15.3.2014

Aikaa kokkailla

Tänään lauantaina aamu alkoi salitreenillä, koomista et just viikko sitten näin kaverini päivityksen la klo 10 et jo salil käyny..ja mietin mielessäni, et ei ikinä, miten joku pystyy. Tänään aamulla oli himo päästä toteuttamaan Maijan tekemää salitreeniä, jossa suurin osa liikkeistä tapahtuu omaa kehoa painona käyttäen.

Lapset söi mummilla aamupalan, tultiin kotio viemään koiria lenkille, lämmitettiin eilistä sapuskaa eli lihapullia, muusia ja kastia, ihan taju hyvää, kaik ihan parhaista raaka-aineista, liha lähitilan herefordia jne..
Paitsi et muusia oli niin vähän että tein kasviskeittoo kookosmaidolla itelleni ja ompahan huomiseks siinä sapuska meil ku isi ei oo kotona. Sillon ku porukal kaik syödään, niin on liharuokaa, muuten kasvista.

Lenni nukahti rattaisiin heti terassille, hymyilee silmillään aina ennen nukahtamistaan, katselen ikkunan läpi niin kauan kunnes nukahtaa. Söpöläinen.

Linon kans nukutaan vierekkäin viikonloppuisin päikkärit, poika vaan pelleili ja hihitteli ja ei voinu itekään olla repeemättä kun toinen nauraa kikattaa ja vaihtaa mun kans nenää, sit jossain vaihees on laitettava stoppi ja kyl siinä tais puoltuntia mennä et malttoi rauhottua. Tuttiaikaan se olikin ihan liian helppoa, sen jälkeen haastavampaa.

Pakkases oli marjasekoituspussi, soseutin ne jäisenä blenderissä ja suurustin kiisselin pohjan, lisäsin marjat ja inkkarisokeria, tuli hyvää ja niin maailman helpoin välipala lapsille ja niin ravintorikas, lämpöistäkin viel, ihanaa.

Lähettiin porukalla kauppaan, meni hienosti kauppareissu vaik välillä pojat on mahdottomia apinoita siel ja kärryt täyttyy millon mistäkin. Nyt taisteltiin hetki jogurttihyllyllä kun en suostunu ostamaan neljän pakettia sokerijogurttia, miten tollasia voidaan edes markkinoida lapsille, en tajuu. Tehtiin namipäivän kunniaks kompromissi ja lupasin et yhden pikkupurkin saa jotain neljän sijaan.

Jäätiin poikien kans ulos leikkimään hippaa ja koirat juoks keppiensä perässä ja järsivät niitä. Pojat viihty hetken hiekkalaatikolla, vähä oli jäässä, mut muuten kaik nii sulaa.

Otettiin pakkasest sisäfile sulamaan aiemmin päivällä ja sillävälin kun me ulkoiltiin, niin iskä paisto pihvejä ja teki ihan huikeen pippurikermakastikkeen.

Yritetään viikonloppuisin pakkasesta aina tehdä jotain erikoisempaa liharuokaa. Ja ne pihvit paistu just hyvin medium+ tai sinnepäin.

Pojat leikkineet olkkarissa pikkuautoillaan pitkää lankkua hyväks käyttäen, ihanaa yhdessäleikkiä. Kylpyvesi valumaan ja apinat alasti sähiköi kylppärissä kunnes sain ne veteen touhuamaan. Tästä menosta pitäis ottaa videoo, ihan tajutonta kokoajan, niin kovaäänistä, tavaroita lentelee, vauhti on hurjaa, päät kolisee, mustelmia tulee, hetkeäkään eivät istu paikallaan. Mut kylvys istuivat ja mä sain pyykkei laiteltua vieressä. Pian meno oli hillitöntä ja kylpyvesi senkun väheni, sitähän oli kattoo myöden. Pikku vesisota, kunnes liityin poikien seuraan ammeeseen ja leikittiin pesolla ja kwaziilla ja viivi-pupulla.

Pakkases oli banaaninpalasia, kermaa, inkkaria ja vanilijaa, otin sulamaan pöyeälle hetkeks, tein karamellikastiketta ekaa kertaa, siis ite tehtyä jackymakupalaa, ihan huippua!!

Jätskiaineet blenderiin, eihän se jaksanu pyörittää, lisäsin maitoo ja sit pyörähti.
Oli myöhä jo ja en voinu enää jädee pakastaa joten syötiin vetelänä kera karamellisoossin.

Nyt nukahdan, toimelias päivä, ihana päivä. Vau mitä uusia makuja!!

S