24.2.2014

Fit 12/13

Oon niin fiilareissa kun tänään selailin Fit lehteä puhuessani Annen kaa puhelimessa, kun istuin Fixsportin soutulaitteessa ja lehdes oli Jaakko Halmetoja. Mua ei kiinnosta pätkääkään nuo lehdet normaalisti jotka toistavat vuodest toiseen samaa, ei mitään uutta ja asiat hyvin pinnallisia. Ei toki kaikille,näin ja kannustan lehteä lukemaan ja käyttämään motivaattorina, mut tänään mulla kolahti se juttu. Luin ääneen äitelle ja Sennillekin.

Ideana näin: " Lopetan heti nää ruokahommat jos sairadtun flunssaan"

Kertoo aikas paljon!! Jaakko Halmetoja pyörittää smoothie-baareja Tampereella ja luennoi ympäriinsä. Oon lukenut hänen kaik julkaisunsa vuosien varrella ja fanitan ihan täysillä. Hienooo, että nää jutut rupeaa yleistymään. Otin lehden mukaani lähinnä siks että halusin luetuttaa sen myös esalla. Hän kirjoittaa kuinka oli nuorempana fyysisesti huippukunnossa, mutta flunssat vaivas sekä astma ja allergiat. Kiinnostui ruoasta ja sen terveysvaikutuksista ja elimistön optimoimisesta ravinnon avulla. Hän syö lähes kaikkea, myös laadukasta lihaa ja tietty perus vihreet, yrtit, marjat jne.. Laadukkuus kaiken a ja o.
Ravintotiheämmän ruuan käytön jälkeen urheilusuoritukset koheni ja enää ei oo tarvetta herätyskellolle.

Mahtavaaa!!!


Mä taas niin innostuin, kun mietin jo et onks sil ravinnol sit oikeesti kuiteskaa nii iso merkitys et eiks ajatukset määrää enemmän, mut ne ajatukset ei kulje jos ei oo öljyä moottorissa!!

Eiks oo hullua miten kansa pitää mm. flunssia, astmaa, mielenterveysongelmia sekä lähes kaikki yleisimmät kansan sairaudet ja tietty 2.tyypin diabetes ihan normaalina ja hyväksyttävänä. Miks niitä ei edes yritetä korjata ravinnolla. Tuo 2.diabetes varsinkin hyvä esimerkki ja täysin pois hoidettavissa ravintomuutoksilla.

Ja todellakaan ei tarvii ruveta syömään kasvissosekeittoo vaan siirtyä,teollisemmasta ruoasta laadukkaampiin vaihtoehtoihin ja todellakaan ei tuu ees kalliiks kun jää ne karkit, limsat ja jädet sekä burgerit jne..pizzat ostamatta. Ku laittas rahaa pankkii!!

Tää kaik kuulostaa jo niin hölmöltä toistolta, mut tiedän et kaik tarvii tsemppiä,tän asian tiimoilta.. Jätä siis hyvä ihminen jo kaik vehnä ja mielellään gluteiiniviljat pois, älä suotta kirvaa niitä lisäainepitoisilla gluteiinittomilla tuotteilla vaan valitse laadukas luomu vaihtoehto. Spelttikin parempi ku perus vehnä ja täs oliskin hyvä ensimmäinen askel. Valk sokeri vaihtuu inkkarisokeriin, nul esim sääntö et mitään mis on käytetty valk sokeria, nii en saa syödä. Tuotteis lukee intiaanisokeri tai ruokosokeri, nii aina parempi. Pöytäsuolan vaihto puhdistamattomaan eli raffinoimattomaan merisuolaan joka sisältää huikean määrän mineraaleja. Suolan minimiannos 5tl päivässä!! Pese hampaat suolalla ja ei oo hammaskivee tms..ongelmii, ite hieron suolan eka,kaikkii hampaisii ja sit tahnaa harjaan ja vaihdahan tahnat laadukkaimpiin fluorittomiin vaihtoehtoihin. Meil yks Frantsilan fluoritanha mut,muut ilman ja niitä vaihdellen. Suola se paras tahna.

Shamppoot, voiteet sama juttu, panosta luonnollisuuteen. Hei ja lapsiperheille luomuketsuppia!! Sitähän kuluu ja perusketsupis sokeria ja suolaa hullusti, luomus nekin sit laadukkaampana, eikä tuu nii kovat haittavaikutukset.

Ny nukahdan, rankka treeni fixsportissa,ja sit viel ulkoilua sen päätteeks ja uni tulee näin aikasin :)

S

Oikoluke.aton..