29.3.2014

Metsän aarre..lähde

Viimeaikoina on tullut paljon kysymyksiä terveyteen liittyen joten tässä kooste näin extemporee parhaani mukaan.

Kaiken a ja o on stressittömyys. Stressi syö kehosta tärkeät ravinteet ja sisäelimet ei toimi kunnolla mikä altistaa kuonan kertymiselle ja näin ollen tulehduksille jne. Pyri olemaan onnellinen siitä mitä on, keskity niihin hyviin asioihin ja elä tässä hetkessä, mene eteenpäin sydämelläsi. Luota tähän maailmaan ja rakasta lähimmäisiäsi sekä koko maailmaa. Luo positiivisuutta ja uskoa hyvää ympärillesi.

Ja sitten fyysisiin asioihin..
Ihminen koostuu suurimmaksi osaksi vedestä ja suoloista joten panosta niihin ennen kaikkea ja jos et jaksa nähdä vaivaa muihin asioihin niin juo aina kun mahdollista lähdevettä, kaivovettä.. Ja nauti suolaa, joista laadukkaimpia kalaharin suola, ruususuola jne..puhdistamattomat suolat. 5tl minimiannos per pvä. Aamupuuroon tai smoothieen 1 tl, vesipulloihin 2-3L päivän mittaan 1tl, rakeina suuhun 2tl ja ruoan mukana 1 tl, tää ny tällainen heittoesimerkki miten itellä menee.

Rasvahapot seuraavana, joten tankkaa laadukkaita öljyjä ja vältä keinotekoisia margariineja ja muita valmistuotteita joista saa lisäaineiden lisäksi hurjasti omega6 ja jos sen suhde ei pysy tasapainossa omega 3 kanssa niin aiheutuu monia kehon häiriötiloja, aivoperäsiä, hermostollisia, verisuonien tukkeumia jne.. Joten jos ruokavaliossasi on kutosta niin tankkaa myös reilusti kolmosta. Jos taas vältät jo kaikkia valmistuotteita niin joku hyvä esim Udo's 3-6-9 öljy hyväksi. Frantsilalla kans hyvä öljysekoitus. Tasapaino tärkeä. Ite tankkasin pelkkää kolmosta vuoden ja nyt otin rinnalle vast kutosen. Ja jos muisti pätkii tai pää tukossa niin öljyhuikka tekee ihmeitä.

Kaik tietää että suoneen laitetaan suolavettä ja pelkkä vesi ei toimi, joten nesteen imeytymisen ja solujen toimimisen edellytyksenä on suolat kuten mm. natrium, kalium, magnesium, sinkki, jodi.

Natrium vie sisälle, kalium kuljettaa ulos, sinkki pitää yllä, seleeni rakentaa, jodi käynnistää, magnesium pitää solut elastisina.

Esim. tilapäinen hermostuneisuus/stressi hoituu kalium(potassium), magnesium ja öljy tankkauksella.

Näitä kaikkia ainesosia tulee saada ja on hyvä tankata mutta mistä tietää kuin paljon. Helppoja kotikonsteja on testata tasot päivittäin tai vaikka viikottain.

Jozon käsiteltyä suolaa en niin liputa, mutta hyvin testiin soveltuu jozon merisuola, josta poistettu natriumia eli suola on kalium-painotteinen. Tällä kun pesee aamulla hampaansa tai siis käytännössä kaadan purkista n.tl suolaa kämmenelleni, hieron harjan siihen ja levitän hampaille, tän jälkeen laitan ihaninta Frantsilan sinistä tuubitahnaa harjallle ja harjaan normaalisti. Makumieltymys kertoo paljon eli jos suola maistu pahalle, on kehossa kaliumin vaje..stressiä, unen puutetta, turvotusta, tällöin olis hyvä kaliumia tankata eli esim Solgarin potassium valmiste 4-8kpl pvä. Ja jatkaa testailua kunnes makumieltymys helpottaa ja pesee välillä vaik ruususuolalla ja sit taas kokeilee jozoo.

Natrium tasot selviää heittämällä vaik ruususuolaa suuhun, pitäis maistua sokerilta, jotta tasot olis ok, hei kellä maistuu?? No lapsilla tietty, perheissä joissa suola-asiat kohdillaan ja lapsen keho toimii!! Suolaa ei voi syödä liikaa, se ylimääräinen poistuu virtsan mukana kun taas käsiteltyjen suolojen kohdalla keho joutuu tekemään rutkasti töitä poistaakseen tämän tuntemattoman aineksen.

Sinkkisulfaatti liuoksen (apteekeista tilattuna) purskuttelu kertoo tilanteen. Itelle riittää tankkaus silloin tällöin, varsinkin jos kurkku kipee, niin haen sinkistä immuniteetin vahvistusta.

Magnesiumia (chloridi) myydään treel sokoksen apteekissa 200g pusseissa 8e ja jos kysyntää niin oriveden apteekkikin luvannut pussittaa. Laita tätä 4rkl puolen litran vesipulloon jääkaappiin ja ota aamulla purskutteluhuikka, makumieltymys kertoo et kandeeko tänään tankata...aina kannattaa : ) Suurimmalla osalla vajetta on runsaasti. Oireita hermostuneisuus, kaikenlaiset vatsavaivat, närästys, lihaskrampit jne..
Purskuttele nestettä suullinen ja sylkäise pois, jos hyvää niin nielaise. Tyypit jotka tankanneet vuosikausia magnesiumia puristeina niin yllättyvät tuloksista ja oikeesti se rupee maistuun hyvältä kun tankkaa tarpeeks.

Jodispriilinimentti, apteekis 3,5e, maalaa pieni pallo kämmenelle ja seuraa tilannetta, jos imeytyy alle päiväs, niin on melkonen vaje, pitäis pysyy viikon, mul pysyy tilanteest riippuen 2-5vrk. Linolle ja Lennille testannu ja niil kestää 5-6pvää vaik käsii pestään runsaasti. Joten lapsilla yleensä jodi-tasot kunnossa.

Voin antaa näistä kaikista lisätietoja kysyttäessä.

Ja miks hitos me tarvitaan kaikkee lisää, no kun nää on perusjuttuja joita ennen saatiin vedestä, maaperästä eli kasviksista, lihasta vielä kun eläimet söi ravinteikasta luontoa. Ei ollu tätä sähkösaastetta, ei stressiä, ei ollu kehoa rasittavia/tukkivia lisäaineita, puhdistettuja viljoja, sokeria. Joten nyt keho tarvii vähän apuja selvitäkseen tästä kaikesta.

Raitis ilma kunniaan!!

Niin ja lisäks viel tietty antioksidantit..mut nyt rupeen nukkumaan. Muista dee ja bee ja cee, runsain määrin, suun kautta imeytyy parhaiten. Deetä ainakin 100, ceetä 2-4g, beetä joku yhdistelmä tai ainakin b12 suihke. E kans tärkeää, saa siemenistä.

Lisämunuainen pitää kilpirauhasen tasapainossa, herättele se aamuisin cee vitskulla, esim purista sitruuna veden joukkoon ja rkl kossua, loisto aamujuoma heti herättyä. Käynnistää, herättää ja puhdistaa sekä valmistaa päivään. Tai 2-4g Solgarin ceetä, kun tulee ripuli on cee taso ok, joten sit voi vähentää. Kandee siis löytää kaikissa valmisteissa ne oman kehon tarvittavat määrät eikä syödä turhaan puristeita saati jos ei imeydykkään suolistosta.

Nii eli syö siemeniä ja lehtivihreää, merilevää, suomaa, öljyjä ja marjoja, kasviksia ja syys omenia, riistaa, laadukasta kalaa ja lihaa. Yrtit on helppoja ja niitä saa mistä vaan, pureskele persiljaa, nautiskele sitruunamelissaa jne..Juo lähdevettä ja nauti suolaa. Hymyile ja liiku luonnossa. Pidetään hauskaa!! Ja otetaan rennosti!

S

Oikolukematon..nukahdan ny