään ja on siinä haastetta lämmittää niitä uudelleen paistinpannulla ku ei kylmänäkää maistu. Oli tosi hyvää ja riittää huomiseks töihinki.

Niin ja nyt selvinny että lino allerginen mansikalle ja porkkanalle, mansikka ei oireile kotipakkasesta otettuna, mut purkista joo ja porkkana taas toiste päin, kotona joo, mut purkis ei. Sini

Turkoosi kuusi

Mielettömän hienot jouluvalot tos kuvas! Noita voi käyttää kesäjuhlissakin. Sulla on turkoosi, moderni, urheilullinen, kaupunkilainen joulukuusi! T.sini

hyvinvointivuosi 2011

Mä värjään nyt tukkaa ku en eilen jaksanu. Katsoin tänää akuutin ja ajankohtaisen kakkosen, hyvät aiheet, terveyttä ja verotusta. Oli ihana katsoa telkkaria, aika kyl menee liian nopeaan, pari tuntia iha hujaukses ja nyt menee sit koko yö että saan kotihommat ym. tehtyä :)

Oli ihana käydä tänää kaupoilla yksin, siel niin vilskettä ja sit ku tulin treelt niin hain linon ja mentii viel ulkotuliostoksille löytötexiin ja kalatiskille k-markettii ja niissäki ihan hullusti väkee. Me vaan hengailtiin. Ei oo mitään ressiä mistää.

Ihania joulukortteja tullu kaikilta ja toivottavasti nyt kukaa ei loukkaannu ku en lähettäny kenellekää, siis jotkut kauemmat sukulaiset, et mikäs nyt on vikana ku ei enää korttiakaa saa. Onneks vuosi menee pian ja ens vuonna korjaan taas asian kuntoon, lupaan olla pirteämpi ja jaksavampi, siis vuosi 2011 on itsensä hyvinvoinnin edistämisvuosi! Ja tietty haasteena muidenkin läheisten hyvinvoinnin ja onnellisuuden edistämistä!
Sini

Ton jälkimmäisen sä Sini osaat.
Mietin juuri tänään samaa, et ens vuodesta tulee itsensä hoitamisvuosi!
Anne

Ayurveda

http://saraswati.fi/?page_id=9

ihan mahtis juttu! pitää kirjottaa joskus lisää. oon toi vata :)
Anne

mä pitta ja ehkä jotain vataaki :)
Sini

Hyvää Joulua


t. A & B (joka toimii myös joulukuusena :)

20.12.2010

pari kiinnostavaa blogia

Käsittämätön määrä infoa ja edelleen linkkejä löytyy näistä blogeista.
Blogeja joita haluaisin lukea on ihan mieletön määrä, onks niin tarkoitettu että saadaan ihmiset hetkeksi pysähtymään, nekin jotka eivät osaa kirjoja lukea. En malta mennä nukkuun.


http://quinoaa.blogspot.com/

http://irtipahasta.blogspot.com/

Sini

Naati paloasemalla

19.12.2010

loma lähestyyyyy

Enää 3 aamua ja sit joululoma! Tuun lähtee täältä niin reki täynnä tavaraa, Tahko-uv perään ja en malta tosiaan nyt viel miettiä mitä siel puen jne. vaan kamaa mukaan vaan viljoon kattoon asti. Hki hukkuu lumeen, tääl niin paljon lunta ettei voi käsittää. Viljolle onneks äsken löytyi vielä parkkipaikka läheltä omaa porttia. Oltiin shoppaamassa porukalla 3,5 tuntia vaik eiliset pikkujoulut painoi kaikilla. Tehosmoothien ja buranan voimalla :) kiva viikonloppu! Anne

yökukkumista

Hassu poika tuo Lino. Nukku päiväl 2h unet ja sit kuitenki illal oli ennen kasia ihan naatti, pitkitin puol ysiin että menee sit varmasti yöunille, ihanaa siis pitkän tuntuinen rauhallinen ilta tiedossa. Olin tos ennen yhtätoista menos ite nukkuu ku Lino sit heräs, yli 2h unien jälkeen, pisti vaipan täyteen tavaraa ja pesullehan siinä oli mentävä ja kaikki Linon ja munkin vaatteet pääs pesukoneeseen asti, niin paljon vaipas oli lastia et sitä oli joka paikas, mattoaki myöten. Yöunet nyt tältä erää tietty ohitse, tääl leikitää keskel yötä, kohta taas puuroo naamaan. Parempi tää ku levoton yö, eli hyvä että vatsa toimii. Kaveri on nyt niin tikka! Katsottii cameron diazin ja tom cruisen melko uus leffa äsken, hullusti toimintaa, hassu juoni, viihdyttävä kaikin puolin. Tikka leikkii tääl 1v synttärikorteillaan, yllätyksiä täynnä koko jätkä. Jouluviikko alkaa hu, kivaa! :) sini

18.12.2010

17.12.2010

viikko jouluaattoon

Heip!

Mä siis luen tääl Antti Heikkilän kirjaa, (huomio edellinen teksti) tai rupeen aina lukeen kun istun Linon sängyn vierellä ja nyt viel haluun kirjottaa tännekin, tää niin paljon helpompaa koneella kun näpytellä tekstaria sit yöl tänne.

Mulla kiva perjantai takana, kotipäivä jälleen, toinen jo tällä viikolla. Lino nukku niin hyvin viimeyönä, heräs vaan muutaman kerran ja nukahti melko pian takas ja aamulla nukuttiin kun pienet porsaat vieri vieren puol kymppiin! Sit mentiin puuroa keitteleen ja soitettiin kummityttö äitinsä kera meille leikkiin ja nehän tuli ja hups pari tuntia vierähti nopeaan. Lino odotti tääl tyttökaveria nakupellenä, se niin tykkää olla alasti, pidetään siis kyllä vaatteita päällä, mut ei ehditty viel pukee :)

Lino otti pienet päivänokoset ja mä menin vartoon koirien kans ulos mummua, joka tuli kaks isoa kassia täynnä meidän lakanoita ja niin ihanasti mankeloituna ja sit ku Lino nukku niin kysy että olisko jotain silitettävää ja sitähän on mun tän viikon pyykkikorientyhjennysoperaation jälkeen. Siinä sain siivottua ite pari kaappia samalla ja sitten Lino jo heräskin ja ruvettiin kokkaan. Mummulla tietty omat tavat kaikessa mahdollisessa ja jakaa niitä auliisti että hän tekis tuon kyllä näin ja noin ja siinä sitten yrittää ottaa vastaan uutta tietoa, hyväähän mummu tarkoittaa ja paljon olen oppinut varsinkin ruoan laitosta, missä oon kyl edelleen tosi käsi sen mielestä :) Mummu toi tullessaan Linolle ja mulle perunaa ja porkkanaa ja mä sit vaan paistoin kanat ja ruoka oli valmis.

Leikittiin ja juotiin kahveet ja sit puin ja laitoin Linon kantoreppuun ja lähdettiin saattaan muoria kotiin, koirat tietty mukana ja Topilla oli päällään meidän serkuilta saama Lilli-koiran vanha musta-ruskea villapaita, johon Lilli on kyl mahtunu sillon ku on ollu tosi tosi pieni. Moikattiin Vaaria ja kipaistiin takas kotiin odotteleen iskää kotio.

Olin varannu itelleni illaks jumppaan menon ja ihan mahtavaa olikin, juoksin matolla reippaasti 15min ja sit Even vetämä Zumba-tunti, se kyl niin mahtavaa, mun lantio jo vähän rennompi ja sit haastava se tunti ku koreografiaa biiseis, tekee tunnista mielenkiintoisen ku saa onnistumisen tunteita.

Esa ja Lino oli sen aikaa meidän kavereil tsekkaan meininkiä, heitti mut ja Linon kotiin ja lähti vuorostaan paluasemalle uuden harrastuksensa pariin, jääauto ja piikkirenkaat :)

Iltapalaa syödessä muistin antaa Linolle käteen mun äitiltä löytämäni käyrän lusikan, mikä mul ollu pienenä ja vitist Lino söi ekaa kertaa iltapuuronsa ihan itte!!! Oli niin onnessaan kun lusikka käänty niin hyvin sen suuhun :)  Nukahti kymmeneltä ja mä nautin täs parhaillaan lasin viiniä, rauhotun ja menen pian nukkuun.

Tarkka selostus mun päivästä oli tää, pieniä arjen asioita vaan nää, kiva että niistäkin muisto jää.

Sini

Antti Heikkilän kirjasta:

Myytit ovat olennainen osa uskomusjärjestelmiä. Eläinrasvojen vaarallisuus on yksi myytti. Asiaa ei ole koskaan voitu tieteellisesti todistaa. Päinvastoin eläinrasvojen korvaaminen teollisesti tuotetuilla rasvoilla on todistetusti tuonut lisääntyvästi terveydellisiä ongelmia.

Nykyinen kaloriajattelu on toinen myytti. kaloriajattelu kertoo koko ravintokeskustelun äärimmäisestä yksinkertaistamisesta. Aineenvaihdunta on hyvin monimutkainen sisäinen säätelyjärjestelmä, jonka tasapainoinen toiminta on keskeinen koko ihmisen hyvinvoinnille. Joillakuilla on vilkkaampi aineenvaihdunta kuij toisilla. Vaikka he söisivät huomattavasti enemmän kuin muut ja vaikka liikkuisivat saman verran kuin muut, he eivät liho. Hormonit säätelevät aineenvaihduntaa. Vasta viime vuosina on kyetty selvittämään näiden hormonien toimintaa ja merkitystä.

Aineenvaihduntaan vaikuttavia hormoneja löydetään jatkuvasti lisää. Säätelyn häiriöt ovat kaikkien ravintoon liittyvien ongelmien keskeinen syy. Niin yli- kuin alipaino johtuvat enemmän tämän säätelyjärjestelmän häiriöstä kuin kaloreista sinänsä. Hiilihydraatit on ainoa ruoka- aineryhmä, joka vaikuttaa suoraan tähän järjestelmään.

Kolmas myytti koskee kotimaisen ruoan puhtautta. ........... en jaksa kirjoittaaa enää, mut ihan hiton mielenkiintoista tekstiä ihan kaikesta mahdollisesta terveyteen ja kipuihin liittyvistä asioista.

Antti Heikkilä, Ravinto & Terveys

t:Sini

lumilaukkaa ja luksuspurkkeja

en oo taaskaan kirjotellu, onneks Sini on sitäkin enemmän :) Nyt on päästy asiaa: mekkoihin!

Olin ma-ti mukana pomoni viimeisellä työmatkalla, lennettiin Brysseliin (Stubbin kaa samalla koneella, ei oltu jutulla kun vaikutti niin kiireiseltä, yleensä pomoni kyl juttelee kaikkien tyyppien kanssa, se on ihana piirre, nytkin oli paluumatkallaan valinnut vaimolleen yövoidetta Jyrki Kataisen kanssa :). Ni siis Brysselistä sit mentiin junalla Luxemburgiin. Mulle uusi maa, en ole ikinä käynyt, ei niin hohdokas kun on aatellut (rahamaailman keskus) mut söpöjä paikkoja ja joulumeininkiä torilla. Ei ehditty nähdä läheskään kaikkea. Saatiin siellä vierailla Euroopan tilintarkastustuomioistuimessa, jossa työskentelee meidän kustantaman Ulos finanssikriisistä -kirjan kirjoittajat. Tosi mielenkiintoinen matka. Mä lensin jo ti-iltana takaisin Suomeen, pomo jäi vielä Brysseliin kokouksiin, viimeiset ennen eläkkeelle jäämistä, hui.

Lentokentät on ihania, onneksi jäi vähän aikaa hengata molemmissa päissä vaikka Brysselissä matkalla kentälle hyppäsinki kertaalleen väärään junaan ja matkustin jonneki Leuveniin asti. Ilta pimeni enkä tiennyt minne juna menee. Niin tyypillistä mua. Mut ystävällisesti neuvoivat mut uutta reittiä lentokentälle. Ystävällinen poika lähes talutti mut oikeeseen junaan :) Paluulennolla ostin koneesta pari luksuspurkkia. Kivaa laittaa nyt kunnon luksusrasvoja naamaan kun on ollut laukkailemassa pakkasessa tänään. Onneks tosin ei enää ole niin kylmä. Mun piti mennä eilenkin tallille, mutta jämähdin töihin enkä kerennyt. Mut eilen olikin yli 10 astetta pakkasta ja tänään enää kolme et hyvin päin meni. Oli aivan mahtava kauden lopetus tallilla. Mentiin pellolle laukkaamaan. En ole varmaankaan ikinä mennyt hepalla niin lujaa. Virossa kyllä, mut eestin hepat on niin pieniä et vauhti ei sit ihan samanlainen. Tän päivän polle Tino on jättikokoinen puoliverinen, wau mitkä liikkeet! täällä kun tota lunta riittää niin sai Timppa nostella jalkoja oikein kunnolla. Ja ratsastajakin pysyi kyydissä. Pelotti mennä sinne, mutta kyllä kannatti.

Anne

16.12.2010

Mekkomessage

Mulla tulee välillä sellanen olo kun nään meidän häistä kuvia ja ku en ollu tyytyväinen siihen hääpuvun yläosaan,mä tyhmänä en sovittanu sitä kunnolla viimesen korjauksen jälkeen vaan kiireessä ajattelin et kai se hyvä on. Sit ennen toimitustahan selvis et apua ja sitä yritettiin pinneillä ja muilla kuristaa kokoon. Niin siis kokeilen sitä himas välil ja mietin et mitä hittoa sille vois tehdä,tänään sit keksin ja puku oli ku toinen. Katkaisisin halterneck olkaimet pois,sillee että jäis graafinen, olkaimeton puku pienel v-aukol. Se vaan aina haastavaa et kui pysyy päällä ja kui saa tuon rinnuksen näyttää miltää ilman liivejä. Mä siis aion käyttää sitä viel jonain kesämekkona lyhennettynä tms. shampanjan värinen ku on,nii ei heti hääpuvuks miellä. Yöaika on aina mun hömppäaikaa ku kaikki pojat nukkuu,mä tietty innostuin sovittaan myös muita mekkoja,on ne niin tyttömäisiä! Missä niitä pääsis käyttään? V-loppuna 60v juhlat,mut puolihame sinneki hyvä, mekot siis roikkukoon komerossa!

15.12.2010

retkellä koskarissa

Kokkikekkukkekka!

14.12.2010

joulu kotona

Tänään on ollu ihan joulu! Kotipäivä alkoi tänään joulusiivouksella,peitot ja tyynyt pakkaseen. Aamupuuro ja sit Linon kanssa pyykin pesuun, (tänää yht 6 koneellista) jota riitti ja jäi viel huomiseksikin. Imuroitiin ja järjesteltiin tavaroita paikalleen.

Valmiiks ei tuo homma kuitenkaa viel tullu,työpöytä on ku lastattu laiva,mutta hyvä mieli on ku sai aikaseks rästejä ja niiden tekemisestä nautti,ku eioo kiire. Linon ehdoilla. Ulkona kaivettii havuruukut lumesta portaille,saa niitä siinä kattella.

Joulukuusi on majaillu paketin perässä ja nyt muistin raahata sen terassille,jalkaa sille ei oo,puulaatikossa kaidetta vastenki iha kivan näköinen. Takas oli valkee, muori poikkes kahville, autto mua keittiön kans. Jatkettiin siivousta aina iltaan asti ja mentiin saunaan koko perhe, koiratkin.

Ruokapuoli ei niin joulunen, puuroa, tortilloja, jogurttia, ilman mikroa :) Katsottiin nauhalt Holiday-leffa, ihan paras, niin paljo empatiaa ja upeat sisustuksetkin. Pakkanen opettaa oleen himas :)

13.12.2010

Annelle tekstaria

Mitä L-purkkiin kuuluu? Onks kaunista? Me käytii sil luontais/vyöhyke-asiantuntijal tänää, hoiti linon, mul itel ens vkol aika. Jos saisin elää joulun ilman pää- ja niskasärkyjä.

Nyt meil kokeilu elää ilman mikroa. :) koulus sillon v.2000, tytöt puhu elämäst ilman mikroa, niin ja sun Sennin 30v juhlil, mut en oo uskaltanu kokeilla, nyt sellanen olo, et linolle en haluu enää mikroruokaa, mielenkiintoinen kokeilu, tuskin huomaan edes mitää hankaluuksia. Mikro tuhoo ruoasta kaiken energian ym hyödyllisen, en oo edes perehtyny asiaan, mut ku järjel aattelee, nii ei se iha mikää terveellinenkää koppi voi olla.

Pikkukattilan käyn kyl huomen hakee, semmonen iha mini 2dl, saa miniruoat lämmittää siin. Anne lentäny tänää aikasin aamul työreissulle ja mä saan ehkä nimmarin mun kirjaan sielt tuliaisiks :) Huomenna petivaatteet kirpeään pakkaseen, mul kotipäivä hu mikä täyttyny vaik jo mistä rästeistä, ehkä joulukorttejaki vois ruveta suunnitteleen, viimetinkaan kaik pitää jättää!
Sini

Multimedia message

Linolla älliä

Multimedia message

Linon oma vaatemerkki! :) ei vaan lundmyr of sweden, ihania!

12.12.2010

ipanapa

sain tänään palautetta etten oo kirjottanut tänne pitkään aikaan. totta. ostin tänään Linolle Ipanapan iltalaulut ja nyt kuuntelen niit itse ihan intsinä. Eilen oltii työporukalla 19 vuotta meiän duunia luotsanneen pomon läksiäisdinnereil. Hauska ilta. Tänään onki sit päiväl nukuttu. Aamul lähdin skarppina tänne maalaismaisemiin. Kävin toimistol aamul. Yksi kollega joi siellä aamuteetä, oli nukkunu tmston lattialla :) tällaisina viikonloppuna Hgis pitäs olla joku 100biljoonaa taksikuskia lisää.

Mun auto oli jumis lumes keskellä Hkii. Pääkaupungis on lunta vähä liikaakin täl hetkel, kai jotain yli puolet enemmän kun Trella. Onneks yks aviomiespalvelu tuli ja kaivoi Viljon esiin. Loistava bisnis. Muuten en olis ikinä päässy sillä tänne. Hgin keskustastasta on lapiot loppunu kaikista kaupoista. Onneksi äiti oli löytäny Orivedeltä pienen vaaleenpunasen lapion Viljoon, huippua. Unilaulut toimii, nyt ei jaksakaan enää naputtaa enempää. Huomenna lisää...

12.12 aamul:
Eilenki ilta hauska, Sini siitä jo kirjoitti, mut Lino niin mahtavalla päällä. Juoksin sen kaa hippaa pitkän aikaa, hihitti vaan ja välillä koiratkin meiän mukana :) Sitä ennen leikki äitinsä kans karkkipapereil ja sai hepulin jo niistä. Ihana tonttupoika.

Tänään on kauheen kylmä, nyt tosin enää -16 Mekkomeron mittaris. Hetki sitten oli vielä -21. Treen tytöt tulee tänne maalle. Kaupunkilaiset maalla. Aloitetaan kierros tankkaamalla Pohjalan tankkimaitopuuroa, sit tonttuilua pitkin Orivettä, hauskaa.

Huomenna lähden aikasin Luxemburgiin jos vaan lentokoneet lentää.

Anne

11.12.2010

tonttuilua

Istutaan la iltaa meil keittiön pöydän ääressä Immasen ja pikkusisko Sofian kans, syötiin Esan kokkaamia tortilloja ja nautiskellaan eilisen pikkujoulun punaviinitonkan jämiä. Käytiin porukal saunas, kera mun äidinkin ku tultii meille suoraan koskarist.

Oltiin päivä siis koskaris ja lähinnä stadiumilla, siel oli perhe-ale-ilta, esalle löyty collaria ja linolle kengät, itelleni pipon ja hupparin. Sofialle ostettiin ihana paksu karvakaulustoppatakki. Käytiin knossokses syömäs, söin lammasta ja paljon valkosipulia että tuntuu suussa v-sipalit vieläki.

Lino heräs kesken unien kekkuloimaan meidän kans, nyt saa kyl pian laittaa takas nukkuun, mut on niin hauskalla päällä ja naurattaa tääl meitä. Heittelee palloa koirille ja kikattaa ja juoksee karkuun, hauska tyyppi.

Oon unohtanu joulukoristeet ihan tyystin, sain äsken kiedottua valot kranssin ympärille ja nyt iha joulu jo, mut ollaan tonttuja kaik.

Sini

9.12.2010

Nimipäivä, juhlaa & joulujuhlaa

Tänään Annen nimpparit, siis joita en muistanu, ei se kyl itekään ennen kun sai ekan onnitteluviestin aamul :)
Niin ja jotain muutakin megajuhlan paikkaa täs nyt on Annel tapahtunu, sun pitää kirjoittaa siit jotain tännekin.

Tää blogi ollu meil alle 2kk ja ihan mieletön määrä tekstiä tääl, siis toiminut just niin kun oli tarkoituskin, tallentaa meidän kuulumisia.

Viikonloppuna on tiedos pikkujoulua pe, lauantaina koskikeskus/Stadium Jokisten (siskojeni) kanssa ja lupaamamme 18v- viikonloppu Sofialle, pienet lahjat ja saunomista ja kekkeröintiä nyt kuitenkin meillä kotona, mökin sijaan.

Sunnuntaina joulufiilistelyä joulumessuilla, sielt tilaan aina Unkilan joululaatikot, perunaa lähinnä, niin mielettömän hyvää se on. Annen ystävät tulevat retkelle tänne maalle pyhänä, jos vaikka piipahtaisivat meilläkin, joulumarkkinoille kai ainakin ja meijerille.
Kiva ja rento viikonloppu tiedossa ja saa olla kotona porukalla.

Sini

8.12.2010

yritäpä Apolloon... Lunta riittää Hgissä.

Ihan uskomatonta miten paljon täällä lunta!!
Yksi urheiluauto mun kotikadulla on kokonaan sen peitossa. Tiedän, et siinä on auto, mut saas nähdä onko auramies bongannut saman :)

Anne

6.12.2010

lomaplänejä

Tammikuu kesälomaa. Mä siis en oo viel pitäny kesälomaa ja halusin sen tammikuulle ku sillon töis rauhallista ja helpoin se pitää ja ajattelen muutenki aina et vapaat on parempi viikol ku viikonloppuna tai sillee et rentoutuu ku ei niin kaikkee koko ajan ja ehtii vaan oleen ehkä. Haluisin tehdä kesälomallani reissun, vaihtoehdot 2kpl ja niiden positiiviset puolet:

1. EGYPTI, lentokenttäfiilis, lento ja pikku jännitys, sukulaisten omistusasunto rannalla, aurinko ja porukal oleminen,uus paikka ja meri,ranta ja vähän vaatteita!

2. LYLY, kesämökki järven rannal,vaarin tekemät ladut,mummun tekemä ruoka,helppous ku nii lähel,vois pyytää käymään ketä vaa, puusauna,ulkoilu, edullisuus,oma aika välil jos mun äiti linon kaa, pääsis hiihtää ja juoksee ja saunaa. Siskot ja ystävät ja tädit mukaa. Takka ja villasukat,tv-ohjelmat,kummitytön 1v... Mökille vaa pääsee ns. koska vaa,nii siin ei ehkä kuitenkaa sitä hohtoa ku egyptis olis. Ehkä aika täs näyttää mitä tapahtuu, tarkoitus kaikel. :) sini

Anne äänestää ehkä kummiski Epygtiä. Vaik Lyly onki niiiiiii kiva! :)

juhlia

Linnan juhlist voi sanoa että yksinkertainen on kaunista. Mun lemppari oli vaalea puku, graafinen, mis mustana janana kukkasia helmaa asti. En muista ny kuka puvun kantaja oli. Chisul oli myös upea, mega rohkea puku, vaatii kantajalt kroppaa ja kroppaa.

Oltii tänää Linon kaverin Eetun 1v kemuil, ihanat juhlat, hyvää voileipäkakkua ja mahtavaa nähdä nuo kaks iha yhtä saman kokoista tenavaa pyörimäs siin ympäril. Kyl on helppoo ny verrattuna vuoden takaseen vastasyntyneiden itkuiseen elämään, nyt vaa lapset leikkii ja osaavat ilmaista itseään.

Meil oli himas ny linnanjuhlastudio ja nautittii ruisnapeista kera täytteiden ja viinistä, ei tunnu yhtää et huomen työpäivä, ihana tunne, näin täytyis oppia elään aina hetki kerrallaan ja ajatella huomista vasta aamuyöstä tai sit aamul, miten herääki. Tää on hetkestä nauttimista parhaimmillaan, lisää siis tv-juhlia tai loppuotteluita tai vaa jotai mikä kaikkia yhdistää ja lähimmäiset kerää yhdessäoloon, mut jouluhan sit seuraavaks! :) t.sini

4.12.2010

Turkkunen

Kävelen tääl pitkin turkusen kauniita jouluisia katuja. Joulutori auttoi hyppäämään joulufiilikseen,ihania pieniä kojuja,mitää ei tosin tarttunu mukaa ku lämmi glögi ja pipari, mikä oli todella maukas. Upea kokemus oli nähdä virallinen kuusi ja käydä kirkos kurkkaan,siel joku onnellinen oli menossa pian naimisiin sitä mahti pitkää käytävää pitkin.

Iittalan ikkunas pysäyttävä valkoine aaltomaljakko mustal sisuksel,makee! Linon kaa käytii mehiläises ku ollu tosi itkunen,nii ettei välil saa rauhotettua, yö oli rankka,seinänaapuritki sai osakseen, tulehdusarvot vähä koholla,muute ok, vatsaki hoidettii jo to kuntoon,mut olisko sit kuitenki siihen liittyvää.

Linon mielestä kivointa caribias on ollu juosta pitkin käytäviä ja varsinkin karkuun,ku kutsuu nii kikattaa ja juoksee entistä kovempaa. Lapsi on terve kun leikkii. Anne just nauttimas hoidosta hotellil,katotaa kui kaunis tyttö sielt si saapuu. Hengailen tääl ulkon ku Lino nukkuu vaunuis,kummityttö välipalal ja pojat olusel. :)

Sini

Joo, on tää hassua hengata valkosis takeis kun jengi tulee tänne pikkujouluihin. Tänäänkin on Turun kaupungin pikkujoulut ja vieraat hienois bilevaatteis tulee sisälle ja me kylpytakeis niiden keskellä, ravintoloiden läpi kylpyläst huoneisiin :)

Anne

Joulutori

Joulurauhaa turkuses!

3.12.2010

lapset leikkii

Rallia turkuses

2.12.2010

Jouluhömpötystä

Joo pertsan jumppaa on päästävä!:)Lähdetää huomen turun kylpylään ja anne laitto et kävivät opiskeluaik ain pertsan tunneil siel. Soitin ku olin topin kaa ulkona,sit jäi puhelin takin taskuun. Hain postit samal ja jämähdin selaa stockan kuvastoa,sit siel oli muutama juttu mitä oon joskus halunnu ja edelleen ja sit selasin viel ja ympyröin ja sit esa voi sielt katsoa jos jotai haluu mulle,linolle,masille ja topille ostaa.

Paras lahja on kuitenkin hyvä mieli ja pitkä halaus, mut silti pakko kertoo mitä ympyröin. Sellanen pata, mil korkea kaula, rakastan uuniruokia ja pataa oon haaveillu kauan, sit soiva enkelikello,siis se kynttilähässäkkä, sitä toivoin jo viime vuonna, sit tietty e-kirja, mut kirjoitin siihen et vasta vuoden päästä, mul paljon viel oikeitaki kirjoja lukemata ja e-kirjat halpenee varmasti viel.Sit linolle kylpytakki,koirille omat pehmolelut,ku omivat linon lelut,vaik kyl tunnistaa omansa.Sit alusvaatteet on aina kivoja. Niin ja kiss kiss karkit ja sisustustyynytki. ;-)
Oikeesti en halua mitään ku että on vaan kivaa ja sais olla huoletta ja Lino olis terve.

Sini

kuntolomalle

Meidän pitäis alkaa laittaa tänne komeroon enemmän mekkoja. Löysin vahingos taas upeen blogin jossa oli niin hienoja vaatteita, mm. Uggeja, niit popoja, joita on kaikilla, mut jotka vaan on nii ihanat. Sinin, Linon ja Espen uudet popot on ehkä vielä hienommat, nään ne toivottavasti huomenna. Talvi on kiva kun on kivoi kenkii. Viime talvena en löytänyt itselleni kunnollisii mustia talvisaappaita, olin jotenki liian myöhäs ja kaikki mitä löyty oli kamalia jalas. Tietty jotkut sellaset sit ostinkin ja kävelin aina baarista mustekalajaloilla kotiin. Tästä viisastuneena tänä vuonna on tullu ostettua kaikki vastaantulleet hyvät mustat talvikengät ja nyt niitä sit riittää :)

Meillä on ihana perhekuntoloma tiedos. Ollaan menossa 'Tallinnan kylpylälomalle' Turkuun. Ihan parasta kun se on paikka, jossa opiskeluaikana jumpattii, sillon aika ahkerastikin ja nyt siellä samoja ohjaajia edelleen ja lauantainakin kolme hyvää tuntia putkeen. Jeeee. Limppari on vaan vähän kipee ja kummitustäti on huolissaan. Parane Limppari, parane. Olis niin kivoja juttuja, Netan ja Laurin uus koti ja pulipuli hotellielämäluksusta.

Anne

ps. Ihana biisi: Jippu ja Samuli Edelmann: Pimeä Onni

1.12.2010

Luonnollinen lapsuus kirjasta..

Nukutin linoa ja luin loppuun luonnollinen lapsuus kirjan. Vikalla sivulla lause joka pistää yksinkertaisuudellaan ajattelemaan: "Nukkumiseen liittyviin ongelmiin törmää yhteiskunnassamme jatkuvasti. Länsimainen vauva nukkuu päivisin enemmän makuuasennon takia ja öisin vähemmän läheisyyden ja ravinnon puutteen takia. Sekoitammeko lastemme uni-valverytmin heti syntymän jälkeen?"