19.2.2013

Kukkia seinillä

Lino nukkuu isänsä kanssa ja mä Lennin kaa. Joskus kun saan Lennin ajoissa nukkumaan, meen kans makkariin Linon tai Espen kainaloon hetkeks ja Lino pyytää aina et -äiti kerro kun mä olin vauva tai kerro kun mua ei viel ollu ja mitä silloin tapahtu.. Haluaa tietää missä me isin kaa on asuttu ja kun Masikin on ollu siel ja haluaa tietää ajoista kun mä ja iski on oltu lapsia ja missä me asuttu silloin.

Tänään selitin taas kerran missä ollaan asuttu ja kun tullaan aikuisiksi ja tavataan tyttö- tai poikaystävä ja sit voi muuttaa kotoa pois kun on aikuinen tai jotain n.20 vuotias. - Minä rakennan talon Tampereelle, maalaan sinne paljon kukkia ja siellä kasvaakin paljon kukkia, äitikin voi välillä asua siellä ja Lennikin, isi asuu teltassa. Talon maalaan valkoiseksi ja vasaralla ja nauloilla minä rakennan sen.

Kysyin et mistäs sä saat rahaa rakentaa talon, meinaatkos käydä enste jossain töissä. Kuulemma työskentekee aikansa Oriveden paloasemalla ja sit muuttaa Tampereelle , rakentaa talon ja menee Tampereen paloasemalle töihin.

- Koska Muorilla on synttärit? Ne on vasta huhtikuussa, sinne on viel aikaa, Lennillä on 3 yön päästä. - No kenellä sit seuraavaks on synttärit? Isillähän on kohta, parin viikon päästä, mitähän isi haluaa lahjaks. - Isi mitä sä haluat synttärilahjaks, haluaisitko vettä? Isi vastas siihen et Lino saa seuraavaks synttärilahjaks sitten piimää.

Jne..muutamia välikommentteja toki keskusteluista puuttuu mutta pääpiirteittäin tuonnepäin ja mä repeilin, hassu ihana poika.

Käytiin Oriveden karttaa tänään läpi ja Lino ympyröi kaikkien tuttujen asuinpaikat. Lähtee sit kotoo kynällä osoittaen, musteen pitää olla sisäs, kunhan vaan osoittaa sillä ja kulkee kenelle milloinkin ja palaa kotiin. Annen porukatkin on merkattu kun Lino asuu sit isona siinä naapurissa sen aikaa kun työskentelee Oriveden piipaalla.

Lelulaatikoita käytiin se aika läpi kun isi oli palomiesreeneissä ja niin ne lelut löysi taas paikkojaan omiin koppiinsa ja Palomies Sami leluille tehtii oma loota, tähän asti sitä ei oo tarvittu sillä leluilla on leikitty jokaikinen päivä aina 1.11 lähtien..ja näin ollu jatkuvasti esillä, nyt meni lelukaappiin. Leikittiin tänään puuleluilla, Papan tekemällä traktorilla lavetteineen, Pohjaloilta saadulla puuautolla ukkoineen..isi ja Lino kuulemma ja Brion magneettijunalla ja isovaarin tekemällä puuautolla. Niin ja soitettiin Linon tekemillä palikoilla ja Lenni se soitti pimpulia.

Lenni nukku tänään vaan yhdet 3h päikkärit välillä ruokaillen 12.30-15.30 ja meni vasta puol kymppi yöunille. Kyl vaihtelee, just siirryttiin kolmista päiväunista kahtiin ja kyl taidetaan niin jatkaa, väsyny itkuisen sekainen päivä tänään oli vaik välillä niin mielettömiä hymyjä ja ihan onnessaa kipittää ympäri kämppää hoippuen pikkujaloillaan.

Sisustin meidän vessaa just äsken. Käytiin lasten kaa tänään kylässä katsomassa suloista alle 3vkon ikäistä poikaa kauniissa kodissa. Ihana pieni poika, iloinen isoveli, upea äiti ja perheen sisustus on jotain häkellyttävää, aina kun siel käy, rupee kotonakin paikat siistiytymään ja selkeytymään. Facessa kuvia sieltä: Suunnittelutoimisto Muotoa - Yksityiskodit - maalaistalo pirtteineen.

Meil talon lopputarkastus pian ja ihanaa kun on hyvä syy laittaa paikat kuntoon. Sain muuten lahjaks syksyllä siivouslahjakortin ja nyt vihdoin oli energiaa se aika sopia..sillä haluan tehdä sitä ennen pohjasiivouksen ja jätän ne hankalat paikat kuten kaappien päälliset, sauna jne.. siihen siivouspäivään, sovittiin puhelimessa että saan samalla siivousopastusta niin aineiden kuin välineidenkin suhteen. Kiva kokemus varmasti ja aikaa meil yhdessä 3h siivota ja oppia!

Ystävät teki pikamuuton Orivedelle, just selitin tänään talon ohitse ajaessamme Linolle et tuonne ne Eetu ja Juuso kohta muuttaa ja hetki sitten sain puhelimeeni kuvia kuinka heil siel jo tavaratkin paikallaan ja remontti tehty..reilus viikossa! Oon ihan hämilläni..mut pikapuoliin lähipäivinä aamulenkil sit sinne suuntaan! Vau!

Tälläistä tänään ja hu akupunktioon ja illal kummitytön synttäreille. Kivaa!

Ihan tajuton nälkä ja mitä ihmettä klo jo noin paljon..muuten täs yks yö aloitin lukemaan kympiltä synttärilahjaks saamaani kirjaa ja niin vaan lopetin vasta kun viimeinen sivu oli saatu sekin loppuun, vei tarina mennessään, todella rentouttavaa mut miten menikin 4h kuin hujauksessa..aamul sillon sen tunsi nahoissaan, oli silti huippua lukee pitkästä aikaa jotain hömppää. Lukemiseni on muuten aina jotain asiatekstiä ja ei niin rentouttavaa, eikä todellakaa samoin tavoin mukaansa tempaavaa. Syömään viel yöpalaa, yleensä viili tai raejuustoo, nopeita ja helppoja.. parsakaaliki tekis mieli nakertaa.. Kävin yksin kaupassa, niin helppoo aina päivystysviikon jälkeen kun vaan saa kotoo lähtee ihan yksin, kiva fiilis, vapaa olo. Hyvää yötä!

S



Lähetetty Nokia-puhelimestani