30.9.2011

Sushia ja leffassa....

Rupes oikeen hymyillyttään tyttöjen kuva kera puikkojen, ihanat ilmeet, samastuin tilanteeseen. :)
Ohjelmassa täällä kotopuolessa nyt balettia kera mustan joutsenen. Tarjolla haudutettua kaurapuuroa suoraan kattilasta kera vastapoimittujen karpaloiden, makean vivahteen tuo omenahillo hunajakoristeluineen. Katsomossa ei ole muita, kuin minä ja Jonna-nalle, lähes privateilta näemmä. Sini

Oltiin tällasten kimpussa :) Mira ekaa kertaa ja Niinakaan ei pitkään aikaan syönyt. Ne puikot vähä vaikeet :)t. Anne

uuniruokaa

Tein taas uuniruokaa, täytyy kirjoittaa tänne jotta muistaa mitä laitoin, lopputulos oli tosi hyvä ja nättikin, kuva jäi ottamatta.

En todellakaan oo mikään ruoanlaittaja, ostan kaupasta fiiliksen mukaan, en suunnittele, teen siitä mitä kaapista löytyy välttäen liemikuutioita ja muita lisäaineita, yritän ottaa oppia muorin peri suomalaisista keittotaidoista ja lehtien thaimaalaisista ruokaresepteistä. Pyrin siihen että keho sais tarvittavan määrän tiettyjä ruoka-aineita päivässä, että jaksaa elämän haasteet.

Pesin kanan rintafileet ja kuivasin ja laitoin vuokaan, puristin limettä päälle ja pyörittelin siinä. Tein seoksen öljystä, kikkomanista, vihreä curry, yrtttimauste, valkosipuli, paprikajauhe ja pyörittelin kanoja siinä ja pistin jääkaappiin maustuun pariks tuntia.

Pilkoin pari sipulia, suikaloittin kuorimaveitsellä kolme porkkanaa ja ananaspaloja purkista, sekotin keskenään ja ripaus intiaanisokeria. Jäi odotteleen lautaselle.

Toiseen vuokaan pilkoin parsakaalia, kukkakaalia, kesäkurpitsaa, tomaattia, laitoin isoja kökköjä kookosrasvaa ja pari lusikallista mustapippurijuustoa ja timjamia ja paprikajauhetta, loput limen mehut, sekottelin palaset sekaisin, isot palaset kauniita ja kivoja suupaloja. Lopuks oliiviöljyä pintaan ettei uunissa pala. Uuni 190°. Sinne kasvisvuoka ja kanan rintafilevuoka, jonka sekaan heitin porkkana, sipuli, ananas seoksen ja kermapurkki päälle. Uunissa tunnin ja viel sammutuksen jälkeen vartin verran hautumassa. Keitin jasmiiniriisiä eli ensiks vettä kiuhautetaan ja sit lisätään riisit ja jätetään hautuun, tukitaan kannen ilmareiät ja ei saa kurkkia, 12min kohdalla kurkkaan ja jos vettä pohjal annan olla viel pari minsaa.

Kana oli maukasta ja ei lainkaan kuivaa, ananas toi makeutta tähän miedon tuliseen ruokaan. Huomiseks jäi viel annos. Kasvisvuokaan esa ei koskenu, mä söin vähemmän riisiä ja enemmän kasviksia jotta saan ne tuhlattua.

Lino ei syöny mitään, on eläny tänään päärynällä, vadelmilla, mustikoilla ja kuivatuilla aprikooseilla, kuumetta oli heti aamusta ja koko päivän yli 38°. Nyt oltiin koko porukka päiväunilla, sängyssä ahdasta ku koiratkin vie omat neliömetrinsä :)

29.9.2011

uus takki ja kaikki

Lino testas Sofian avustuksella talvivaatteitaan, untuvatakki ja nahkasaappaat villavuorella ja hm pipo. Sofia on flunssassa kans, tuli meille makoileen ja leikkiin Linon kans. Tääl kaikki kolme ollaan toipilaita ja legoil leikitään ja juodaan teetä.

verhot

Mun uudet verhot. Ostin nuo valkopohjaset Marimekon verhot ku kesällä käytiin Mäntän torilla ja siinä kulmilla oli Marimekon liikkeen poistomyynti. Edelliset Vallilan beige/musta/valk. verhot ei mielestäni alusta lähtienkään sopineet ruskeiden kangastuolien kanssa, olin tuoleihin vaihtamassa vaik vaaleaa nahkaa, mut verhojen vaihto tuli huomattavasti edullisemmaks. Vallilan verhot on hienot ja nyt mietinkin et mihin ne laittasin, vaatii valko/mustan ympäristön. Uudet verhot on mustien verhojen kaverina, jottei oo liian synkkää muttei liian kirjavaakaan.

Kotona on nyt ihanan viihtyisää ja raikasta, mun äiti siivos tääl eilen 4h, huh. Sitä edellispäivänä pesin petivaatteet ja tuuletin mitä ei voinu pestä. Eilen mutsi heitti matot pihalle, tamppas ja viel imuroi ne sisälle tuotuaan. Pölyt oli myös kadonnu pinnoilta, niitä harvemmin ite pyyhin, nyt kaikki kiiltää. Sain tänä aikana oman vaatehuoneeni kuntoon, ylähyllyille pikkumekot ja shortsit ja muut pikkuvaatteet. Tyhjensin roinalaatikot, istuskelin lattialla ja kun liikuin niin tein sen rauhallisesti. Muori kävi koirat lenkittämässä ja laittaa pyykit kuivuun. Illalla esa isänsä kanssa viimeisteli kylppäris poreammeen aluslaudotus ja valaisuremontin. Iso osa kotiaskareita on siis nyt kunnossa pitkästä aikaa! :)

pipi

Äitin pipi pikkupoika soffalla nenuliina kädessään

28.9.2011

takki, ihana!

Lino sai Italian tuliaisina aivan ihanan untuvatakin! Sai myös Martti- auton mut toi takki on mieletön! :)

27.9.2011

ruokaohje..??

Mun herkkuruokaa, mille mies nyrpistää nenäänsä, maisto sentään, mut inhoaa pataruokia, varsinkin mun kasvispatoja. Resepti: Pilko voideltuun vuokaan pari tomaattia, yks paprika, puolikas parsakaali sekä kukkakaali, kesäkurpitsaa ja muutama porkkana, ripottelin myös pohjalle yrttimerisuolaa kuten kasvisten sekaankin. Paistoin luomu jauhelihaa ja siihen kaks mega sipulia ja paljon mausteita ja yrttejä, basilika, timjami, musta- ja valkopippuri, persilja ym.. en muista enää. Liha/sipuliseos kasvisten sekaan ja parin munan ja kermapurkin seos kookosrasvoineen päälle. Koristeeks kesäkurpitsa viipaleita ja öljyä luraus päälle. 200° uunia reilu tunti ja sit mikä se sana kun asettuu/jäähtyy että kiinteytyy. Jokatapaukses helkkarin hyvää oli jälleen, niin mun herkkuruokaa ylipäätään kaikki uuniruoat. Syön tota ainakin nyt kolmepäivää, niin iso annos tuli. Linolle ja ukolle ei maistunu, mut Masi yllätti ja veti parsakaaleineen Linolta jääneen annoksen. Helppoa ja nopeaa ruokaa, varsinkin jos tota lihaa ei laittais, palaset saa olla isoja ja melki käsin revin kasvikset palasiks. Tomaatitkin menis tarvittaes kokonaisina. Liha tuo ruokaisuutta ja makua. Kuvaa en näköjään saa tähän ladattua ku tökkii tää netin kautta kirjoittelu, multimediat helpompia mut tää halvempaa.

eilen ja tänään


 kummityttö kyläilemässä äitensä kanssa

Kotityö, etätyö

Sain vihdoin työohjelmat toimiin himas ku kt-honkavalta kävi tyypi eilen asentaan ja putsaan koneet.
Tulostin olis tarpeellinen ja kaikki ja työkaveritkin olis kivoja, oon ollu koneel ehkä vasta tunnin ja nyt ajattelen et etätyö, kotityö ei olis mua varten, kaipaan keskustelua niitä kaikkia paperipinoja, työntekijöitä ja ympäristöä.

En osaa keskittyä, ehkä pitäis sammuttaa radio, se harvoin päällä, sillon kun Lino pyytää -äiti tanssitaa, tuolta ylhäältä! Radio on ylhäällä hyllyllä ja sit tanssitaan pitkin keittiöö, se on sellasta pyörimistä ja hyppimistä, ihana pitää lasta käsistä kii ja tuntea se ilon hetki.

Monesti haluaisin pitää Linoa kädestä kun mennään nukkuun tai piirtää sen selkään kuvioita tai silittää hiuksia mut se sanoo äiti ei, haluaa olla rauhassa :) Tulee pussaan ja haliin sit ite ku siltä tuntuu, ihan samanlainen kun Masi-haukku oli pienenä. Eilen Lino anto mulle niin monta "nenäpusua" et rupes jo tuntuun kiusalliselta, kun ei meinannu lopettaa ollenkaan ja naama rupes oleen ihan kuolassa.

Muori tuli pissattaan koiria, lenkkeilee meille jokapäivä ja käyttää koirat onninpolulla ja vie ne mennessään välillä kotiinsa tai palauttaa kotiin, joka tapauksessa saa ulkoilmaa ja liikuntaa ja soitti mulle maanantaina et saahan hän silti tulla vaik oon himassa, no tietenkin! Täydellinen hyötysuhde kaikille.

Miks oon kotona, no sain tuomion etinen istukka, se on se kokonaan ja nyt ohjelmassa sairaslomaa, lepoa, ei jalkeilla oloa, ei saa tulla supistuksia, ei seksiä vaikkei ny lääkäri sitä kieltäny mut suositteli. Linoa voi nostaa, mut rauhallisesti sekin hyvä tehdä. Jos tapahtuu jotain on välittömästi ambulanssil  mentävä sairaalaan, omaki henki vaaras, liika veren menetys jne.. Viel 6 vkoa ennen kun lapsi edes vois selvitä hengissä, mut hyvässä tilanteessa saa kasvaa sisälläni ensivuoden puolelle. Jännittää jokapäivä, liikkeiden tunteminen tuo iloa ja varmuutta. On kuitenkin sellanen olo et tää homma viedään loppuun asti ja oon valmis vaik makaan 24h sängys kotona, sairaalas tulisin hulluks, joten siks oon ylihissukseen himas jottei tarvii Linosta olla erossa.

Makoilen illat lattialla ja leikitään dubloilla, kutsun niitä leegoiks, niitähän ne on, isompia vaan, ne ihan huippu juttu nyt ja tietty kaikki autot ja korjaamot ja kauppaleikit. Ruskeat legot leipiä, siniset häppää ja piipii, keltaiset juustoa ja punaiset joko mansikoita tai meemee (mehua), vaaleanruskeat jäätelöä.

Jäätelöstä puheenollen eilen oli jäätelöautopäivä, poikaa jännitti niin että oli vaan Mummin sylissä parkkipaikalla ja tuijotti risteykseen josta se auto vihdoin tuli musiikin kera, sitä oli odotettu kaks viikkoa ja mulla tuli sellanen herkkä hetki kun näin kuin innoissaan poika oli soivasta autosta. Mummi osti Linolle luomujäätelöä, mä sorruin ostaan toffeeveneitä vaik pakkanen ihan täys ja sit niitä tulee syötyä yks joka päivä, onneks esa syö puolet niin mun urakaks tulee vaan 5 venettä.

S

25.9.2011

Rapu tuli, rapu meni

..nyt on syyskuu. Sävel on ukko nooa. Oli todella hauskat rapujuhlat ja flunssakin jäi sinne snapsilasiin. Nyt pitkät unet ja innolla uuteen viikkoon. Kiitos järjestäjille ja kanssalaulajille :)

Lino ja iti

Kiikkaa! Kuin kaks marjaa.

Lylyssä

mustikkamettällä

Lino keräämässä mökillä 'mustia'

yötä

Ei väsytä. Tai kai se uni tulis ku uskaltais kokeilla. Oon lukenu kirjaa tunnin verran ainakin. Annen kirjaa Raja, Riikka Pulkkinen. Loistava kirja, jää ihan koukkuun, kolmannes jäljellä. Kertoo elämästä kiertelemättä, asioista joista ei puhuta, ajatuksia joihin voi samastua, tavallisia henkilöitä salaisuuksineen, heiltä kaikilta voi ottaa oppia. Kirja pistää ajattelemaan, ihan kun tuntisin henkilöt, toivon heille vain hyvää, toivottavasti kirja päättyy suht hyvin, muuten jää mun alitajuntaan aukko jota yritän täyttää, jotta kaikki päättyisi lopulta hyvin.
Oon kai melko huonos kunnos ku tänään tunnin kauppareissu vei jalat alta ja vaati kolmen tunnin levon ennenkuin pääsin Annen luo kaffelle. Siru oli tehny hyvää kakkua ja olin säästelly kahvin kolotusta sinne asti. Lino hääräs Annen kans ja pakkas käsilaukkua, laski annen rahoja ja maistoi salaa yhden puolukan, josta aiemmin oli kieltätyny vastaamalla "mustia".
Ennen Annelle lähtöä kävelin koirien kans Linoa ja mummia vastaan kun poika halus jäädä sinne päiväunille, sano meille heippa ja meni mummin makkariin, nyt oli nukuttu ja kotio päin tulossa. Käytiin onninpolulla kuusen juurella, siel oli omenoita ja iso hymynaama, oli lestikierroksen kävelytapahtuma, jota äitini oli järjestämässä opinnäytetyönään. 50 osallistujaa, mahtavaa.
Ihanaa oli kävellä lenkkarit jalassa kuusen luo ja takas (5min), sitä haaveilee edes vartin rivakasta lenkistä, vähän hengästyis ja tulis lämpö ja tekemisen ilo. Mä lepään nyt, toivottavasti vaan muutaman viikon, tilanteen mukaan. Tää melko pysäyttävää, mut tavoitteet on asetettu ja sinne mennään keinoin hyvänsä.
Anne on rapujuhlissa rapumekko päällä, vintagemekko. Tai nyt voivat olla jo jatkoilla, ei oo tullu raporttia muutamaan tuntiin. En oo kyl pyytänytkään. Viimeks tuli vastaukseks rapu mikä rapu.. tms. :)
Lino ollu levoton viimeöinä, sen vatsa pipi, yrittänyt kakata jo monta päivää, yskäkin on. Huomen toivottavasti onnistuu. Välil se lyö noin lukkoon, harvemmin nykyään lääkityksen ansiosta.
Jos olisin fiksu ja jaksaisin niin kävisin nyt lämmittämäs pojalle maitoa ja nukkus varmasti paremmin. Levottomuudet alkaa yleensä näihin aikoihin ja kokonaan on herännyt viiden-kuuden aikaan, käydään juomas lämmintä maitoa, Lino pyytää, äiti, syliin, peitto pois, ylös, keittiöön, häppää. Sit tulee mun viereen loppuyöks ja nukutaan ku pikkupossut kasiin asti. Näin on mennyt suurinpiirtein nyt muutama yö. Mut ehkä jatketaan samaan malliin, vaihe tää vaan, kestää kuitenkin vaan alle viikon, niinku vaiheet yleensä.
Nyt nukkuun, toivottavasti huomenna fyysisesti parempi päivä, henkisesti oon nyt vahva, ainakin tänään, eilen en.
Nyt kyseleen annen rapuraporttia..
S

24.9.2011

rapurallaa

Saattamassa kummitätiä rapujuhlille. Terveisiä juhlien emännälle!

uus ihana takki ja annelta saama mangon kassi

Lino kummitädin hoodeilla

hei, hei kesä!

23.9.2011

tittyy

Lino mummin kylässä.

22.9.2011

Pilates

on parasta. Olin pilatesvenyttelyssä tänään ja niin hyvä fiilis tulee siitä. vähän meinaa tulla kurkku kipeäks ja selkä kanssa vaivaa mutta pilates ja punaviini korjaa ne. Eilen myöhästyttiin ratsitunnilta mut mentiin ratsastamaan kavereiden hepoilla, ihan huippuja ne hepat, oreja, en tiedä olenko ikinä ratsastanut orilla ennen, pikkuponiorilla kai vaan. Nuo oli aivan mahtavia heppoja! Anne

Zarronaulakko

Tuo on se ihana naulakko, tosin vielä pakattuna pahviin, koska olen sen kanssa aikeissa muuttaa maalle :)

Oriveden terveyskeskus

Oon päivystyksessä, hullua et tääl jo reilun tunnin jono. Lino valvotti kolmesta kuuteen ja sit nukahti ja olis kai nukkunu vaik kuin myöhään, ei heränny edes ku puin haalarin. Mä tajusin eilen et vaik puhelin sanoo wlan-verkko löyty niin se ei tarkoita et se käyttäis sitä, olis vaa hyvä et sillon ku esim työpaikal ku se sitä käyttää niin sit lukis wlan-verkko käytössä. Mä siis käyttäny sitä vaik se on ns. ollu maksullista, täytyy selvittää kodin lähteväpalvelin, jottei tuhlaa sitä vähää mitä pakettiin kuuluu.
Tykkään täst odottamisesta, ihana seurata ihmisiä ja istua vaan paikallaan. Eihän sillon oo kivaa jos siihen ei oo varautunu, mut eväiden kans mukavaa puuhaa. Onneks tulin kymmentä vailla, nyt tääl on jo 9 tyyppiä jonossa ja lisää tulee koko ajan. Sitä ihmettelen et ihmiset ei lue mitään, katselee tyhjyyteen ajatuksissaan, ei sekään huono oo, mut tunninkin ku odottaa niin on se kiva välillä joku juttu lukaista. Telkkarista tulee piirrettyjä, tääl ei oo lapsia, tekis mieli vaihtaa aamutv:n puolelle. Mul on eväänä ihanaa puolukkajogurttia, kuuluu samaan ahon perheeseen lempparin raparperijogurttini kanssa. Vähemmän makeaa tietty vois olla, mut sekoitettuna maustamattomaan kera leseiden ihan täydellistä. Ei kai mul nyt mitää muuta. Heippa
S

21.9.2011

louhos

Kivenhakkausta parin viikon takaa

koti

Lyhtyjä ja Topi

takka ja kynttilät

Tuntu niin helkkarin koleelta kämpäs tänään että lämmitettiin eka kertaa kesän jälkeen takka Linon kaa. Hyvin se muistaa et se on poppa paikka. Raahasin tos yks päivä mun ulkolyhdyt sisälle ja tänään ne putsasin ja sain kynttilät sisälle turvallisesti palamaan. Tuo sisustukseen tunnelmaa. Huomen meil tulee käymään mun serkkulikka, jolta saan toivottavasti apua kämpän ongelmakohtiin, käytännöllisyyteen sekä sisustukseen. Itse sitä sokeutuu kotinsa kanssa. Mun hurjin toive on saada tänne puillalämpiävä kamina jonain päivänä, sillee et sais ruokaa siel haudutettua ja pikkupesä, mihin sais heitellä pahviroskaa sitä mukaa kun keittiös hääräilee. Tärkeämpiäkin asioita on paljon. Haluan myös vinkkejä kun autotalli pullollaan vanhoja kalusteita, niiden sijoittelua ja käyttöönottoa ja muunneltavuutta. Listaa toiveista oon keräilly päästäni parin viikon ajan, jottei mikään unohtuis. Nyt pellit kii, kynttilät sammuksiin ja simmut sulki. S

sakot

On tyhmyyttä ottaa sakkoja vuoden välein. Kummallinen tilanne ku työkaverin kans lähdettiin peräkanaa työmaalta kohti kylää ja ajoin sen perässä iha normaalisti, sit tuli poliisit vastaan ja mul oli 60 alueel 90, mitä hittoa ja työkaveri oli ehtiny viel kauemmaks, mikä toi vauhti oikeen oli, hitto ku joka päivä keskityn tohon alueeseen ja se mis niitä merkkejä on enemmän ku lapsia kulkee sen muistaakin, mut mä otin ton vauhdin originalin kohdalla, harmittaa, sillä sakot on tajuttomat. Maksan sitä erissä seur 6kk! Mullahan oli rahapussi himas tietty ajokortteineen, katsastusaika menny umpeen ja sitä esalta pari päivää sit kyselinkin et ehkä pitäis tarkistaa. Ei ruvennu ruuvaan kilpiä ku lupasin heti aamul hoitaa katsastuksen. Tää kaikki ku mun olo ollu kehno just ny pari päivää ja huomen aamul siks lääkäriin, töissä vähän himmaan, vaikka nykyään vaan toimistotyötä teenkin. Lino ollu vähän pipi tän viikon ja mummilla oli tänään hoidos, ei kuumetta oo enää ollu mut veto ollu silt pois. Tehtiin pikkumyy ja puupipeikko kakkuja kivituhkakasassa ja kiipeiltii vastavalmistunees terassirungossa. Syötiin hyvin kun aina haarukallisesta sai kirjapostimerkin, kirjakerhon lappuja mitä postis tuli, niistä riitti iloa. Syöttötuolista otettiin vauvakehikko pois ja nyt se on isojen poikien tuoli, aikasemminkin jo kokeiltiin, mut ei malttanu paikallaan siin olla ja valu pois, nyt harjoiteltiin siihen menoa ja pois. Parasta oli avaimel avata niitä ruuveja, jätkä hymyili, nii kivaa remonttihommat oli. 

20.9.2011

piharieha

Linon hoitopaikan järjestämä piharieha koko perheelle. Kivaa oli! :)

Zarron naulakko

Habitaretytöt osti mulle Zarron aivan mahtavan naulakon! Kävin juuri kantamassa sen liikkeen omistajan kanssa kotiini. Tuskin maltan odottaa et pääsen purkamaan pahveja ja asettelemaan vaatteita! Anne

Se linkki on tässä (vaikkei ehkä näy :)
http://www.zarro.fi/wb/pages/tuotteet/huonekalut/naulakot.php

yökukkumista ja Carrie (vol 2)

Yö. Ihanaa aikaa. Ei väsytä lainkaan, rauhallisuus ympäröi, mikään asia ei ole välttämätön ja valvomisen vaikutuksetkin tuntuvat vasta päivien päässä. Hetki on siis parasta, ei huomisesta huolta ja tämäkin päivä jo pulkassa.

Yön ihannoinnit sikseen, päivä oli jälleen kerran mukava ja yllätyksiä täynnä, lähes suunnittelematon ja niin ne asiat vaan vievät mennessään tekien päivästä mielemkiintoisen.

Päivä oltiin kotona, poika ollu kuumeinen, öisin kipeys konkretisoituu kun kuume nousee ja päiväl rauhallisempi kun normaalisti, silti iloinen ja leikkiväinen. Tästä huolimatta lähdimme kolmen jälkeen tervehtimään ystäviämme, syyspäivänkahvituseen. Pienet tytöt olivat kasvaneet kumpainenkin, toisella niin suloiset saparot ja pienemmällä musta paksu tukka, nimensä saa lauantaina, jännittää.

Vielä pienemmän vauvan näin illalla, hassua ku just oot nähnyt ystävän raskaana ja sit muutaman päivän päästä kun nähdään niin on pikkunen jo ulkopuolella ja äitinsä niin pirteän näköinen. Kaunis näky päässäni tästä perheestä istumassa sohvalla. Olen heidän onnestaan niin tajuttoman onnellinen.

Yritän nyt nukkua, ei tartte miehenkään tos vieres kuunnella enää tätä näpyttelyä. Heippa ihana yö.
S

18.9.2011

teksin käsittely haastavaa

Yritän muokkailla mun tekstejä varsinkin erotella pitkää tekstiä kappaleihin, mut ei onnistu täl puhelimel. Tekstariakin tänne lähettäessä pystyy enterii käyttää, mut ei tällee netin kautta. Mun niskat niin kipeet, nyt 4 fysio kertaa jo takanpäin huippuosaajal, mut oon ite ollu liian laiska tekeen niitä harjoitteita. Yks on esim et yrittää viedä päätä kokonaan selän jatkoks eli työntää leukaa taaemmas sillee et pää pysyy suorana ja sit ei tuo sitä takas eteen vaan työntää pian uudellee taakse, sillä saan jumppaa noille mitkä useimmiten menee lukkoon. Annen fyssari taasen suositteli rintalihasten venyttelyä päivittäin, harvemmin kukaan tosta on mitään puhunu, mut jännä et ku niit sit venyttää työpäivän päätteeks nii hitto ku on kireel. Työasentoon tulee kiinnittää iha hulluna huomioo ja mun fyssari suositteli seisoma toimistotyötä, mis sit korkee palli johon voi tarvittaessa nojata. Tv stä tulee ny sinkkuelämää jakso mitä en oo nähny, laitoin neloselle jotta katsoisin uutiset, mut en mä edes nähny uutisia ku vaan kirjoitan. Ny nukkuun, ihanaa ku ei meikkiä koko päivänä niin pääsee ny hampaiden pesulla. S

habitaree viel

onnistuin messuil melkein oleen ostamata mitään, Linolle tietty hain kaks ankkaa tuliaisiks, sopii meidän edellisiin lahjaks saamiin buds ankkoihin. Ostin pikkuankat Lino ja vauva, vauval on viel silmät kii, ne mustia ja oranssil nokal ja imukupil vessan peilissä ja hampaiden harjaus käy leikiten ku ankkoja ihaillaan ja niistä höpötetään. Niin varttia ennen messuilta poistumista törmäsin osastoon joka tekee vähä ku tempur patjoja mut viidesosa hinnal, niis myös 3v takuu. Tilasin ja oli hauska ku sanoin et eihän mul nyt oo rahaa ja sit laittavat postieenakol ja Senni siin kans et laita 25 pvän paikkeil heti alkuviikosta nii sillon Sinil viel rahaa, loppuviikosta ei välttämättä enää jne. Saatii hyvät naurut sil osastol ja loikoiltiin sil patjal. Se siis 5cm vahva sijauspatja meidän futoniin, josta esa ei tykkää ja näin tehdään kompromissi jottei ihanaa sänkyä tarvitse kokonaan vaihtaa. Messut oli muuten niin isot, etten saanu edes puolia kierrettyä vaik kuin yritin. rakentamiseen liittyvä ja taidepuoli jäi täysin pimentoon, muita yritin vähän kiertää. Kuvia sain otettua n.100 ja oliskin tarkoitus ladata ne piakkoin fb seen. Oon ollu kokopäivän ihan naatti ja nyt taasen pirtee ku pitäis nukkuun men. istutettiin anopin avustuksella tänään 8 kpl puskia ja lannoitettiin pensaat talven varalle ja saatiin maahan myös viikkoja ämpäreis juurtuneet perennat mun äiteltä, nii laitettiin niitä ison kivimuurin väleihin pääsisäänkäynnille. Kiva päivä ja Lino ihana, en saa siitä tarpeekseni, kivaa leikkiä sen kaa.

ekaa kertaa netin kautta täl e7 lla

Oon ihmetelly ku hienosti pääsen blogia lukeen mun puhelimel, mut sivulta kun en oo päässy kirjautuun sisään, saatikka sivulla ei ole ylälaidas siel olevia nappeja. Kävin sofian moment blogia just lukees ja sit kommentoin sinne ja sit sitä kautta klikkasin itseni tänne ja annen häähumu tekstin kommentointi napin kautta pääsin valikkoon josta vihdoin sain painaa nappia uusi teksti. nyt säästää kuluissa ku ei tarvii aina lähettää multimediana. tää ei näköjään automatik laita isoja kirjaimia, yritän muistaa painaa ne aina isoiks, mut tottunu siihen et ne tulee. Linol 37,2 lämpöä, eihän se lapsella kuumetta viel ole, mut tänään seurannu ku sil silmät ollu väsyneen oloiset ja istui sylissä pitkiä aikoja ihan väsyneenä, ei koskaan istu vaik olis kui väsyny. Ehkä oon sen kans himas huomenna, jos vaik on vasta tulossa kipeeks ja kotona olo vois mahdollisesti helpottaa tai ainakin lyhentää sairastelua. hoidos oli viimeviikol vuorotellen lapsia kuumeessa. Meil on Annen kaa english kampanja käynnis, kaikki teksti toisillemme tuotetaan englanniks ja puhepäiviäkin sovitaan kalenteriin. Nyt muutoksen tuulet ja tulevaisuuden jännitystä ilmassa itse kullakin, immasel ilouutiset koitti yllättäen perjantaina, kirjoittakoon siitä lisää itse. Mahtava viikko takana, on ollu ihan järjettömän hauskaa, meil nii hyvä porukka messuilla ja annen kämpillä senku hauskuus jatkunu. tää ei anna mun kirj pidempää, jatkan seur.

Häähuumaa

Ihanat kaveripariskunnan itsensä näköiset häät Tuomarinkartanossa takana. Todella hauska ilta. Ruusu kädessä oltu myös jatkoilla tanssimassa aamuun asti mulle uudes baaris Lebonkissa, tosi hyvä meno. Vilinäviikko on sunnuntaissa, tänään vielä Habitarea, täällä Senni viettänyt viini-iltaa mun luona ja nyt lähdössä messuille. Mäkin perässä sinne pyörimään vähän myöhemmin, nyt pitää vähän nukkua ensin. Zzzzzz Anne


17.9.2011

paluauto

Ihanan kuvan sain pojasta. Piristää kummasti messupäivää. Isi hemmotellu.
Messuil hullusti porukkaa, kivaa, jalkoja vaa pakottaa.

16.9.2011

Habitare 2011

Meidän pikkuosasto Habitare 2011

Haluun noi!

ikävä jo

Oon tavallisis housuis junas ja hemmetti ku tekee pahaa istua, en edes ottanu raskaushousja mukaan ja sit nää sotkin jo poskipunaan. Ehdin nukkuun 5h, jonka aikana muutama herätys, huh pelottaa miten jaksan, se bali hai tuntuu nyt niin loistavalta idealta, ei tarvii lähteä sen kauemmaks. Lino aamulla: lino äitin mukaan juna, isi mukaan juna, heippa äiti  : (
S

15.9.2011

laadukas kuva..

Vaatteiden sovitus senkun jatkuu ku vauhtiin pääs, täs olis ihan mun lemppariasu, mut valkoinen polosport kauluspaita kiristää ja ehkä liian lyhyt nyt ku housuis kuminauhaviritys, gant neuletakki hopeisine nappeineen ja beige vilan jakku, saatiinihousut ja högl avokkaat, nää kaikki vamhoja vaatteita 1,5 - 6 vuotta. Vanhin toi kauluspaita joka oli vuosia mulle iso mut sitten se kutistu. Mul on tällaisia kaapinpönkimisöitä aina välillä ja löytyy kaikkee kivaa. Anne ja pikkusenni hkin yössä ny :)

reissuun mukaan

Mulla tulee mukaan viikon vaatteet tällä menoa, ku niitä yhtiä kenkiä ei löytyny, meni juju koko hommasta ja nyt rönsyilee ja pahasti. Huippua on se että löysin mustat vähä kiiltävät satiinityyppiset tosi vanhat housut, mitkä mahtuu mulle kuminauhavirityksen kans. Mukaan lähtee niiden lisäks farkut.

Jakkutakkeja olis lähdös kolme, beige pitkänmallinen, ostin sen 3 v sitten vilasta ja on palvellu loistavasti. Ruskean tweed tyyppisen jakun hopeilla napeilla ostin lähetystorilta parivkoa sitten ja ollu mulla siitä lähtien ulkona tuuletuksessa. Sit viimesimpänä musta rennompi jakku puhvihihoilla ja vinonapituksella, tyylikäs, mut ehkä liian ulkotakkimainen vaik on näistä jakuista ohuinta, mut ehkä se väljyys siin tekee siitä epäsiistimmän vaik muuten on mustaks jakuks persoonallinen. Se jää himaan jos kassin vetoketju temppuilee.
Paidoista mukaan pääsee stockan verkkokaupan alesta tilattu beige toppi, jossa rönsy edessä, musta annen väljä paitapusero, vyön kans ihana pelkiltäänkin, sit Sennin kiiltävä musta löysä pusero. Nää kaikki sopii hyvin toisiinsa paitsi beige jakku ja beige paita mitkä olis malliltaan just mun lempparit, ku toinen niistä olis musta tai toppi vaik valkoinen.

Kenkiä on nyt tos mun perus mustat avokkaat, sopii kaikkien kans, mut tylsät ja sateel ei hyvä, mustat uudet nilkkurit, jotka ostin väkipakolla kenkämikosta ku lahjakortti oli menos umpeen ja mitään muita en sieltä pitkän etsinnän jälkeen löytäny. Sit tekis mieli ottaa mun perus wonders saappaat, ne kuin aamutossut jalassa ja siks messuiluun just hyvät mut en jaksais kantaa niitä, sit on ihanat kultaiset avokkaat, nyt vasta tuli mieleen, ne matalat ja persoonalliset.

Vöitä tulee mukaan myös muutamia. Tällä varustuksella sais viideks päiväks messukuteet ja viel kun annen kaapit täysin käytettävissä niin hulluhan mä oon.

Sisko meni eilen jo messuille ja kans kauheen ikeasäkin kans matkusti junal eka messuille ja sit illal annelle. Ku olis just yhdet laadukkaat vaatteet, ei tarttis aina kaikkea semisopivaa roudata.

Haluaisin teettää joskus jakkupuvun ja kotelomekon. Niin, olis nytkin ihana laittaa mekkokin tonne välillä, mul olis monta ihanaa mekkoa kaapis, jotka haluis välillä ihmisten ilmoille ja sit vaa käyttää aina sitä yhtä ku jossain juhlis käy, noil messuil ku pitää joka päivä ittensä mielestä olla eri vaatteet, tulis paljon hauskempia variaatioita pukeutumiseen. Siks olis kouluski kiva käydä ku sais pukeutua, nyt kuljen montulla ja saattaa olla et törmää pariin tyyppiin päivän aikana, pukeutumisesta häviää merkitys, mut en mä silti ihan huppariskaan kulje. Kivat vaatteet on piristystä parhaimmillaan.

Ne kenkämikosta ostetut nilkkurit haisee niin röökille, hinkkasin niihin äsken aloe\bamburasvaa ku en muuta keksiny, nekin oli pari vkoa ulkona, mut haju pysyy vaan, yök, haisen koko akka ku hetken niil äsken tepastelin. Nyt pyrin menemään peseen tukkani ja kulmat pitää siistiä, tulee muuten annelta sanktioo, ite en niitä muista\huomaa, sil on niin kirkas peili vessas et siel vasta tajuaa mikä karvanaama sitä onkaan. Mul on vaatteetki viel silittämätä ja herätys ennen kuutta, miks väsytän itseäni näin.

Mul junaan annen kirja raja ja uusimmas elles oli juttu vintage gardenin perustajasta, joka oli kans sisustuskoulus ja teki lopputyökseen ton liikkeen suunnitelman, hienoa et se saanu paljon julkisuutta ja annehan löysi megaihanan rapumekon sieltä viime la, musta kotelomekko. Nii ja pikkuSenni asuu siinä yläkerrassa, mä en kestäis..tää oli annen kommentti tai jotain tonne päin, korjaa oikeeks :) Nyt akka nukkuun heti, nii ja laukkujakin on tos muutama ja mihin mä noi kaikki saan, tarttisin vihdoin sen perässä vedettävän! Jos joku haluu tulla messuille on mul viel lippuja kassissa, laittakee tekstaria niin järjestyy.
S

14.9.2011

rullalla

Nukahdin rullalle linon sänkyyn sen viereen tunniks ja nyt oon ihan pirteä. Tulee luettua facea ny päivittäin ku etusivu näkyy automatik tos näytöl. Hidas se on ja kuvia ei avaa lainkaan, mut muuten hauskaa lukea päivityksiä. Tänään on tullu vettä paljon! Koirat saatii lenkitettyä ku hetken oli tauko sateesta.

Vauvan liikkeet tuntuu niin selvästi ny, parin viikon päästä puoliväli. Huh miten tää tuntuu pitkältä matkalta. Oon yrittäny nauttia ny enemmän ku viimeks. Lepään, syön ja elän suht säännöllistä elämää. Jouduin palauttaan ne makeet housut ja tänäänki mul oli leggarit ja tuntu niin hassulta olla kulahtaneis kalsareis töissä :)

Esalle tuli häly just, toivottavasti ei mee myöhään. Tää on iha hullua ku nukku hetken ja nyt tajuttoman pirtsakka olo. Messuille tekis mieli jo mennä töihin, ku olis lähempänä, et pääsis himaan yöks. Perjantai aamuna lähden taas, nyt jotenkin helpompaa ku vaa yhden yön pois ja tietää et Lino osaa olla äitistä erossa. On se kyl ollu kultainen tänään ja kiukkunen ku mikä, kova poika jutteleen.

Kerättiin vähä leluja ja kannoin sen nukkuun sänkyyn, hetken se makas ja sit palas takas kerään jokaikisen lelun kaappiin, laitto ovet kii ja sano heippa lelut ja käveli sänkyyn :)
S

13.9.2011

Rapuja ja ruuhkaa

Iso-Roban hotlassa on ollut ruuhkaa tällä viikolla, kivaa! Mutta kapasiteetti kestää kyllä. Yhdet lomalaiset suuntasivat eilen aamulla aikaisin Azoreille, oks se Portugalia? Niin Sini kirjoittanut. :) Ja Sini on parhaillaan rakentamassa Habitarea. Loppuviikolla tulee tosiaan uusiks ja siskonsa myös. Sekä yksi tilintarkastajakin. Mukavaa vilinää.

Viikonlopusta ei Sinikään taida olla naputellut tänne mitään, mutta onhan nyt jo uusi viikko vauhdissa. Ystävät järkkäs aivan mahtavat rapukekkerit. Parin viikon kuluttua tiedossa vielä toiset. Helan gårit on soineet päässä koko alkuviikon. Tässä pari kivaa kuvaa sieltä kemutuksista.

12.9.2011

Habitarea

Messuilla. Oli tavoitteena aloittaa hommat seiskalta, mä 25 yli tääl osastol, myöhäs, mut eihän tääl oo tarvikkeita ennen ysiä, ku firman auto tulos vasta sillon, kahvia täs juon ja availin kaikki ja tein niin paljon ku pystyin. Silmät on ristis.

Aamul toivoteltiin hyvät matkat ystäville jotka suuntas Portugalin saarille ja yöllä sain uutisia ystävältä sairaalaan lähdöstä, odotan jo viestiä sieltä, toivottavasti kaikki menny hyvin.

Oli kiva tulla jo eilen tänne mut tänään olis saanu nukkua myöhään ku olis tän tienny, mul vaan toive saada osasto rivakkaan valmiiks ettei huomen tarttis olla viittä pidempään, yllätyksiä tosin viel tulee, niihin menee aikaa. Linolla kuulemma kaikki hyvin ja oli jääny hoitoon hyvin, mummeli sen sieltä sit hakee ettei tuu niin pitkää päivää. Esal toi lähes tunnin työmatka pidentää niin paljon päivää.

Nyt täs mietin miten saatais verho kii ku elementti ei ookaan iha sellanen ku oli verhon kannalta suunniteltu ja tarroja tilasin just esalta lisää ku niitä vaurioitunu ja muutama puuttuukin. On näis messuis oma kiva fiilis. Senni täältä vaa puuttuu, sen ja peksin kaa meil iha vakkari rakennusporukka. Senni hoitaa nyt esittelypäivät. Ukot tulossa ny tännepäin, kohta päästään aloittamaan.
S

11.9.2011

Ikuva

Matkalla hkiin. Sofia tuli vastaan ja mä en kuullu puhelinta ku oltiin mäkkäril immasen kans just sillon ja ne samoil nurkil, olis ollu hauska nähdä. Tänää taitaa messukeskus jäädä väliin, ku meni nyt näin myöhäseks, huomen sit seiskasta vähintään seiskaan, niin paljon vaan ku mahd. jotta pääsen tiistaina Linon luo mahd aikasi.

Itku tuli ku kotoa lähti ja mäkkäril mua tuijotti samanikäinen samannäkoinen poika suurilla silmillään, vaikeaa tekee olla ilman poikaa. Ihan rääkkäystä oikeastaan, viimeyön mietin mahdollisuuksia miten pystyisin poissaoloani vähentään. Se tästä tekee niin vaikeaa ku poika ei ymmärrä tai tajuaa ku sanoo et äiti töissä, mut kyselee koko ajan, samaa tekee isästäänkin ja kyl monta kertaa päivässä pitää selittää et isi lähti töihin ku vielä Lino nukku ja isi piipaassa ja isi teippaamas jne.. Sit sanoo ikävä isiä. Hyvää tää tekee isälle ja pojalle, mut mulle nää pitkät erot ei hyviä, yks yö olis sopiva.

Tietty yritän ja nautinkin näistä työreissuista, mut onneks näitä on harvoin. Sanoin just annelle et en oo ikinä elämässäni ollu kotona, vasta viimevuoden aikana sitä oppinu ja nyt en sieltä haluis enää mihinkää lähteä en edes viikon lomamatkalle perheen kera, mielummin oon himas ;) Immasel ruuhkaa tällä viikolla, yövieraita enemmänkin, hauskaa.

5.9.2011

Kuntokeskusbuumi

Kuten syksyyn kuuluu, mulla on kuntokeskusbuumi. Olin eilen kht-tentin kakkospvässä koko päivän, 7tuntia, siis sunnuntaina! heti sen jälkeen ystävä vei ajatukset oikeisiin asioihin ja Lauttasaaren kuntokeskukseen, jossa avoimien ovien päivä. tentissä ja edellisen päivän polttareissa kipeytynyt selkä parani kerralla bodypumpissa. Tänään olin sopinut tutustumisen cms-salille töölöön. Tosi hieno paikka ja eilen kipeytyneet lihakset hoidettiin joogalla. Tätä lisää. Anne

4.9.2011

Kotona vaan..

Ihana viikonloppu. Ollaa oltu kotona vaan ja mitää ei ollu sovittu ja sellaista rentoa oleilua, mut ei kyl silti istuun oo ehtiny ku sokkelin vieressä. Kokoajanhan sitä on jotain hommaa, Linon päivärytmin mukaan kolmesti päivässä ulkoilua. Kirjotan meidän päivärytmistä vähä. Herätää 8 aikaa, syödään 9 aikaa ja sit heti pihalle, puoliltapäivin sisälle syömään ja päiväunille. Välipala kolmen aikaan ja pihalle leikkii tai autolla johonki, sit syödää ruoka jossain välissä ja koirien kaa lenkille tai pyöräileen ja sisälle kasin jäljestä, iltapala 9aikaan ja sit hampaat ja nukkuu, jompi kumpi,nykyää yleensä isi hengailee Linon seurana sängyssä kunnes menee simmut kii. Usein Lino menee itte omaan sänkyyn nukkuu, saa illalla valita mihin haluaa nukahtaa, isin viereen mun tyynylle vai omaan sänkyyn. Hemmetin kivaa elää tällaista elämää, tää jotenkin niin yksinkertaista ja jo innolla odotan mitä vuosi 2012 tuo tullessaan.

Tällä hetkellä olis ajatuksena et poika sais jatkaa hoidos vaik yhden päivän viikos tapaamas kavereita, siel ny niin hyvä ku 3 poikaa täyttää syksyllä 2 vuotta.

Saumattiin Sennin kaa aamupäivät sokkelia, saatiin melkein toi talon takunen 17m valmiiks, pidän yhden lomapäivän ny viikol et saisin vaik yhden lyhyen sivun valmiiks, nii sit vielki jää lähes puolet, ilmat viilenee ja sit se ei oo enää kivaa hommaa. Habitaret reilun viikon päästä, jännittää se viikko ja Linon luota poissa olo, en oo ku yhden yön kerrallaan pois, mut sekin liikaa ja äärimmäisen vaikeaa. Periaattees sillä viikolla 4 kokonaista päivää poissa. Se on hienoa että pojalle ja isälle on muodustunu vahva side ja äiti ei ole enää niin korvaamaton, isi on tällä hetkellä se huipputyyppi joka saa vaihtaa vaipan, äitille kiukutellaan toodella paljon, toisaalta taas mä saanu niin paljon vapauksia kaikesta ja ehdin tekeen kaikkea ja lepään, ihanaa aikaa siis.


Eilen tein pitkästä aikaa pitkän vaunulenkin, Topi majaili alakopassa, Masi jaksaa ja Lino tykkäs istua rattaissa ku oli vähä väsy, tänään oltii pyörälenkillä ja lopuks päädyttii kiikkaa liiksan puistoon. On hassua ku tuol mennään niin poika tunnistaa mis mitäkin on ja missä kukin asuu, siis jo paljon ennen ku mikään edes näkyy nii tietää mitä on tulossa. Täytyy mainita myös ku osaa laittaa vetoketjun itte, nää tällaisia mitä pitäis vauvakirjaan kirjoittaa mut tänne ainakin.

Päätä vaivaa ku en oo saanu tehtyä sil lääkäril oikaisuvaatimusta keväisestä katastrofikäynnistä, jossa poruutti mua ja viel kommentoi kui hänel käy sata äitiä viikossa ja kukaa ei oo tollai porannu, omaks puolustukseks sanon et ei kuunnellu mua lainkaan vaan heitti vaan oletuksia ja pahoittelin et olin herkäl pääl ku sillo rv7 ja hormonit sekasi, mut se teksti siin raportis ei kaunista katseltavaa, eikä edes kertomani mukaista vaan just niitä oletuksia. Harmittaa tollanen yleistäminen. Ton asian ku saisin käsittelyyn niin saisin ison kiven pois harteilta, ajattelen tuota käyntiä usein ja varsinkin öisin jos ei saa nukuttua, se ollu rankimpia päiviä mun elämässä ja se että sen päivän raportti Linon tiedoissa, iha hullua tekstiä, ku saisin sen oikaistua. Se kaikki alko siel vastaanotol siitä ku lääkäri kuuli et annan reilun vuoden ikäiselle viel tarvittaessa yöllä maitoa, mä kun ajattelen et lapsi itse kyl sit kehittyy aikanaa joka asiassa. Tutin poistos sama juttu ja pottailus, sit ku sil itel on siihen halukkuutta ja nyt sil on.

Se on väärin jos joku sanoo et jos lapsi on nukkunu ain vanhemman vieres ja sit tottuu siihen ja muutokset vaikeita tai se yömaito tai vauvan syliin nukuttaminen jne.. Tottuu ja tottuu, ei se ihan noinkaan oo. Paha tietty sanoa yhden lapsen perusteella, mut katsotaan asiaa sit parin vuoden päästä. Jokatapaukses oon niin vastaan kovaa kasvatusta ja se on taas ihan eri asia ku pelisäännöt. Säännöt, rajat, vaihtoehdot ja yhdessäolo on ne kai tärkeimmät.

Mä istun sohvalla, katsoin kymppiuutiset ja jämähdin tähän. Mul tää ihana uus puhelin minkä sain kytkykaupas ja täs näppäimistö, kiva kirjoittaa. Tää tippunu jo monta kertaa, en tajuu miten saa pysyy ehjänä, pidän rinnalla sitä mun vanhaa samoil numeroil, se vaa huono ku ei hälytä sillon varattua koskaan.
Huomen fysio, niskat melko ok, tänää jouduin särkylääkkeen ottaan mut muuten menny ilman kipuja. Voiku saisn siihen pitkäaikaisen avun jonainpäivänä.

Hullun pitkiä viestejä täl voi kirjoittaa, kirjoitan koko ajan vaa mitä päähän pälkähtää. Annel iso urakka tänää takana ja saa heittää kirjat hetkeks kaivoon. Nii ja muuten eihän mun ny enää kannattais lähettää näitä kirjoituksia multimediana ku voisin täl mennä nettii ja mekkomeroon kirjoittaa. En tajua viel et pääsen nettiin koska vaan. Nukkuun ny.
S

2.9.2011

Sinin nimppari

haipakka vko takana, on ollut yhtä sun toista, blogissa ei oo ehtiny käydä. To-pe olin kirjojen kanssa aulangolla, se kivaa vaihtelua mut menee pitkään kun tottunu kävelee töihin muutaman minsan. Tänään Sinin nimppari, jonka näin kalenterista, mutta sitten unohdin. Onnea Sinille, taitaa olla pienet juhlat käynnissä siel? viime viikonlopun fillarointi raisiossa on muisto vain, ihan kun siitä olis pidempikin aika, hyvin palautunu vaikka hullu vastatuuli oli siellä. Anne

kakkua

Mul on kosketusnäyttöpuhelin, mut en uskalla avata sitä laatikosta ennen ku saan rinnakkais sim-kortin. Enhän mä voi sellaista käyttää ku paikallaan ja rauhassa. Tää vanha iskun ja vedenkestävä turvallisempi. Jossain vaiheessa kuitenkin luvassa parempilaatuisia kuvia tänne blogii. Nyt pikaimurointi ja sit kaffen keittoon, muori tehny mul valkosuklaa/lakkakakun :)

1.9.2011

hoplop

Lino oli sekoittanu mun pussin, yritin maksaa siis 2010, ei ihmekää ku ei oo toiminu. Oltii hoplopis pari tuntia, olis menny viel vaik tunti lisää. Mukana vauhdissa Linon tyttökaverit äiteineen. Siel tuli hyvä jumppa itelleki ryömiessä ja hyppiessä. Linon parturina toimi tänään sisko-Sofia, poika katseli postimies patea nii pää pysy suht paikallaan, kauaa ei kyl malta katsoa, minuutti, sit vaihdettii muumiks ja palomies sami, aku ankka, veturi ym. kiitos youtuben. Tukka ny muutaman sentin lyhyempi, silti sopivan pitkä vielä. Siskon kämppä oli ihana, valoisa, tilava, toimiva. Käytiin retkellä prismassa, Lino sai kottikärryt 6,90e, muuta ei sit ostettukaa. Paitsi mulle junnu 2e. Nyt kotimatkalla, ihme et poika ei nukahda vaik oltu menos koko päivä. Viikonloppunako ei ollu mitään? Eiku meilhän alkaa se kirpparipöytä! Heippa! S