31.10.2013

Lenni!!! +korvakarvat

Joku on vieraillut äidin vaatekaapissa
Tää on niin paras!! : D
Korvahoitola
Tää vaatehuonesessio oli niin pakko kuvata kun sattu luuri olemaan kädessä.

Niin hiljaista... Lennii, missä sä oot? Poika kiljahtaa jotain ja kun menen katsomaan niin tulos on tää, että vaatekaapin laatikot on kaik lattialla sikinsokin ja jätkää ei näy missään kunnes verho heilahtaa.

Ei voi kun nauraa.

Tää päivä meni kotosalla ja lääkärissä, sillä Lino valitti korvaansa aamulla. Meil on kämppä niin valkosipulin käryä täys et luulis paranevan, joo ja kaik kikat on käytössä. Lääkäri ihmeissään kun tokasin, et okei kiitos tiedosta, me tästä mennään.. Linol oikea korva ja Lennikin samal tutkittiin niin flunssaperäistä punoitusta silläkin. Lääkäri kysyi et miks tuutte tänne jos et halua lääkettä..nooo..halusin vaan varmistuksen et mikä tilanne, hoidan kyl ite kuntoon tai ainakin seuraan viel pari päivää. Jos nää olis mun lapsia niin antaisin kuurit tai voit sä pari päivää seurata ja antaa kipulääkettä...ja mä vastasin et kyl mä teidän muiden mielipiteet tiedän. Särkylääkettä annan jos tilanne vaatii. Nyt ei tähän iltaan mennes oo tarvittu.

Linolla meni ohi kipu jo ensimmäisen hoidon jälkeen aamust ja antoi lääkärinkin tunkee lamppuaan sinne vaik aamul huusi mulle kun vaan hipaisin. Katotaan huomenna ja reseptit on takataskussa jos kolmes päiväs ei ohi mee, mut nyt taas vahva usko et menee itellää.

En halua vaarantaa lasteni terveyttä vuodeksikahdeksi eteenpäin sen takia että pitäis nyt just saada pika-apu tähän. Nyt ei kipua, ei kuumetta. Odotetaan ensin hetki ja annetaan kehon itse parantaa ja vähän toki avustaa tätä prosessia kotikonstein. Antibiottikuurin haittavaikutukset kestävät jopa vuosia, eli vältetään aina jos mahdollista.

30.10.2013

Kurpitsakeittoa


Halloween!?
Syötiin keskustassa lauantaina kauniissa kodissa kananluukeitinliemeen valmistettua kurpitsakeittoa. Valkoviiniä, paahdettuja kurpitsansiemeniä, rucolaa, stockan oliivileipää ja setämiehen ystävällisesti pyydystämää ja fileoitua kuhaa. Hyväää!!

Saiskohan tästä kodista julkaista myös muita kuvia?? Mul muutamia kuvia joita nappasin la, tästä persoonallisesta kodista, jossa suurimmalla osalla tavaroista on tarinansa ja kokonaisuus on taidetta. Koti kaupungin katujen yllä.


ps. Sain lopun kurpitsan mukaan, meil onkin nyt soppaa kans, riittoisa kurpitsa!

S

Salad Bar

Mikä mieletön ihana ruokapaikka, kahvila, smoothiemesta. Toi salaatti tuoreella fisulla, Kala-Wilgreniä vastapäätä meni niin nautinnolla alas.
Olin pe ja la asioilla tre. Annen synttäreitä vietettiin ravaamal paikast toiseen. Ikeassa mm ja illal isäl ja Erjalla juhlaillallisella.

Kauppahalli on ihana!!

Kynttiläaamu

Anne ei voinut uskoa silmiään kun aamul laitoin tän kuvan whatsappiin, "ei näytä arkiaamupöydältä" juu ei mut illal kun pyyhkäs pöydän ja keräs lelut yhteen nurkkaan niin jostain kohtaa kuvattuna ilme voi olla näin siistikin.

Meil on nykyään harvoin tavarat paikallaan ja kämpäs on jatkuva kaaos ja siivoamisen tarve joissakin huoneist, vaatteita pitkin poikin, leluja levällää, pyykkei kasalla, silitettäviä jonossa.

Must on ihanaa et mua tää asia ei häiritse ja osaan kyl laittaa ruokaa vaik laskutasoo ei oo vapaana ja askarrellaan lattialla, siel missä on vapaata ja vähemmän hiekkaa. Puoles tunnis kodin sais näyttämään kauniilta, kun tavarat tunkis laatikoihin ja kaappeihin, mut kivempi laittaa ne sit oikeesti järjestykseen kun on siihen inspis. Lelutkin meil levällään niin kauan kunnes ne oikeesti kerätään omiin lootiin, sekasin eivät ole siis koskaan paitsi lattial, kivempi aloittaa taas kun löytää mitä etsii.

Eli näköjään mun tapani on et tavarat joko visusti paikallaan ja kaapit ja loodat kauniissa järjestyksessä tai tavarat nähtävillä. Sekainen laatikko pahin painajainen :D

Mut eiks oo kaunis kynttelikkö!!? PartyLite-ostos, sopii verhojen kaa.

S

Kaik lehdet jo maas

Kuvas ollaan aamulla lähdössä jälleen kerran myöhässä hoitoon ja töihin. Lino kiipeilee kivillä ja napsii kuvia joista tämäkin otos tuli rajailtua tällaiseksi kuvaksi..Lenni vinkuu syliin, ei halua kävellä. Matalalle pikkumiehelle parikymmentä rappusta on jo iso juttu ja sylissä pääsee vähemmin ponnistuksin.

Meil on herätyskello soittaas 7.25, yritän hiippailla ettei Lenni heräis, puuron keitto alkaa useimmiten tiskaamalla likoamassa ollut kattila, hammaspesulle ja kasvoihin rasvaa ja tököttiä, lapsille katson vaatteet. Vihersmoothin valmistelu, pojille aloe vera, kalaöljy, d-vitsku ym..vaihdellen, omenan viipaleita, kurkkuu, porkkanaa kouraan ja marjat sulamaan puuron päälle ja siemenet, hunajat, suola, voi joukkoon. Teevesi kiehumaan ja pian yrtit hautumaan ja pullojen huuhtelua. Joka välis jompikumpi pojist hetken sylissä. Syödään ja sit usein pojat jäävät leikkimään hetkeksi, kun etsin itselleni vaatteet ja ripsarit j poskipunat kasvoille. Tukkaa sipasen kolme harjanvetoo ja ponnarille taa puoliks tai kokonaan.

Yritetään syödä ain het kasilta ja vartti siinä vähintään hujahtaa, enemmänkin, jos luetaan samalla tai katsellaan ulos lintuja, haukkuja, naapurin autoja.

Pukemisen kun aloittaa jo puolelta niin ehkä ysiks hoidossa, mut harvoin pysytään aikataulussa. Siivottavaa tulee yllättäen..ruokaa ja pissaa, Lenni se riisuu ite vaippansa välillä jne. Koiriakin ulkona käytetään ja kuva napattiinkin just kun haukut oli takapihalla.

Ajatteleppa jos syöt jogurttii aamul ja laitat siihen pari rkl mustikoita tai syöt puuroo tms marjojen kera..vaihda toistepäin..isän kaa puhuttiin töis aiheesta tänään.. syö marjoja 2-5dl/pvä ja siihen mauksi vähän jogurttii tai puuroa jos haluaa..mä vedän hunajan kaa. Enemmän energiaa ja hyvää oloa päivään. Ihmiset ain säästelee kallisarvoisia marjoja pakkases ja meil muori syö edellisvuoden marjat ensin, tuskin enää ravintoarvoa ja sit on kuitenkin varaa ostaa huom kalliimpi esim karkkipussi, takeawaykahvi tms. Mustikkapussi n.2€, nappaa vaik evääks töihin niin on sulanut iltapäivään mennessä ja fiilis huipusssaan kotio päästes kun nautittu kiva välipala töissä. Mustikat mielletään liian arvokkaiksi, mut miksi et antaisi itsellesi parasta polttoainetta..ku laittais rahaa pankkiin.

Nopeeta tekstiä tänpäivän asioista :)

Syötiin tänään pakkasesta kuhaa, paistoin ikean valurautapannussa reilus vois ja öljys, mut en osannu, jäi vähän kii. Kaloist tuli hyviä, suolaa pippuria, tuoretta tilliä, kermaa ja lopuks sitruunan mehua, nam kera kermaviilikastin kans. Pojilla perunaa. Kalan kaa on kiva syödä perunaa, muun lihan kaa harvemmin käytössä. Ite on tottunu jo nuorest asti korvaan perunan muilla maukkaammilla kasviksilla kuten porkkanoilla, et en osaa perunaa syödä kuin reilun voin kera.

Eila-muorin nimppareilla poikettiin, oli niin hyvää mansikkakakkua että!!

Askartelua on paljon tiedossa synttäreitä aatellen, josko aloittais nyt heti :) meinaan tehdä sellaista lippunauhaa vai mitä se on, mut tarteehan sellanen ny olla laivasynttäreil mastossa. Aatelin et takan piippu olis niinku masto. Paljon on hommaa ja kiva pitää tavoitteena kaikkia juttuja jos sais tehtyä ennen viikonloppua, ei sitä muuten tuu saatua aikaseks. Vaatekaappia tuli siivottua eilen ja eteisen kaappeja, keittiönkin laatikoita järkkäilly ja putsannu. Helpottaa niin paljon arkea ja kun pipot ja hanskat ja sukat omissa laatikoissaa eikä kaik samassa ja parit hukassa. Järjestelmällisyys on ihanaa välillä :)

Ny lähtee oikolukemattomana, sorii näitä kaikkia kirjoitusvirhwitä.

Lenni osaa sanoo rekka, mut se kuulostaa enemmänkin sanalta kakka :)
Mopo tulee jo hienosti. Lino osaa kääntää takin nurinpäin olevat hihat ja housun lahkeet sekä sukat. Ja eilen pelattiin Linon kaa ekaa kertaa yhdessä vuorotellen Angry Birds -pelejä mun puhelimesta, kivaa! Lino on huikeen hyvä niis, ku mä en tajuu et miten jonkun kiven takaa ne possut lähtee, mut aina jotainkautta sit kun kokeilee..pelimaailma mulle ihan uus juttu, mut eiköhän täs vuosien varrel tutuks tule.

Heippa ja hyvää viikkoa. Huomenna on viikon paras työpäivä..torstai!!

S


29.10.2013

33 + 21 =

On tänään onnen päivä, ei murheista häivää, on tänään onnen päivä ja onnellinen oo!

• Anne 33 v •
• Sofia  21 v •

S

27.10.2013

Sad

En mä tiä saanko linkata tänne tuttavan, ei niinkään läheisen mutta aina niin sydämellisen vanhan koulukaverin blogin osoitteen. (en mä voi kysymättä)

En oo itkeny aikoihin näin paljoa. Luin jo aiemmin blogia, mut viimeisimmät tekstit ottaa niin koville.. vanhempien tuntemuksia ja ajatuksia, en voi käsittää sitä tuskaa mitä perhe kokee. Lapsi on tässä ja nyt mutta hänet viedään pian pois. Kummaltakin niin rehellistä tekstiä jota on vaikea enää nähdä kyynelten keskeltä saati mitä myllerrystä perhe ja läheiset kokevat sisällään. Ihan liian hurjaa, miks kenenkään tarvitsee kokea noin kovaa tuskaa.


Voimia tähän hetkeen, voimia tulevaan <3

S

Linon takki

Mun piti aleille asti sinnitellä takin ostoa, siis joulun jälkeen, mut tarve oli jo lämpöiseen takkiin millä saa rymytä pihas ja pientareilla. KappAhl 49€ ja sit kun osti pojille vedenkestävät rukkaset kummallekin niin osta 3 maksa 2 toimi hyvin.

S

Vallilaa verhois

Vallilaa

Poikkesin eilen K-Raudassa etsimässä jatkopalaa verhotankoomme, nämä tuotteet pisti kauneudellaan silmään. Niin ja sain loistavaa palvelua, vaikkei tankoa löytynytkään.

S

23.10.2013

Alekoodi minityyli

http://www.pikkujalat.fi/product_details.php?p=1067

Pikkujaloilla 20% alennus nyt 27.10 asti koodilla minityyli. Linkin takana kauneimmat kengät :)

Pikaruokaa

Tää sapuska on meil kerran viikos, helppoo ja nopeeta.

Maustamattomat ohut fileet vuokaan kera runsaan oliivi, kookosöljyn, soijakastikkeen, suolan, yrttien, voin, tomaattien kaa. Tänään lisäks lehtikaalia kokeilumielessä. Kanat on kuorrutettu valkosipuli/inkivääri/sipulimössöllä ja päälle viel äiten kuivattamia lipstikkaa ja persiljaa. Niin ja mausteena koko hommaa on currykurkumakorianterikuminaneilikkachilimustapippuriseosta. Tekee hyvän maun kanaruokiin.

Riisiä keitettynä pakuriteessä lisäks.

Kanaruoka ei lämmitä mieltä eikä kovin eettistä oo mut sallittakoon se kerran viikossa.

S

21.10.2013

Ruskeet nahkasaappaat

On ollu hakusessa jo viime talvena ruskeat nahkasaapikkaat. Tämmöiset käväs mul kotona ja upeat olikin, mut varreltaa kahden pohkeen kokoiset ja läks takas. Oli todella laadukas nahka, hinnaltaan 165€- 50% eli alle satkun.

Onks kellään varastossa matalahkoja saappaita, vaalean ruskeasta tumman ruskeaan? Laita ihmeessä kuva vaik spostilla jokisininen@gmail.com, jos olet luopumassa 10v vanhoista saappaistasi, kuva mulle ennen kirpparille vientiä kiitos :)

Niin ja koko 39-40 riippuen mallista, voin suutarilla kavennuttaa jos liikaa varsi höröttää.

Haeskelen saappaita kirppiksiltäkin, kyl ne viel vastaan tulee, ne täydelliset ja yksinkertaiset joka paikan saappaat.

Kiitos :]

S

Raitaa

Täst kuvast tuli mieleen..juhlitaan Linon synttäreitä tänä vuonna raita-teemalla. On pyydetty, että vieraat pukeutuisivat raitapaitaan ja teemanahan on Linon itsensä suunnittelemat Laiva-synttärit.
Hangossa kesällä tämän asian päätti ja mä tietty kysynyt moneen kertaan et mitä haluat että siel tapahtuu, niin laivoja vaan paljon ja onkia kaloja kylpyammeesta..näillä mennään ja raidat on mun tapani saada kemuihin visuaalisuutta, kevyempi kuitenkin kuin naamiaiset..mikä sekin sopisi kun pyhäinpäivää sillon vietetään. Eli merirosvoksikin saa pukeutua..joo Linolle merirosvolakki ny jostain?!
Pukeutua saa miksikä vaaan, laivassa kun voi asua keitä tahansa.

Rennoil merkeil juhlat järjestetään, ei kauheeta panostusta, mut jotain kivaa koristetta jos keksitään niin askarrellaan. Lino odottaa kovasti synttäreitään jo. Öitä laskettu parin viikon ajan :)

S

Sydän-Lenni

Lenni kirppiskamppeissaan. Tiedän et kaula paljaana, mut vedettiin vetoketjua ylemmäs ja kurvattiin vaan kotoo mummelille.

Lennil Hangon merenrantatorilta kupla-autosta ostettu 1€ rosvopipa.. Takki parin vuoden takaa löytö 8€ Linolle, housut myöskin Hangon 2nd handista pari vuot sitten Linolle, kengät on pikkujaloista tilatut alekengät Linolle, ihanat ja ei oo menny miksikään.

Miks kirjoitan tänne nyt, on kun en tiä oonko kirjoittanukaan, Lennillä on vasemman rinnan päällä syntymämerkki sydän, malliltaan täydellinen, kooltaan n.2-3cm. Kun Lenni oli vauva, aina mietin et onko mustelma ja neuvolassakin useasti kysyivät mut sit kirjattiin korttiin ja on seurattu sen muuttumista.

Oltiin kylvyssä poikien kans, öljyä, merisuolaa, yrttejä ja ripaus magnesiumjauhetta..rentouttaa ja hoitaa ihoa sekä tasapainottaa vatsaa. Ostan jauhetta apteekista kilon paketissa, Tampereelta saa Sokoksen apteekista 200g pusseiskin, nautitaa myös sisäisesti purskutellen, 4rkl/ 1/2L vettä per pari päivää. Jos maistuu pahalle, on magnesiumin puutos. Kohta vuosi tätä nautiskeltu mielenkiintoisin kokemuksin. 80% ihmisillä on magnesiumin vaje. Aiemmin syötiin lisänä tablettimuodossa mut tuo purskuttelu kertoo heti tilanteen. Magnesiumkloridi n. 70€/kg, säilyy pari vuotta, tasapainottaa vatsaa, lihakset rakastaa, aivoille tärkeää ja ehkäisee masennusta ja pääkopan tukkoisuutta. Tärkeimpiä lisäravinteita sinkin ja merisuolan sekä öljyjen kanssa, niin ja D-vitskun.

Ihana lämmin kylpy, energiaa silti riitti, en syönyt töistä tullessani kun muutaman porkkanan ja kurkkua ja join paljon suolavettä, mikä energinen olo tuleein kun ei pamppaa itseään ruualla turpeeksi..vaik kivaa sekin on :)

Rasvasin Lennin ja käsittelin pitkän aikaa jalkapohjia, aktivoin sisäelimiä, jotta keho paranuisi, Lennillä ollut nuhaa reilun viikon, ei paha, mut lievää, toivotaan et menis ohi ilman muita oireita.

Siinä rasvatessa selattiin Tuomas-veturi kirjaa ja ihailin tätä täydellistä sydäntä hänen rinnassaan.

Yks kirja luettiin makuullaan ja kun valot sammui, poika nukahti rintojeni väliin tuhisten, sinne se päänsä aina painaa ja paidan nostaa ihon paljaalleen. Taitaa tulla melkonen tissipoika isona.. ;)

Pojat leikki koko illan yhdessä ja mä sain maksaa rauhassa laskuja, miten mukavan helppoa ja tiskatakin ehdin, pyykkejä laitteleen, talvitakit kokeilemaan ja kesätakit säilöön. Hemmetisti kaikkee hyödyllistä.

Kivaa elämää, ihania ihmisiä ympärillä, kiitos.

S

19.10.2013

Kurapöksypoitsut

Vesileikeis viihdytään. Ihanat kelit, aurinkoa ja suht lämmintä. Porukalla talkoiltu ja nukutaan poikien kaa "aitauksessa"..hah

S (#aitta)

18.10.2013

Merisiili, rausku, hai, sinivalas jne..

Me on piirretty kaloja ja mereneläviä enemmän kun koskaan ja Lino onkin kehittynyt piirtäjänä huikeesti ja rupeaa otukset näyttämään itseltään.

Kuranen keli, saa ihan kurahousut ja kumpparit olla. Eilen oli haalarit törkyses kuosissa, tänään viisaampana.

Lenniä kyl joku välillä jurppii, kiukkuaa, heittää kirjaimellisesti hanskat tiskiin, menee härnäävä ilme kasvoillaan rantaa kohden, paiskoo tavaroita, kaataa kaiken, tyhjää muorin laatikot lattialle... Sylissä on hyvä olla ja äidin syli kelpaa vain. Leikkii kyl välil Linon kaa iloisesti mut äidin huomattuaan aloittaa taas mielenosoituksen. Joku vaihe kenties tai sit on korvatulehdus tms herkistämässä mieltä.

Nukuttiin just kahden tunnin päikkärit, ihan parasta, tuntee kuinka energiat latautuu ja taas on puhtia pukeutua ulos hääräilemään.

S

17.10.2013

Ensilumi#Lyly

Syysloma!!

Tänään se alkoi..syysloma!
En mä tiä onks tää lomaa, mukavaahan töissäkin on olla ja lasten kaa huomattavasti hengästyttävämpää. Meil oli suunnitelmissa poikien kaa startata pomppukerhosta Vallesmannin kautta mökille, mut tääl sitä ollaan kotona päiväunilla. Lenni on niin itkuinen ja toisia päikkäreitä jo vetää tänään eli kipeä on ja ite en haluu sit väkisin tehä lähtöä kun ei oo pakko ja mennään illalla vasta sitten. Ny unille :) ..se tekee tästä päivästä lomaa :)

16.10.2013

Lenni bloggaa

Lenni on löytänyt tänne kuulemma toisen jäsenen kuvan ja lähettänyt :) sen siitä saa kun ei itse kirjottele blogiin koskaan :) Anne

Lähetetty iPhonesta

Immaska

15.10.2013

Häntyys

Lenni puki ekaa kertaa ite housut jalkaan, voi miten oli niin ylpeä tästä taidostaan!! Ihana:)

Lino ja isi läks uimahalliin ja tätä olikin jo odotettu viimeviikosta asti, että kun isin päivystys loppuu niin sit mennään. Meil Lenni on nuhainen ja tietty jäätiin kotio, ny ehtii pyöräyttää tiskikoneen ja pyykit..en jotenkin uskalla koneita yksin jättää ja tiskikoneessa lyhin ohjelma 2.20h, ku olisikin joku tunnin ohjelma.

Lenni osaa sanoo ihan R:n kanssa KIRJA..nyt siis ruvetaan lukee kirrrjaa.

S

12.10.2013

Vaarin käsityötä

Sain muutaman kuvan asiakkaaltamme, jonne vaari teki lattian n.6v sitten. Kehuivat viestissä lattiaa ja ihmettelivät,mikseivät sitä laittaneet myös muihin tiloihin helppohoitoisuutensa vuoksi. Upeen näköistä!! Ja tuo talo Yks upeimpia koskaan näkemiäni, hirsitalo ja mieletön tyyli sekä ihanat lämminhenkiset asukkaat.

Kiva saada kuvia, kivet ja kuvat lähellä sydäntä :)

S

MLL tänään

Mll kirppari-tapahtuma oli laajentunut, myyjiä kokonaiset kolme luokallista ja käytävilläkin porukkaa. Salissa lapsille pomppukerho. Kiva tapahtuma!

Nää pipot jäi kaiveleen, tuo kettupipo ihan ylisöpö ja nuo eriväriset apinapipot olis nii hauskat kans pojille, mut näitä varmasti saa Piialta tarvittaessa ;)

Meidän matkaamme tapahtumasta lähti, Linolle hokkarit, oikein makeet Bauerit kokoo 30, 2€ Lino ihastui ensisilmäyksellä linnaan 5€ ja tänään meil on ilta oltu ritari-Mikkejä, muumitalo kummitytölle 3€, paripalapeliä yht 3€, toppahousut 2€, paksu ja upee kypärämyssy 2€, purkkarikengät ens kesäks 2€ ja autotalli 1€. Jeeee :)

Mitä mietin nyt..
Parasta elämässä ja jokaisessa päivässä on lapsien nukutushetki tai nukkumaanmeno, vaihdetaan viel päivän kuulumisia, mikä oli kivaa tänään, halitaan, hassutellaan, kerrotaan toisillemme kuinka paljon välitetään, niin ettei kädet riitä näyttämään sitä rakkauden määrää, ollaan nenät tai otsat vastakkain ja silitän pientä hentoa hiusta kuunnellen syventyvää hengitystä kunnes laps on unessa, annan suukon otsalle ja kuiskaan hyvää yötä.

Lenni kahdeksan aikaan, Lino kymmenen aikaan, kumpikin saa oman hetkensä, välillä luetaankin, mut yleensä on luettu jo aiemmin... tämä kaunis hetki yhdessä rentoutuneen lapsen kanssa on niin huikee et sydän lataa valtavan kasan rakkautta ilmaan. Lapsella on turvallinen olo ja kaikki on niin hyvin just tässä ja nyt. Rakastan tätä elämää!!!

S

9.10.2013

70-luku

http://70-luvulta.blogspot.fi/


Ihana blogi, kurkatkaa :)

Orivesiläisten kenkä


 http://kieppijalkineet.fi/mallisto/3226-merinovillasaapas/



Talvinen Kieppi-saapikas, missä jalkaterän vuorit on merinovillaa. Päällinen on vedenpitävää ja likaahylkivää vahanahkaa.
Lika lähtee nukkaamattomalla kankaalla pyyhkimällä. Hoito ja huolto vahaa tai rasvaa lisäämällä.

Päällinen: vedenpitävä vahattu nahka
Vuorit: terä merinovillaa, varsi fleeceä
Värit: musta, ruskea
Lestin laajuus: normaali
Irrotettava merinovillalla päällystetty pohjallinen
Koot: 35-42

Nättiä :)

8.10.2013

Harakka

Kaik kimalteleva houkuttaa ja koukuttaa. Ei vaan, täs on mun peruskaliiberia asun mukaan. Kaikilla lähes joku tarinansa, eniten käytössä hopeiset rannekoru ja kello. "Keskenmenolahja" Annelta saamani hopeinen rannekoru lohdutuksena, silloin reilut 2,5v sitten. Gant kellon sain 30v lahjaksi, kaulakoru on siskolta lainassa, kuulemma äidin ostama jostain reissusta, sormus jalokivigalleriasta viisaudenhampaiden poiston jälkeen verissä suin..kivi pitää kuulemma jalat maassa. Korvikset Annen teettämät nekin. Kuvasta puuttuu monia muitakin tunnearvoisia koruja kuten häissäkin olleet korvakorut, ne palauttamatta Sofialle, mut tallessa on ja hyvässä hoidossa :)

Kultasia käytän nykyään harvemmin vaik kihla-ja vihkisormus kultaisia ovatkin. Kaulakorun ostin aikoinaan ite ja huomenlahjaa sain siihen timanttisydämen. Korvikset teetin vuosia sitten kun ei ollut markkinoilla aitoja kultasia isoja dimankekorviksia, tää sitä Justin Timberlake aikaa. Kello on halppis mut silti ihan jees. Sydänkorvikset peruskivat Cottonista, iso näyttävä koru pari v sit Lindexiltä ja sormus hm, hajuvesi Isiltä tuliaisina. En oo hajuvesi-ihmisiä vaik haluisin olla mut migreeni ja voimakkaat tuoksut ei sovi yhteen. Parina päivänä viikossa on kiva tuoksua hyvälle, mut suihkin lähemmäs reittä kuin kaulaa.

Ihania tärkeitä omia esineitä jotka päällä on kiva olla ja luo perus pukeutumiseen vähän jujua.

Heippa

S

7.10.2013

Testissä

Sain mahdollisuuden testailla näitä tuotteita pilkkahintaan ja sehän passas kun kaikki voiteet oli lopussa ja menin jo muutaman viikon kookosöljy/kaakaovoi/oliiviöljymeiningillä. Jotenkin sitä on vaan kivempi laittaa ihan oikeita kasvoille tarkoitettuja tuotteita naamaan varsinkin aamulla ennen töihin lähtöä.

Täs on yövoide, joka tosin ei oo mull ihan siinä käytössä vaan pari kertaa viikossa naamiona reilummin, öisin oon muutaman vuoden ollu ilman mitään ja antanut ihon itsensä kehittää kosteudensa, vaikk ei se aina helppoo oo, varsinkaan talvisin ja tuo kosteuttava voide aamuisin alle ja ihan super yllätys on tuo värillinen päivävoide, tasoittaa ihoa ja jättää kauniin luonnollisen pinnan samalla kosteuttaen, tykkään!

Tähän asti käytössä on ollut vaihdellen Dr.Hauschka, Forever Aloe, Weleda ja Frantsila, Babor ... Mitä millonkin edullisesti tarjolla ja joka tuubin käytän ihan loppuun, hyviä tuotteita kaikki. Nestemäinen kajal ja ripsiväri viel nature-meikkien ulkopuolelta, vaihdan kun eteen tulee sopiva, tarjontaahan on ja lisää tulee.

Sisäinen öljytys tärkeää ja kokeilenkin nyt ekaa kertaa oikeen kunnolla et vaikuttaako positiivisesti ihon korppuuntumiseen, vehnänalkioöljy, kalaöljy, oliiviöljy jne..joka päivä kutakin vähintään rkl.

Tänään oli niin lämmin, mieletöntä!! Teepaitakeli lokakuussa, wow!!

S

Rohkee juttu!

http://jakejoogi.blogspot.fi/2013/10/kuinka-minusta-tuli-impotentti.html?spref=fb

Viheriä

6.10.2013

Pieni mies

Lenni istuu syömässä kun isompikin mies ja söikin niin hienosti, lähinnä kaikki kurkut, rakastaa kurkkua.

Multa eilen kysyttiin reseptivinkkejä vihersmoothieen ja tässä nyt jotain nopeesti
Pohja:
Jos on yrttiteenloppuja jäänyt kattilaan, pakuriteetä tms..voi sen kipata kannuun ensteks. Hyvänä pohjana voi käyttää myös lorausta riisimaitoa, laitan ehkä 2dl, pehmentää maut, loput vettä, lähde/kaivovesi paras tai hapatettu raanavesikin menettelee. Nestettä 1/2 - 1 litra
Heitä kannuun mitä kaapista löytyy:
-kuivattua nokkosta 1rkl
-salaattiruukku 1/2, lehtikaalia, tuoretta pinaattia, kourallinen kutakin tai vähemmän jos nestettä vaan vähän.
-yrttejä, persilja, sitruunamelissa sopivat aina, niitä vajaa kourallinen
-pihalta lehtiä, voikukkaa, marjapensaiden lehtiä, kuivattuina mitä vaan turvallisia luonnonantimia eli villiyrttejä, niistä oliskin kiva kirjoo oma juttunsa.
-banaani on hyvä laittaa aluks niin sopeutuu ehkä helpommin viherin makuun.
-siemeniä, 2-4rkl, auringonkukan, kurpitsan, kuorittuja hampun, seesamin, chia jne..muista Laatu!
-avokado sopii kans hyvin
-suola ja hunaja, eli ripaus hyvää suolaa ja hunajaa fiiliksen mukaan

Voi aloittaa esim lehtisalaatilla, banaanilla, kuivatul nokkosella tms.viherjauheella ja sit kokeilla uutta ja uutta.

Toivottavasti tämä intouttaa jonkun rohkeasti kokeilemaan.

S
 

Juhlissa kera Lennin

Eilen oli ystäviemme 10vuotis hääpäiväjuhla, heidän kotonaan rennolla meiningillä. Kiva syy koota se sama porukka kasaan kuin häissäkin, tosin kauimmaiset kaimat jäivät tulematta, niin juhlaväkeä oli juuri sopivasti.

Mä lähdin ihan housu/pusero puvustuksella, hameita kun en oikein oo aikoihin osannut käyttää. Niin ja olo on sen verran turvonnut ollu täs viimeaikoina liiallisen herkuttelun vuoksi et nyt olis syytä taas laittaa loppu tälle vatsan kivistelylle. Vehnätön, sokeriton, lisäaineeton olis hyvä alku ja virkistäis oloo taas kummasti. Silleen et herkuttelis vaan lauantaisin niinkuin lapsillakin namipäivä. Kilojakin on kertynyt vuoden vaihteesta jo 5kiloa ja mä vaan syön niin paljon et ei oo järkee, rakastan tunnetta kun vatsa on täysi, hullua. Äsken tosin täytin vatsani porkkanoilla, kaalilla, kasvissoseella ja lohella, mut aina ei täyttö tapahdu näin kasvispainotteisesti.

Ihana kotipäivä tänään, lapset nukkuvat samaan aikaan, Lenni ulkona reilun pari tuntia, Espe keikalla ja koiratkaan ei hauku. Vau mikä hiljaisuus tääl ja itel ei jotenkin unta piisannu kun parit vartin torkut. Ny ylös, välipalaa, ulos ja lenkille.

Paastopäivä kerran viikos olis kans ihana tapa, siis et söis vaan nesteitä ja soseita, viheriä, marjoja ja kasviksia..otan testiin joku kerta, jotkuthan elää noin koko elämänsä et ei sillee voi puhuu paastosta, mut mulle hirmusyöjälle se menis paastosta :D

S

Hepuli

Tääl on takana parin tunnin hepuli. Lino oli mummilla yötä ja kun saapui mummin saattelemana kymmenen aikaan takaisin kotiin, Lenni kiljui jo innosta nenä lasissa. Rallia on tosissaan kestänyt sen reilun pari tuntia, onneks on tilaa missä juosta.

Nyt Lino kutsui Lennin kainaloonsa päivänokosille, haki veikalle unikaverin ja tuol ne ny hihittää vierekkäin sängyllä, katotaan nukahtaako, tuskin :)

S

4.10.2013

Isit laiturilla

Päivystysporukan treenit 'meidän' rannassa. Isoisävaarikin mukana :)

Today

Tääl ollaan ja eletään kynttilän valossa. Ehdittiin ruoka syömään ja sen jälkeen tuli pimeys. Takkatuli loimusi aikansa ja kynttilöillä lisävaloa. Ihana hetki..harmi että puhelimet toimii, ilman kaikkea sähköä eläminen parikin tuntia viikossa on elämys.

Pakastin aina jännittää näin syysaikaan, siellä kun on marjoja niin ettei ovi kiinni mee.

Nyt loppuu akku tästäkin..jee :)

S

Tänä aamuna

Niin kaunista kun Lino lukee Lennille kirjaa. Lenni itse pyysi Linolta ja asettuu isoveikan kylkeen kiinni ja siinä ne pötköttivät ja Lino kyseli Lenniltä et missä kissu, missä saappaat, missä takki jne. Voi söpöläiset, nää on elämän parhaimpia hetkiä!

S

3.10.2013

Palasaippua

Kun juuri äsken kävin pesemässä tukkani, niin tulipahan mieleen napata kuvat mun pesuaineista. Palashampoot ei kaikille tuttuja vaikka niitä iankaiken ollut, varsinkin hiustenhoidossa kuulee harvemmin käytettävän.

Pesen tukkaani useimmiten juuri tuolla vihertävällä saippualla, tänään pesin uusimmalla palalla, punainen, tuoksuu rosmariinille, siinä karpaloa, oliiviöljyä jne..en mä edes tiä mut täysin luonnonmukaisia ja kotimaisia nuo kaik on ja pienyrittäjien valmistamia. Tää punertava pala oli ainut ostos koko Habitare messuilla, hei miettikää nyt, todellakin ainut. Hinta 10€ ja uskon sen kestävän käytössä vuoden verran. Tuo vihertävä pienempi kestäny puolvuotta ja usein myös Esalla käytössä.

Miks näitä käytetään, niin siis ettei päänahka oo kestänyt enää vuosiin perus shampoita ja ei tuntunut löytyvän mitään kunnes joskus aikoinaan löytyi se savishampoo, en nyt muista merkkiä.. Sante se on, eipä paljon muita ollut myynnissä tääl Orivedellä. Selkee ero oli kun jätti kemikaalit päästä pois, oli mul myrkytön hiuslakkakin, tosin siitä muistikuvat että aika yhtä tyhjän kans mut shampoihin jäin koukkuun j tavallisia tai muita kun luonnonmukaisia ei oo halunnu enää hiuspohjaan laittamaan. Espekin lämmenny noille paloille pikkuhiljaa, sil paksu ja nyt pitkä tukka niin hiuspohja oireilee, nää rauhoittaa. Kehäkukkavoide ja nokkosvesi tai tee ym.. rauhoittavat kutisevaa päänahkaa, unohtamatta kookosöljyä.

Ihana elämys on myös ruusukookossaippua, ostin sen paikalliselta luontaistuotekauppiaalta, usein käytän juuri sitä kokovartalolle ja sheivaukseen sen upean tuoksun vuoksi. Käsien pesuun on tarjolla pumppupullossa kookossaippuaa ja palana laventelikookosta, huikeita tuoksuja tarjoaa kumpainenkin.

Ihastuin paloihin viis/kuus vuotta sitten kun naapurikylän tytöt perustivat Vestas saippuafirman ja tuotteita oli myynnissä  Wanhalla Meijerillä. Harmittavan harva kuitenkin ymmärtää näiden hoitavien palojen päälle tai no nykyään kyllä vuosi vuodelta enemmän ja kuin helppo niitä olisi tehdä itsekin.

Paloja on moneen käyttöön kun täs rupeaa aatteleen. On sappipalasaippua tahroille, lähtee lähes mikä tahansa kun het käy palaa tahralle hieroen, on mäntysuopapala, vai miksikä sitä sanotaan, tulee käytettyä kaikkeen kodin puhdistamiseen ja tekstiileille, siis huonekalut ja matot.

Löysin kirpparilta aikoinaan nuo apteekkarin lasipurnukat ja niissä suolaa, toises hienoo hampaiden harjaukseen ja toises rakeita imeskelyyn tai kylpyveen joukkoon. Laitetaan aina ripaus merisuolaa kylpyyn kera öljyn, iho rakastaa.

Tuo taideteos, mikä ystäväni kädenjälkeä, ilahduttaa joka päivä tässä yhdessä käytetyimmästä tilasta talossamme. Vessas, tuos pienes kopissa tulee minuutteja kulutettua yllättävän paljon. Hampaiden harjaus+lankaus, kasvopesu, meikkaus, hiusten harjaus, lasten asiat omien lisäks. Meil ovi aina avoinna, viel ei Lenni päästä äitee yksinään ovien taa.

Pari muutakin kuvaa tuli napattua, niistä lisää vaik hu.

S