30.10.2013

Kaik lehdet jo maas

Kuvas ollaan aamulla lähdössä jälleen kerran myöhässä hoitoon ja töihin. Lino kiipeilee kivillä ja napsii kuvia joista tämäkin otos tuli rajailtua tällaiseksi kuvaksi..Lenni vinkuu syliin, ei halua kävellä. Matalalle pikkumiehelle parikymmentä rappusta on jo iso juttu ja sylissä pääsee vähemmin ponnistuksin.

Meil on herätyskello soittaas 7.25, yritän hiippailla ettei Lenni heräis, puuron keitto alkaa useimmiten tiskaamalla likoamassa ollut kattila, hammaspesulle ja kasvoihin rasvaa ja tököttiä, lapsille katson vaatteet. Vihersmoothin valmistelu, pojille aloe vera, kalaöljy, d-vitsku ym..vaihdellen, omenan viipaleita, kurkkuu, porkkanaa kouraan ja marjat sulamaan puuron päälle ja siemenet, hunajat, suola, voi joukkoon. Teevesi kiehumaan ja pian yrtit hautumaan ja pullojen huuhtelua. Joka välis jompikumpi pojist hetken sylissä. Syödään ja sit usein pojat jäävät leikkimään hetkeksi, kun etsin itselleni vaatteet ja ripsarit j poskipunat kasvoille. Tukkaa sipasen kolme harjanvetoo ja ponnarille taa puoliks tai kokonaan.

Yritetään syödä ain het kasilta ja vartti siinä vähintään hujahtaa, enemmänkin, jos luetaan samalla tai katsellaan ulos lintuja, haukkuja, naapurin autoja.

Pukemisen kun aloittaa jo puolelta niin ehkä ysiks hoidossa, mut harvoin pysytään aikataulussa. Siivottavaa tulee yllättäen..ruokaa ja pissaa, Lenni se riisuu ite vaippansa välillä jne. Koiriakin ulkona käytetään ja kuva napattiinkin just kun haukut oli takapihalla.

Ajatteleppa jos syöt jogurttii aamul ja laitat siihen pari rkl mustikoita tai syöt puuroo tms marjojen kera..vaihda toistepäin..isän kaa puhuttiin töis aiheesta tänään.. syö marjoja 2-5dl/pvä ja siihen mauksi vähän jogurttii tai puuroa jos haluaa..mä vedän hunajan kaa. Enemmän energiaa ja hyvää oloa päivään. Ihmiset ain säästelee kallisarvoisia marjoja pakkases ja meil muori syö edellisvuoden marjat ensin, tuskin enää ravintoarvoa ja sit on kuitenkin varaa ostaa huom kalliimpi esim karkkipussi, takeawaykahvi tms. Mustikkapussi n.2€, nappaa vaik evääks töihin niin on sulanut iltapäivään mennessä ja fiilis huipusssaan kotio päästes kun nautittu kiva välipala töissä. Mustikat mielletään liian arvokkaiksi, mut miksi et antaisi itsellesi parasta polttoainetta..ku laittais rahaa pankkiin.

Nopeeta tekstiä tänpäivän asioista :)

Syötiin tänään pakkasesta kuhaa, paistoin ikean valurautapannussa reilus vois ja öljys, mut en osannu, jäi vähän kii. Kaloist tuli hyviä, suolaa pippuria, tuoretta tilliä, kermaa ja lopuks sitruunan mehua, nam kera kermaviilikastin kans. Pojilla perunaa. Kalan kaa on kiva syödä perunaa, muun lihan kaa harvemmin käytössä. Ite on tottunu jo nuorest asti korvaan perunan muilla maukkaammilla kasviksilla kuten porkkanoilla, et en osaa perunaa syödä kuin reilun voin kera.

Eila-muorin nimppareilla poikettiin, oli niin hyvää mansikkakakkua että!!

Askartelua on paljon tiedossa synttäreitä aatellen, josko aloittais nyt heti :) meinaan tehdä sellaista lippunauhaa vai mitä se on, mut tarteehan sellanen ny olla laivasynttäreil mastossa. Aatelin et takan piippu olis niinku masto. Paljon on hommaa ja kiva pitää tavoitteena kaikkia juttuja jos sais tehtyä ennen viikonloppua, ei sitä muuten tuu saatua aikaseks. Vaatekaappia tuli siivottua eilen ja eteisen kaappeja, keittiönkin laatikoita järkkäilly ja putsannu. Helpottaa niin paljon arkea ja kun pipot ja hanskat ja sukat omissa laatikoissaa eikä kaik samassa ja parit hukassa. Järjestelmällisyys on ihanaa välillä :)

Ny lähtee oikolukemattomana, sorii näitä kaikkia kirjoitusvirhwitä.

Lenni osaa sanoo rekka, mut se kuulostaa enemmänkin sanalta kakka :)
Mopo tulee jo hienosti. Lino osaa kääntää takin nurinpäin olevat hihat ja housun lahkeet sekä sukat. Ja eilen pelattiin Linon kaa ekaa kertaa yhdessä vuorotellen Angry Birds -pelejä mun puhelimesta, kivaa! Lino on huikeen hyvä niis, ku mä en tajuu et miten jonkun kiven takaa ne possut lähtee, mut aina jotainkautta sit kun kokeilee..pelimaailma mulle ihan uus juttu, mut eiköhän täs vuosien varrel tutuks tule.

Heippa ja hyvää viikkoa. Huomenna on viikon paras työpäivä..torstai!!

S