24.1.2013

Koneeseen kohta

Me lennetään!

Ei juma..jopa kahden viikon pakkausmietinnät ja pakkaaminen plakkarissa ja nyt istutaan minibussin kyydissä.
Tänään oon askarrellu eväitä meille, käyny muistilappuja läpi ja pistäny purkkeihin pesuainetta, fairya jne.. Espe hoisi onneks kodin siivouspuolen ettei ihan pommiks jääny..tosin talo/koiravahdithan sinne tulee asumaan ja elämään ehkä kylpemäänkin.

Pikkubussissa, ei niin pieni, tääl 20henk paikka ja meitä 8. Loistavasti tilaa ja ihanaa matkustaa ilman huolta enää mistään järjestelyistä. Jätkillä kaljatötteröt kädessä, me äidin kaa tankataan lähdevettä kera suolan ja magnesiumin.

Väsyttää ihan hulluna ja sänkyyn päästään seur kerran 24h päästä. Kaunis talvisää, aurinko paistaa ja lumihanget kimmeltää. Pysähdys Linnatuuleen..heippa!

22.1.2013

Lenni 11kk 21.1.2012

Tää viesti jäi eiliseltä keskeneräseks..

Kuukauden päästä kovat 1v kemut! : )
Lenni on aikas toimeliaassa iässä mutta toisaalta aina helpottaa mitä isommaks tulee, osaa itse tulla sohvalta, sängystä ja rappusia ketterästi alas vaikkakin on ihan tajuttoman nopea esim kukkaruukulle. Ihmettelin tänä aamuna kun Lino oli kanssani keittiössä ja Lenni se itekseen hääräili pikkuhuoneessa ja teki siellä palapeliä. On ihan viimepäivinä menny ja ruvennu itekseen leikkimään ja osaa hienosti vetää sormet kaapinovien ja laatikoiden väleistä.

Tänään 22.1
Kummitytön 3vee synttärit, onnea! Lino yritti aamulla tytölle soittaa ja olis halunnu laulaa viel uudelleen kun viimeks tais ujostuttaa.

Lenni jätti taas iltaunet väliin ja silti nukahti vasta vähää vail kymmenen ja tunnin nukku kun taas kova nälkä iski. Olin äsken Linon vieressä ja nauroin ääneen kun poika laski lampaita "yks lehmäs, kaks lehmästä, kolmas lehmäs...vaik siis Esa kans siinä yritti nukkua, niin ihanaa oli pitkästä aikaa mammia isompi poika kainalossa ja kuunnella sen juttuja "äiti kerro viel juttuja naapuri Maijasta" ..Maijan äiti laittoi viestiä et Maija oli nukahtanut heti kun menivät meiltä kotiin ja Maijalla on aamulla aikanen herätys, jo kuudelta..aikasempi kun isillä, Maija asuu siinä mistä käytiin lainaamassa ketsuppia ja Maijalla on oma Sami joka korjaa pönttöjä. Lapsilla kun tuli tänään väittelyä siitä et onko Sami putkimies vai palomies : ))

Ihan huikee fiilis ollu sunnuntaista lähtien..paitsi eilen hetkellinen masis lääkärin diagnoosista Lennille, minkä tosin kyseenalaistin ja varasin toiselle lääkärille ajan täksi päiväksi ja kertomatta mitään taustoja sain eri tulokset, tän päivän tulokset tuki omia ajatuksiani ja nyt huippufiilis jatkuu, kiitos tästä monille asianomasille. Mehiläisessä tänään siis käytiin ja sieltä smoothiestudiolle hengaan Lennin kans, ostin pari juomaa, vihersmoothien ja päivän hedelmäjuoman, ihan pikkiriikkisen huikeeta raakakakkua ja join kupillisen pakuriteetä. Lenni naposteli luomu rusinoita ja Anne unohti tulla lounaalle ; )

Tuli sellanen olo et nyt soitan meidän vanhalle Atalan naapurille Eilalle ja niin poikettiin siel Lennin kaa kotimatkalla. Eila on syntynyt 3.3.1930, ja täyttää siis pian jo 83v, fanitan Eilaa, on meinaan positiivinen muori, rakastaa luonnollisuutta ja liikuntaa, omaa terveelliset elämäntavat ja huikean asenteen. Lonkkaleikkaus huomenna edessä, sitä vähän jännitettiin.

Meidän reissu lähestyy ja huomiseks on todella paljon puuhaa..pakkaamista, pyykinpesua ja asioiden hoitamisia, vaikken ikinä halua astangajoogaa väliin jättää, niin hu se on siinä ja siinä et ehdinkö, kaikkeni yritän ja siks nyt nukahdan että hu jaksan kaik asiat järkkäillä kuntoon.

Ihana Lino ja ihana Lenni, pojat saa mut nauramaan!

Rupeen laskeen kans ny lehmäksiä..

S

20.1.2013

Mihin kuvat on jääny

Mä tääl ihmettelen kun tällei samanlailla laitoin spostilla kuvia tänne blogii yksittäin aina jonkun tekstin kera tabilta ja ei ne oo tullu.

Tänään sunnuntaina on ollu mieletön päivä! Aamu meni mukavasti ja starttasin kympiks astangaan, tein pisimmän harjoituksen ikinä..kolme uutta asanaa, hyvä fiilis ja tunne et nyt uskalla ihan varmasti mysoreen. Kynnys ylitetty, tänään piti olla ohjattu mut kun meitä ohjattavii oli vaan kaks ja muut omatoimisia niin me tehtiin kans oma harjoitus ja se ei oo niin helppoo kun se että joku sanoo et mitä millounkin teet vaan pitänee itse osata tehdä ja muistaa ja saa siis käyttää aivojaan. Kyl mä sen muistan ja ihana tehdä oman hengityksen tahtiin ja oikeesti pystyy keskittyy ihan eritavalla kun ohjatussa mut on se ohjattu niin hauskaa ja kevyttä että vastaisuudessa kyl haluan tasapainossa kumpaakin.

Joogasta lähtiessä juttelin pitkätkin tovit naisen kanssa, hän odotti mua siinä ovella, oon tavannu vain pari kertaa aiemmin mut Annellekin joskus sanoin et tuollainen haluun sit aikuisena olla ja sit kun tänään hän kertoi itsestään..niin ei juma, mä oon jo paljon sinne päin ja just haluun viel lisää just sinnepäin. Mieletön nainen, tekee töitä ihmisten hyvinvoinnin eteen johtavassa asemassa kaupungin sykkeessä mutta asuu hirsitalossa keskellä metsää aviomiehensä kaa, kolme poikaa jo maailmalla, liuskekivilattiat, kasvissyöjä, kalaa kyl syö :), kaunis ja liikunnallinen. Energinen, hymyilevä ja innokas. Aattelin samanlaista elämää itselleni omalla tyylilläni toki, mut miten meil menikin kaik niin yksiin, tollasista jutuista saa niin hymyä pitkäks aikaa, en osaa selittää mut kun saat joltain ihmiseltä positiivista energiaa ihan yllättäen reppukaupalla. Ja se yhteenkuuluvaisuudentunne!

Näitä kirjoittelin Annelle yks päivä tekstarilla
Asioita joita ajattelen tämän vuoden tuovan tullessaan perheellemme ja läheisillemme..
- lasten hyvinvointia ja koko perheen terveyttä
- tasapainoa, tyyneyttä, rauhaa, kärsivällisyyttä
- lähdevettä
- lasten kotihoidon järjestyminen
- tasapainoinen, ymmärtäväinen, rakkauden täyteläinen parisuhde
- päivittäinen astangaharjoitus
- ratkaisuja mieltä askarruttaviin asioihin
- vauvoja lähipiirille, terveitä ja hyvinvoivia vauvoja
- käytännöllisyyttä ja kauneutta kotiin ja pihapiiriin
- tasapaino työn ja kodin välille
- vakaa taloudellinen tilanne
- mökillä oloa, perheen yhdessäoloa ja paljon myös kotoilua
- Masi koiran haukkuminen muuttuu tuhahteluksi : )

Niin ja mikä on huippuu..pyysin s-markettiin luomu parsakaalia pari vko sitten ja nyt ku la kävin, niin siel oli hyllypaikka tullu vaik ite parsakaalei ei ollutkaan mut miten iloiseksi tulinkaan!

Tänään päiväunet ja zumba, pika kummitytön synttäreil käynti sekä yllättäen illal viel talo täynnä ystäviä..upee päivä!

S

test

Laitoin tänne just paljon kuvia spostitse, mut ei näy..kokeilen viel et onnistuuko näin laittaa suoraan..mut hassua kun kirjoitan niin en näe tekstiäni..ei mikään mobileihanuus..vielä!

19.1.2013

Pinkin kera lentoon

Annen pakkaustouhuja loppuviikolta..toi laukku on makee!

18.1.2013

Laukkuja

Multimedia message

Kuvii kolmekymppisiltä


























lapset melkein nukahtivat syliin






Kiitollisuus

Tätä kiitollisuuspäiväkirjaa hehkutetaan nyt niin mones paikas että vaikka olen kiitollinen joka päivä näistä monista asioista niin kokeilen kirjoittaa niitä tähän ylös muutamia.

-suht hyvät yöunet ja virkeä olo aamulla
-Lino tulee aamuisin jalkoihini ihanasti mammimaan ja nyt jo löytääkin meidät vaikka erihuoneessa kuin aiemmin nukutaan
-mukava vartin aamujumppa kirpsakas pakkassäässä, Lennipoika se ei malttanu vaunuihin nukahtaa ja äiti sai hyvän jumpan..askelkyykkyä, kyykkyä
-mun ihana toppapuku ja ei palele!
-ystävän soitto ja tieto pomppukerhon perumisesta, en ehtinyt meitä vielä pukea saati lähteä
-mukava aamupäivä ystävien kera, hyvää teetä ja kaikille riittoisasti ruokaa
-pöytäpuutarhan uudet kokoamisohjeet, loisto palvelu puhelimes ja se että se toimii ja yrtit kasvamassa
-kahvittomuus
-reilun tunnin päiväunet
-finnmatkojen puhelu ja asiakaspalvelijan oivallus virheelisestä lentolipusta, ny tulee uus!
-syötiin koko porukka pöydän ääressä iltapalaa/ruokaa, ihana hauska yhteinen mukava hetki
-sain siivottua keittiöö ja saareke on tyhjä, mitä ei aikoihin oo ollu, näyttää niin siistiltä vaik tiskipöytä se viel tursuaa : )
-lapset on terveitä
-en voi kirjoittaa kun en haluu ajatella niitä mut ilman pääkipuja oon saanu ollu viimepäivät vaik Lenniä kannankin ja välillä tuntuu et huh..mut siis ajatuksena: fyysisesti terve olo.
-PikkuKakkosen katselua Lino käpertyneenä kiinni minuun ja Lenni hääräili tiskiharjan kanssa
-Lennin hymy kävellessään kävelykärrynsä kanssa
-Lenni on syönyt tänään hyvin ja monipuolisesti
-Kotona on niin lämmin ettei sukkia tarvi ja pojat saa vähis vaatteis leikkiä lattiatasossa
-Nukahtaminen ennen puoltayötä..?

Ja näitä ihan varmasti tulis lisää ja lisää mut nyt menee timmulit kii, heippa!

S

17.1.2013

Saga ja kamerabagi

Maiski tilasi mulle pyynnöstäni kameralaukun ebays tä..eihän mulla luottokorttia ole ja nyt vihdoin reilun kuukauden odotuksen jälkeen se saapui! Näyttää kuvassa hienolta..toivottavasti on sopiva mun kameralle! Jee!

S

Pöytäpuutarha

En oikein tiedä mistä kirjoittaisin..aloitan vaik sillä et just Annen kaa tuos kirjoiteltiin kaikenlaisista ajatuksista Whatsappissa eli puhelimien välisessä chatissä mikä ihan tajunopea verrattuna tekstareihin ja se meil ollu viimekuukaudet vain käytössäkin, kuvaviestit ilmaisia jne..

Sovittiin et kun pianhan me matkalle startataan niin tehdään siel 5v suunnitelma ja kirjoitetaan vaik listat '100 asiaa' minkä toivois lähiaikoina tapahtuvan. Ja sit oikeesti yleensä vähintään puolet niistä tapahtuu.

Teininä tehtiin Lylyssä mutsin kans aarrekarttoja, siel vieläkin tallella joitain niitä eli leikeltiin askartelumielessä lehdistä sanoja ja kuvia mitkä itselleen sallisi kuuluvan elämään ja myöhemmin kun karttoja katsoo niin kappas ne pitää todellakin paikkansa, hassua.

Oprah muistutti ohjelmassaan myös karttojen tekemisestä ja niiden suuresta vaikutuksesta. Siis unelmointi kunniaan ja tavaksi! Thaimaassa sijaitseva suomalaisomisteinen uudehko hotelli Aava Resort & Spa oli valittu maailman 100 parhaan hotellin joukkoon, mieletöntä ja pariskunta kertookin että he unelmoivat päivittäin. Olen seurannut heidän hankettaan alkuajoista lähtien ja toivottavasti saamme vielä mahdollisuuden päästä kyseiseen hotelliin lomailemaan ja uimaan punanokkadelfiinien kera.

Aarrekartta ja kiitollisuuskirja ne on tärkeät jutut. Mun kohdalla tää blogi on osaltaa kumpaakin ja tietty tekstariketjut Annen kanssa. Hehkutetaan kivoja juttuja, unelmoidaan tulevaa ja toki välillä puretaan pahaa oloakin. Olis kiva kun olis sellanen private facebook, sais jakaa asioita teille useammalle..varsinkin niitä hehkutuksia, kaikkee ei voi aina tännekään kirjoittaa saati facebookiin. Onhan siellä toki ne rajaukset keille status näkyy, mut yritetään kirjoitella tänne mahd paljon.

Niin eli otsikko oli pöytäpuutarha ja pitäneekin käydä nappaas täl kännykäl kuva siitä kun on toiminnassa..soittelin firmaan tänään kun en saanut laitetta koottua ja mullahan oli vanhat käyttöohjeet joten ei ihme kun kuulemma nykyään aukeaa eri paikasta jne.. Kasvamassa on tammenlehteä ja persiljaa.

Pieni lorina kuuluu ZenGrow puutarhasta kokoajan kun pumppu pyörittää vettä ruukussa, kasvivalo luo hyvän yövalon mulle, ei tarvii pitää vaatehuoneen lamppua pääl kun ihan pimeässä en osaa nukkua. Pissahätä voi oudokseltaan tulla lorinasta keskellä yötä.. Muuten ennen olin pystyssä öisin ja kävin vessas viiskin kertaa..nyt välillä en kertaakaan, eli meil yöt parantuneet ja unen laatu parempaa, mut ne alkuajan hormoonit kyl pitää ihmisen ihmeen virkeänä, nyt ei tajuu miten onkaan selvinny kaikesta. Melkonen sissi oon ollu! : )

Ja jotain tästä päivästä.. Ystävät soittivat liiksalta että pomppukerho peruttu..tulivat sitten meille, me ei ehditty edes viel lähtemään ja liiksan täti sanoi että asiasta oli infottu Mll: n tätiä jo viikkoja sitten, mutta edes ti lehteen ei tieto ollu kerenny, pettymys monille, paljon siel oli porukkaa ihan turhaan ja kyl Linokin kysy viel päiväunien jälkeenkin et voidaanko nyt lähteä sinne pomppukerhoon ja jos sitä ei oo niin mennään toiseen pomppukerhoon. Ja se kaikki valmistautuminen (lasten kans ei ihan mikään helppo lähtö aina) ja voin vaan kuvitella niitä äitejä ja isejä jotka kilometrien päästä kiiruhtavat sinne pakkasessa rattailla kolmen tai neljänkin lapsensa kanssa ja sit sitä ei olekaan. Tästä oppineena tarkistakaamme joka kerta to aamuna facebook ja MLL sivut. Torstain lehti kun saapuu joillekin vasta kerhon alkamisen jälkeen. Ite luottanut tiistainlehden tietouteen.

Lenni jätti iltaunensa väliin ja nukahti jo ysiltä, tosin heräs syömään äsken kympiltä, mut nyt jos nukuttaisiin pari tuntia. Lennin kans nukutaan pikkuhuoneessa pinnasänky tippusängyn kyljessä kii. Alkuyön nukkuu pinnasängys ja aina kun jaksan sinne siirtää, sillä ite nukahdan lähes heti takaisin kun aloittaa syömisen ja lopetuksesta ei tietoakaan. Kiva että pinnasänky tulee tutuksi ja voi ehkä sit joskus nukkua siel itekseen pidempiäkin aikoja, eikä pelästy et missä on kun paikka on tuttu.

Kotosalla ollaan oltu, leikitty ja tehty ruokaa..kokeiltu kesävaatteita : ) Ihan tavallista olemista ja jälkien siivousta. Silti joku pieni ressi takaraivossa kaikesta tekemättömyydestä vaik asiat kaik hyvin ja kyl ne ehtii sit ajallaan, vaikka huomenna. Esan huoneen ovessa kotitalossaan lukee tyyliin:
"mitä et jaksa tehdä tehdään niin tee se huomenna"
ja niitä huomeniahan on vaik kuinka paljon, siis aikaa on!! : )

S

15.1.2013

Voroja

Montulla oli käyny voroja ja Arttu oli tehnyt asiallisen mutta myös koomisen valvontakameravideon tapauksesta youtubeen 'Vinkkejä kaivataan' Laitoin jakoon seinälleni tänään.

S

Tekstari poimintoja tältä illalt..

Oltii likkaporukal ideaparkis viettääs aikaa shoppaillen aleilla tänään..teemana mun synttärit vol2, ideana et saadaan porukkaa vaihtaan kuulumisia ja todellakin humputtelua. Ihanaa olikin ja löyty kaikkee mitä oon etsiny kauan..kuten ihanat farkut joita sisko on ennen hakenu Veljekset Keskiseltä asti ja nyt löytyy lähempääkin..joku toxic merkki..niin makeet! Täs alla kopsasin muutamia mun ja Annen viestei viime tunneilta tähän liitteeks..

S: Ihania vaatteita ja se vika name it kauppa ja ne Linon makeet kuteet!! Jee! Takkia tos viel sovittelin ja pyydän kangaskulmaa vähän vetää sitä sisään sillai et saa sit purettuu auki niin saa helposti istuvan siitä nyt. Ihania löytöjä ja just kaikkee mitä oli aatellu ja ne Linon vaatteet löyty sit kuiteskii! Tekis mieli ny viel googlettaa niitä khaolakin ostomahdollisuuksia..

A:Joo aivan mahtavia löytöjä! Mun tietokoneen klo vääräs.täähän meni jo :D Tänään uusi iholla klo 22 ava

S: Mulla on sormenpäät ihan tulessa ja verillä..hyi stana kuin sattuu ja ällöö!! Toiv hu paremmat!!

A: Laita niihin laastarit. Oks sul ikinä ennen ollut toi. Mun pitäs mennä 7 töihin miten pääsen ylös. Hu se hygienisti taas haukkuu mun hampaanhoidot :D huomenna illalla fixsport ja ehkä tuun lähettelee sun kamerasta kuvat. No katotaan miten te ehitte.

(tuu vaan!) t.sini

S: Miten purkaa stressiä?! Nukkumal, syvähengitys..lepo..olo..miten helvetis mä sitä saan tääl himas. Se mökille meno olis kai ollu tärkee..viel ehtii Lylyyn pariks päivää! Niinku viimeksikin olin viikon mökil ennen thaikkuu. Pää järjestyy siel ja asiat jäsentyy.. Vaik nyt toisaalta suhtaudun rennosti tai ainakin yritän suhtautua vaik haluis nukkuu vaan mut en ota ressii ja rupeen nukkuu ny!

S: (tunti myöhemmin)...Ei juma..tääl mä taas kaappia läpi ja nyt tulee se runsaudenpula again! Samat vaatteet ku kreikaski sillon -08 ja nyt sopivia..en mä siis yhtään hoikempi toisaalta ku sillonkaa ku vetskoja sai vetää tiukkana pakettina ylös..ihania kesävaatteita ja kun oikeesti sinne ei tarttis ku pari mekkoo ja pari puseroo kera shortsit ja tääl jo monta ihanaa asukokonaisuutta! Kesää odotellessa..niin ja oon töis koko kesän! Pitäis muuten aina tyhjätä kesävaatteet pois vaatehuoneesta ja sit taas talvivaatteet..sais tilaa ja shoppailufiiliksen niitä aina uudelleen haeskellessa. : ) ei tajuu et jo ens viikol. Pystyttäisköhän edes viikon sokerivehnä kieltoon..mul tekee kiellot tiukkaa mut kyl ny yks vko pitäis kestää ja sais ylim turvotukset pois!

S

14.1.2013

Tomin maasturi

Nyt on etsinnässä tällainen! : ) Tomi on lainannu Pennin autoo ja nyt tarttis oman että Pennikin pääsis ajeleen, sano Lino

10.1.2013

Asana kartta





http://www.yogalifestyle.com/Pashtanga.htm

En muista harjoitusjärjestystä ja tällainen kartta olis kiva saada jostain. Eiks Anne, Sitsu lupaillu meille s-postiin.. muistutetaan!

kalaöljy




Miks ihmeessä tässä tekstissä on valkoinen tausta?? : )


Etsiskelin infoo meidän uudesta kalaöljystä ja Fitnesstukku.fi sivuilta löytyi alla oleva teksti. Tää Oil4life kalaöljy on puhtainta ja tehokkainta mitä löytyy, kuulin, että käyttävät öljyä Taysis lastenosaston potilaisiin ja tulehdusarvot saatu parin viikon käytön jälkeen jo alas.

Kokeillaan josko meidän tenavat tällä tervehtyisivät, huomenna öljyä on nautittu tasan viikko ja sitä ennen käytössä oli perus Möller ja itselläni myös imetysajan lisänä NowFoodsin kalaöljykapselit. 

Lapset parantuisivat kai antibiottikuurilla, mutta en halua riskeerata sitä mitä se aiheuttaa sen kuurin jälkeen, joo tauti poistuu ja sit reistaa vatsa ja vastustuskyky alenee ja toisellepuolelle maapalloo ollaan lähdössä joten haluan parhaan vaihtoehdon lapsille, nostetaan vastustuskyky kattoon ja edelleen pilviin, ja pöpöt juoksee karkuun. 

Lennillä siis todettiin jo silmätulehdus ja korvatulehdus ja menty tää tasan kaks viikkoa lääkärin diagnoosista edelleen sairastaen mutta parempaan suuntaan. Hitaasti hyvä tulee. Vähän silti jänskättää et riittääks tää aika ennen lomaa parantumiseen, riittää riittää tietysti!!! Lapset on terveitä ensviikolla, vanhankansan pöpönkarkoitustoimet käytössä.. suolavettä korviin ja suolavedel silmien hautomista jne.. ei kirvele, on kuin merivettä. 
: )

Pöllöintä on että tää tuote oli jo nettikaupois myynnissä ja olis tullu kai kauppoihinkin mut myyntioikeidet on ostanut zinzino yritys ja nyt tuotetta saatavilla ainoastaan netistä ja suosittelijan toimesta, siis et joku kirjaa sut. Mä pystyn nyt kirjaamaan tyyppei jos joku on kiinnostunut mut kirjoitan kokemuksiamme jatkossa viel. Esalla ollu silmäoireita pari vuotta jne.. toivotaan et öljystä saadaan apua siihenkin, niin ne ainakin lupaa. Kuukausiannos maksaa 39e ja jos sillä saa läkärikulut pois ja terveyden ennalleen niin sopiva hinta on kyl.







12 ml stä Oil4Life Balance saat päiväannoksen Omega-3, noin 2,5g (vastaa 30 kapselia krilliöljyä) ja sisältää runsaasti Omega-9.

Oil4Life Daily oil, Lemon, 300 ml
Oil4Life Daily ylläpitää hyvää rasvahappotasapainoa ja Omega-3-tasoa, jota olet saavuttanut neljä Oil4Life Balance-pullollista sisältävän kuurin jälkeen.
OIL4LIFE Daily on kehitetty ylläpitämään solujen hyvää Omega-6/Omega-3 tasapainoa (rasvahappotasapainoa). Tutkimusten mukaan oikea Omega-6:n ja Omega-3:n välinen tasapaino parantaa keskittymiskykyä, voimistaa aivojen suorituskykyä ja silmien toimintaa, lieventää PMS-oireita ja parantaa yleistä hyvinvointia. Hyvä sydämelle ja verisuonille ja edistää vastustuskykyä.
Oil4Life Balance-korjauskuurin jälkeen suositellaan 7,5-12 ml päiväannoksen nauttimista ruokatottumusten ja Oil4Life-testin tulosten mukaan.
Oil4Life Daily koostuu laadukkaasta, puhdistetusta kalaöljystä (EPA: DHA = 2:1) ja ainutlaatuisesta antioksidantteja sisältävästä oliiviöljystä. Antioksidantit estävät suoniseinämien rasvahappo-oksidaatiota.
AINEKSET
Jalostettu kalaöljy, kylmäpuristettu neitsytoliiviöljy ja luonnollisia antioksidantteja, aromi ja ekologinen sitruunaöljy.

Valmistetaan EU:n ja USA:n (FDA:n) määräysten ja GMP:n (Good Manufacturing Practice) mukaan.
Säilytys: Voidaan säilyttää huoneenlämmössä.
Säilytetään lämmöltä ja suoralta valolta suojattuna. Avattuna pakkaus säilytetään jääkaapissa. Alle 4 asteen lämpötiloissa öljy voi kristalloitua ja sakeutua. Parin minuutin jälkeen huoneenlämmössä öljy palautuu läpinäkyväksi. Jos öljy on kylmä, ravista pulloa ennen käyttöä.
Ei lasten ulottuville. Ravinnelisä ei korvaa monipuolista ruokavaliota.

Säilyvyys: Avattu pullo: nautittava 45 päivän sisällä.
 Käytä ennen viimeistä käyttöpäivämäärää.
Sisältää 300 ml

Annostus aikuiset: 7,5-12 ml päivässä, ruokatottumusten ja Oil4Life-testin tulosten mukaan.

Jumissa facessa

Etsin muutamaa kuvaa mun facealbumeista ja tulihan siinä selattua kai tuhat kuvaa läpi, ihan jumitin sinne ja konekin oli hidas ja lataili niitä kuvia ja meni kai tunti reilukin siihen ja nyt klo jo noin paljon.

Oon väsyny ollu taas, paitsi yöllä..siis ihan hyvin menee mut en tykkää kun silmiä päiväl kirvelee ja haaveilee mahdottomista päiväunista. On päiviä jolloiin lasten unet menee ihan nappiin ja päiviä niinkun tänään et nukkuivat ihan tasan vuorotellen ja huippuu siinä on että saa keskittyä täysillä toiseen. Linon kaa opeteltiin kirjoittamaan Sami, Elvis, Penni, Saara ja Janne, Norman, Normanin äiti..kysyin et mikä sen nimi on oikeesti..nooh höh äiti sehän on Normanin äiti!

Lenni söi iltahirssipuuroo melki kipollisen..jeejee..siis kun on ollu välillä haastavaa kun tietty sitä ihmettelee kun toiselle ei kelpaa mikää lusikkaruoka, tänään meni hienosti! Meil aina touhutaan jotain syödessä vaik ei se hyvä tapa oo, mut en voi lapsilta edellyttää et istuisivat puoltuntia pöydäs tekemättä muuta, oppivat kyl sitten aikanaan. Riippuu tilanteista, iltasin kun joskus levotonta niin menee muun toiminnan ohella mukavasti. Kun se syöminen on aikaa vievää ja niinhän pitäis syödäkin rauhassa ja omaan tahtiin ja toki ruoasta nauttiminen on tärkeintä ja ajattelen et syömisen ja sen hetken tulee olla mukavaa kaikille! Useimmiten kirjoitetaan ja katsotaan kalenteria, tutkitaan nimipäiviä ja opetellaan numeroiden tekemistä sillai et piirtää sen numeron päälle. Seinäkalenterit siis kulutustavaraa meil. Tarkastellaan et montako päivää iskä töissä ja montako vapaata sil ja kenen synttärit tänään jne..

Tänään iltaruokailun ohessa meil oli bussipysäkki tai puuropysäkki keittiös ja Lino oli sitonu mittanauhan keittiöjakkaraan kii ja veti sitä saareketta ympäri..
(iskä ei tykkää yhtään ku lattia naarmuttuu, teki lumitöitä ulkona ja me hulluteltiin sisäl)
.. Lenni tukea vasten kävelystä innostuneena tarras tähän jakkaraan kii eli bussin kyytiin ja niin ne veljekset siinä meni kun majakka ja perävaunu ympyrää pysähtyen aukomaan suutaan pysäkille. Hemmetin hauskaa!!

Ihanaa hömpöttää himassa, huomiseks ajattelin imurointia jos tulee mahdollisuus ja ehkä sais puhtaat pyykit paikalleen mut on niin paljon kivempaa leikkiä!!

Lenni nukkuu niin sikeään tos vieressäni, jalkojen iho vähän huonona kun konttaillu ilman housuja..rasvaan ne nyt calendulalla ja sit pojan viereen nekut vastakkain nukkumaan. Lenni nukahtaa mun syliin melki joka ilta sit kun nukahtaa ja sitä ennen hymyilee ja nauraa mulle ja vähän hassutellaan tai kantoreppuun mun puuhastellessa kotitöitä, sit on yhtäkkiä unessa ja nukkuu hyvin ekat pari tuntia ainaski. Mä vaan valvon ja tykkää valvoa..kärsin sit huomen taas..Lenni herää 7-8 ja täs välis syö edelleen 3-5 kertaa..mut nyt on puuroo vatta täys, mustikoita, hirssiä, chiaa, merisuolaa ja hunajaa oon ruvennu laittaan kun tekee hyvää yskälle.
Ihania lapsia. Hauska päivä ja astangas oltii Miran kaa ja pysyy hyvin lukot eli bandat kii..miten se kirjoitetaankaan, mut tuntuu niin hyvältä ja saa niin paljon enemmän irti! Mitä enemmän siel käy sitä haastavammaks koko homma tulee, joka kerta erilainen vaik harjoitus samanlainen, ihan huippuu!

S

9.1.2013

8.1.2013

Kärryilyä

Maanantai 7.1 klo 23.30

Sori tuo huonolaatuinen kuva mut tekeminen siinä tärkeintä! Lenni poika on tutustunut kärryyn viime päivinä ja tänään sit huupielet korvissa käveli kämppää eestaas niin ylpeänä että ja kylhän me kaikki ihailevin katsein ja kannustuksin hihkuttiin jeejee!
(huupielet..huulet, suu, suupielet...? : )

Meil oli ajatuksis et josko Lenni rupeis kävelemään 11kk paikkeilla, helpottais matkalla/reissus oloa kun pysyis mahdollisesti jaloillaankin eikä vain konttais ja rikkois jalkojaan. Nousee seisomaan tyhjästä pystyyn ja nyt kun kärryn kans teputtaa täs pari vkoa niin eiköhän ne askeleet löydy. Tosin siis kiirettä ei ole mutta hyvin menee samoissa Linon kehityksen kanssa. Portaat on tullu jo hyvin tutuiksi ja ketterästi kapuaa peruuttaen ne alas varmoin ottein. Helpottanu kummasti arkea kun tuntu et viimeset 2kk onkin menny mul päivät alarappusella päivystäen et pitääks ottaa koppia ja nyt jo luotan melkosen hyvin ja uskallan olla kauempana.

Rappuset oli tänään vuori ja enste reput seläs eväineen kiivettiin vuorille..meil oli vesipullot ja raakasuklaata, kiikarit ja kaukoputki sekä tietty kartta mukana. Sit vesipullo tippu ja pojat laskeutu portaat alas hakemaan ja mä pitelin ylhäällä köydestä kii ja sit tippu kaukoputki ja taas pojat laskeutui yhdessä ja nousivat takas ylös.

Meil ei oo viel räkätaudista selvitty, silmätulehdus saatiin kuriin suolatipoilla vihdoin kun perus antibiottitipat ei hillinny. Korvatulehduskin meni ohi paris päiväs ja nyt vaan ootellaan et toi räkä loppuu poikien päästä..sitkee on! Me aikuiset pysytty terveenä, mul oli se 30h flunssa ennen joulua ja nyt oon tankannu vitskui päivittäin teenä ja tuoremehujuomina ym.. Kalaöljyi vedetään nyt vähintään kahdesti päivässä koko perhe. Tää hyvä tavoite et ollaan koko jengi terässä parin vkon päästä ja onneks täs on aikaa vahvistuttaa vastustuskykyä viel että kestää vieraan maan bakteerit.

Lapsille oon tehny puurotkin pakuriteehen. Lenni on muuten kieltäytynyt kaikesta lusikalla annettavasta viime viikot ja onkin ollu mielenkiintoista keksiä aina jotain sormiruokaa. Kurkkuja ja porkkanoita menee ja kokonaisia päärynöitä ja omenoita järsii. Riisiä oliiviöljyn ja yrttien kera huolii lusikasta vähän ja tänään söi mustikoita lusikal sekä aloevera ja acai juomat menee lusikal. Mitään muuta ei menekkään ja miettii et kolmisen kuukautta sitten söi päivässä joku neljäviis kipollista ruokaa ja nyt imee mua ihan kuiviin.

Mielenkiintoista olis mittauttaa sen paino kun tuntuu et ei syö mitään vaik varmaan saa järsittyä kaikkee mut silti verrattuna siihen mitä ennen. Kaurapuurost tykkäs kans ennen mut se lisää limaisuutta niin ei tähän räkätautiin sovi nyt lainkaan. Maistettiin myös banaani,vadelma,liuotetut auringonkukansiemenet smoothieta mut ei menny lusikkaa enempää vaik ite kyl tykkäsin : ) Lino pyytänyt viimepäivät äiti tee koneella puuroa kun yökänny jo kahdesti ruispuurot pöydälle ja en tarjoo kyl enää, inhoo sitä ja tattaripuuroa kun taas Lenni niistä tykkää. Huomenna ehkä sit pitkästä aikaa vihreää puuroa jos viel osaan tehdä, ite ei oo tehny ny mieli vihersmoothieita vaan enemmänkin lämpöistä hirssipuuroa mut hyvä kokeilla välillä ja sain lahjaks minipuutrhan niin eiköhän kohta kasva salaatit pöydällä! Jee!

Lennin tukka on kasvanut ja on ihan ison pojan näköinen jo. Lino oli niin äidin sylin kipeä oltuaan mummilla hoidossa melki vuorokauden vaik sanoin et soita sit aamulla jos ikävä niin äiti tulee hakemaan, Lino siihen eilen illal lähtiessään "minä nukun yön siel ja viel päivänokosetkin, ei tuu ikävä, hyvää yötä äiti" ..poika on niin reipas!!

Me Lennin kaa käytiin parin tunnin vaunulenkillä ja pissuttaan mutsilla koiria ja pitkin poikin, kävelymeditaatioo ja talojen ihailua, vanhat talot lämmittää niin sydäntä kauneudellaan. Kummitätikin soitti ja muisti synttärini ja lupas prismaan lahjakortin..saan ehkä ne himoitsemani paljasjalkavarvaskengät..katotaan ny, selvitän viel et pystyyks niil kevyisiin hölkkälenkkeihin. En muista ees niiden nimee, mut maksaa jotain 140e ja asiakasomistajapäiviltä sais hyvät alet niistä.

Pitänee muistaa 7h treeniä per vko ja monipuolista. Eli vähän astangaa ja vaunukävelyä, reipasta jumppaa ja nopeempi juoksulenkki. Kokeilin eilen sitä 10km/h vauhtia ja huh miten kova vauhti. Tavoitteet korkealla ja ihanaa et saa mennä niitä kohden ilman ressiä. Oon tyytyväinen jo nyt kuntooni mut onhan meil liput maratonille joten sinne on ja siihen on viel työtä tehtävänä. Aikaa ei tosin paljoo oo, reilu 4kk vaan!! Anne apua! Puolvuotta kuulostais paremmalta! Nyt lenkkarit laulamaan!

S

7.1.2013

Viinilasei

Hei huikee mikä viikonloppu!!
Oon tavannu paljon rakkaita ihmisiä, iloinnu, rentoutunut, syönyt hyvin ja monipuolisesti lukuunottamatta raakasuklaan liika-annostusta, mikä sekään ei kai kauheen pahasta, vattaa nipisteli.

Tää rentouttava sunnuntai kruunas viel tän viikonlopun..tänään on ollu niin rentoo ja silti kaikenlaista tapahtunutkin mut sellanen ihan häkellyttävän kevyt päivä jotenkin vaik väsymys kirveli silmiä ja zumba oli jäädä väliin kun päiväunet houkutti mut siitä tanssistahan vasta energiaa sai ja sitä ennen kittasin sitruunaa ja se että muistaa juoda paljon pitää virkeänä. Äiti just kerto kuin joku työmies oli oppinu virolaisilta työmiehiltä jotka ihmettelivät suomalaisten tapoja.. Ja neuvoivat et iltapäivällä kahvin sijaan tulee juoda vettä ja vichyä eikä aiheuttaa itselleen väsymystä nestehukalla.

Huomas eilen illalla kun maistelin erilaisia punaviinejä ja kahveetkin juotiin niin nestehukka tuli ja voi kauhee sitä oloo kun Lennii nukutin, mut äkkii korjaantu kun väkiste kittas suolavettä ja johan hauskuus jatku. Oltiin jo välis nukkuus Esan ja Lennin kaa kuunnellen sängystä käsin singstar esityksiä. Lino kekkuloi ja melki nukahti lopulta Maiskin syliin puolenyön aikaan. Ja taksin tulo tyhjensi talon yhden aikaan.

Saunottiin eka naisten kaa ja kylpyammeessa sai hoitaa ihoa ja sieltä saunaan kera hunajakaurahiutaleoliiviöljymerisuola naamion. Kauraa vielkin kylppäri ja sauna täynnä : )

Nuo äitet siis äiti ja täti eli äitet tehotiiminä kera ystävieni kattoi pöydän ja laittoi esille mitä löytyi. Mähän en ollu valmistellu synttäreitä lainkaan lukuunottamatta salaattikauppareissua ja muutamaa punaviinipulloa..joista jo tajusin et eihän ne riitä mitenkään. Kaikkee oli kuitenkin..iso ruokakori juustoineen, paljon erilaisia kasviksia ja hedelmiä. Melkosen raakapainotteista sano Jussi vaari : )

Välillä ollu huonojakin hetkiä mut nyt eilisilta ja tämä päivä on taas se vahva fiilis. Kun ajattelee niin ei huonoi oloi oo ollu kun joinain päivinä tunnin ajan ja melki koko päivä kerran kuussa täydenkuunpäivänä.

Eilen just Frankin astangatekniikka kurssilla käytiin läpi et jos hermostuttaa tai antaa itsestää ulos negatiivista signaalia ja siis kohdistaa sen johonkin toiseen ihmiseen..tuskastuu lapsiin tms.. On jo pidemmän aikaa unohtanut hengittää ja se purkautuu ulos negatiivisena. Hengittäminen on yhtä kuin tyyneys. Tyyneys ja valppaus ne astangan avainsanat. Toimii myös arkielämän joka hetkessä.

Oon oppinu niin paljon taas kaikkee et oikeen innoissani olen.

Niin ja enhän kertonu et sain synttärilahjoja paljon valkoisella teemalla..paljon ite tehtyä, kaikkee hyödyllistä mut myös blingiä. Puutarha tulossa kans. Ihania juttuja!! Kiitos!!

Zzz zzz

S

5.1.2013

30

Mahtava olo!
Uus sivu elämässä, ihan kun puhtaalta paperilta lähtis liikenteeseen. Elämäni kunnossa, asiat niin ihanasti, mä onnellinen oon! Aina on parannettavaa mut tää niin loisto tilanne. Mielenkiintoinen päivä tänään kaikinpuolin ja päivästä tuli tärkeä ja merkityksellinen monessakin kohtaa.

Esalta hieno osoitus, että oli skeptisyydestään huolimatta mun ja lasten mukana niin vyöhyketerapeutilla Kirsillä että uusien tuttavuuksien Heikin, Heidin ja Jeren luona kylässä missä käytiin läpi ravinto, kalaöljy/ acaijuoma asioita läpi.

Koontia ja kertausta jälleen:
Sairaudet kertovat kehon tulehdustilasta ja tulehdus on poistettavissa laadukkailla ja hyvin imeytyvillä omega kolmosilla sekä antioksidanteilla. D vitamiinin tärkeydestä ja suurista annosmääristä puhuttiin Kirsin luona sekä mineraali pitoisen lähdeveden välttämättömyydestä. Ja ainainen suolasuolasuola pitää meidät toiminnassa. Jos vähääkään kolottaa niin kolminkertainen määrä kalaöljyä..ei siis välttis kalanmaksaöljyä mikä sisältää raskasmetalleja hyötyhaittasuhde ei kovin hyvä. Eli nestettä, rasvahappoja oliiviöljy, kookosöljy ja tärkeimpänä kalaöljy, antioksidantteja ravinnosta, marjat, hedelmät, kasvikset. Mineraalit ja hivenaineet suolasta ja vedestä ja toki ravinnosta. Luomua ja luonnollista kosmetiikkaa! D-vitamiini ulkonaolosta sekä lisäravinteena ja yliannostusvaaraa ei siinä ole. Näin helppoo on siis pysyä terveenä! Ja mikä sairauksia aiheuttaa on valkoinen sokeri, vehnä, muut käsitellyt viljat, lisäaineet ja omega kutosen liika saanti suhteessa kolmoseen. Kilo kasviksia ja noi yläpuolen jutut kondikseen niin ei satunnaisista herkutteluista oo haittaa. Nää jutut joillekin ihan selvää pässinlihaa, ainahan asiat noin on ollu mut täs hullus maailmassa jota mainonta harhauttaa, ei enää kaikki jutut oo päivänselviä..eli jos jollekin apua niin hyvä juttu.

Voi miten saisin joskus käytännössä auttaa ihmisiä..niin kauheasti haluaisin ja tänään tuntuu siltä et ihan varmasti joskus viel saankin ihan konkreettisesti.

Aamu alkoi sillä et Lino kömpi makkarista mun luo kasin aikaan sanoin 'hyvää syntymäpäivää äiti' kaivoi kaapista soittimet..Lenni sai kapulat ja Lino lauloi soittaen pimpulia kimeällä äänellään 'paljon onneaaa vaan' <3

Nyt Lenni tääl kömpii mun päällä nauraen ja pussailee kasvojani täysin avoimella suullaan, helisevä kikatus ja nukahtaa kainalooni kohta, just sanoin Esalle, et voi tän nukutushetken stressatakin mut Lennin kaa menee mukavimmin näin et kömpii viereeni sit kun väsyttää. Pistää päänsä maate päälleni ja pyytää et äiti laita mut nukkumaan.

Linolla alkoi vuorostaan timmulitulehdus ja paras apu suolavesitipat, sama kun meressä uis, ei siis tunnu miltään..kokeilin itekin ja ennalta ehkäisee kuulemma ikänäköäkin, poistaa kuonaa sarveiskalvolta. Kätevää.

Huomenna kolmen tunnin astangajoogatekniikkakurssi Frankin opein ja Annen kaa taidetaan olla ainoot alkeisjatkolaiset joten loistavaa mysoretasoista oppia luvassa!

Huippukivaa ohjelmaa ja mulle tärkeitä juttui just sopivasti tänä viikonloppuna. Meillä naisten sauna iltapäivällä ja illalla salaatti-illallinen kera punaviinien. Luomukekkerit kaikinpuolin sapuskojen puolesta ja luonnonkosmetiikkahoidot spa/saunaosuudessa. En oo mitään järjestelly sen kummemmin kun kaupassa tänään kävin mut tuollaisia ajatuksia huomiselle..katsotaan miten sujuu ja menee, villakoiria kasa lattialla ja tänään tuli Kaamakin pitkästä aikaa kotio Espen kainaloon tuhisemaan.

Lennistä tuli niin suloinen passikuva tänään FotoHakalas, pikku vankikarkuri raitapaidassaan : ))

S

4.1.2013

Pari kuvaa viel joulukuulta 2012

Laitoin tänne muistiin muutaman kuvan viel meidän perheestä tässä ja nyt. 
Mä 30, Lino 3, Lenni kohta 1v ja Espe pian 33v. Sori kuvien sävyerot ja epävisuaalisuus : )











pesty kolmikymppiseksi




Tänään klo 18.10 täytin 30 vuotta. 
Äiti, eiks niin?? toi klo aika..? : )
Lapsi mä vielkin oon vaik jo vähän aikuisemmaksi muuttunut 

3.1.2013

Kakskymppinen

Viel tänään, en kauaa..

Miten nää vuodet menee, hujahtaa!
Mun unelmat ovat toteutuneet siltä osin mitä unelmoin ennen kolmenkymmenen ikää. Seuraavalle vuosikymmenelle onkin ehkä kevyempiä haaveita ja ajatuksia.. ei niin suuruudenhulluja vaan enemmänkin olemista ja nauttimista. Näiden jo ympärillemme rakennettujen juttujen kehittämistä ja tärkeimpiin asioihin keskittymistä. Meil mieletön ystävistä ja läheisistä koostuva tukiverkosto, nautin ja arvostan tätä ihanaa tilannetta, paljon rakkautta ympärillämme.

Lapset on mun elämän suola, niin hauskaa seurata heidän oppejaan ja seuraavat vuodet saadaan olla lapsia koko perhe, vietetään aikaa porukalla ja toivottavasti paljon kotona sekä välillä mökilläkin. Mun tulevaisuuden ajatukset on hyvinvoinnissa ja terveydessä sekä elämän hauskuudessa!

Niin ja nyt on eletty elämästä vasta 1/3 osa.. Ne vähintään kaks kolmasosaa viel jäljellä. Miten hienoo ja jännää mitä elämä viel tuokaan tullessaan. Jotain ihanaa, vieläkin ihanampaa mitä nyt. Koen olevani pikkuhiljaa aikuinen, siis olen oppinut elämäntaitoja ja ottamaan vastuuta, koen olevani hyvä ja hauska äiti. Elämässä haastavinta on tasapainoilu lukuisten tärkeiden asioiden keskellä..mutta vuosivuodelta se tasapaino kehittyy ja näyttää löytyvän.
Mieletön rajapyykki tää ikä ja todellakin en malta odottaa mitä jokainen tuleva päivä tuo tullessaan. Jee!

Ennen nelosella alkavaa ikää aion aloittaa tanssimisen, Esan kans?! ; ) Omistaa pienen puutarhan, kasvimaan ja lukuisia omenapuita. Syödä entistä enemmän kasviksia ja monipuolisemmin sekä mahdollisuuksien mukaan omasta maasta. Kannustaa muita ihmisiä yhä enemmässä määrin positiivisuuden ja hyvinvoinnin poluille. Lasten kanssa yhdessä tehdä hyväntekeväisyyttä, järjestää keräyksiä ja viedä apu suoraan tarvitsijoille tässä lähialueilla. Kouluttautua ja oppia englantia, ehkä ruotsiakin. Viettää lasten kans niin paljon aikaa, raaskinko ikinä päästää niitä omaan huoneeseen.

Ei morjens..nyt rupes soimaan päässä.. Mä oon kolmekymppinen, oon kolmekymppinen..takana on...
Nyt vast kolahtaa et oumaigaad! Siis joskushan aatteli et kolmekymppiset oli vanhoi, ei ei tästä se elämä vasta alkaa. Epävarmuus ja kaik negatiivisuus takana, nyt positiivisuus jyrää! Löytyy rohkeutta ja itseluottamusta ja maailma avoinna!

Toivon syntymäpäivälahjaksi kaikille onnellisuutta, paljon naurua ja rakkautta!

S

1.1.2013

Musikaalia

Oltiin Lennin kans menossa nukkuun ja sammuttelin valoja ja melkein teeveen kun näin tän musikaalin ja jäin ihan koukkuun. Ihana yksinkertainen tarina ja nää kuvat nappasin talteen sillä puku on mieletön ja mulla odottaa häämekko tuol tuunausta ja tässä on hyvä malli-idea. Ihania pukuja täl naisel täs. Viiskytluku!

S

2013

Niin kaunis taivas!
Lennikin tääl innosta hihkuen seuraa valoshowta!