31.10.2016

Lokakuun viimeinen

Päivällä poikkesin kotimökillä ja taas sai ihailla längelmävettä ja taivasta. Päätettiin lasten kaa että tää on kotimökki, ku mökki on lylyssä ja koti rakenteilla, nii ny meil on kotimökki rakennusajan.

On luvattu lunta ja tontil alkais perustustyöt. Oon kilpailuttanu tarvikkeita ja iloisesti sain todeta Oriveden Hankkijan tehneen niin hyvän tarjouksen, että sieltähän taidan saada tavarat suoraan hyllystä tontille.

Tänään muuten päädyin vaihtamaan puuhellan kuitenkin takkaleivinuuniin. Olisin halunnu varaavan hellan lasiluukullisella tulipesällä + uuniluukulla, pesät vaab niin pieniä hauduttamiseen tai sitten loppuu mun tila kesken. Korkeuttahan on ja ylväs takka sopii tilaan.

Puhun lähirakentamisen puolesta, että pyrin ostamaan kaik lähikunnista, mieluiten paikallisilta, mut takan haluisin suunnitella itse ja toteuttajaveljekset taitaa olla turkulaisia -> Linnatuli Oy, mitäs täst ny aattelis? ;)

Istun ihanassa nojatuolissa takan edessä, viltin alla, odotellen hiilloksen hiipuvan. Ihanaa ku väsyttää, viimeyönä ja aamul ja pvänki iha tikkana, nyt jos nukkuis.

Linon oikee synttäripäivä huomenna tiistaina 1.11.... 7vee!

30.10.2016

Tie talolle vie

Tie on ajettavissa, se on niinii nätti pitkä tie pellon laidassa, vie Sinimaahan. Ens vkolla alkaa perustusten teko. Tontti on kokoajan vaan hienompi kun osas ikinä odottaakaan. Tuntuu viel kaik kaukaiselta, mut parin kk päästä on jo paljon näkyvää :)

1. talo

Löytyi kollaasi Vuohenrannan myyntikuvista, kiva talo tuo oli toimivalla pohjalla. Rakennusvuosi 2008.

Uudesta talosta tulee vähä pikkuriikkisempi ja luonnonläheisempi fiilikseltään. Tuos Vuohenrannan talos on niin älyttömän paljon kiveä, sopivassa suhteessa, iso työ nähtiin niiden eteen ja sain arvokasta oppia Vaarin kanssa työskennellessä.

29.10.2016

Annen synttärietkot

Onnea Anne ja Sofia!! Tänään 29.10 oikea juhlapäivä, me poikettiin eilen fiilisteleen Annea messureissun ohessa ku tänää ei päästy. Kiilaburgerit 10e ja suklaakakkua ja jädee + kuoharia. 

Naturalroofingslate

Ihailin ja ihailin tuota upeaa kattoa. Kivet näkyvät alas asti kauniisti, vaikuttava näky!

Keittiöt mielessä

Keittiö on melkein suunniteltu, toki värimaailma on vielä avoin. Tässä keittiössä on upeasti viimeistellyt päätylevyt. Tämä keittiö oli Tori.fissä myynnissä ja olikin kiva nähdä keittiö livenä messuilla.

Uus koti järven rannalla

Seuraavat kuukaudet asumme mökissä näissä upeissa maisemissa. Mökki on vuokralla kesäkaudet ja talvella vähemmällä käytöllä, joten aattelin kysäistä tätä ihanuutta talveksi ja sehän sopi. Olin pitkästä aikaa laudan päällä järvellä, niin hienoa.

Pakurin nylkeminen

Lenni löysi vasta kaadetusta koivusta pakurin, oli niin ylpeä löydöksestään ja kotona työstettiin se pieniin paloihin. Pakuri tulee pilkkoa pian puusta irrottamisen jälkeen, jotta pääsee kuivumaan, tuoreena sitä onkin helpompi käsitellä. 

Pakuria ei tule jauhaa sisätiloissa, sillä jauhe on raskasta hengitysteille. Nii ja tuhosin vanhan blenderini paloja pilkkoessa, joten ehkä parasta vaan nuijia vasaralla pieneks ja palaset isossa morttelissa jauhoks. Kuivata paloja ainakin viikon ajan ja säilö paperipussiin että mahdollinen kosteus pääsee haihtumaan.

Pilkoin mustan päällisen että ruskean sisuksen sekaisin, niillä omat vaikutusalueensa ja tehonsa. Pakurijauhetta tai paloja keitetään lasikattilassa n.15-60min tai ite heitän vedenkeittimestä veen lasiseen kahvipannuun ja hautumaan kahvinkeittimen levylle muutamaks tunniks, vesiuutos/tee säilyy jopa vkon jääkaapissa ja sitä voi lurautela vaikka lasten puuron joukkoon. 

Jauheen voi jättää pannun pohjalle kuivamaan ja keittää yhä ujdelleen niin kauan kuin väriä irtoaa, tämän jälkeen jauheen voi laittaa 60℅ alkoholiin ja uuttaa parin vkon ajan, jolloin saadaan edelleen tehokas vaikutus, voidaan käyttää tippoina. Lisätietoja pakurista voi opiskella Jaakko Halmetojan kirjasta Pakurikääpä.

23.10.2016

Vieraita odotellessa

Seiska vee

Meil on vietetty synttäreitä viikonloppu. Kaverisynttärit pe.. 16 lasta ja lauantaina suvun ja ystävien kera. Tänään sunnuntaina valmisteltu muuttoa, pakattu kaik pikkutavara laatikoihin ja ens vkonloppuna sitten tavarat varastoon ja pieni osa tulee mukaan jo kalustettuun mökkiin, minne muutamme.

Ihana käydä kaappeja läpi ja Annen kans rankattiin vaatteita. Hyvä ku tuli auttaan ja sanoon mitä säästetää ja mitä ei. Hurjasti on tavaraa ja vaatetta kertyny vaiks vast reilu vuosi täs ehdittiin asumaan. Lupaan opetella järkkään kaappeja useammin, se ois hyvä ku vuokrailis taloa tulevaisuudes matkailijoille ja si pitäis pitää tavaramäärä maltillisena.

Melkosia viikkoja täs elellään, eipä oo tekemisen puutetta, unelma omasta talosta tuntuu kaukaiselta vaik alle vuoden päästä asutaan siel, voi mä niin toivon et kaik menee hyvin.

Lino oli niinii onnellinen synttäreistään! Kiitos <3

20.10.2016

Leijonan kyydissä

50m mitta

Talon mitat 11,2 x 7,4m, ihana pikkuinen hirsitaloni nousee pian

Talon paikka

Nys se talon paikka on mitoitettu, melkosta miten 20cm siirto yhtä tolppaa ja kokonaisuus, päätyikkunoiden suunta yms. muuttuu rajusti. Ristimittojen täsmäämistä haettiin ja linjaa alhaalta pellosta. Kyl se ny on hyvä.

Pullo mieheen

Tapana ollu synttäreillä tää aiheeseen tuunattu vesipullo, mihi saa nimensä kylkee, karkkia syödes tulee jano ja kotimatkalle kiva lähtee pullon kera.

Mikä ihana puu

Ihanaa aikaa pojan kaa


Vanhempi poika jää välillä nii kakkoseks huomion saannissa ku ei pikkuveikka päästä häntä edes mun syliin. Vietettiin tänään aikaa kahestaan, käytiin aamupvällä alexander-tekniikka tunnilla opettelemassa olemaan jännittämättä niskoja ja purematta takahampaita. Tän tekniikan myötä sain aikanaa kivuttomia kuukausia ja työtehoa lisää, sillä keho jättää turhat jännitykset pois ja antaa kehon olla vapaa. Ratsastajat, yritysjohtajat ja laulajat ja paljon koneella työskentelevät esim insinöörit käyttävät tätä tekniikka avukseen. Niska, selkä, lantiovaivoihin saa takuulla apua.
Niskakipuni ja sen myötä laukeava migreeni ovat olleet haittanani jo 20v ajan, kai sitä tulis kirjoittaa joskus kirja siitä kaikesta mitä on yrittäny kokeilla kivun välttämiseksi. Parhaimmat alexanderin lisäksi vyöhyketerapia, ayuerveda ja akupunktio, näiden lisäks muu rentoutus ja uni sekä ravinto. Rauhallinen mieli.
Tunnin jälkeen poikettii Puustellissa kurkkaan keittiövalikoimat ja uutuudet, sitten koskarin pelikauppaa, lelukauppaan, mäkkäriin, pikku2 leikkipuistoon ja puuhun.
Ihana jutella ihan rauhassa pojan kaa kaikenlaista.
Nuorin siskoista oli sattumalta kans Koskarilla ja tietty lyöttäydyttiin hetkeks ja käppäiltiin kauniissa ulkoilmassa. Raffe 1v kipitti pitkin puistoa, sillee ku laski käsistä nii jalat vei suoraan eteenpäin ja muks, taas pystyyn ja eteenpäin.
Koulukaverisynttärit huomenna, sukulaiset la-su ..askarreltu koko ilta, ihanaa hommaa.
Äiti teki makean ja suolasen piirakan, Susu kakut x2, me koristeltu vesipullot ja hankittu sipsit, keksit, namit, popparit. Tätä viikonloppua on odotettu. Nyt pysytään viel terveenä ja kaik menee hyvin.

17.10.2016

Olisko ny sen sokerilakon paikka??

Oon yrittäny tasan 20v elää ilman sokeria, olin 13v ku ekat vatsakivut alko ja huomasin het yhteyden sokeriin. Vuosittain oon ollu kuukaudenpari ilman sokeria ja yleensä just joulun ajan et varmasti saa nauttia joulusta ilman kipuja, sitä nii helposti syö liikaa ku jokapaikas tarjolla. Ja ku en pysty oleen ilman vaik tiedän et se satuttaa, sokeriin jää koukkuun.

Huomaan et sokeri hermostuttaa, kiukuttaa, väsyttää, turhauttaa jne.. Sitä tarvii jowkus vaan saada..vaik kävellä 5km kauppaan jotta sitä saa.
Ku nuorena pelasin koripalloo, valmentaja kiels sokerin treeni- ja pelipäiviltä ja oonkin yrittäny noudattaa tuota sääntöä koko elämäni eli jos pitää jaksaa niin sit vältetään ja jos on mökillä vaik lomalla ja huilaamas, nii tietty sitä voi syödä sokeria ku ei muuten oo kiiret mihinkää.
Hyvin huomaa myös et jos lapsille joskus hermostuu nii syynä on useimmiten huono ravitsemus, miks sitä muuten hermoilis ku rauhallisemminkin menee perille.

Oi sokeri sä paholainen. Makeutusaineet toki viel pahempi. Hunaja sopii mulle.

Käytiin extempore leffassa ja sen jälk Burger Kingissä. Söin siel leffas karkkia ja ai saameri sitä kipua, jouduin keskittyyn että pystyin oleen sen kivun kans, siel mä päätin et ny saa taas riittää. Miks elämän parhaimmat hetket pitää pilata sokerilla. Mä niin nauttisin mielummin vaik ihanasta porkkanainkiväärimehusta tai hunajatikkarista tai merisuolaparapähkinöistä tmv..  Nauttisin niistä rakkaista ihmisistä joiden kans niitä juhlahetkiä vietän, jaksaisin olla läsnä kun aivoni ei olisi sokerihuurussa.

Tiedän. Niin tiedän et kaik ei oo näin herkkiä, tää on mun kirous mut samal suuri lahja.

Heippa ja hyvää yötä.

Nii ja olisko se lakko ny siihen asti ku nukun talossani ekaa yötä vai kui?? Ja jos annan pikkusormenikin niin se vie koko käden, joten tän ymmärtää vaan ne joil oikeesti näin paha herkkyys sokeriin..nimenomaan valkoiseen sokeriin, inkkarist ei tuu nii pahat oireet mut riippuvuutta sekin aiheuttaa.

Oon varma et 20v pääst katotaa sokerinsyöjää samanlail ku nykyään sisätilois tupakoivaa..maailma muuttuu, hitaasti mut varmasti.

Olin aikoinaan mäkkäril 4v töis yövuoroissa, joten tykkään poiketa burgerimestas kerran kuussa, oma viehätyksensä, vaik runsaat kasvikset on se herkullisin ruoka. Kiva siis käydä toteemas välil, et ei mun juttu. Join colaa, se oli kyl pitkäst aikaa ihanaa.


Tie poikki!

Tää tuntu nii isolta asialta sillon suunnittelu vaihees et kui sen tien voi si katkasta ja voi kauhee ku putkia pitää vetää 200m ja ny on tien alitus tehty! Kallioo räjäytetään lähipäivinä ja sillä aikaa kaivuri siirtyy tekemään tietä kohti tonttia, joka päivä tapahtuu niin paljon!

Lopullisia perustussuunnitelmia odottelen ja toivottavasti päästään parin viikon päästä niitä tekemään. Sitä ennen on pojan 2päiväset synttärit ja kuun lopussa muutto, tavaramäärä on hurja, mut eiköhän kaikest selviä ku pysytään vaa terveenä. Muutetaan kalustettuun astiat sisältävään mökkiin joten kaik oma menee varastoon odottelemaan kodin valmistumista. 

Onni on nää kuivat kelit.

15.10.2016

Savottaa

Tää päivä meni jälleen nii paljon paremmin kuin osasin odottaa. Aamul ku kello soi sitä herää innoissaan ku pääsee mettää. Tein eväitä pärekoppani täyteen, vein lapset isovanhemmille ja kurvailin tontille. Pari muutakin saapu paikalle sahojensa kanssa, yllättivät kyl nii positiivisesti. 

Lapset tuli parin tunnin jälkeen, pystytettiin Linolle teltta, sil oli veto vähä pois, loikoili si teltassaan, tosin tykkäs heitellä risuja notskiinkin. Lenni leikki lentokiiturillaan, monirunkonen kanto ohjaimineen.
Syötiin ruoka tontilla ennen synttäreille lähtöä, tukka täynnä sahanpurua. 

Synttäreillä viihdyttiinkin monta tuntia koko porukka, si tultiin tähä isovanhemmille laittamaan ruokaa, kaikest mitä kaapist löyty ja eiku soveltamaan, ku mun mutsiki oli palaamas Pärnun reissultaan ja pääs suoraa pöytään. Ne Lidlin pinaattipakastekuutiot nii kätsyi pyöräyttää blenderis ja lisätä ruokaan jos toiseenkin tai juoda sellasenaa.

Sauna päälle ja isomuorin haku tänne, ettei tartte yksin mörköillä. Haettiin myös koirat ja nii oli konkkaronkka kasassa. Saunottiin vanhemman pojan ja isomuorin kaa,  Lenni jäi katteleen Possea mummelin ja Pepen kaa. 

Jälkkäriks mustikkasmoothiee ja mummelin tulilaisia. Ihana herkutella vaik haluisin kokonaan irti sokerista, pääsen jonain päivänä tai jos pääsis edes kohtuuteen herkuttelus..kultainen keskitie, mut sitä en oo onnistunu viel löytää, helpompi useammin olla vaa ilman, mut löydän viel.

Haluun taas mennä ajois nukkuu et aamul pirteänä hommiin, mikä ihme mua vaivaa? Vai tekeeks sitä unelmien eteen mitä tahansa ja nautin niin tästä matkasta kohti unelmaa. Suunnittelu oli päälle raskasta välillä, mut ny nii siistiä ku pääsee konkreettisesti tekemään!

Talon tulevaa väriä mietin nyt kovasti, voihan sitä täs miettiä, mut siihen vaikuttaa myös kun pitäis ensvkolla olla tiedossa ikkunarunkojen väri. Mustanharmaat tietty, mut olisko sittenkin raikas jos olis valkoset, talon ulkoväri vaaleapuu tai kelonharmaa.
Heippa

14.10.2016

Aikataulu aikases

Oi, mitä ilouutisia tällä viikolla, maanrakennus Poutiainen soitti et pääsiski nyt jo tontille tekemään tietä, vaik piti oma kaivuri ottaa ens vkoks tietä tekemään, nii sehän on melkein jo tehty ammattilaisen toimesta parissa päivässä, putketkin osittain maassa kohti venesatamaa.

Tänään tulikin putkia asennettaessa kallio vastaan ja ny tarvitaan pommimiehiä het alkuviikkoon, tää tarkottaa sitä et Poutiaisen työt tyssäs tältä osin ja ku oli ajatus talon pohjat kaivaa vasta kolmen viikon päästä, niin mitä, ne kaivetaankin jo ens viikolla. Meil tulee hätä putsailla tontti kaivuu kuntoon, talkooporukkaa täs keräilly häthätää.
Tontti on täynnä runkoa, oksaa, risua. Kaik puut on kaadettu, nyt vaan roudaamista omiin nippuihin ja moottorisahalla runkoja oksattomaks ja vähä pienemmäks. Ihanaa hommaa, puu tuoksuu ja senkun kävelee paikast toiseen.
Sain olla tänään hetken tontilla yksikseni, otsalampun kera, aikas rentouttavaa. Hurjan hyvää liikuntaa, hiki tulee hetkessä ja kyykkyjäkin huomaamatta. Ei olis malttanu kotio lähteä.


Vaarin tekemä talo tuli tänään myyntiin, tuntuu kummalliselta/ haikealta. Hyvin tehty talo ainaski on ja ihana päivä/ilta-aurinko paistelee terassille. Iso autotalli ja erikseen autokatos, minkä vaari teki viimesiks töikseen syövästä selvittyään.

Käytiin illal myöhään ostaa viel poikien kaverille synttärilahja ja tontille talkoojuotavia (vichyä:), poikettiin muorilla ja Lino oli valittanu kurkkuaan, käsiä ja jalkoja sekä vatsaa, muoril mitattii kuume ja hittolainen pojal oli vähä lämpöö, jää huomiset kiekkoreenit väliin ja otetaankin tontille hu teltta ja makuupussi sekä tabletti mukaan, saa loikoilla ja huilata omassa pesässään.


Vaatii soveltamista lasten kans ku ite yrittää keskittyä jonkin asian tekemiseen, vartin jos saa keskittyä esim. kivetyksen tekemiseen putkeen, on se jo paljon. Ruokaa tarvii olla mukana paljon, termareissa lämpöstä keittoo ja leipää lisäks.

Migreeni on vaivannu, mut ihmekös tuo kun vähä kiirettä pitäny ja nukkunu huonosti. Viimeyönä nukuinkin yli 8h ja olo on tänään taas pirteä. Kävin alexander-tekniikassa opettelemassa olemaan jännittämättä turhaan niskaa ja leukoja, käyn muutaman kerran. Vahvistaa huikeasti työtehoa, veri kulkee aivoihin ja ei mee energiaa turhiin kehon jännitystiloihin. Yks tehokkaimmista jutuista pää ja niskavaivaisille, ei ole hoito vaan opetustunti minkä opit kantaa kuukausia eteenpäin. Kirjotan varmasti täst myöh lisää.

Ny nukkuun, aamulla hommiin, pojat vien katsomaan lastenohjelmia isovanhemmille, tulevat sitten aamupvällä vast perässä telttailemaan.

12.10.2016

Ninjan hunajakädet ka talosuunnitelman viimeistelyä

Rakentamiseen liittyvät kuvat ny vähissä, täs on kotoo tältä illalta. Pojal on ensvkolla ninjasynttärit ja yhtä ninjaa vaan olis, hiero hunajaa käsiin ja kiipes mahd ylös tarraavilla käsillään.
Kiva ilta kotosalla, laitettiin uunikasviksia kanan kera pari pellillistä, askarreltiin viirejä juhliin ja kekkuloitiin. On nuo lapset ihania ja ku jo nii isojakin, osaavat pukea itse, auttavat kotitöissä, höpöttävät hauskoja juttujaan, isoja ja edelleen saa onneks halia ja pitää sylissä.

Rakentaminen.. ny on kaivuri tontilla ja huomenna alkaa tien tekeminen, kaik tapahtuu niin mukavan rivakkaan. Tie katkaistaan perjantaina, putket vedetään venesatamasta tontilleni. Lvi suunnitelman tilasin eilen ja tänään palaveerattii Ollikaisen kanssa, pyöriteltiin taloa ruudulla ja pohdittiin mm. muutoksia kuten ikkunoiden paikkoja, sisäseiniä, käytiin myös läpi perustuksia ja aikataulua.

11.10.2016

Mökkilehtiä

Mukava lueskella lehtiä, muorin vanhoja lehtiä, tuntuu kyl surulliselta kirjoittaa tuohon vaan pelkkä muori, kun aina ollu muori ja vaari, he olivat yhdessä 45v ajan. Onnettomuudesta 3kk ja välillä sitä tuntuu ettei tätä vieläkään tajua. Vaari oli meidän perheen kallio, istuin tänään vaarin tuolissa, huh mikä ikävä, itkettää. Muori yrittää selviytyä, hurjaa hänen olla yhtäkkiä yksin, katsoa tyhjää nojatuolia. Meidät nuoret tempaisee arkeen lapset, työ ja harrastukset, pakottaa elämään, jatkamaan. Iäkkään arki on niin kovin erilaista.
Mun piti vaa kirjoittaa kui kuskattiin kassikaupalla muorilta lehtiä pikkuhuoneesta ja kasseja varastosta lehtiroskikseen ja saatiin tyhjät pussit palkaks itellemme roskapusseiks, voi rakas muori <3
Mökkilehdessä oli tuo upea Ollikaisen Kaleva malli esillä. Ollikaisen Hirsirakenne on hirsirunkoni toimittajana ja Tero toimii vastaavana mestarina projektissa. Yhteistyötä myös aiemmilta vuosilta, ekan kerran jo v.2003 ja nyt oikeesti olen saamassa omaa hirsitaloani!! Siihen on vielä matkaa, mut miten upeaa kuin pitkäaikaiset unelmat toteutuvat toinentoisensa jälkeen kun on oikea aika. Helpolla ei tule mikään, mut olen luvannut nauttia jokaisesta päivästä. Elän kuin viimeistä päivää kokoajan.
Vaari sä opetit rakentamisesta niin paljon, mä yritän nyt pärjätä ilman sua. Pelottaa välillä nii perkuleesti, yritän kaikkeni luottaa hyvään tasapainoiseen elämään ja sallia elämäämme lasten kanssa paljon naurua, rakkautta ja terveyttä. Ja jos sais ne laskutkin ajallaan maksettua nyt ja tulevaisuudessa, ruokarahaakin saa jäädä.
Taitaa uni ny tulla, klo 00.30 on mun sopivin nukkumaanmenoaika.

9.10.2016

Puujumppa jatkuu

Eilen 4 pikkupojan kera, tänään kolmen ja kahden koiran kaa ulkoilua tontilla. Maanomistaja pyörähti traktorillaan isompia runkoja siirtelemässä. Tiealue jää odottamaan kaivuria, nyt saa tulla. Tuol tontilla ihanaa tehä hommia, voi nii toivon kun tää sama ihana olo pysyis edes jossain määrin läsnä seuraavina kuukausina. Pojat ne leikkii pyssyillään ja välillä ovat vakoojia, Lenniä harmittaa ku ei pysy isojen poikien perässä, sit raivattiin oikopolku tukikohdasta majalle ja Lenni sai ylpeänä saattaa isot pojat omaa reittiään takasi. Toiset kepit on lahoja, toiset ei katkee millää vaik niitä hakkaa. Seuraa johtajaa on kiva kipittää runkoja pitkin ja pusikoissa voi vaania äitiä ja sit pelästyttää hetken tullen.
Loistojumppaa roudata runkoja, aurinko paisto upeasti jälleen, hämmästyttävä syksy. En malta odottaa mitä kaikkee täs tapahtuu seuraavien viikkojen ja kuukausien aikana. Upeaa oppia rakentamisesta, ekan talon joka vaiheessa en ollutkaan täysillä mukana, mut nyt mä oon ja saan suunnitella ja pähkiä kaik yksin tukijoukkojen kera. Viel on monta asiaa päättämättä. Lämmityksen osalta on päätetty, tosin en tykkää yhtää koneellisesta tuloilmasta.. v.2009 tehtiin räppänät tuloilmalle, olisin halunnu nyt myös, mut melkoseks on menny energiansäästöt.
Papereita täyttämättä, alustava sähkösuunnitelma tekemättä, talon julkisivuja korjailisin vielä ja ikkunoita muokkailla, kivaa hommaa kaik, ei täs hevosen seläs olla, tekee ku ehtii.

Jäätelöbaari

Jätskibaari oli tän viikonlopun teemana ja Uno- kortit. Lenni tekee hoidossa ain jätskejä, päärynäkastiketta on kasapäin leikkitelineen alla ja sieltä voi hakea sitä tietty vihreällä ämpärillä. Toffee on parasta keltasessa ämpärissä. Kutsuttiin muori ja pari kaveria lauantaina jädelle, oli 3 eri kaurajätskiä ja nompparellejä, turkinpippurirouhetta, jackya kastikkeeks, suklaata pilkottuna, voi sitä hälinää ja intoa pöydässä.
Btw.. Ichoc luomu riisimaitosuklaata ny sokkarilla sis. ihanat raaka-aineet ja makeutus raakaruokosokerilla, Ichoc valkosuklaa paras koskaan maistamani suklaa, huikee! Hinta alle 3e!
Tehtiin kanamunabanaanilättyjä ja jädee välissä. Lätyt nii hyviä, 5 munaa 1 banaani ja suola, näiden lisäks voi laittaa chia, kaurahiutaletta, kanelia, vaniliaa, pakuriteetä nesteeks yms.. Ruokasaa ja makeaa. Blenderis vaa kaik sekasi ja pannulle ohut kerros.

8.10.2016

Vko si alotettiin puuhommat

Ei voi uskoa mitä kaikkea vkon aikana tapahtuikaan. Tienpohja on raivattu ja siivottu, sähköpääkeskus on tilattu..toimaika 6vkoa! Käyty viemäröinnit lävitse, et kui me isän kaa vedetään ne putket ja miten tie tulee rakentaa ojineen. Risut tien osalta poltettu, isot rungot kasattu. Kiitos ihanille perheemme miehille avusta.
Olen kartoittanut lisää mahdollisia yhteistyökumppaneitä mm.keittiöpuolelta, etsin jotain suht pienehköä lämminhenkisestä keittiötoimittajaa..näistä olen ainakin kuullut hyvää Artelli Nokialla ja Haka-keittiöt Ylöjärvellä. Toki pyydän tarjoukset myös muualta, vertailun vuoks mm. Ikeasta vaik ei ihan ajatuksieni kans mee samaa linjaa.
Kuva otettu n.puol kasi ku siirsimme mansikat 40kpl nykyiseltä kasvimaalta tuonne jo juurtumaan, toiv viel selviävät, nii paljon niistä tuli mansikkaa, hyviä taimia, ostin alkukesästä Pinsiön taimistolta.
Ihana kuunsirppi. Talo tulee tähän niin, että nuo upeat männyt tulevat pääoven edustalle ja mä kuvaushetkellä seison keittiön kohdalla.

Alta Skiffer

Ollaan maahantuotu tätä upeaa yhtä maailman laadukkainta liuskekiveä jo 20v ajan. Tällä norjalaisella kivellä on päällystetty Suomessa useiden ravintoloiden ja hotellien lattioita, kivi on hyvin tasainen ja kantikas ja mahdollistaakin pienet saumat asennuksessa.
Kivellä on tehty myös kunnallisella puolella uima-altaiden sisäpinnoitus/ allasalueiden kulkuväyliä, kirkkojen ja päiväkotien kattoja, sillä julkisten rakennusten tulisi pysyä hyvässä kunnossa satojen vuosien ajan. Norjassa myös katukiveykset on rakennettu maan omalla kivellä.
Altan liuskekivi on pihakivenä moderni, suurikokoinen ja tasainen. Kauniin värinenkin vielä.

Loistaa ku Luru-luteen kaverin banaaniauto

Meille tuli uusia pipoja töihi, ei jää tää tipu enää louhoksessa huomaamatta : >

Leuka vuotaa

Aamul töihin yrttiteekannun ja vihersmoothien tai puristetun mehun kera..joskus innostuu kallistaan sen verran et koko naama on vihreen juoman peitossa + pöytä ja lattia. Hampaatkin melkosen vihreet välillä että hävettää ku ei sitä ite muista. Joskus vuosia si oli tapana kaataa lasillinen ihmettelijöille, ihanaa ku kukaan ei enää ihmettele. Smoothien kera spirulinatabletteja, näitä ain työpöydän nurkalla pussillinen naposteltavaks..ei vaa kyl mä ne veden kera nielen, mut tulee syötyä ku niitä siin pöydäl kattelee.
Mul on pöytänä joku ikivanha pulpetti korokkeen kera, nii voi seisten olla koneella, satulatuolin vannoutunut käyttäjä myös.
Smoothies tällä kertaa yrttiteen jämät, pakuritee, pinaatti, lehtikaali, chia, hamppu, banaani, hunaja, suola, viherjauhe, marjajauheet, lucuma, yrtit, öljy. Tää on niinii nopein ja ravitseva aamupala lämpöisen teekupposen kera.
Mehustelu viekin vähän enemmän aikaa..10min kuitenki vaa jos kasvikset illal valmiiks pestyinä, joten ei ihan joka aamu, mut sillä saa nii ihanan inkiväärisitruunaporkkanakurkumamehun muutamana aamuna per vko ja mehut on herkulinen tapa lisätä lapsille ravinnerikkautta ruokavalioon. Luumut, omenat ja päärynät edellisten lisäks, niin jo maistuu kaikille.

6.10.2016

Risuja

Kauhee ku lapsille sanotaan ettei pukki tuo lahjoja jos et oo nätisti tai että tontut kurkkii ja jos et oo kiltisti saat pelkkiä risuja. Me on yritetty polttaa kaik risut tontilta jottei ykskään laps niitä saa ja missä lapsi opettelee tunteiden käsittelyä jollei kotonaan. Koulussa, ystävien luona ja kylässä pitää käyttäytyä joten luonnollista et se risukiukku tulee kotona ja tätä oon lapsille painottanutkin et antaa tulla vaan, yritän auttaa sen helpottamiseks sit sylillä tai olemalla läsnä samas huonees ja kertomalla et kaik on hyvin ja äiti rakastaa vaik känkkäränkkä on kylässä. 

Känkkäränkkä muuten inhoaa hymyjä ja haleja, kokeile ihmeessä. Onks ihanampaa olemassa kuin se että sul on paha olo ja kiukuttelet ja joku toinen tulee halaamaan ja tsemppaamaan et kyl se siitä. Luottamusta parhaimillaan  <3
Meni vähä aiheen ohi, mut huikeeta mitä viikon aikana tontilla on tapahtunu, tien pohja on iha just raivattu, kaik puut kaadettu, tukit siirrelty pellon laitaan nosteltavaksi, kepukat kasotettu myöhempää käyttöä varten ja risut raahattu pellolle poltettavaks maan omistajan luvalla. 200m on tällä viikolla valmis. Ihania, ahkeria miehiä ollu talkoilemassa.

4.10.2016

Ehti viel ennen 7veetä!

Poika oppi tänään lukemaan!!!! Eihän se malttanu ees nukkumaan mennä ku vaan luettiin ja luettiin. Oli tavoite oppia ennen 7v synttäreitä, mitkä kuukauden päästä ja sittenhän lukeminen sujuu jo sulavasti. Oi tätä pojan onnea! Ja äidin kans, sydän nauraa ilosta, ihana nähdä laps niinii innoissaan läksyistä, kirjoista, yrittämisestä ja onnistumisesta!

Asiakkaalle kivimalleja

Uusia ja vanhoja tuotteita.. on hyvä päivittää asiakkaille mallit välillä. Näitä löytyis ny suoraan varastosta. Tänään en käynyt tontilla lainkaan, iltaa jäähallilla, ke-to illat puusavottaa tiedossa.

On isoo ja ohkasta

Carmen liuskekivee, tuo on jo melkosen kokoista liuskekivee, eikä paljoo asennusvaroja vaadi.

Bernardos liuskeen kolme eri pintaa


Espanjassa on ihan huikee kivialan perheyritys. He ovat vieneet kiven jalostamisen pitkälle, kuvassa näkyykin sama kivi lavoilla takanani vapaamuotoisena sekä kädessäni sahattuina laattoina. Kiven pinta voi olla ihan natur eli perus luonnonpintainen, kiven pinta voidaan harjata sileähköksi tai sahata täysin sileäksi jolloin myös kivi vaalenee uuden pinnan tullessa esille. Sahattu pinta on myös hyvin mattapintainen ja näin ollen erinomainen märkätiloissa. Upeita kiviä, mukava näistä suunnitella vaikka minkälaista ja myydä etiäpäin.

Tie jo puolvälis


Ihanat miehet ne on raivannu pusikkoo, kaatanu puuta ja raahannu ja polttanu hurjia määriä risuja. Tie rupeaa muodostumaan. Lapset ne löys tulevan tien varrelta tukikohdan kun maja jäi liian kauas. Tavoitteena saada ens vkolla kaivuri tekemään tietä. Ja upeet kelit jatkuu vaan.

3.10.2016

Oriveden Mustaa sokkarilla

Aurinko paistoi niin kauniisti kiville et kukavan siitä oli napattava kauppaan mennessä. Turvallista ajamista.

2.10.2016

Kelit suosii

Satoja runkoja, risukasoja, isoja pöllejä. Tätä tää on seuraavat viikot. Katotaa kauan hymyilyttää: )

Tonttieväät

          

Päivä 3..tienpohjan raivausta

Upee päivä, risukkoo kaatunu vauhdilla ja runkoo nipulle. Hemmetinmoinen
hiki, shortsikelihän tääl on. Oli riisuuduttava ja tuuletettava koipia ja
varpaita. Monta litraa kulunu vettä, aamul puristettua mehua,
vihersmoothiee ja yrttiteetä. Tien pohjaa raivattu valmiiks asti ehkä n.50m
..olis aikas paljon viel jäljellä. Luvattu nättiä keliä pariks viikkoa,
joten mikäs siinä työpäivän päätteeks on tulla touhuaan tunniks/pariks.

1.10.2016

Päivä 2. Isot puut kaatu tänään

Talkoilla kaadettiin puut tänään, isoimmat. Mul meni roska silmään jo
aamulla ja ny istun Terveystalossa, ku eihän se lähteny runsailla
huuhteluillakaan ja kipu rupee oleen melkonen. Tontti on täynnä runkoo ja
oksaa, on jumppaamista moneks päivää, että saa puhtoseks ja vuosiks
polttopuita. Kaatoalue n. 2500m2, josta tien pohjaa 2000m2 ja tontilta
500m2. Mukavaa hommaa ja suosittelen suojalaseja.