30.9.2011

uuniruokaa

Tein taas uuniruokaa, täytyy kirjoittaa tänne jotta muistaa mitä laitoin, lopputulos oli tosi hyvä ja nättikin, kuva jäi ottamatta.

En todellakaan oo mikään ruoanlaittaja, ostan kaupasta fiiliksen mukaan, en suunnittele, teen siitä mitä kaapista löytyy välttäen liemikuutioita ja muita lisäaineita, yritän ottaa oppia muorin peri suomalaisista keittotaidoista ja lehtien thaimaalaisista ruokaresepteistä. Pyrin siihen että keho sais tarvittavan määrän tiettyjä ruoka-aineita päivässä, että jaksaa elämän haasteet.

Pesin kanan rintafileet ja kuivasin ja laitoin vuokaan, puristin limettä päälle ja pyörittelin siinä. Tein seoksen öljystä, kikkomanista, vihreä curry, yrtttimauste, valkosipuli, paprikajauhe ja pyörittelin kanoja siinä ja pistin jääkaappiin maustuun pariks tuntia.

Pilkoin pari sipulia, suikaloittin kuorimaveitsellä kolme porkkanaa ja ananaspaloja purkista, sekotin keskenään ja ripaus intiaanisokeria. Jäi odotteleen lautaselle.

Toiseen vuokaan pilkoin parsakaalia, kukkakaalia, kesäkurpitsaa, tomaattia, laitoin isoja kökköjä kookosrasvaa ja pari lusikallista mustapippurijuustoa ja timjamia ja paprikajauhetta, loput limen mehut, sekottelin palaset sekaisin, isot palaset kauniita ja kivoja suupaloja. Lopuks oliiviöljyä pintaan ettei uunissa pala. Uuni 190°. Sinne kasvisvuoka ja kanan rintafilevuoka, jonka sekaan heitin porkkana, sipuli, ananas seoksen ja kermapurkki päälle. Uunissa tunnin ja viel sammutuksen jälkeen vartin verran hautumassa. Keitin jasmiiniriisiä eli ensiks vettä kiuhautetaan ja sit lisätään riisit ja jätetään hautuun, tukitaan kannen ilmareiät ja ei saa kurkkia, 12min kohdalla kurkkaan ja jos vettä pohjal annan olla viel pari minsaa.

Kana oli maukasta ja ei lainkaan kuivaa, ananas toi makeutta tähän miedon tuliseen ruokaan. Huomiseks jäi viel annos. Kasvisvuokaan esa ei koskenu, mä söin vähemmän riisiä ja enemmän kasviksia jotta saan ne tuhlattua.

Lino ei syöny mitään, on eläny tänään päärynällä, vadelmilla, mustikoilla ja kuivatuilla aprikooseilla, kuumetta oli heti aamusta ja koko päivän yli 38°. Nyt oltiin koko porukka päiväunilla, sängyssä ahdasta ku koiratkin vie omat neliömetrinsä :)