24.2.2013

Hulinainen viikonloppu

Menoo on riittänyt koko tää viikko mut ihanaa on ollu. Menty lasten kanssa paikasta toiseen, silti nukuttu rauhaisia päiväunia, tosin parina päivänä kyläpaikoissa, on oltu menossa joko aamu tai ilta tai molemmat. Tuntuu kai tuon parin viikon reissun jälkeen helpolta lähteä jonnekin vähäks aikaa ja palata kotiin.

Lennin synttäreitä juhlittiin pienimuotoisesti aamupäivällä lauantaina Mummelin ja Pepen luona, perhe ja kummit. Oli mieletöntä ja helpon tuntuista astella Lenskin synttäreille muualle kuin kotiin ja järjestelyt vei vain sen aamun. Mummi teki kakun, Mummeli muffinseja ja uunis paistettiin karjalan piirakoita.

Lenni sai ihania lahjoja, paljon hyödyllisyystarvikkeita kuten villapöksyt, hammasharja, tutteja, rusinoita, pillimehunpidike Mehujehu, palapelikirja, takki, lippis ja muutamia leluja, just sopivasti eikä liikaa, pehmolelu, auto, mikrofonisysteemi ja pallo. Vanha kaukosäädin oli mieleen ja tietty ilmapallot ilostuttaa vielä monta päivää. Lennin kans nukuttiin vielä juhlapaikalla päiväunet ja Lino se lähti mummille yökylään pitkästä aikaa.

Kotona ehdittiin kuvia järjestelemään koneella ja lähdettiin Lennin kaa lenkkeillen kohti ystävien kotia, minne oli järjestetty yllätyssapuska ja hyvää seuraa seuraavalle synttärisankarille, jolla onkin hieno synttäripäivä, on meinaan Ruotsin puolella kovat pippalot aina 23.2. En nyt oo tosin nähny missään mediassa Victorian ja Danielin vauvasta mitään, mut en oo mitää päivälehtii tms lueskellukaan. Ihan pihalla kaikista uutisista muutenkin. Kiva ilta, ehti jutteleen ystävien kaa vähän enemmän ja niin kevyttä kun toinen poika vaan mukana.

Tänään oltiin lasten kanssa Perfect Home sisustuskutsuilla, upeita esineitä ja tilasin meille kauniin valokuvakehyksen ja kirjan malliset laatikot. Olishan siel ollu vaik mitä kaunista kotiin mut pyrin löytämään esineet kirppareilta tai tutuilta ja välttämään uusien esineiden ostamista tai tekee ite.

Eipä näil Kelan huikeilla parinsadan tuloillakaan kauheesti oo varaa tuhlata. Oon aivan ihmeissäni vieläkin miten nää tuet voi olla näin pienet kun työtön yksineläjäkin saa puolet enemmän. Säästöillä elelen ja toisen lapsen kohdalla osas varautua paremmin kaikkeen siis hahmottaa et kuin kauan meinaa olla kotona vaik edelleen on yllättänyt miten Lenni on niin paljon enemmän kiinni mussa kun Lino koskaan. Tuli kiireesti äskenkin mua ovelle vastaan ja heti päästävä syliin vaik äiti oli vaan reilun tunnin pois jumpalla Annen kaa. Assaristeppi, erittäin persoonallinen tunti, ohjaajansa näköinen ja se tuokin siihen varmasti sen suosion. Zumba on mun suosikki mut tänään se ei sopinu aikatauluun. Juostiin Annen kaa 10km /h vauhtia matolla ennen jumppaa ja on se kyl kova vauhti.

Mul oli eilen ressi jo siitä maratonista ja sit Anne sano et siirrät sit vaan vuoden päähän et ei ressiä ja otat sen maratonristeilyn perhematkana ja se Antin eka maraton ja kannustusjoukotkin tarpeen. Meidän koko perhe siis lähdössä tuolloin viikonlopun kestävään reissuun ja tavataan päivä Tukholmassa reisul Espen sukulaisia, katsotaan mun kohtaloo sit lähempänä. Ressii en siitä ny enää ota. Nyt olis kiva päästä kokeilemaan parin tunnin lenkkiä per viikko ja jos sitä joku 20km menis viel kevyesti alle 2,5h niin sit vois olla viel mahdollisuus järkevään osallistumiseen.

Tärkeimpiä asioita on nyt että opettelen säännöllistä elämää ja jätän valvomiset sikseen vaik kivaa onkin välillä. Lenni nukkuu suht ok, 4-7 herätystä hyvänä yönä ja huonona sit paaaljon enemmän ja sellaista jatkuvaa käninää vartin välein, aamuyöt ollu ny parempia ja alkuyö levottomampaa.Klo 23 on siis mun syytä olla nukkumassa ja kesäl kuitenkin menee puolilleöin kun aurinko vasta laskee silloin. Uni on tärkeää..pakko myöntää vaik en haluis tuhlata elämää nukkumiseen, mut en halua tuhlata väsyneenä olemiseenkaa. Tavoite unta 7h per yö.

Sokerilakko kokeilu nyt ens viikoks..mul ryöstäytyny ihan käsistä vaik tekee mulle niin pahaa ja oon niin sokeria vastaan..siis inkkarisokeri käy ja hunaja ja alkuperäisviljat, mut tälläinen ihan käsittämätön pullameininki saa nyt loppua, vatsa on tosi kipee ja kauhee olo. Jääkaapissa aivan ihania muffinseja, en pysty kuitenkaan vastustamaan. Ainut on se kun ei himas mitään niin sillon onnistuu lakkoilu, ite en osta. Liikkuminen tuo motivaatiota myös vähempään herkutteluun. Määrään itselleni päivittäistä liikuntaa, ulkoilua ja paljon unta.

Oltiin poikien kaa kylvyssä, Lino teki isille kakkua, kokkailee ammeessa aina sille kenellä seur synttärit.. mul ripsarit viel naamalla kuin pandalla..pesulle ny ja nukkumaan. Kotipäivä hu, pyykkiä, mäen laskua ja ruoanlaittoo, ihanaa : )

S


Lähetetty Nokia-puhelimestani