23.12.2010

Aaton aatto

Sennin nimipäivä!

Kotipäivä tänään ollu, mut sitä on vaikeuttanu pari vuorokautta kestäny päänsärky, se on kyl niin veemäistä ku vie ihan voimat, sen kestää ku tekee koko ajan jotain, mut yöllä jos herää niin kipu mieletön. Otin kyl lääkettä, mut ei vahvimmatkaan tehoa, ku pahin kipu päällä. Yöllä en jaksanu edes Linoa kantaa ku jalat ja kädet ihan voimattomia ja herätin Esaa apuun. Tänään kipu loppu iltapäivästä ja nyt osaa taas nauttia tästä ihanan kivuttomasta olosta.

Mulla olis ihan sikana kaikkee hommaa ja silmätki jo ihan puolitangossa, mut täs mä vaan istun. Yritin pyytää Esaa avuks ja ku se kattoo tv:tä niin tuli olo et hitto en mäkää sit mitään tee, kai ne ehtii viel aamulki ja tulin koneelle.

Tultiin vähä aika sitten ystäviemme maatalolta, mun kummityttö asuu siel ja ja siel on aina perinteiset kuusenkoristajaiset näin aaton aattona. Emäntä oli laittanu juustoja ja viinejä, leipiä, ihanaa maustelimppuaki. Sitten Anne toi pomoltaan saadusta kokonaisesta kalkkunasta sinne osan, onneks oli pilkottu, ettei näyttäny eläimeltä. Kalkkuna oli kyl hyvää kera Lounaspisteestä ostetun chili-majoneesin kera. Kalkkuna istu etupenkillä turvavöissä Annen seurana kaupungista maalle :) siltä puuttu vaan se morjestuskäsi.
Me ollaan vaan niin kauhuissaan tollasista kokonaisista eläimistä, yök toisaalta, vähä ku kala jos sillä pyrstö ja silmä ja nahka.

Viiniä nautittiin ja sen takia mua nyt jo väsyttääkin, ja jälkkäri viintäkin, ei oo tullu aiemmin sellaisia maistettuakaa.

Muistettiin just ennen lähtöä se kuusikin koristella, Lino söi omena-palloa ja kuusi pysy pystyssä vaik oli vähä vinossa ja tapansa mukaan latva kaartuu kattoa pitkin. Kuusi sai omenansa ja suomen lippunsa ja kummitytön "baby´s first christmas pallon, vaikee tajuta että tytön eka joulu ku Lino jo ihan konkari mut ne kuitenki lähes saman ikäisiä.

Lähdettiin Linoa viemään kotiin nukkuun ja muut jäi pelaan isäntä vs. emäntä- peliä, kuulosti hauskalta, vähä sma ku joskus oli kiss fm sukupuoltentaistelu game.

Aattona ohjelmas: anopil aamusta iltapäivään ja sit mun äitelle siitä iltaan. Näihin paikkoihin kokoontuu tänä vuonna porukat, viime vuonna oltii meillä ku Lino oli alle 2kk ja en tajuu nyt myöhemmin et miten jaksoin sillon ottaa ketään vastaan ku en nytkään jaksais kestitä isoa porukkaa. Toisaalta harmi ku kukaan ei nää mun joulukoristuksia, mut toisaalta taas niin helppo mennä vaan kotoo muualle. Anne sun pitää huomata mun joulukoristukset et edes joku ne näkee!

Kuusi on viel koristelematta, en tod mee nyt ulos, siis se on meidän olkkasrin ikkunan takana terssilla, siel ny jo -30 C , hyr. En oo muuten viel kertaakaan käyttäny pitkiksiä tänä talvena.

Ihanaa huomista jouluaattoa ystävät ja joulupäivää ja tapania. On täs joulus jotain ihmeellistä taikaa!!!