8.1.2013

Kärryilyä

Maanantai 7.1 klo 23.30

Sori tuo huonolaatuinen kuva mut tekeminen siinä tärkeintä! Lenni poika on tutustunut kärryyn viime päivinä ja tänään sit huupielet korvissa käveli kämppää eestaas niin ylpeänä että ja kylhän me kaikki ihailevin katsein ja kannustuksin hihkuttiin jeejee!
(huupielet..huulet, suu, suupielet...? : )

Meil oli ajatuksis et josko Lenni rupeis kävelemään 11kk paikkeilla, helpottais matkalla/reissus oloa kun pysyis mahdollisesti jaloillaankin eikä vain konttais ja rikkois jalkojaan. Nousee seisomaan tyhjästä pystyyn ja nyt kun kärryn kans teputtaa täs pari vkoa niin eiköhän ne askeleet löydy. Tosin siis kiirettä ei ole mutta hyvin menee samoissa Linon kehityksen kanssa. Portaat on tullu jo hyvin tutuiksi ja ketterästi kapuaa peruuttaen ne alas varmoin ottein. Helpottanu kummasti arkea kun tuntu et viimeset 2kk onkin menny mul päivät alarappusella päivystäen et pitääks ottaa koppia ja nyt jo luotan melkosen hyvin ja uskallan olla kauempana.

Rappuset oli tänään vuori ja enste reput seläs eväineen kiivettiin vuorille..meil oli vesipullot ja raakasuklaata, kiikarit ja kaukoputki sekä tietty kartta mukana. Sit vesipullo tippu ja pojat laskeutu portaat alas hakemaan ja mä pitelin ylhäällä köydestä kii ja sit tippu kaukoputki ja taas pojat laskeutui yhdessä ja nousivat takas ylös.

Meil ei oo viel räkätaudista selvitty, silmätulehdus saatiin kuriin suolatipoilla vihdoin kun perus antibiottitipat ei hillinny. Korvatulehduskin meni ohi paris päiväs ja nyt vaan ootellaan et toi räkä loppuu poikien päästä..sitkee on! Me aikuiset pysytty terveenä, mul oli se 30h flunssa ennen joulua ja nyt oon tankannu vitskui päivittäin teenä ja tuoremehujuomina ym.. Kalaöljyi vedetään nyt vähintään kahdesti päivässä koko perhe. Tää hyvä tavoite et ollaan koko jengi terässä parin vkon päästä ja onneks täs on aikaa vahvistuttaa vastustuskykyä viel että kestää vieraan maan bakteerit.

Lapsille oon tehny puurotkin pakuriteehen. Lenni on muuten kieltäytynyt kaikesta lusikalla annettavasta viime viikot ja onkin ollu mielenkiintoista keksiä aina jotain sormiruokaa. Kurkkuja ja porkkanoita menee ja kokonaisia päärynöitä ja omenoita järsii. Riisiä oliiviöljyn ja yrttien kera huolii lusikasta vähän ja tänään söi mustikoita lusikal sekä aloevera ja acai juomat menee lusikal. Mitään muuta ei menekkään ja miettii et kolmisen kuukautta sitten söi päivässä joku neljäviis kipollista ruokaa ja nyt imee mua ihan kuiviin.

Mielenkiintoista olis mittauttaa sen paino kun tuntuu et ei syö mitään vaik varmaan saa järsittyä kaikkee mut silti verrattuna siihen mitä ennen. Kaurapuurost tykkäs kans ennen mut se lisää limaisuutta niin ei tähän räkätautiin sovi nyt lainkaan. Maistettiin myös banaani,vadelma,liuotetut auringonkukansiemenet smoothieta mut ei menny lusikkaa enempää vaik ite kyl tykkäsin : ) Lino pyytänyt viimepäivät äiti tee koneella puuroa kun yökänny jo kahdesti ruispuurot pöydälle ja en tarjoo kyl enää, inhoo sitä ja tattaripuuroa kun taas Lenni niistä tykkää. Huomenna ehkä sit pitkästä aikaa vihreää puuroa jos viel osaan tehdä, ite ei oo tehny ny mieli vihersmoothieita vaan enemmänkin lämpöistä hirssipuuroa mut hyvä kokeilla välillä ja sain lahjaks minipuutrhan niin eiköhän kohta kasva salaatit pöydällä! Jee!

Lennin tukka on kasvanut ja on ihan ison pojan näköinen jo. Lino oli niin äidin sylin kipeä oltuaan mummilla hoidossa melki vuorokauden vaik sanoin et soita sit aamulla jos ikävä niin äiti tulee hakemaan, Lino siihen eilen illal lähtiessään "minä nukun yön siel ja viel päivänokosetkin, ei tuu ikävä, hyvää yötä äiti" ..poika on niin reipas!!

Me Lennin kaa käytiin parin tunnin vaunulenkillä ja pissuttaan mutsilla koiria ja pitkin poikin, kävelymeditaatioo ja talojen ihailua, vanhat talot lämmittää niin sydäntä kauneudellaan. Kummitätikin soitti ja muisti synttärini ja lupas prismaan lahjakortin..saan ehkä ne himoitsemani paljasjalkavarvaskengät..katotaan ny, selvitän viel et pystyyks niil kevyisiin hölkkälenkkeihin. En muista ees niiden nimee, mut maksaa jotain 140e ja asiakasomistajapäiviltä sais hyvät alet niistä.

Pitänee muistaa 7h treeniä per vko ja monipuolista. Eli vähän astangaa ja vaunukävelyä, reipasta jumppaa ja nopeempi juoksulenkki. Kokeilin eilen sitä 10km/h vauhtia ja huh miten kova vauhti. Tavoitteet korkealla ja ihanaa et saa mennä niitä kohden ilman ressiä. Oon tyytyväinen jo nyt kuntooni mut onhan meil liput maratonille joten sinne on ja siihen on viel työtä tehtävänä. Aikaa ei tosin paljoo oo, reilu 4kk vaan!! Anne apua! Puolvuotta kuulostais paremmalta! Nyt lenkkarit laulamaan!

S